Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Popeye

@blenta: nema sumnje da su grčke političke elite odigrale važnu ulogu u uništenju vlastite države. pa to bi srbi najbolje mogli razumjeti. :D

no, što je s goldman sachsom, koji je u ime grčke vlade bio zadužen za lažiranje podataka o grčkom budžetu? što je s njemačkim velikim bankama koje će pasti ako grčka ne bude vraćala kredite? kako to da će se ta cijela ekipa izvući neokrznuto, i da im nitko čak ništa neće prigovoriti, ali će zato svatko imati reći koju o lijenim grcima?

meni jednostavno nije jasno kako su ljudi tako nezainteresirani za kriminal moćnih, a tako zlobni prema patnjama i bijesu nemoćnih. nije mi jasno kako je defolt reakcija na ono što se događa u grčkoj 'a gdje su oni bili kad su nam trebali na kosovu'?
nije mi jasno zašto ljudi, realnosti unatoč, puše neoliberalne ekonomske laži. mozda mi ti mozes objasniti, ja sam ekonomski laik, but you will be the expert for that. ;)
A meni nije jasno zasto tada (kad su cook the books) isiti taj grcki narod koji se sada s pravom buni, nije izasao na ulice pa rekao - necemo u EU i necemo lovu. Lagali smo. Trazili smo da neko laze u nase ime. Aj sad dragi nasi politicari sve iz pocetka.
Ono jeste - ovi drugi su ih pustili takve. Al ce ti koji su ih pustili,i ne samo oni!, sad i da plate (visom poreznom stopom, dodatnim godinama rmbanja pre nego sto ce moci da se penzionisu, malim i opreznim ili nikakvim stranim ulaganjima).
A sto se nemocnih tice - meni kad odem u Grcku na letovanje apsolutno nikad niko ne da racun za ono sto sam pazarila/popila /pojela. A ja ne pazarujem kod mocnih.
Dakle mora stvar da se pogleda od pocetka. I ja ove ljude na ulicama Atine razumem ali je ovo too little too late. I uopste nije neocekivano.
Korisnikov avatar
By 2kune
kako je to grčki narod mogao znati ako nije znalo rukovodstvo EU i euro zone koji se sada također s pravom bune i traže od Grčke da vrati pare? jbg, zašto se islandski narod nije digao prije nego što su odgovorni zadužili Island ko Grčku? zašto tek poslje? lažiranje bilanca i poslovnih rezultata od strane odgovornih ne može biti krivica naroda niti on za to mora ikome išta plaćati. narod ne postoji, postoji samo opljačkani pojedinac koji plaća umjesto lopova a isti taj lopov šalje policiju na opljačkanog pojedinca kad opljačkani pojedinac neće da da pare.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by 2kune

kako je to grčki narod mogao znati ako nije znalo rukovodstvo EU i euro zone koji se sada također s pravom bune i traže od Grčke da vrati pare? jbg, zašto se islandski narod nije digao prije nego što su odgovorni zadužili Island ko Grčku? zašto tek poslje? lažiranje bilanca i poslovnih rezultata od strane odgovornih ne može biti krivica naroda niti on za to mora ikome išta plaćati. narod ne postoji, postoji samo opljačkani pojedinac koji plaća umjesto lopova a isti taj lopov šalje policiju na opljačkanog pojedinca kad opljačkani pojedinac neće da da pare.
Ne, samo laziranje per se ne moze. Dakle lazirao je pojedinac. Pa je on i kriv sto je lazirao i sto nije rekao - e necu. Ko god to bio. To je btw moja poenta.
Ali narod bira one koji (posle) laziraju ili traze od drugih da za njih lazu. Zar ne? Pa onda narod i skloni one koji su lazirali.
I kako niko nije znao-naravno da se znalo. Pa podaci o laziranju stanja knjiga su od pre ohohoj godina. Samo su se svi pravili blesavi jer je svima odgovaralo. A sad kad je djavo odeno salu onda se svaljuje krivica. Medjutim ono sto jeste jedna od istina je - Grcka je lagala.
Samo sad je malo kasno da se cestit narod buni protiv necasne vlastele (mislim na konkretno razloge zbog kojih se bune). Zato sto su im sad rekli - e sad cete morati da placate porez..znate onaj porez koji je trebalo da placate godinama...e taj porez..I jos na to malo vise...Jer sad treba da se vadimo iz govana..Jeste onih u koje smo vas mi uvalili, a vi nas pustili i jos nam krisom namigivali kad niko ne gleda...
Taj 'opljackani pojedinac' mora uvek i svuda da ustane 'protiv pljackasa' ne samo onda kad ovi kazu - e jebiga otkrili su nas. Nego zato sto nije ni lepo ni fino ni legalno ni moralno da se 'pljacka' i da se laze.

