- 24 Avg 2010, 12:04
Sarica hapse a draskovica maze???
ISTINA O MITRSU Mitros nije gubitaš nego ga je on poslovanjem preko svojih drugih firmi (koje su na račun Mitros-a ostvarivale velik profit) veštački napravio gubitašem. Na račun toga što je Mitros poslovao sa gubitkom druge firme u okviru Koncerna (poput Swisslion- Group-a, Milbek-a, Kompanije-Takovo idrugih firmi preko kojih su išle fakture) su ostvarivale veliki profit. Zašto je račun Mitros-a ostao blokiran od dana privatizacije pa sve do danas (to je 6 godina), a po zakonu ako je određeno vrene račun blokiran firma mora u stečaj, pa bi bolje bilo da smo otišli u stečaj ranije, pre nego što smo opljačkani. Osnovni razlog guranja Mitrosa u stečaj je izbegavanje plaćanja obaveza koje je on preuzeo prilikom kupvine firme. Sa iznosom tih obaveza je on bio u potpunosti upoznat i zato je firmu i dobio praktično za džaba, ali pod uslovom da te obaveze ispoštuje. Rodoljub je iskoristio ovo vreme dok je bio vlasnik i pileću klanicu i sve maloprodajne objekte koji su bili vlasništvo Mitrosa sklapanjem nekih sumnjivih kupoprodajnih ugovora preveo na druge svoje firme kao što je Swisslion-Group (na njega je naprimer preveo maloprodajne objekte u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu u Balzakovoj, Beogradu u Moklroluškoj i Mutapovoj). Svesno je opljačkao firmu i da bi izbegao plaćanje obaveza koje je preuzeo prilikom kupovine firme, a i obaveza koji su nastali u toku poslovanja, sada je gura u stečaj. Radnicima je sam obećao na skupu prilikom prvog obraćanja radnicima da će im isplatiti zaostale zarade, i to svakog meseca po jednu ratu od ukupnih dugovanja, na šta su savesni radnici Mitrosa pristali, sve u cilju da Mitros radi. Radili smo u početku za 7000 din samo da bi firma radila i da bi kasnije bilo bolje, i sada smo mi ne savesni. E ovo je istina ljudi moji, a ne neke priče za malu decu o opstrukciji radnika. To su obične gluposti. On je ovom svojom izjavom uvredio ne samo radnike Mitros-a nego i sve mitrovcane jer je rekao da u Mitrovici vladaju mračne sile koje traže novac. Kako može Mitros da posluje pozitivno kada mu odmah u startu Swisslion-Group na svakom proizvodu uzme 20%, i onda je Swisslion-Group pozitivan, a Mitros negativan. Lako je tako biti pozitivan i lako je tako od nekog napraviti gubitaša kad mu odmah u startu uzmeš 20% na svakoj fakturi. Mi ćemo otići na biro, to nije nikakav problem, ali se ovo moralo reći javnosti i istine radi. Pozdrav od savesnih radnika Mitros-a.
sve je identicno uradio u eko orgakiku sav kapital je prebacio u druga svoja preduzeca kako u trenutku kada su jaja 10 din za takovo agrar su 5 din a on ih dalje prodaje po duploj ceni sirovine za stocnu hranu,eko organik nabavlja samo od takova po dupoj ceni od trzisne i tako ide u stecaj zasto zato sto je izvucen kapital za draskovicevu firmu veci nego sto bi mogao za duze vreme da zaradi u njoj, radeci normalno a cemu da ne bi morao gospodji markovic da isplati njen deo profita da li je to za policiju i tako u svakoj firmi i niko ga ne pita, a sarisa zbog toga ogolisehttp://www.emg.rs/vesti/srbija/116756.html
Taj Rodoljub Drašković je do sada kupio, a zatim oterao u stečaj sledeće firme:
IM Zlatibor Čajetina,
IM Mitros Sremska Mitrovica,
Vršačka pivara,
Vojvodina Produkt Inđija,
Takovo-Agrar Gornji Milanovac itd,
a i Takovo iz Gornjeg Milanovca nije ništa bolje.
"Veliki srbin" Rodoljub Drašković bi da kupi Jafu iz Crvenke, ako mu daju iste uslove kao hrvatima pa što je on onda prodao Nanu Niš, Wissol Čačak i Zlatni Trag Leskovac hrvatu Ivici Todoriću? Istina je da je Rodoljub Drašković kupovao trgovačke firme po Srbiji sa namerom da ih proda kasnije Todoriću. To je bio dogovor Draškovića i Todorića i najbezbolniji način da Agrokor dođe na srpsko tržište. Dakle Drašković je upravo omogučio Todoriću prodor na srpsko trgovačko tržište, a sada mu smeta što hrvati osvajaju srpsko tržište. Sada je Rodoljub Drašković "veliki srbin" i zalaže se za sprečavanje prodaje srpskog kapitala hrvatima, pa što to nije pokazao na svom primeru, nego je prodao Sl Gross Ivici Todoriću. Stvarno, da nije žalosno, bilo bi smešno. Taj Rodoljub Drašković je do sada kupio, a zatim oterao u stečaj sledeće firme: IM Zlatibor Čajetina, IM Mitros Sremska Mitrovica, Vršačka pivara, Vojvodina Produkt Inđija, Takovo-Agrar Gornji Milanovac itd, a i Takovo iz Gornjeg Milanovca nije ništa bolje. Hrvat Ivica Todorić je zlato, u odnosu prema radnicima, u odnosu na "velikog srbina" Rodoljuba Draškovića. Ja sam srbin, ali bih uvek pre prihvatio da radim u firmi Ivice Todorića nego Rodoljuba Draškovića. Dokaz toga su i brojni do juče čelni ljudi Swisslion-Takova i najbliži saradnici Rodoljuba Draškovića koji su prešli upravo u Ideu Ivice Todorića. Swisslion-Takovo bi zbog Rodoljuba Draškovića mogao biti najbolji primer mobinga u poslu. Ko ne zna šta je mobing neka se zaposli u firmama Rodoljuba Draškovića ili neka njegovu firmu kupi Rodoljub Drašković (što ne bi poželeo ni najvećem neprijatelju) pa će to saznati vrlo brzo. Najgora kletva u poslovnom svetu Srbiji je "Da bog da ti firmu kupio Rodoljub Drašković"!!!http://www.rtv.rs/sr_lat/hronika/sremskomitrovacki-slucaj-amonijak-na-sudu_207240.html
dragan ivic - 09.02.2010. 21:05 Veliki pozdrav za NJAMI a ovo sto gospodin govori je sramno..ja sam radnik Sremsko Mitrovackog "MITROSA", giganta u proizvodnji konzerve i suhomesnatih proizvoda,od kojeg je gospodin "borac protiv siromastva", otudjio sve van kapije, prodavnice, stovarista itd.. Svojim firmama cerkama, ojadio je zaposlene, umanjio broj akcija a na kraju smo ih i izgubili odlaskom u stecaj.. Kada je kupio fabriku, rekao je da cemo ici uzdignute glave i da necemo morati raditi nigde osim u nasoj fabrici.. Mi i danas idemo uzdignute glave.. Bio je u pravu!!! Mi idemo tako, samo zato sto smo ostali cistog obraza..A on to nema!! Tesko nama sa ovakvom drzavom i ovakvim ljudima..I onda nam ispiraju mozak sa kosovom, evropskom unijom i kavim drugim bakaracima poput hrvatstva ili srpstva crkvenjastva a vrsi se moderni genocid ko dobardan.