Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By badu
Odbijam da čitam.
Uzjebaću se opet.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Imam ideju: ako je tako u medijima Srbije tipa kurir teshko svariti gejeve (jer, boze moj, gejevi nisu hetero), onda nek' se fura s biseksualcima. eto, nije iskljuchivo "ili si hetero ili si peder" , vec i jedno i drugo u konsenzusu.

elem, kada kurir pochne malo da edukuje i saulishe one agresivne antigeje koji postavljaju onakve komentare, tek onda bismo mogli reci da odredjeni napredak i u kuriru se deshava te da se kurir bar trudi. kada kazem -da kurir treba da edukuje i saulishe one agresivne antigeje koji postavljaju onakve komentare- tu ne mislim da mora od zagrizenih antigeja da stvara neke gej-prijateljske osobe, ali bi bar morao da stvara osobe vishe indiferentne prema gejevima, osobe vishe svesne da moraju da vode svoje zivote i da se okanu te zle navike izivljavanja nad "pederima", konachno, osobe svesne odgovornosti da AD Zakon u Srbiji ipak postoji te da bi ga valjalo poshtovati, jer i gejevi poshtuju red i zakone drzave u kojoj zive i kojoj doprinose.
poshto to potrebno s strane kurira josh ne vidim da se deshava, vec se tek pokazuju, eto bar, najblaze recheno, dvosmisleni (ako su vec pre bili jednosmisleni na totalno negativan nachin) znaci konstante senzacionalizma, naivno bi bilo misliti da se kurir stvarno menja. no, uvek je "lepo" teshiti se ulepshavanjima i dalje ruznog stanja stvari u vezi kurira i onih koji su mu odani.....
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Vel boy

vec se tek pokazuju, eto bar, najblaze recheno, dvosmisleni (ako su vec pre bili jednosmisleni na totalno negativan nachin) znaci konstante senzacionalizma, naivno bi bilo misliti da se kurir stvarno menja.
da, slazem se s ovim... to su ipak senzacionalisticke novine - sada su samo u najbolju ruku dvosmisleni - i bas zato nesto ne ocekujem da krenu da edukuju svoju citalacku publiku... to mi govori i nastavak prvog teksta u kome prenose komentare - uglavnom negativne - bez ikakve osude ili pokusaja da se odgovori na neke prilicno homomrzilacke poruke u tim komentarima... umesto toga, samo se izvinjavaju "nikoga nismo hteli da provociramo"... a zasto ne kazu i "izvinjavamo se LGBT populaciji na upotrebi veoma negativnih termina, kao i zbog prenosenja potpuno pogresnih shvatanja, oprostite ako smo nekoga uvredili...?"

da,da, inace su tako opsednuti time da nikoga ne zele provocirati ili uvrediti...

ne vidim da ce u neko skorije vreme prestati da idu niz dlaku svojoj homofobicnoj i uglavnom needukovanoj publici, sto znaci da je onaj prvi tekst u najbolju ruku neuspeli pokusaj da kazu nesto pozitivno o LGBT ljudima, jer na svaku pozitivnu stvar koju su rekli ima jos barem dve predrasude koje se na ovaj nacin mogu samo vise ucvrstiti u glavama njihove publike...

meni smeta taj celokupan utisak clanka - neka su oni posli u tu "akciju" sa najboljim namerama, bravo za namere, ali ne moze se zavrsiti na namerama (kako ide ona poslovica "put do pakla poplocan je najboljim namerama"), jer su se negde na putu od te setnje Knez Mihajlovom do izdavanja novina te namere srele sa mnogo neznanja i predrasuda, koje izazivaju potpuno drugaciji utisak - i to ne samo medju LGBT populacijom nego i medju Kurirovim redovnim citaocima kojima Kurir mora da podilazi
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by .L O S T

mislim da je to ok od kurira. bolje ista nego nista.
ne, nego bas suprotno.
brojni primjer iz ne tako daleke aktivisticke povijesti pokazuju da su mediji kljucni saveznici gay osoba u borbi za njihova prava, ali i da se medijima ne treba nikako podilaziti.
svojedobno su njujorški pederi organizirali demonstracije pred uredima village voicea, koji je odbijao uopće objaviti riječ "gay". nedugo nakon toga, pa i sve do danas, village voice je jedan od najvise gay friendly casopisa na svijetu.
prosvjedovalo se i zbog new york timesa, koji je sezdesetih godina proslog stoljeca bio homofoban, a deset godina kasnije vise nije. danas pak redovito objavljuje clanke koji se ticu gay tematike, na desetine mjesecno.
dakle, samo dva primjera, a ima ih mnogo.

odusevljavati se lažnim gay friendly mrvicama homofobnog kurira je politički promašaj, a takav pristup dugorocno steti borbi za gay prava, jer kako ce kurir (i ostali mediji) promijeniti svoj nacin izvjestavanja ako im nitko ne kaze da je homofoban? :roll:
vecito nezadovoljnih ce uvek biti, i str8 a kako vidim i gay.
nadajmo se da hoce! promjene u svijetu mozemo zahvaliti takvima, a sigurno ne onima kojima je sve ok. da se njih slusa, jos bi zivjeli u srednjem vijeku, kada je sigurno bilo jednakih komentara o vjecitim nezadovoljnicima.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Popeye

odusevljavati se lažnim gay friendly mrvicama homofobnog kurira je politički promašaj, a takav pristup dugorocno steti borbi za gay prava, jer kako ce kurir (i ostali mediji) promijeniti svoj nacin izvjestavanja ako im nitko ne kaze da je homofoban? :roll:
upravo
Originally posted by Popeye
vecito nezadovoljnih ce uvek biti, i str8 a kako vidim i gay.
nadajmo se da hoce! promjene u svijetu mozemo zahvaliti takvima, a sigurno ne onima kojima je sve ok. da se njih slusa, jos bi zivjeli u srednjem vijeku, kada je sigurno bilo jednakih komentara o vjecitim nezadovoljnicima.
:up:
Korisnikov avatar
By Vel boy
i ja da kazem :up: za ns-Beckie i Popaja.
Korisnikov avatar
By Srklet
ja inace ne pisem nikakve posebno originalne ili dubokoumne stvari. dovoljno je vidjeti kako je gay pokret u drugim zemljama ostvario uspjehe i dugorocne promjene. uz odgovarajucu prilagodbu lokalnim karakteristikama, sve te stvari funkcioniraju u (koliko-toliko) demokratskim drustvima.

nije balkan toliko poseban da treba izmisljati nesto posve novo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!