Mozda gresim ali zar ova pobune nije zato sto nece imati para za socijalno i zdravstveno, zato sto ce porez biti veci i zato sto ce morati duze da rade?
I da li to onda znaci da ce grcka vlada ako kaze - ok, nema ostrih mera, nastavljamo kako jeste - ostati tu gde jeste.
I nije li u tome najveci problem?
Korisnikov avatar
By 2kune
a koji je to narod sklonio one koji lažiraju? islandski, ajmerički, hrvatski, srpski? eto, znamo da grčki nije... da nije možda talijanski?
elem, kako se ono naziva narod koji sam sudi lopovima? koliko se sjećam iz vesterna koje gledah kao nejako dijete takav narod nazivao se linčujućom ruljom... moji roditelji su to oštro osuđivali kao nemoralno a i drugarica učiteljica u školi je rekla da je u pitanju dekadentnost kapitalističkog buržoaskog društva koje se kod nas više neće ponoviti... :sweet:
eto, do ponovne pojave kapitalizma ja sam naivno mislio da lopove vata policija a sude im sudovi a ne narod... ali čovjek uči dok je živ... :deda:
a teta Jaca današnjih dana uči čitavu naciju i EU kako se ne valja generalizirati na izborima i kako se zapravo treba boriti protiv korupcije kakva se dogodila u Grčkoj... :giggle:
no, budimo ozbiljni... očito je praksa pokazala da narod nema sociološke mehanizme kojima može pravodobno otkriti takve prevare, uhvatiti lopove i učinkovito im suditi... vjerujem da je to zbog toga jer narod ne postoji već postoje samo opljačkani pojedinci koji su jedva u stanju spojiti kraj s krajem iz mjeseca u mjesec i nemaju ama baš nikakve uvjete da kao takvi vladaju svojom državom... jedina mogućnost koja im ostaje jest ovakva ulica kao u Ateni... to je budućnost parlamentarne predstavničke demokracije koja je očito kao sustav počela pogolemo zakazivati...
Korisnikov avatar
By smaug

a koji je to narod sklonio one koji lažiraju? islandski, ajmerički, hrvatski, srpski? eto, znamo da grčki nije... da nije možda talijanski?
elem, kako se ono naziva narod koji sam sudi lopovima? koliko se sjećam iz vesterna koje gledah kao nejako dijete takav narod nazivao se linčujućom ruljom... moji roditelji su to oštro osuđivali kao nemoralno a i drugarica učiteljica u školi je rekla da je u pitanju dekadentnost kapitalističkog buržoaskog društva koje se kod nas više neće ponoviti... :sweet:
eto, do ponovne pojave kapitalizma ja sam naivno mislio da lopove vata policija a sude im sudovi a ne narod... ali čovjek uči dok je živ... :deda:
a teta Jaca današnjih dana uči čitavu naciju i EU kako se ne valja generalizirati na izborima i kako se zapravo treba boriti protiv korupcije kakva se dogodila u Grčkoj... :giggle:
no, budimo ozbiljni... očito je praksa pokazala da narod nema sociološke mehanizme kojima može pravodobno otkriti takve prevare, uhvatiti lopove i učinkovito im suditi... vjerujem da je to zbog toga jer narod ne postoji već postoje samo opljačkani pojedinci koji su jedva u stanju spojiti kraj s krajem iz mjeseca u mjesec i nemaju ama baš nikakve uvjete da kao takvi vladaju svojom državom... jedina mogućnost koja im ostaje jest ovakva ulica kao u Ateni... to je budućnost parlamentarne predstavničke demokracije koja je očito kao sustav počela pogolemo zakazivati...
Jes, Italijanski je odlican primer... :lol:
Ni jedan...No to ne znaci da to tako treba. To znaci.. ma znas ti sta to znaci..
Mnogo mi se dopada teta Jaca :sweet:

Atinska ulica-buduci demokratski parlament?
Hm...

Gde li sam to vec procitala..

