Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Momo
a ko su ta izbegla lica? to jest ko to jos ima izbeglicku legitimaciju kad je od svih ratova proslo vise od 10 godina?
(znam da ljude koji su dosli sa Kosova vode kao raseljena lica tako da oni ne spadaju u katgoriju izbeglica)
valjda svi oni koji nisu dobili državljanstvo Srbije, a nisu se ni vratili u HR/BiH. pretpostavljam da se ovde mislilo i na "interno raseljene" sa Kosova.
By Sixto
Ja koliko znam prosao je rok za prijavu za drzavljanstvo Srbije. Status izbeglice je ukinut pre nekog vremena!
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by 2Q2Bstr8

valjda svi oni koji nisu dobili državljanstvo Srbije, a nisu se ni vratili u HR/BiH. pretpostavljam da se ovde mislilo i na "interno raseljene" sa Kosova.
pa i ja kao kontam da su to ti ljudi ali kad navedu oba: izbeglice i raseljena lica, ja onda racunam da su izbeglice ljudi iz HR i BiH a raseljeni ljudi sa Kosova

evo Sixto kaze da je status izbeglice ukinut a ja cesto u redu za GSP markicu srecem ljude koji kupuju izbeglicku markicu po povlascenim cenama a deluju poprilicno fizicki sposobno za rad, to su ljudi od po 30-ak godina i onda mi je bilo prosto neverovatno da ljudi iz BiH ili iz Hrvatske i dalje ovde zive kao izbeglice i koriste te povlastice a radno su sposobni
Korisnikov avatar
By m..
A kad udje baja u Armani odelu, koji je zvanicno nezaposlen (a radi na crno)? Slika

Koja sminka i licemerje. Pritom se to finansira iz nasih dzepova, zar ne?

Imam 2 bolje predloga.

1) Porez na monopoliste. I to onako popristojan.
2) Da se ovi iz odbora javnih preduzeca, koji su vec nafutrovani ko da im je otac taxidermist, malo odreknu onog silnog novca sto satro dobijaju kao nagradu za zalaganje, i da se poslanici odreknu dela dnevnica koji ide na 500 amandmana na zakon od nekoliko desetina clanova.

Pa onda mozemo da pricamo. Ovo mi je sve 'nemate za leb? jedite kolace!' iz supljeg u prazno.
Korisnikov avatar
By zboO
bice organizovano kao i sve do sada...oni najsiromashniji sigurno nece nista kupiti...

a ostali idiJoti ce se poubijati zbog ulja koje ce u proseku biti jeftinije 8 dinara.

ili ce sve prebaciti u skupstinu: pirinac hleb, ulje i ostale namirnice pa ce im obrok umesto 30-100 dinara sada biti 50% jeftiniji.. ;) jbg i na njih treba da mislimo...
By Hans
This is so 90's... Je l' gledao neko "Dnevnik uvreda '93." ? Tako nekako mu dodje...
Korisnikov avatar
By jukie
evo Sixto kaze da je status izbeglice ukinut a ja cesto u redu za GSP markicu srecem ljude koji kupuju izbeglicku markicu po povlascenim cenama a deluju poprilicno fizicki sposobno za rad, to su ljudi od po 30-ak godina i onda mi je bilo prosto neverovatno da ljudi iz BiH ili iz Hrvatske i dalje ovde zive kao izbeglice i koriste te povlastice a radno su sposobni
U suštini GSBu ni iz džepa ni u džep
ja kad sam bio zaposlen u školi davali su nam u računovodstvu besplatnu markicu za zaposlene
kad nisam zaposlen onda se vozim na markicu za nezaposlene, koja košta isto kao i izbeglička
Dakle, bilo da su ti ljudi koji se voze na izbegličku markicu zaposleni ili nezaposleni, oni ne bi plaćali više para GSBu ni da se voze na neku drugu vrstu markice
Da ja sad krenem da se vozim na penzionersku, izbegličku ili studentsku markicu (npr. da uvedu neki zakon po kome mogu) GSB ne bi izgubio ni dobio ni dinar, opet bih plaćao 966 din. Jedino bi gubili da sam u stvari zaposlen a da moram sam da kupujem markicu, a da se umesto toga vozim na povlašćenu. Dočim kao što rekoh, kad sam bio zaposlen, nisam kupovao nikakvu markicu nego su mi je davali u računovodstvu (možda su odbili od plate, ne znam, ali mislim da nije pisalo na onom papiriću)
Korisnikov avatar
By Daliborka
I prva Socijalna prodavnica je konacno danas otvorena.
:klap:
Tvrdi se da u njoj mogu da pazare svi oni koji imaju primanja ispod 20000 dinara, kao i nezaposlena lica.
U ponudi su iskljucivo domaci proizvodi.
Prva tri dana kupovina u ovoj prodavnici je dostupna svima, a posle toga ce to pravo imati samo socijalno ugrozeni koji ce dobiti specijalne kartice.
Ko je bio, neka iznese utiske.
Cene ? Kvalitet ? Ponuda ?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Vidim sad na vestima da su neki gradjani jos u pet ujutro zauzeli busuju pred socijalnom prodavnicom i cekali otvaranje.
Nosile su se i hoklice i stolice na sklapanje zarad komotnijeg cekanja u redu.
By Sixto
Bilo je gazenje kao ispred Tempa onomad u Novom Sadu!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by 2Q2Bstr8

