Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Poslanici američke države Njujork glasali su danas protiv legalizovanja homoseksualnih brakova, čime su raspršili nade gej aktivista da će Njujork postati šesta američka država u kojoj će biti dozvoljeno venčavanje parova istog pola.

Protiv homoseksualnih brakova glasalo je 38 poslanika, dok je 24 bilo za usvajanje zakona po kojem bi venčavanje osoba istog pola bilo dozvoljeno, preneo je Rojters. Demokrate imaju većinu, ali se nekoliko njihovih ljudi suprotstavilo predlogu na glasanju.

Država Njujork je jedna od najliberalnijih u SAD i prema većini istraživanja građani se zalažu za istopolne brakove, ipak poslednje koje je objavljeno je pokazalo odnos 50-50.
"Ovo je velika pobeda. Ovde smo videli volju naroda na delu. Naša kultura se nije promenila po pitanju gej brakova", izjavila je Megi Galager, predsednica Nacionalne organizacije za brak, grupe koja se protivi gej brakovima.

Homoseksualni brakovi dozvoljeni su u saveznim državama Ajova, Konektikat, Masačusets, Nju Hempšir i Vermont, dok u 40 ostalih federalnih jedinica u Sjedinjenim Američkim Državama ima specifične zakone koji zabranjuju gej brakove. Prošlog meseca, stanovnici države Mejn glasali su za opoziv zakona koji bi legalizovao gej brakove.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Greota. Ali su zato juce u DC-ju legalizovali gej brakove :yay:

[size=-2]S tim u vezi, bilo je simpaticno gledati na fejsbuku practicing strejt katolike kako skacu od srece. Neverovatna jedna zemlja.[/size]
Korisnikov avatar
By jukie
E bože svašta. A ja na Njujork Tajmsu stalno viđam objave venčanja gej parova.
Korisnikov avatar
By Tungi
Dok mi jos strahujemo od kamenica ispod sahta i zardinjera:pivce:
Korisnikov avatar
By blabla54380
bas me cudi sto je njujork protiv. ili sam ja previse gledao filmove ili njujork bas i nije toliko "ladovina" podrucje, verovatno su presudile sirovine iz provincije.
Korisnikov avatar
By Rei
Pa njujork nije samo menhetn, a sa druge strane glasali su politichari a ne gradjani, tako da ne znam da li da se chudim ili ne, bzvz u svakom sluchaju.
Korisnikov avatar
By blabla54380
zato sam i rekao sirovine iz provincije, a politicari sigurno nisu glasali po svom nahodjenju, vec kao sto tamo kaze istrazivanje je 50-50 pa verujem da su se prema tome izjasnjavali.
Korisnikov avatar
By Vel boy
shto me ovo nimalo ne iznenadjuje.....
inache, ti nazovi demokrate (a koji sebi tepaju blue dog democrats) koji su glasali protiv samo pokazuju za kog rade- za tzv. christian right
By biotherm
bzvz... I to bas u NY. Pa nije Manhattan (narocito Chelsea, West Village & Greenwich Village) samo NY. Ovde su se protivnici zestoko borili protiv legalizacije istospolnih brakova jer NY nema mehanizam odbacivanja putem referenduma kao sto se desilo u California-i (Proposition 8...). Najglasniji protiv legalizacije je bio NY senator Ruben Diaz Sr. (koje li ironije - dvojica njegove brace su gay-evi) - http://www.nytimes.com/2009/11/10/nyreg ... riage.html.

Borba ce se sigurno nastaviti dok ne bude ispunjen cilj - legalizacija gay brakova u NY.
Korisnikov avatar
By Vel boy
kod tog Ruben Diaz sr. se najbolje ochituje sva shizofrenija, nelogichnost, kako li to da nazovem vishe..... prosechnog americhkog uma glede gej prava, zivota i interesa.
povodeci se chlankom kojeg je linkao biotherm, rashchlanjujem glavne momente gde se to ogleda:
“I love them. I love them,” says Mr. Díaz, who grew up one of 17 children in Puerto Rico. “But I don’t believe in what they are doing."
- a ja pitam/bih ga pitao *(na engleskom, ali za forumsku razumljivost pishem na srpskom, oprostite shto nisam i prevodio s engleskog na srpski....)*
- ma shta se ima verovati/ne verovati shta gejevi rade? :wtf: ne kontam. konachno, shta to gejevi rade? njemu treba replikovati jednostavno da je slobodan da "ne veruje" (whatever is that supposed to mean) i slobodan je da ne voli gejeve (tj. ne mora nas voliti), ali nije slobodan tj. ne bi trebao da bude slobodan da negativno utiche na prava, zivote i interese gejeva.
Ruben Diaz Senior nastavlja “The people of the nation don’t want gay marriage,” Mr. Díaz said in an interview Monday. “They didn’t want it in California; they didn’t want it in Maine. And the people of upstate New York, after what happened to the candidate in the 23rd Congressional District, they sent a message they don’t want gay marriage. Forget about it. People don’t want it.”
a ja bih mu rekao:- man, u tome i jeste problem shto se taj tzv. "people" uopshte i pita za neshto shto niti poznaju niti bi trebalo ni smelo da zavisi o tom neupucenom i/ili kapricioznom nazovi narodu (chitaj, heteroseksistichkim masama)! zalosno je da u SAD-u prava, zivoti i interesi jedne odvec i odvajkada diskriminisane grupe ljudi uopshte i zavise o hirovima i kapricima heteroseksista pod maskom naroda.
konachno, ni medjurasne brakove vecina Amerikanaca nije htela, pa su se nametnuli bez obzira. kako to? ja podrzavam shto su se nametnuli, chemu onda tvoj negativni pasjaluk u vezi gej brakova?