:)

Ja uprkos svemu verujem da narod ima i moze. Samo bice da (Grcima) jos uvek nije stomak dovoljno prazan...Ili da ne znaju da jeste.
Dajte, nek ih neko obavesti!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Dosla da napisem neku pametnu, kad ono smaug bila brza.
Korisnikov avatar
By 2kune
@ šmaug
ja mislim da to znači da narod (osim što uopće ne postoji) više nema načina ni mehanizama da, u okviru ovakvog društva kakvo sada jest, napravi bilo što osim totalne promjene društvenog sistema... :sweet:
jerbo je politika nestala (ondak posljedično i ideologije) onog momenta kada je krupni kapital organiziran nadnacionalno kupio od naroda izabrane predstavnike predstavničke demokracije organizirane nacionalno...
nikakva ulica (pa ni atenska) neće postati nikada ništa demokratsko a ponajmanje parlament... nekad su to mogli glavni trgovi (pogotovo atenski) ali već poodavno ne mogu ni oni... no, bankrotirana Grčka možda hoće iznjedriti nešto novo i demokratsko...
i nije uopće stvar u stupnju praznoće stomaka... da je u tome stvar, francuska revolucija dogodila bi se u 11. stoljeću a ne početkom 19....
a Jacu, brate, sestro, ako ti se sviđa, slobodno nosi zajedno sa ostatkom svite...
Korisnikov avatar
By luciferin91
Ne solidarishem se sa njima 1%. Grci su veliki neradnici! Ovo je 4. bankrot u 150 godina koji su zabelezili. Tako im i treba kada biraju pogreshne vlade, kada se ne bore sa korupcijom i kada ne znaju da se organizuju. Napolje iz EU paraziti!
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by blenta

ako mislis da je slo u mnogo boljem polozaju od gr
grdno si se zajebao

posto vidim da su ti ovi paraziti
a slo je mnogo bolja od ru ili bug u ovoj temi

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 833&page=2

po toj tvojoj logici u eu bi trebale da ostanu ger, fra i par zemalja samog severa evrope
Iako ne volim Grcku, ne mislim ozbiljno da treba da izadje iz Evrope. Ali, cinjenica da njen narod ne ume da stisne zube i predje preko tih mera stednje ti dosta govori o mentalitetu. Nemacke gradove su zidale zene posle 2. svetskog rata, a u Grckoj kukaju zato shto im smanjuju plate! potrebna je revizija celog ekonomskog sistema Evrope, jer Irska, Spanija, Island i Skotska beleze ogromne padove. Naravno i Slovenija, ali se otvaranjem trzishta ka Bliskom istoku stvari revitalizuju.

I da, nije nishta licno za Bugarsku i Rumuniju, ali te zemlje su se prerano prikljucile EU.

Slovenia <3
Korisnikov avatar
By blenta
slovenia, econ snapshot:

rast privrede oko 1 %
tik uz irak iran grcku i haiti :awesome:

nezaposlenost oko 11%
posle pocetka rasta posle recesije
nezaposlenost nastavila da raste sto se desilo samo u par zemalja

populacija ispod granice siromastva 13% - sto je mnogo
dzini index ispod 30% sto je u redu

dug preko 60% sto je alarmantno
btw jedan od najvecih u eu
moli boga da ne defaultuje na isplatama
jer ce grcka biti mala beba
a rumunsko i bugarsko drzavljanstvo za slovenacko pusta zelja

isto limit imposed by the eu je 60%
te nije iskljuceno da im jos povrh svega ne zalepe kaznu
kako sleduje po pact of stability and growth

rast prozivodnje manje od 1 %
od oko 160 zemlja na blizu 150tom mestu

"labor market graded by US ranking companies as inflexible"

rezerve u prosloj godini dostigle all time lows

foreign direct investment medju najslabijima u celoj eu
a porezi medju najjacima
(sto je rani znak snazne korupcije)

sto bi znacilo daleko da je slovenija losa i sta ti ja znam
ali da pljuckas gr ru i bul jer si naturalizovani slovenac
nije da je mnogo racionalna opcija

:mete:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Kako hocesh, ali onda kada Slovenija dostigne nivo pada i korupcije koji je proporcionalan grckom slobodno mi utrljaj to na nos. Grcka je imala vec nekoliko bankrota do sada, Slovenija nijedan!
Korisnikov avatar
By blenta
ne utrljavam ja tebi na nos nacionalne makroekonomske politike
neg cinjenicu da lupetas i gord si jer kompleks nize vrednosti
prikrivas kompleksom vise vrednosti
sto ce da te tako ujede za guzicu da svestan nisi
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by luciferin91

Nemacke gradove su zidale zene posle 2. svetskog rata
... zato što su muškarci najebali u najgorem zločinu i genocidu dvadesetog stoljeća, koji su oni sami naravno pokrenuli.

a njemačka se izgradila nakon 2. svjetskog rata jer su im amerikanci dali pare da to učine.

pa mi bas i nije jasno kako su grci ispali takvi povijesni i skoro pa metafizicki negativci. zar je toliko tesko sagledati the big picture, a ne drzati se svoje majušne koristoljubive pozicije (što je, doduše, tako slovenski :D ), te razumjeti da osudjivanje i vec dvogodisnje sustavno mucenje jednog cijelog narode nije i ne moze biti okej.