pa i ja kao kontam da su to ti ljudi ali kad navedu oba: izbeglice i raseljena lica, ja onda racunam da su izbeglice ljudi iz HR i BiH a raseljeni ljudi sa Kosova

Valjda ti je jasno da postoji velika razlika između radne sposobnosti i mogućnosti da se u ovoj zemlji danas pronađe posao koji donosi zaradu koja ne vređa dostojanstvo čoveka.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Dzelajza Rouz

Valjda ti je jasno da postoji velika razlika između radne sposobnosti i mogućnosti da se u ovoj zemlji danas pronađe posao koji donosi zaradu koja ne vređa dostojanstvo čoveka.
Jasno, ali postoji kategorija nezaposleni.
Cini mi se da nije fer da se neki ljudi voze ili rade sta god drugo u ovoj drzavi po povlascenim cenama zato sto su izbegli pre vise od 10 godina na ove prostore. To je jako dug period.
Ja znam gomilu ljudi odavde koji su napustili roditeljski dom (neki svojevoljno a neki i prinudno) sa jednom torbom i nemaju nikakve povlastice.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
I pored tog broja izbeglih ljudi koji se možda u međuvrenu snašao i obezbedio sebi poštenu egzistenciju, ima i dalje izbeglica (i to onih iz BiH i Hrvatske) koje žive u najnehumanijim uslovima, po nekim hangarima, ili kako uopšte da nazovem ta mesta gde borave već skoro dve decenije...

Npr. ja živim pored jednog vojnog instituta u čijim objektima i dan danas stanuju čitave porodice ljudi izbeglih za vreme rata u Bosni i Hrvatskoj. Stanuju u sobicama od po 10 kvadrata. I to su oni koji su se "snašli", jer je neki od članova porodice bio vojno lice.
Korisnikov avatar
By Momo
I pored tog broja izbeglih ljudi koji se možda u međuvrenu snašao i obezbedio sebi poštenu egzistenciju, ima i dalje izbeglica (i to onih iz BiH i Hrvatske) koje žive u najnehumanijim uslovima, po nekim hangarima, ili kako uopšte da nazovem ta mesta gde borave već skoro dve decenije...

Npr. ja živim pored jednog vojnog instituta u čijim objektima i dan danas stanuju čitave porodice ljudi izbeglih za vreme rata u Bosni i Hrvatskoj. Stanuju u sobicama od po 10 kvadrata. I to su oni koji su se "snašli", jer je neki od članova porodice bio vojno lice.
Razumem da se neko nije snasao jer je fizicki ili psihicki onemogucen i tim ljudima svakako treba izaci u susret i pomoci im na isti nacin na koji se pomoc dodeljuje ostalim gradjanima i gradjankama ove zemlje koji iz istih razloga nisu u mogucnosti da se snadju.

Neko ko je izbegao sa 20 godina danas ima 34 i u istom je sosu kao neko ko je ovde iz bilo kojih razloga morao da napusti roditeljski dom (ili roditeljski podstanarski dom) takodje u 20-oj ali taj neko odavde nema iste privilegije kao izbeglo lice i nije li to malo neposteno?

Svakako je teze nekom ko je izbegao sa 40 ili 50 pa dosao ovde i niko nece da ga primi da radi jer je prestar ali opet i ovde su ljudi masovno gubili posao jer su se fabrike zatvarale a oni pritom ziveli kao podstanari u vecim gradovima i nemaju gde da odu kako ne bi placali stanarinu.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Teško da se može tek tako postaviti znak jednakosti između života nekoga ko je proživeo ratne traume i nekoga čije probleme možemo da svedemo npr. na one čisto egzistencijalne prirode. Namerno ne pominjem ostale probleme, jer mi je važan širi društveni kontekst, kao što je ratno ili mirnodopsko stanje (mirnodopsko - više u smislu područja borbe, a ne kao isključivo vremenska odrednica).

