Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Patrijarh osudio diskriminaciju
27. decembar 2009. | 23:19 | Izvor: B92
Moskva -- Patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril izjavio je da je homoseksualnost greh, ali da homoseksualci ne smeju biti diskriminisani.

"Mi poštujemo slobodni izbor ljudi, uključujući seksualne veze,“ izjavio je patrijarh Kiril na sastanku sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Thorbjornom Jaglandom a prenosi ruska agencija RIA Novosti.

On je rekao da većina vernika vidi homoseksualnost kao greh i da se protivi gej brakovima i dodao:

"Oni koji počine greh ne smeju biti kažnjeni. I mi smo mnogo puta ponovili da smo protiv diskriminacije ljudi zbog njihove netradicionalne seksualne orijentacije“, navodi patrijarh Kiril.

U januaru 2008. godine, Kiril, koji je tada bio na čelu odseka Moskovske patrijaršije za odnose sa javnošću, je izjavio da se homoseksualnost mora posmatrati kao greh, jer u suprotnom to može da izazove druge seksualne perverzije.

"Moralnost je ili apsolutna ili ne postoji. Ako napravimo izgovor za homoseksualnost, zašto ne bi i za pedofiliju?“ izjavio je on u intervjuu za nemački magazin „Špigl“.

Kada je novinar istakao da postoji velika razlika između homoseksualnosti i pedofilije, jer je u pitanju silovanje dece Kiril je dodao:

"Pre dvadeset godina niko nije mogao da veruje da će Nemačka da legalizuje homoseksualne brakove. Međutim, danas su se ljudi navikli na tu ideju. To je pitanje principa. Postoji samo jedan moral. Zadatak Crkve je da kaže šta je greh. U suprotnom gubi svoju svrhu“, kaže ruski patrijarh.
Korisnikov avatar
By ns.happy
hm. pa, oni su svakako veliki gresnici, i umeju da prepoznaju greh... :logicno:
zasto li uopste citam ovakve vesti, samo se iznerviram. oni su svi poremeceni muzezelnici i bolje da rukoblude umesto sto zasipaju narod svojim verbalnim dijarejama.
Korisnikov avatar
By Loni
Nije sija nego vrat.

Kao sto je raspop Gavrilovic jednom rekao - Mi ne mrzimo njih nego njihov greh.

No i ovo je dobro u poredjenju s nasim Amfilohijem.
Zamislimo da Amfilohije iskoci s ovakvom izjavom.
Ja bih mu oprostio cak i recenicu o pedofiliji i gejstvu u istom kontekstu, samo da bar jednom apeluje protiv diskriminacije.

Inace sto se Rusije tice, Moskva i Sankt Peresburg imaju gej scene i stanovnistvo, koje se pomalo krece napred.
Ostali su jos gori i od nas.
Korisnikov avatar
By 2kune
OK, onda će patry uskoro u penziju jerbo je odavno crkva u rusiji izgubila svoju svrhu... :giggle:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Alexandrus Magnus

Patrijarh osudio diskriminaciju
27. decembar 2009. | 23:19 | Izvor: B92
Moskva -- Patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril izjavio je da je homoseksualnost greh, ali da homoseksualci ne smeju biti diskriminisani.

"Mi poštujemo slobodni izbor ljudi, uključujući seksualne veze,“ izjavio je patrijarh Kiril na sastanku sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Thorbjornom Jaglandom a prenosi ruska agencija RIA Novosti.

On je rekao da većina vernika vidi homoseksualnost kao greh i da se protivi gej brakovima i dodao:

"Oni koji počine greh ne smeju biti kažnjeni. I mi smo mnogo puta ponovili da smo protiv diskriminacije ljudi zbog njihove netradicionalne seksualne orijentacije“, navodi patrijarh Kiril.
na stranu ovu eto malo politichki izkorigovanu kontradiktornost ovde iznad

ali ovde dole
Originally said by patriarch Kiril
U januaru 2008. godine, Kiril, koji je tada bio na čelu odseka Moskovske patrijaršije za odnose sa javnošću, je izjavio da se homoseksualnost mora posmatrati kao greh, jer u suprotnom to može da izazove druge seksualne perverzije.

"Moralnost je ili apsolutna ili ne postoji. Ako napravimo izgovor za homoseksualnost, zašto ne bi i za pedofiliju?“ izjavio je on u intervjuu za nemački magazin „Špigl“.