s druge strane, tzv. mjere stednje koje EU trazi od grcke vlade ukljucuju i to da grcka ubrzo rasproda sve vazne drzavne kompanije, dakle rijec je o putu u pljackaski neoliberalizam, koji se u praksi vec toliko puta pokazao vecim zlocinom od bilo cega drugog danas na planeti.

inace, tko ce to najvise zaraditi od aktualnog spasavanja grcke? banke, again! iste one koje bi bankrotirale da grcka bankrotira.
http://www.spiegel.de/wirtschaft/sozial ... 42,00.html

meni se sve vise cini da bi grcka jednostavno trebala bankrotirati i otpisati sve dugove. pa da vidimo sto ce onda biti s tim divnim, discipliniranim, bogatim zemljama EU, koje se sada nad grčkim narodom sadisticki izivljavaju. :) da vidimo koliko ce onda milijadri eura njemacka vlada morati ulupati da spasi svoje velike banke.

da uopce ne spominjem politicki stetu koja se ovako dogadja. jel to njemacka misli da ce u svijetu 21. stoljeca, svijetu kine i indije, njemacka biti ikome vazna ako ne postoji EU? merkel je jedna tako porazavajuce prozaicna politicarka, bez ikakve vizije ili hrabrosti.
Korisnikov avatar
By 2kune
solidariziram se sa svima koji ne plaćaju dugove... jerbo što nas je više, manje su posljedice... :vijaca:
Korisnikov avatar
By Tomek

solidariziram se sa svima koji ne plaćaju dugove... jerbo što nas je više, manje su posljedice... :vijaca:
mislim da je bilo toga u Srbiji krajem devedesetih... u Nisu ako se ne varam...

demokratska opozicija: nemojte placati komunalije... kad mi dodjemo na vlast, otpisacemo vam te dugove...

otpisail su im k...
Korisnikov avatar
By smaug

@ šmaug
ja mislim da to znači da narod (osim što uopće ne postoji) više nema načina ni mehanizama da, u okviru ovakvog društva kakvo sada jest, napravi bilo što osim totalne promjene društvenog sistema... :sweet:
jerbo je politika nestala (ondak posljedično i ideologije) onog momenta kada je krupni kapital organiziran nadnacionalno kupio od naroda izabrane predstavnike predstavničke demokracije organizirane nacionalno...
nikakva ulica (pa ni atenska) neće postati nikada ništa demokratsko a ponajmanje parlament... nekad su to mogli glavni trgovi (pogotovo atenski) ali već poodavno ne mogu ni oni... no, bankrotirana Grčka možda hoće iznjedriti nešto novo i demokratsko...
i nije uopće stvar u stupnju praznoće stomaka... da je u tome stvar, francuska revolucija dogodila bi se u 11. stoljeću a ne početkom 19....
a Jacu, brate, sestro, ako ti se sviđa, slobodno nosi zajedno sa ostatkom svite...
Ti si sad ovde malo kontradiktoran i unutar posta ali i onome sto si do sad reako.

Ali ja jedan bitan deo ne razumem: U okviru drustva ne moze da se napravi nista drugo do promena drustvenog sistema ali to ne radi narod (jer ne postoji) nego drustvo?
Jebiga sad..

Ali ako bolje pogledas - pa ti se na kraju slozi sa onim sto ja kazem.

Osim oko punoce stomaka i teta Jace...

edit: sad sam se setila necega povodom Francuza - ti sto su bili praznih stomaka 1799. su u jedanaestom i dvanaestom veku morali da sa lica zemlje izbrisu sve one koji nisu verovali isto i u isto sto i oni i da teritorije na kojima su ziveli 'opasni neistomisljenici' anektiraju te nisu imali vremena da se bave uzrokom sopstvenog praznog stomaka.
Korisnikov avatar
By blenta
to nije u grckoj
to je u vankuveru
za vreme nemira
zbog izgubljene utakmice
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by smaug

Ti si sad ovde malo kontradiktoran i unutar posta ali i onome sto si do sad reako.

Ali ja jedan bitan deo ne razumem: U okviru drustva ne moze da se napravi nista drugo do promena drustvenog sistema ali to ne radi narod (jer ne postoji) nego drustvo?
Jebiga sad..

Ali ako bolje pogledas - pa ti se na kraju slozi sa onim sto ja kazem.