Naravno da to ne znači da ostali treba da ostanu uskraćeni za neke pogodnosti ili bilo koju vrstu pomoći, ali postavljati te dve grupe ljudi u neki odnos rivaliteta, što ja (možda pogrešno) naslućujem iz tvojih postova, je skoro pa ravno onome što ovih dana gledamo u skupštinskim prenosima iliti "Šta će sad pa ovima prava, kad ih nemamo ja i moj komšija Žika?"
Korisnikov avatar
By Momo
Teško da se može tek tako postaviti znak jednakosti između života nekoga ko je proživeo ratne traume i nekoga čije probleme možemo da svedemo npr. na one čisto egzistencijalne prirode. Namerno ne pominjem ostale probleme, jer mi je važan širi društveni kontekst, kao što je ratno ili mirnodopsko stanje (mirnodopsko - više u smislu područja borbe, a ne kao isključivo vremenska odrednica).
Pa ja sam i rekao da ljudima koji su psihicki onemoguceni da funkcionisu treba pomoci. Ali nisu svi bili u prvim redovima borbe. I moj ujak je sa 18 godina odavde poslat u taj rat i nagledao se svega i svacega, a danas sa zenom i dvoje dece zivi kao podstanar i radi kod gazde koji ga nije prijavio pa nema neki povlascen status.

Naravno da to ne znači da ostali treba da ostanu uskraćeni za neke pogodnosti ili bilo koju vrstu pomoći, ali postavljati te dve grupe ljudi u neki odnos rivaliteta, što ja (možda pogrešno) naslućujem iz tvojih postova, je skoro pa ravno onome što ovih dana gledamo u skupštinskim prenosima iliti "Šta će sad pa ovima prava, kad ih nemamo ja i moj komšija Žika?"
Ja sam rekao da je neophodno izjednaciti sve socio - ekonomski ugrozene ljude i pritom nisam davao prednost ni jednima ni drugima.

I nije isto kao u skupstini jer komsija Zika vec ima ta prava a zeli da ih ospori nekom drugom;) i to nekom drugom ko placa isti porez kao taj Zika... u toj skupstini se ne raspravlja o tome da neko dobije veca prava vec da svi imamo ista prava (antidiskriminacioni zakon se odnosi na slobodno izrazavanje sexualne orijentacije a ona moze biti i heteroseksualna)

I ja ne zelim da osporim pravo na pomoc ljudima koji se nisu snasli do sad vec kazem da bi bilo posteno da se na isti nacin pomogne i ovima odavde koji se u zivotu nisu snasli jer je drzava u sranju.
Korisnikov avatar
By Momo
Evo sta meni nije jasno:
Originally posted by jukie
Za kupovinu u tim prodavnicama svaki građanin ugrožene kategorije će biti obavezan da priloži odgovarajuću potvrdu- uverenje sa Biroa za nezaposlene, penzioni ček,
izbegličku legitimaciju, potvrdu o socijalnom primanju, odnosno kartice koje će za tu svrhu radnicima izdavati sindikati.
iz ovoga sam zakljucio da neko ko ima samo izbeglicku legitimaciju moze da pazari u toj radnji a pritom se ne postavlja pitanje njegovog/njenog socioekonomskog statusa...
mozda taj neko ima i posao i stan i izbeglicku legitimaciju pride

i kako se pravi razlika izmedju nekog ko je izbegao i iz realnih razloga ne moze da se snadje i nekog koga boli uvo da radi jer ima socijalnu pomoc na ime izbeglickog statusa pa mu se moze da radi samo povremeno

mozda je drzava nasla neki nacin da to kontrolise mada mi se (doduse kao laiku) cini da je to malo tesko uraditi
Korisnikov avatar
By jukie
neko ko ima samo izbeglicku legitimaciju moze da pazari u toj radnji a pritom se ne postavlja pitanje njegovog/njenog socioekonomskog statusa...
mozda taj neko ima i posao i stan i izbeglicku legitimaciju pride

i kako se pravi razlika izmedju nekog ko je izbegao i iz realnih razloga ne moze da se snadje i nekog koga boli uvo da radi jer ima socijalnu pomoc na ime izbeglickog statusa pa mu se moze da radi samo povremeno
Ne može da se pravi razlika, isto kao što neko ko je na birou za nezaposlene možda radi na crno, ili što penzioner sa malom penzijom živi sa detetom koje radi i ima lepu platu itd.
Kao što meni stižu u u2 inbox pozivi na Loud and Queer žurke na koje inače nikad ne idem, jer stižu svakome
e pa tako isto, podrazumeva se da dovoljna većina izbeglica, nezaposlenih sa biroa, penzionera itd. nema dodatne prihode, i da bi bilo manje isplativo tražiti od svakog još po neki parametar nego im jednostavno svima dozvoliti da hleb i mleko plaćaju par dinara manje
Korisnikov avatar
By Herald
Opet bonovi?!?

Mozda treba prodati jos koju fabriku za dzabe, ako je ostala koja prodabilna. Zasto lepo ne prodamo drzavu i svakom gradjaninu novci na ravne casti. I onda emigriramo. :ha ha:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!