Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

:ozbiljan:

http://www.boston.com/bigpicture/2010/1 ... ludge.html

ja sam speechless.

kako je moglo doći do ovoga?! zar ne postoji visok stepen neke zaštite srazmerno potencijalnoj katastrofi?!

da li vas plaše ove slike? da li mislite da će svi koji se nalaze nizvodno Dunavom od tog mesta osetiti posledice? ili pak smatrate da je moguće sprečiti takav scenario?

da li će ikada taj deo Mađarske ponovo biti naseljen?
kakve reprekusije treba snose odgovorna lica i ko je upšte odgovoran po vašem mišljenju?
Korisnikov avatar
By bothways
Jao, bas idem u taj kraj Madjarske za mesec dana. Valjda ce se sve srediti.

Pise u novinama da je opasno po biljni i zivotinjski svet, ali ne i za coveka (u smislu, necemo umreti mi kad to sranje stigne Dunavom do nas, ali ostali zivi svet nece biti tako srecan).
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Moglo je da dodje i dolazice, jer se zastita 'ne isplati'. Zapravo ni nema odgovornih, jer niko nije ni zaduzen za takve stvari. Kao ni za amonijak u Sremskoj Mitrovici (isteklo je nekoliko tona :shocked: amonijaka iz hladnjaka Mitrosa a da niko ni ne zna za to. Kolege ekolozi jednostavno tvrde da se nista nije desilo).
Plase, naravno. Blato je izrazito alkalno i otrovno. Videcemo, izlivanje se dogodilo na stotinak kilometara od Budimpeste, za sada je uzorak Dunava kod Bezdana u redu, ali bih ja ipak pila vodu iz cesme. To vazi za nas koji dobijamo cesmusu iz Dunava. U sustini, vise nista ne zavisi od ljudi, vec od same reke koja bi trebalo da taj mulj razredi i da se pH vrati u normalu. Ono sto su ljudi mogli da urade je da do izlivanja ne dodje, a sad je dockan.
Ne znam, sada mi je svaki odgovor: videcemo. Mislim da je tesko sada vratiti u normalu vodu i posebno zemljiste u pogodjenim delovima Madjarske, ali mi sastav materije u mulju nije poznat, pa ne mogu da procenim koliko bi mogao da ostane otrovan.
Sad, odgovornost je na vlasniku ili direktoru fabrike za obradu aluminijuma, ali se u pravo ne razumem.
Korisnikov avatar
By jukie
Osetiće se posledice, naročito mi je žao pelikana, ima svi da zakovrnu, oni su na vrhu lanca ishrane Dunavske delte

Mi smo bili na VRO septembros i sve je bilo puno žabica. Siroti mali vodozemci, oni kroz svoju tanku vlažnu kožu upijaju zagađenje kao as many little sponges
Korisnikov avatar
By nsBeckie
jako mi je zao i tih ljudi i zivotinja i biljnog sveta.... tek sad vidim, nisam ni znala sta se desilo...

grozne slike :/
Korisnikov avatar
By Dirrty
Užas.

Slike sa linka su jako uznemirujuće.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Strasno sto rece drrty jako uznemirujuce ali ajde da ne pravimo paniku pre vremena .
Korisnikov avatar
By Berserker
Juče i danas na EURONEWS na B92-INFO je emitovana emisija o tome...

Pogledajte (od 04:20) kako izgleda to jezero gde se čuvao taj mulj i kako izgleda taj otvor sa te strane... jezivo...

''
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jukie

Osetiće se posledice, naročito mi je žao pelikana, ima svi da zakovrnu, oni su na vrhu lanca ishrane Dunavske delte

Mi smo bili na VRO septembros i sve je bilo puno žabica. Siroti mali vodozemci, oni kroz svoju tanku vlažnu kožu upijaju zagađenje kao as many little sponges
:fancyklap: Evo plus za jukija +
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!