Kada je novinar istakao da postoji velika razlika između homoseksualnosti i pedofilije, jer je u pitanju silovanje dece Kiril je dodao:

"Pre dvadeset godina niko nije mogao da veruje da će Nemačka da legalizuje homoseksualne brakove. Međutim, danas su se ljudi navikli na tu ideju. To je pitanje principa. Postoji samo jedan moral. Zadatak Crkve je da kaže šta je greh. U suprotnom gubi svoju svrhu“, kaže ruski patrijarh.
se vidi sva tvrdoglava maloumnost klerikalaca.
dakle, i kada mu je ukazano da uopshte ne moze ni da bude slichnosti izmedju obichne ljudske homoseksualnosti s jedne strane s zlochinom pedofilije s druge strane, Kiril je namerno i bezobrazno bio izignorisao novinarevo pojashnjenje (jer i sam zna da je novinar u pravu, a on u krivu), te je preokrenuo da trabunja o nechemu shto ni najmanje nije ni povezano s njegovom klevetnichkom tezom (koju je, dakle, ochito brzopotezno bacio tj. brze-bolje pomenuo pedofile u kontekstu homoseksualaca -samo da raspali i nahushka homofobichne mase, koje ga slushaju, protiv gejeva) .

al' eto u nadi da se bar malko oposhtenjuje i da nece vishe bash ovako govoriti kao shto je govorio josh pre samo godinu dana, s oprezom pozdravljam ovaj long-overdue korachic iz Rusije.
Korisnikov avatar
By m..
Ovo vise nije ni licemerje, nego cist bezobrazluk.

Sto ne zapisase u Bibliji da je licemerje i kleveta smrtni greh i da se zbog zamene teza i lose logike ide u 9. krug pakla?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by m..

Sto ne zapisase u Bibliji da je licemerje i kleveta smrtni greh i da se zbog zamene teza i lose logike ide u 9. krug pakla?
Pa pise da ne sudis jer ce ti biti sudjeno. Sad, na koga se to odnosi i kako ko to tumaci, diskutabilno je.

Ali eto, ko o cemu, popovi o pedofiliji... Valjda pokusavaju da nam kazu da je i njihova pohota na malu decu nesto sasvim normalno... E, zajeeeeb, jer se to smatra za statutory rape (saglasnost maloletnog lica za seksualni akt nije validna pred zakonom).
By Simor
Pa, dobro, stara dobra stigmatizacija homoseksualaca -- gejevi i lezbeke su moralni maloumnici a čike sa bradom ih uprkos maloumlju vole i žao im je što će gejevi i lezbejke otići u pakao zbog svog moralnog sagrešenja.

Mada -- ako bolje razmislite --- bog Kirilov i Amfilohijev sigurno u raju pravi mesta i za Ivanu Žigon (neka nam je ona živa i zdrava, ali sve ima svoj kraj). I zamislite sutra, ako bezgrešni (bezgrešni po standradima Kirila i Amfilohija) umrete (da ste i vi živi i zdravi, ali, jel' te, kraj je u nekom momentu neminovan), da vam Ivana vasceli dan u rajskom vrtu recituje "Prkosnu pesmu". Zar onda paklene muke ne deluju kao ostvarenje nebeskog Jerusalima, onoga kog nam je obećao apostol Jovan?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
eto ti sad...

zamalo da me zainteresuje sta crkva misli o mom jebanju....zamaaaaalo...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by m..

veruj, zapisano je. samo su klerikalci toliki bezobraznici i samovoljnici te se usudjuju da sve izopachuju.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Simor

Pa, dobro, stara dobra stigmatizacija homoseksualaca -- gejevi i lezbeke su moralni maloumnici a čike sa bradom ih uprkos maloumlju vole i žao im je što će gejevi i lezbejke otići u pakao zbog svog moralnog sagrešenja.

Mada -- ako bolje razmislite --- bog Kirilov i Amfilohijev sigurno u raju pravi mesta i za Ivanu Žigon (neka nam je ona živa i zdrava, ali sve ima svoj kraj). I zamislite sutra, ako bezgrešni (bezgrešni po standradima Kirila i Amfilohija) umrete (da ste i vi živi i zdravi, ali, jel' te, kraj je u nekom momentu neminovan), da vam Ivana vasceli dan u rajskom vrtu recituje "Prkosnu pesmu". Zar onda paklene muke ne deluju kao ostvarenje nebeskog Jerusalima, onoga kog nam je obećao apostol Jovan?
Aha ha ha ha.
A u rajskom zoo vrtu, Jankovicka hrani koze.
Di ces lepse slike.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da Ivana Zigon nikako ne moze u raj posto je zgresila sa monahom (muz joj je bivsi monah) :sudija: Ozbiljno jedna moja baba se udala za bivseg monaha koji se i razmonasio zbog toga, i znam da su to smatrali velikim grehom, moja rodjena baba (ta druga je njena sestra) je svaku nesrecu koja se njima desila tumacila time.

Sto se teme tice jeste koracic ali ovo za pedofiliju je uzas :bljak: Meni je razlika izmedju pedofilije i homoseksualnosti bila jasna jos kao detetu te mislim da su ljudi koji to povezuju ili izuzetno glupi ili bezobrazni. Mislim da je ipak najcesce ovo drugo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!