Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Çâðê_DUP
ako neko NECE NE ZELI NEMA POTREBU DA SE OSECA KAO DEO ZAJEDNICE I RADI ONO STO I ZAJEDNICA RADI(skolovanje,zaposlenje) BEZ OBZIRA NA BOJU KOZE ONDA JE VECI DEO PROBLEMA U NJEMU,A NE SAMO U DRZAVI.

Svakog roma, ili bilo kog pripadnika manjinske zajednice poshtujem ako zheli da se ponasha normalno u skladu sa zakonom i sistemom, a ono shto romi u Beogradu rade je preterivanje i maltretiranje ljudi, svashta su im nudili sve su odbili... Imala sam porodichno jako neprijatno iskustvo sa romima, pre toga sam mislila da ih ljudi previshe osudjuju, a sad su mi neke stvari jasnije i jednostavno vishe ne razmishljam o njima, imaju ruke noge glavu mozak sve shto imam i ja kao chovek, mogu da se shkoluju to je barem besplatno,a shkola povlachi za sobom mnoge druge stvari...
Originally posted by spliff
iz istog razlog zbog chega treba dati prednost lbtg osobama
ili zenama
vec vidim konverzaciju
dodje romkinja u biro za zaposljavanje i kaze:ja hocu posao
salterusa je pita: vase prednosti
romkinja:lezbejka sam
salterusa:a skola?
romkinja:nemam
salterusa: super, evo tebi posao ti si ciljna grupa kojoj zelimo da pomognemo, svi ovi ljudi na birou sa srednjim skolama i fakultetima su nebitni, samo smo tebe cekali da radis.....

daj o cemu mi pricamo....
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by ALTER_EGO
vec vidim konverzaciju
salterusa: super, evo tebi posao ti si ciljna grupa kojoj zelimo da pomognemo, svi ovi ljudi na birou sa srednjim skolama i fakultetima su nebitni, samo smo tebe cekali da radis.....
:hypno:

aj ponovo.
vec vidim konverzaciju

:nerd:

:cita:

:obesen:
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by Lepa Krepa
oho, kakva poslastica! ajmo, b(la)b(la)b(la), domindžione i ekipo, konsolidovanje redova i složno da se zagrakće o romskom terorizmu nad nedužnom belobeogradskom populacijom!
da, da, evo konsolidujemo se dok ti grakces svoje, i mi cemo nase.... ako ti se ne dopada nase misljenje, pali dalje...:trol:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
daj o cemu mi pricamo....
pa i ne bi ti škodilo da saznaš o čemu pričaš, pre no što se nalupetaš.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dominion
pali dalje...

...kontejneri su zakon? :blenta:
By Çâðê_DUP
Originally posted by shut

:nerd:

:cita:

:obesen:
ja imam isto ovakvo misljenje o ovom delu posta...gomila(mojih mozhdanih naduvanih) gluposti, na ovom forumu od kada sam se registrovala, da li je tema opshteg tipa ili se otvara debata/diskusija, nikad niko nije mogao da izade iz jebenog vrzinog kola napushavanja, otprilike pravo mishljenja imaju najjachi,ukoliko se neko suprotstavi generalnom stavu on je rasista, pederchina,kvazi lezbachetina, ne zna shta hoce...

@lepa krepa-jasno mi je shta pricham, ako tebi nie prochitaj opet
ako neko NECE NE ZELI NEMA POTREBU DA SE OSECA KAO DEO ZAJEDNICE I RADI ONO STO I ZAJEDNICA RADI(skolovanje,zaposlenje) BEZ OBZIRA NA BOJU KOZE ONDA JE VECI DEO PROBLEMA U NJEMU,A NE SAMO U DRZAVI.

Svakog roma, ili bilo kog pripadnika manjinske zajednice poshtujem ako zheli da se ponasha normalno u skladu sa zakonom i sistemom, a ono shto romi u Beogradu rade je preterivanje i maltretiranje ljudi, svashta su im nudili sve su odbili... Imala sam porodichno jako neprijatno iskustvo sa romima, pre toga sam mislila da ih ljudi previshe osudjuju, a sad su mi neke stvari jasnije i jednostavno vishe ne razmishljam o njima, imaju ruke noge glavu mozak sve shto imam i ja kao chovek, mogu da se shkoluju to je barem besplatno,a shkola povlachi za sobom mnoge druge stvari...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
kamo lepe sreće da je "generalni stav" ovde antirasistički.
na tvoje caps lockove ne mislim da odgovaram, jer ponavljaš ista opšta mesta koja se svaki put valjaju po ovakvim temama, a o tome sam se raspisivala par desetina puta i fakat mi se ne da ponovo. em ste iritantni, em ste zamorni.
lm, ako te zanima s kojim argumentima i sa koje pozicije ti rekoh da ne znaš o čemu pričaš, bujrum pretraži.
By mythe
evo jednog clanka iz zivota romske populacije

Pare za novine potrošili na automobile?

