Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Tema je direktno inspirisana postupkom jednog mog fb prijatelja.
Naime, decko mi je predlozio da potpisem peticiju za decentralizaciju Srbije, kako bi vise sredstava ostalo unutar lokalnih centara, manje para za BGD i tra la la la i na kraju da je INICIJATIVA POTPUNO NESTRANACKA. Al' ne lezi vraze, pokretaci su Ujedinjeni Regioni Srbije (ranije poznati kao G17+) i Narodna Partija (na celu sa Majom Gojkovic, ex radikali). Navodno, pod 'nestranacka' je mislio da svako moze da je potpise, ne samo clanovi stranke. A ja inace rodjena juce. Jos se nadrkao kada sam mu rekla da nije sramota da se zalaze za ono u sta veruje, ali je sramota da laze.
Slican princip sprovodi i Demokratska Stranka, ali idu od vrata do vrata sa 'anketom' o problemima sa kojima se srecu gradjani dela grada, opstine, sela. Razgovor se naravno vodi sa ciljem da se od gradjana uzmu podaci koji se kasnije unose u bazu podataka (i onda sledi maltretiranje telefonom, postom i na sve druge moguce nacine).
Licno se nisam susrela, ali ljudi kazu da na slican nacin deluju i naprednjaci i ligasi (LSV, o tome ne brinu oni van Vojvodine).
Poenta je... ne dajte NIKOME svoje licne podatke, ako niste sigurni da nece biti zloupotrebljeni. Slobodno kazite da trazene podatke dajete samo po zahtevu sluzbenog lica. Ne postoji niti jedan legalni razlog zasto bi neko posedovao vase licne podatke.
Za dobrobit gej covecanstva :pionir:
Korisnikov avatar
By deran
sve i da vodiš računa,lični podaci vrcaju na sve strane-od banke do apoteke,glasačkih spiskova...očas se to nađe...

a voleo bih i da nazovu-imalo bi se šta i reći...:ugriz:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by deran

sve i da vodiš računa,lični podaci vrcaju na sve strane-od banke do apoteke,glasačkih spiskova...očas se to nađe...

a voleo bih i da nazovu-imalo bi se šta i reći... :ugriz:
I to je istina, ali ako im sam das iste na raspolaganje, imaju pravo da sa njima rade sta im je volja.
Korisnikov avatar
By 2kune
ja ionako sve tjeram s vrata... :odbij:
By Sixto
Joj sto me neko ne nazove, da mu reknem koju!
Korisnikov avatar
By Elena
To sranje od peticije za decentralizaciju sam potpisala samo zbog Maje Gojkovic i to nakon sto je ona sa svojim clanstvom potpisala peticiju za podrsku Seselju. Moj potpis naravno ne znaci da bih ikada glasala za Ujedinjene regione i nadam se da necu zavrsiti evidentirana kao njihov siguran glas :lol:

Sto se licnih podataka drugih ljudi tice reci cu samo da svaki treci koji se danas bavi politikom poseduje ceo biracki spisak za Srbiju, imam ga i ja na poslu ... ne treba se opterecivati time, valjda ljudi znaju da je laziranje tudjih potpisa krivicno delo.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Elena

