Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By alexandermagic
Originally posted by bern

Tema je postavljena kao "kako izabrati boju zidova", ili "kako izabrati rasu pasa za vašeg ljubimca". Zar se politički identitet "bira"? Više mi se čini da se stiče.
Nemoj tako...Nema s Lonekom cile-mile, samo mile. Kad on nešto precizira i definira, i još potkrijepi tabelama u veselim bojama nema se tu što dalje misliti.
Lonek... Slika
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by alexandermagic

Nemoj tako...Nema s Lonekom cile-mile, samo mile. Kad on nešto precizira i definira, i još potkrijepi tabelama u veselim bojama nema se tu što dalje misliti.
Tabele su cool. Tebele su sexy. Doduše, ne sa Times New Roman :kosa:
Korisnikov avatar
By Loni
Nikada se ne treba opredeljivati za politički identitet na osnovu određene političke partije već se prvo opredeliti za svoje ideale, pa onda odabrati partiju, koja tim idealima najviše pripada.

Naravno praksa je posebna priča, tako da neko u teoriji može biti vama idealan, ali ako se u praksi ispostavi da su korumpirani, kradu itd. onda je bolje zaokružiti nešto drugo na izborima.

Merkolina partija zove se Demohrišćanska Unija.
U principu za nju ne glasaju muslimani ili angostici/ateisti, međutim ako se Merkelova pokaže sposobna, a ipak se pokazala u ekonomskom smislu, i mnogi van ciljne grupe glasaće za CDU.

Wilhelmina, možda nisi čula na srpskom jeziku za termin MEKI SOCIJALISTI, ali sigurno da si čula za UMERENU LEVICU nasuprod tvrde levice.
To je to.

Komunistička Partija Jugoslavije bila je ta tvrda levica jer nije dopuštala privatnu svojinu van osnovnih potrepština kao ni višestranačke izbore.
Po raspadu KPJ nastala je SPS - koja je već bila ta UMERENA LEVICA (iliti meki socijalisti).
Dakle socijalisti sa kompromisom. Dopuštaju postojanje privatnika i njihovu moć kao i višestranačke izbore.

Najjači su mi oni, koji bi da vide neke mane u postojećem, ali sami ne nude savršeniju klasifikaciju.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Loni

Merkolina partija zove se Demohrišćanska Unija.
U principu za nju ne glasaju muslimani ili angostici/ateisti, međutim ako se Merkelova pokaže sposobna, a ipak se pokazala u ekonomskom smislu, i mnogi van ciljne grupe glasaće za CDU.
to nije istina. nijemci nisu pretjerano religiozni, a oni koji jesu su vrlo moderni. demokršćani zapravo nemaju toliko veze s religijom, koliko s ideologijom koja je prije vise desetljeca inspirirana odredjenim tekovinama krscanstva.

merkel inace uopce nije religiozna. za CDU glasaju i agnostici i ateisti. a rezultati koje CDU danas postize na izborima su daleko od onoga sto je znao dobiti helmut kohl. CDU se nekad kretao izmedju 40 i 45 posto, a sad je izmedju 25 i 35 posto.

ukratko, primjer ti je bezvrijedan i pogresan.
Korisnikov avatar
By Loni
Tvoja replika potvrđuje moju tezu da se sve menja.

CDU na početku jeste bila konzervativna i religiozna partija.
Njeno ime to govori.

U praksi je došlo do promena i okretanja sekularista toj partiji tek kad se videlo da je sposobna da održi i ostvari nemački standard.

Međutim Merkelova je i dalje daleko po nekim drugim pitanjima.
Da si slušao njen govor o neuspehu multikulturnog društva, bilo bi ti jasnije.
Korisnikov avatar
By Srklet
slusao sam ga, pisao o njemu i taj govor je prvenstveno bio rezultat unutarstranackih kurceva palceva, inace odrzan na saboru mladih CDU-a.

tvoj je problem sto izvrces cinjenice ili nisi s njima dovoljno upoznat, ali bez problema iz svega izvlacis zakljucke. koji su naravno besmisleni.

moj je "problem" sto mi se ne da detaljno demantirati sve tvoje provale. :shrug:

a inace, teza da se sve mijenja nije tvoja. panta rei, jel. ;)
Korisnikov avatar
By Loni
Ne. Tvoj problem je što voliš da kontriraš gde god se može.

CEpidlakeru jedan!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Loni

Po raspadu KPJ nastala je SPS - koja je već bila ta UMERENA LEVICA (iliti meki socijalisti).
Dakle socijalisti sa kompromisom. Dopuštaju postojanje privatnika i njihovu moć kao i višestranačke izbore.

Najjači su mi oni, koji bi da vide neke mane u postojećem, ali sami ne nude savršeniju klasifikaciju.
Los primer. SPS (govorim o vremenu Milosevica) je bio daleko od bilo kakve levice. To je bila sprdnja na racun gradjana Jugoslavije. Kakvi visestranacki izbori kada su bili lazirani 10 godina? Kakvo privatno vlasnistvo kada se do tada drzavna, javna imovina samo prepisivala na imena clanova SPSa?
Politicke ideologije je tesko svrstavati i praviti klasifikaciju, posebno sto model vise nije samo dvodimenzionalan (socio-ekonomski), vec se u celu pricu gura i ekologija, kultura, spoljni i unutrasnji odnosi etc. U praksi je jos teze, posebno na srpskoj politickoj sceni, a vec sam dala nekoliko primera zasto.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!