onda, imamo primer jednog tipichnog americhkog geja isprepadanog i intimidiranog americhkim homfobima do te mere da je skoro internalizovao to te velicha, umesto da pruza otpor i kritikuje, homofoba Diaz-a Sr.-a.
pa tako gej glupan koji "has not been able to move Mr. Díaz on the issue of marriage" /pa kako ce Lynn Diaz-u promeniti mishljenje uvezi gej brakova kada Lynn Diaz-u lize dupe to get along with him umesto da ga principijelnoshcu i dostojanstvom osvesti shta Diaz moze a shta ne moze....../ Lynn reche o Diaz-u:
“He is a true believer in Christian values, in treating people the way you want to be treated,”.
- ne! upravo to Mr. Diaz ne radi! Mr. Diaz hoce da se njega i njegove istomishljenike tretira kako on hoce, a da moze da tretira gejeve kako dostojanstveni i samorealizovani (ne znam za Mr. Lynn-a dochim.....) gejevi nece. To nisu true christian values! To je hipokrizija i neposhtovanje razlichitosti.
“He said to me, ‘For me to accept this, I have to turn my whole value system upside down,’ ” Mr. Lynn said.
-a zashto mu ti Mr. Lynn nisi objasnio da Mr. Diaz ne mora nishta da prevrce s gore na dole ni s dole na gore, vec jednostavno- da se kloni gej pitanja u potpunosti? da ni ne odmaze ako vec nece i ne mora da pomaze? zar je teshko bar shtetu gej ljudima ne chiniti?

onda Mr. Diaz nastavlja: “My religion doesn’t allow me to dance,” he said. “But that does not mean I don’t go to the party. My religion doesn’t allow me to drink. But that doesn’t mean I can’t hang around with my friends. My religion is against gay marriage. It means, I don’t agree with what you do. But let’s go out. Let’s go to the movies. Let’s be friends.”

- a ja bih ga pitao: pa kako imash savesti i nerva traziti od zrtve da ide s tobom komunicirati i druziti se nakon shto si toj zrtvi shtetu naneo? zar su gejevi toliki jadnici i kenjci pa da jedva chekaju da se s jednim tobom institucionalizovanim agresorom i opresorom druze?? ne kontam ovo zajebavanje i pljuvanje u ljudsko gej dostojanstvo. bar da se on kloni gej pitanja u potpunosti, umesto shto se namerno i kapriciozno angazuje da oshteti gej zivote, prava i interese, pa 'ajde.

Te shto vishe chitam o njemu i njegovoj proshlosti (a i sadashnjosti) -Mr Diaz found God in jail :smeh: :smeh: -eto kakve bedastoce i idiotizmi se prodaju Amerikom , to groznije stvari o njemu se vide.

I, 'ajde mi molim vas recite da ovo nije vrlo slichno Balkanu i zemljama ex-Yu, samo na specifichno americhki nachin!
Korisnikov avatar
By Sing
Nije Sr Diaz kriv sto je idiot...sta da radi jadnik..znas kako je...17 dece, katolicko vaspitavanje...kolikogod da on voli (gay) clanove svoje porodice, ljubav za Isusa je na prvom mestu...

:drkanje:

Nego, Vel boy, jel da pocnem da prevodim na Spanski tvoja pitanja za doticnog?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sing

.......... ljubav za Isusa je na prvom mestu...

Mr. Diaz ima veze s Isusom i ljubavlju za Isusa k'o ja s pol pot-om i ljubavlju za pol pot-a. :odbij:
Molim te, Sing, nemoj Isusa uplicati u ovo. To Mr. Diaz i zeli. To je Mr. Diaz-ova vodenica. E, ne dozvolimo mu!
Korisnikov avatar
By Sing
Ja bih Isusa i te kako...
:pickme:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa da, Njujork ti je kao Voždovac, predstavlja celu državu u malom, ima svih demografskih grupa
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!