Sto se licnih podataka drugih ljudi tice reci cu samo da svaki treci koji se danas bavi politikom poseduje ceo biracki spisak za Srbiju, imam ga i ja na poslu ... ne treba se opterecivati time, valjda ljudi znaju da je laziranje tudjih potpisa krivicno delo.
Kao i posedovanje birackog spiska (sa imenima, adresama i JMBGovima)!
Korisnikov avatar
By Burak
Desilo mi se par puta da negdje na internetu ostavim mejl ili broj telefona, većinom je bilo bez posljedica osim jednom kada mi je neka firma iz inostranstva za prodaju telefona dnevno slala na desetine mejlova.. Posle poslatih oko 1000 mejlova prestali su da ih šalju i kada sam taman pomislio da su me ostavili na miru počeli su da me zovu telefonom i to u nenormalna doba dana (pola 7 ujutro) i nude svoje usluge. Morao sam da im prijetim i lažem kako sam advokat parničar i da ću ih tužiti na sudu ako ne prestanu nakon čega su me ostavili na miru. :burka:
Korisnikov avatar
By Sir William Black
Mene jos uvek niko nije pokusao da upeca na tako neke fore, ali mislim da bih doziveo nervni slom jer mrzim kada ljudi pokusavaju da naprave budalu od mene.
Nazalost, sto se tice ovakvih ili slicnih peticija, ne postoji drugi nacin. Znaci, ili cu dati podatke i nadati se da ih niko nece zloupotrebiti ili necu dati svoj doprinos toj borbi. Yeah, it sucks. :protest:
Korisnikov avatar
By Elena
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by Elena

Kao i posedovanje birackog spiska (sa imenima, adresama i JMBGovima)!
Može biti ... prvi put čujem :lol:
U tom slučaju znam jedno 1000 ljudi koji čine krivično delo :lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kod nas matori ne da da kapija bude otkljucana jer ga smaraju....ljudi...izgleda..

iz istog razloga je pokrvario i zvonce....

mene licno boli uvo za to ko ce da koristi moje licne podatke dok god to nije kartica :D
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ja sam, zbog uznemiravanja telefonom, prijavio neku kompaniju iz Niša. Ali sve sam ispoštovao: zamolio dva puta da prekinu, nakon trećeg puta imam pravo da prijavim.

Logikom ove teme, ne treba potpisati nikakvu peticiju, nebitno kakvu, dobru ili lošu, URS-a ili DS-a... Pa, više podataka se ostavi na fejsu nego prilikom potpisivanja bilo kakve peticije. Zato - potpišite dobre peticije, kao npr. peticiju REKOM-a(nema šta, koristim svaku priliku da pozovem ljude da to učine).
Korisnikov avatar
By Burak
Peticija REKOM-a?
Ne, hvala! :pljuje:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Burak

Peticija REKOM-a?
1. :edited by hys:
2. pitala bih te da ti je otac odveden u koncentracioni logor i da mu se od tada gubi svaki trag
3. po mom shvatanju, REKOM bi trebalo osnovati jer za tim postoji potreba, a ne zbog potpisa.
Korisnikov avatar
By Burak

Peticija REKOM-a?
1. edited by hys
2. pitala bih te da ti je otac odveden u koncentracioni logor i da mu se od tada gubi svaki trag
3. po mom shvatanju, REKOM bi trebalo osnovati jer za tim postoji potreba, a ne zbog potpisa.
1. edited by hys
2. Ne znaš iz kog razloga ne podržavam osnivanje REKOM-a niti imaš pojma da li sam izgubio nekog u proteklom ratu
3. Moje protivljenje osnivanju ove osocijacije prvenstveno počiva na racionalnom očekivanju da će ovo biti još jedan potez koji će potrošiti dosta para svih ex yu država, a za rezultat neće imati nikakvo pomirenje jer će stranački lideri kao i vlast u određenim državama i dalje pričati isto, a eventualne podatke REKOM-a će uzimati selektivno po principu >>>ono što mi odgovara je istina, o što mi ne odgovara je laž<<<

Misliš da će Hrvati prihvatiti ako rekom kaže da je Ante zločinac ili Srbi za Ratka ili ne znam koga već?! Ja mislim da neće.
Uostalom imamo već Haški tribunal koji radi vaće godinama na principu regionalnog procesuiranju zločinaca u cilju pomirenja pomirenja ... pa šta mu je rezultat u procesu pomirenja? :burka:
Korisnikov avatar
By Blady
^ :lol:

OT:Ne dajem vise svoj broj, a kamo li licne podatke. Prosli put sam bila dobila saksiju, pa su mi uzeli broj telefona, i smarali me mesecima. E nema vise, nikakva saksija me nece kupiti !
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

2. Ne znaš iz kog razloga ne podržavam osnivanje REKOM-a niti imaš pojma da li sam izgubio nekog u proteklom ratu
3. Moje protivljenje osnivanju ove osocijacije prvenstveno počiva na racionalnom očekivanju da će ovo biti još jedan potez koji će potrošiti dosta para svih ex yu država, a za rezultat neće imati nikakvo pomirenje jer će stranački lideri kao i vlast u određenim državama i dalje pričati isto, a eventualne podatke REKOM-a će uzimati selektivno po principu >>>ono što mi odgovara je istina, o što mi ne odgovara je laž<<<

Misliš da će Hrvati prihvatiti ako rekom kaže da je Ante zločinac ili Srbi za Ratka ili ne znam koga već?! Ja mislim da neće.
Uostalom imamo već Haški tribunal koji radi vaće godinama na principu regionalnog procesuiranju zločinaca u cilju pomirenja pomirenja ... pa šta mu je rezultat u procesu pomirenja? :burka:
I opet - nemas pojma.
REKOM se ne osniva zbog politike. Uvek ce biti idiota kao sto je Dodik koji ce bezocno lagati narod, ali to ne znaci da na bilo koji nacin umanjuje znacaj bilo cijeg truda da se istina zna. Normalni ljudi sa bilo koje strane ce pre verovati nezavisnoj komisiji nego nekom svinjoglavom politikantu.
I normalnim ljudima je svejedno jasno da su Ante i Ratko zlocinci, i bez REKOMa. Ali zarad buducih generacija i ljudi ciji je status jos uvek nepoznat, takva inicijativa je pozitivna.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

I opet - nemas pojma.
REKOM se ne osniva zbog politike. Uvek ce biti idiota kao sto je Dodik koji ce bezocno lagati narod, ali to ne znaci da na bilo koji nacin umanjuje znacaj bilo cijeg truda da se istina zna. Normalni ljudi sa bilo koje strane ce pre verovati nezavisnoj komisiji nego nekom svinjoglavom politikantu.
I normalnim ljudima je svejedno jasno da su Ante i Ratko zlocinci, i bez REKOMa. Ali zarad buducih generacija i ljudi ciji je status jos uvek nepoznat, takva inicijativa je pozitivna.
Koliko se secam u pocetku je i Savez logorasa Republike Srpske podrzavao osnivanje REKOM-a, ali kad su videli da ce osnova za utvrdivanje istine biti haske presude odustali su od podrske i sada vode antikampanju.
U njihovom saopstenju se kaze da je ''osnovni razlog nepoverenja prema ovoj inicijativi opravdan zahtev da sudske presude ne mogu biti prihvacene kao gotove cinjenice, jer svi ratni zlocini nisu procesuirani''.

Ako Haski sud u ovoliko godina postojanja sa prakticno neogranicenim budzetom i sa tolikom masom forenzicara, kriminologa, pravnih eksperata i drugog osoblja nije ustanovio svu istinu, kako to ocekivati od REKOM-a. Posto Haski Sud nijednom jedinom presudom nije potvrdio postojanje zrtava medju bosanskim Srbima, onda bismo mogli ocekivati i da REKOM na celu sa Kandickom utvrdi da je broj civilnih zrtava medju bosanskim Srbima- NULA. Onda to nije utvrdjivanje istine vec sprdnja sa zrtvama. Nemoj da nazivas idiotima one koji se tome protive. To je najblaze sto mogu da ti kazem na tvoj bezobrazluk.

