Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By transparent
e pa dobro.............jos nije moguce promeniti mesto u mozgu zaduzeno za sex.orjentaciju.........tako da i ako promene fizicki pol ....psihicki ostaje
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by transparent
hteli vi to ili ne......poigrala........transexualnost ipak nije normalno stanje,nije ni bolest ...vec poremacaj...

Priroda se poigrala i sa njima ali na drugaciji nacin
A normalno je sta? Ko to odredjuje sta je normalno a sta ne, pitam se pitam???

No dobro, svakako se transseksualne osobe u vecini slucajeva osecaju nelagodno u svom telu mada iz sopstvenog iskustva mogu da kazem da se stepen neugodnosti povecava u drustvu ljudi koji ne postuju moj identitet, koji se cude pa cak i ljute zbog toga sto "moraju" da vode racuna da ne pogrese rod i bla bla

Sto se same teme i zakona tice, koliko sam obavesten clan 20. stiti transseksualne osobe ali za sada mi nije jasno tj nemam informaciju da li je iz clana 21. izbacen pojam rodni identitet ? Ako je to tacno (a tako su juce izvestavali Mondo i Politika) onda su transrodne osobe ostecene ovim zakonom (a i transseksualne osobe koje nemaju mogucnost da krenu sa tranzicijom).
By Bombina
meni je ovo muka nekim politiarem nema smisla za to.ja podrzavam potpunosti
ovo niko neslusa sami ignorisu ova nije bas dobar akt
Korisnikov avatar
By Momo
..i pored toga ostaje im transexualni mozak
e pa dobro.............jos nije moguce promeniti mesto u mozgu zaduzeno za sex.orjentaciju.........tako da i ako promene fizicki pol ....psihicki ostaje
ja ne kapiram sta hoces da kazes?

seksualna orijentacija nema nikakve veze sa rodnim i polnim identitetom

transseksualne osobe mogu biti str8, lezbejke, gejevi i biseksualne isto ko i svi drugi
Korisnikov avatar
By transparent
mozda ne poznajem dovoljno termin,ali pojasni mi kako str8 moze biti transexualna osoba?
Korisnikov avatar
By Momo
mozda ne poznajem dovoljno termin,ali pojasni mi kako str8 moze biti transexualna osoba?
evo ovako, ja sam transseksualna osoba koja je str8
znaci rodjen sam kao bioloska zena a promenicu pol u muski a i dalje ce da mi se svidjaju zene kao sto su mi se oduvek i svidjale

rodni i polni identitet nemaju veze sa seksualnom orijetacijom

postoje transseksualci koji su kao i ja rodjeni kao bioloske zene i promenili pol u muski a svidjaju im se muskarci i oni su onda gay

jel sad jasnije? morao sam ovako uprosceno zato sto ocigledno mesas pojmove i pojave :)
ako te ova tematika zanima tj ako bi hteo vise da znas imas u folderu transrodno vise o tome

a evo i link za temu u kojoj je dosta stvari pojasnjeno
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=21920
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
NE MOGU DA VERUJEM I DALJE!!!
Ovo je samo jedan PUKI ZAKON!
Kao: ,,E, nemoj da diras, nije ti dozvoljeno da tuces i neces se izvuci " fora, na primer.
Za pod voz, svi oni.
Korisnikov avatar
By Momo
a pazi sta mi kaze komsinica malopre
"Pa kako da donesu taj zakon , onda ce svako moci da kaze da ga je neko maltretirao zbog toga sto je gay cak i ako nije"

:doh: ili :lol:

ne znam da li da placem ili da se smejem kad cujem te izjave a posebno kad ih odvale osobe koje imaju izmedju 25 i 35 godina i koje su pozavrsavale silne fakultete (to im je valjda u ovom drustvu kvalifikacija da uopste imaju mozak)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Kylender
Ovaj, čak i ako bi oni želeli da promene, evropska gospoda kojoj težimo bi se samo nasmejala našoj (političkoj) zatucanosti i pitali bi naše zvaničnike:" Da li ste mislili da nećemo primetiti?"

Hoću reći, koliko god se koprcao prosečni srpski homofobični čovek (političar, svešteno lice, ili ko god), ako već želi da dođe na belu šengen listu i na kraju tog puta i u samu Evropsku uniju, moraće da prihvati stvari u celosti...

U pravu si. Bas sam danas procitala u novinama da je Slovacka bila izbacila taj 21. clan vezan za seksualnu orijentaciju i kao doneli oni antidiskriminacioni zakon i bez toga. Medjutim iz EU im rekli da je to isto kao da nisu ni doneli, nema prijema u clanstvo i tih nekih drugih povlastica koje su oni hteli. I onda su naknadno morali da dodaju taj clan. Tako ce biti i kod nas, ako ne donesu kako treba necemo doci na tu belu sengen listu i ostalo... samo ce se agonija nastavljati, njima se ne zuri. Kad ispunimo (tj vlada, skupstina) kako se trazi onda ce se i ici dalje. Ono cega se ja plasim je da li oni uopste zele u Evropu... ne vlada za njih je manje vise jasno, nego skupstina, obicni ljudi... Onaj Palma je izjavio da je bolje da cuvamo ovce u Srbiji nego da idemo u Evropu sa homoseksualcima (jos gore je on izjavio nego sam ja sad malo ublazila). I ako takve mracne sile opet preovladaju eto nama opet dugog puta...
Korisnikov avatar
By Kylender
Originally posted by Dina
Ono cega se ja plasim je da li oni uopste zele u Evropu... ne vlada za njih je manje vise jasno, nego skupstina, obicni ljudi... Onaj Palma je izjavio da je bolje da cuvamo ovce u Srbiji nego da idemo u Evropu sa homoseksualcima (jos gore je on izjavio nego sam ja sad malo ublazila). I ako takve mracne sile opet preovladaju eto nama opet dugog puta...
Znaš kako, moje mišljenje je da ako Srbija iz bilo kojih razloga skrene sa puta ka evropskim integracijama, svaka borba za prava bilo koje grupacije u okviru LGBT populacije postaje vrlo besmislena i krajnje rizična. Na jedan izvitoperen način, EU nam pomaže da "ucenjujemo" ovo stravično homofobično društvo.

Da ne postoji taj pritisak sa strane na našu državu (zarad višeg cilja - članstva u EU), mi ne bismo bili ni blizu izglasavanja zakona protiv diskriminacije. Makar svi mi izginuli u toj borbi i ne prezali od bilo kakvog vida borbe. Možda sam pesimista, ali srpsko društvo autoinicijativno NIKADA ne bi prihvatilo bilo koga od nas koji se pojavljujemo na forumu.

E sad, da li oni žele da idemo ka EU, pokazaće vrlo skora budućnost. I onda ćemo svi znati šta nam je činiti :) . Da li ćemo krenuti na dug put (ali bukvalno) kud koji mili moji, ili ostajemo da gradimo započeto :) .
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Dina
Ono cega se ja plasim je da li oni uopste zele u Evropu...
Pa naravno da ne žele-neće moći da apaju kao do sada,da budu bahati kao do sada...

Zamisli tog istog Palmu,(ili bar pokušaj da zamisliš,meni ne polazi :lol: ) u Skupštini Srbije,a Srbija u EU... :srbin:

On ZNA da će onda biti mali, zadrigli, lokal političar....I zašto čovek da uništi sebi budućnost:mete:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!