Osim oko punoce stomaka i teta Jace...

edit: sad sam se setila necega povodom Francuza - ti sto su bili praznih stomaka 1799. su u jedanaestom i dvanaestom veku morali da sa lica zemlje izbrisu sve one koji nisu verovali isto i u isto sto i oni i da teritorije na kojima su ziveli 'opasni neistomisljenici' anektiraju te nisu imali vremena da se bave uzrokom sopstvenog praznog stomaka.
Yap... postoje neki nesporazumi...
Ja sam shvatio da ti prozivaš narod da nešto učini u okviru postojećeg sistema posredničke demokracije... Mislim da to nije moguće i da revolucionarna promjena društvenog sistema izlazi van okvira postojećeg sistema posredničke demokracije... U tom smislu postoji formalno neslaganje glede odgovornosti naroda u okviru posredničke demokracije koju napada internacionalni krupni kapital...
Tvrdnja da narod ne postoji odnosi se na potpunu kaotičnost njegova društvenog djelovanja u postojećim uvjetima. Naime, u tom (konkretnom smislu) narod nije ništa drugo nego zbroj pojedinaca u brownovom gibanju sa povremenim lavinama. Daklem, ljudi će zaista promjeniti društvo i to, naravno, čoporativno ali svejedno neće biti narod. Npr. mogu biti samo jedna klasa... Ali za promjenu društva nisu čak nužni niti ljudi... Dovoljna je recimo fina velika debela pandemija kuge pa da se sruši feudalizam... ;)
Inače, srednji vijek je puno složeniji nego zbroj (ili čak umnožak) umova seljaka, popova i tučara koji su ga naseljavali...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Treba biti cudan covek pa ne biti solidaran s narodom Grcke.

Na stranu da li bi mogli da rade vise ili imaju manje beneficije - to svakako nije ni promil razloga zasto su sad u ovoj situaciji.

Uostalom evrozona spashava ne grcku nego sebe, obzirom da je gro grckog duga upravo prema institucijama iz evrozone, samo ce grcima preko ledja da se prebije halapljivost evropskih finansijskih institucija i glupost grckih prethodnih vlada.
By Kragi
Originally posted by Sixto

Ko te jebe kad trosis vise nego sto mozes da vratis. Sad se snadji. Zapali kucu zelenasu, mozda mu izgori sveska gde te upisao crvenim slovima.
Naravucenije, zabole me za Grcku i njihove ekonomske probleme.
Korisnikov avatar
By Srklet
provincijalni palma-mentalitet.
By Kragi
Pa ono, pre tacno sedam dana sam se vratio iz iste. :lepeza:
Fakat se na (polu)ostrvima nista od onoga sto gledam na tv-u ne oseti :surfer:

a to sto me njihove mere stednje ne doticu mozes da tumacis na nacin na koji zelis. Znas malo mi bzv da se opterecujem zbog tvog stava a i zbog Grcke. :bye:
Korisnikov avatar
By kurac
Originally posted by Delete

Solidarisacu se sa njima sto cu tamo da letujem i ostavim svoje parice u njihovim prodavnicama. Mislim da je to sasvim dovoljno od mene.
pa zapravo bi im više pomogao ako ne bi ni prismrdio tamo i ne ostavio ništa što će im država uzet, ako se već ne bi solirarizirao u uličnoj borbi. ne odlaskom tamo i guranjem grčke u bankrot bi zapravo veoma veorvatno pomogao sebi i svojoj državi, kojom također vladaju te iste banke, koje bi morale propasti da bi nam svima jednom možda bilo bolje.
Korisnikov avatar
By smaug
Mogu li ja samo jedno malo malesno pitanjce da postavim. Ono ima veze i sa temom a ima veze sa ovim stalnopominjanim bankama...

Kad odete u baknu, koju god, gde god, jer se ista stvar ponavlja od Srbije do Irske, ili kad vam banka posalje pisamce...pa vam ponudi da zajmite od nje (ili u obliku zajma za kola, ili zajma za svadbu, ili zajma...za bilo sta ili kredita za kucu) a taj zajam prevazilazi vase finansijske mogucnosti i mesecna otplata nema sanse da vam ostavi kintu za ok zivot...Jel vi onda tim odvratnim bankama (kojima je ocito stalo da budete u finansijskom duznickom ropstvu..jer su to banke...) kazete-nema sanse. Ja necu toliko para, fala sto nudite (znam za jadac). Meni treba samo ovoliko a ne to sve sto mi nudite jer ja znam koliki mi je guber pa cu toliko i da se prostrem.
Jel kazete? I onda ne uzmete svu tu lovu koja vam se nudi. Nego samo onoliko koliko koliko vam treba I koliko mozete da priustite?
........
Mislite o tome!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!