Uostalom, ako ce REKOM-u glavni izvor informacija biti haske presude, onda bismo mogli jednostavno pogledati te presude i upitati se kakav je smisao osnivanja komisije koja ce samo izvesti zakljucak iz tih presuda kad to mozemo svi uciniti. Neko ce izvesti zakljucak da je taj sud neobjektivan, neko da je pravedan. Mozda je jedini smisao izvlacenje novca od stranih i domacih sponzora u cemu su sve te ''nevladine organizacije'' mnogo veci eksperti nego u utvrdivanju istine. Kampanja za punjenje kase organizacije Natase Kandic vec je pocela sve pod plastom prikupljanja sredstava za ''utvrdivanje istine''.Takvo profitiranje na racun ratom unesrecenih ljudi je vise nego ogavno i zato mi se bljuje na Natasu Kandic i ostale promotere ovog jadnog pokusaja zamlacivanja javnosti.
Korisnikov avatar
By Burak

I opet - nemas pojma.
Mislim da u ovo vrijeme ni ja ni ti ne možemo govoriti kako će rekom da radi jer nije ni otpočeo sa aktivnostima. Ipak, mislim da imam pravo na skepsu prema tome jer su do sada formirana razno-razna udruženja za otkrivanje istine pa se na kraju pokazalo da samo žele da prikažu jednostrano viđenje ratnih zločina kako njima odgovara tj. njihovim finansijerima.

S druge starane, ni malo mi se ne sviđa tvoja navika da svakog ko se ne slaže sa tvojim stavovima, nazivaš pogrdnim nadimcima i vrijeđaš na najniži mogući način. Argumenti se mogu iznijeti i bez upotrebljavanja formi kao što su "ti si idiod", "nemaš pojma" itd...
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by zelenabombonica

Ako Haski sud u ovoliko godina postojanja sa prakticno neogranicenim budzetom i sa tolikom masom forenzicara, kriminologa, pravnih eksperata i drugog osoblja nije ustanovio svu istinu, kako to ocekivati od REKOM-a.
:up:

+ što je Nataša Kandić sa svom svojom jednostranošću i neobjektivnošću toliko iskompromitovana javna ličnost da je teško očekivati da ona uspješno provede proces pomirenja..
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Jos malo o onima koji primajuci strane donacije "tragaju za istinom" :

Mirsad Tokaca prijavljen zbog pronevjere stranih donacija

Mirsad Tokaca zloupotrebio istinu o stradanju Srba u BiH

Jos malo o postenju istog, tacnije o nedostatku ljudskosti i postenja.

Iz intervjua sa Mirsadom Tokacom:

Šta se dešavalo u bošnjačkim logorima za Srbe? Na primjer, u logoru Čelebić?

- Želim vas samo upozoriti da nisu postojali nikakvi “bošnjački logori za Srbe”.

intervju sa Mirsadom Tokacom

Gde li je Tokaca uvrstio ove zrtve ne zna se:

Kanadski Unproforac na sudjenju u Haskom sudu -Muslimanski snajperisti ubijali svoju decu

Gore pominjani direktor Istrazivackog informativnog centra Mirsad Tokaca se najcesce citira kad se radi o ciframa stradalih u bosanskom ratu.Ne znam sta ce utvrditi REKOM, ali imam pravo da sumnjam da nece utvrditi nista te da je glavni razlog citave inicijative kamcenje novca od sponzora.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

S druge starane, ni malo mi se ne sviđa tvoja navika da svakog ko se ne slaže sa tvojim stavovima, nazivaš pogrdnim nadimcima i vrijeđaš na najniži mogući način. Argumenti se mogu iznijeti i bez upotrebljavanja formi kao što su "ti si idiod", "nemaš pojma" itd...
Ti pljujes po stvarima za koje ni ne znas kako rade (tj. kako ce raditi), iako je vrlo verovatno da ce raditi u tvoju korist ili korist tebi bliskih ljudi. To nije za vredjanje, to je za shamar.
Nije tacno da ce se presude Haskog Tribunala oslanjati na istrage REKOMa. Hag ima svoje istrazitelje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!