Novinar: E. Marjanov, Fotoreporter:

izvor, Gradjanski list, Novi Sad

NOVI SAD – Nastojanje Izvršnog veća Vojvodine da, poput svih nacionalnih manjina u Vojvodini, i Romi iskoriste svoje Ustavom zagarantovano pravo da se informišu na svom maternjem jeziku, po svemu sudeći, teško se realizuje u praksi. Istina, Romi od 2003. godine zahvaljujući finansijskoj podršci pokrajinske administracije imaju svoj mesečni časopis "Them", ali novine nisu stizale do čitalaca. Pokrajinski sekretar za informacije Ana Tomanova-Makanova u izjavi za GL navodi kako je taj sekretarijat bio prinuđen da privremeno obustavi finansiranje "Thema" jer su se pojavili problemi u vezi s tim časopisom.

Prema njenim rečima, veliki problem bio je što je Nacionalni savet Roma, koji je osnivač "Thema", to pravo preneo na jedno udruženje građana, što je zakonski nemoguće. Takođe je problem što se 700.000 dinara koje pokrajina mesečno daje za izdavanje "Thema" troši nenamenski. Između ostalog, od tih para kupljena su dva automobila za privatne potrebe.

– Dok se ne srede stvari kako treba i dok sve ne bude transparentno i po zakonu, nećemo finansirati "Them" – kategorična je Ana Tomanova-Makanova.

Novine samo na CD-u

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Vitomir Mihajlović kaže kako je tačno da su osnivačko pravo nad "Themom" još 2004. godine preneli na romsku privatnu novinsku agenciju, na čijem je čelu bio tadašnji republički poslanik Srđan Šain. Ta agencija potom je sklopila ugovor s časopisom "Them". Prema Mihajlovićevim rečima, Šain je rukovodio "Themom" do aprila ove godine, kad je Nacionalni savet Roma, na insistiranje Ane Tomanove-Makanove, morao ponovo preuzeti osnivačko pravo.

– Do aprila nismo imali uvid u poslovanje "Thema" jer nismo imali pravo na to. Jedini broj tog časopisa imao sam priliku da vidim na stolu ministra Rasima Ljajića. Dakle, novine nisam video, ali zato znam da su kupljena dva automobila – kaže Mihajlović.

On navodi da Ana Tomanova-Makanova insistira i na tome da joj se prilože i novine koje su joj izdavači doneli samo na CD-u.

– Odneli smo joj tri broja za ovu godinu, koja smo naknadno odštampali, ali treba još da joj odnesemo. Međutim, kad bismo sada te zakasnele brojeve odštampali, novine bi bile bajate, pa smo joj predložli da ih štampamo s novim sadržajem ako daju pare – kaže Mihajlović.

Kola za novinare

S druge strane, Srđan Šain kaže da organizacija koja je izdavala novine nije bila njegova, nego da je on u njoj samo bio član Upravnog odbora.

– Osnivačko pravo nad "Themom" preneto je na Romski medijski centar, koji je nevladina organizacija. To je bila odluka Nacionalnog saveta Roma, iz prostog razloga što Nacionalni savet Roma ima sedište u Beogradu, a IV Vojvodine je insistrialo na tome da novine moraju biti pokrajinskog karaktera. U impresumu pilot broja "Thema" stoji moje ime zato što je taj broj štampan od mojih para, pa smo pokojni Trifun Dimić i ja bili prvi glavni urednici – kaže Šain.

On navodi i da je "Them" štampan u Subotici u 1.500 primeraka te da su ti brojevi odmah poslati nevladinim organizacijama kako bi bili podeljeni njihovim članovima, "pa se zbog toga novine nisu pojavile na kioscima".

– Što se kola tiče, redakcija je zaista kupila na lizing dve opel vektre za potrebe novinara, a ne za mene. Ja svuda idem svojim kolima. Sve je to ujdurma Ane Tomanove-Makanove i direktora Kancelarije za inkluziju Roma Dušana Jovanovića, koji uređivačku politiku "Thema" i Nacionalni savet Roma hoće da stave pod kapu Demokratske stranke – odgovorio

link http://www.gradjanski.co.yu/navigacija. ... naslovna=1
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!