Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Parlamentarna kriza!?

Doprinosi kvalitetu
2
40%
Ide na stetu kvaliteta
Nema glasova
0%
Sa ili bez, zakoni nam ionako ne valjaju
1
20%
Ne pratim rad parlamenta, samo rad restorana, eventualno!
2
40%
By Sixto
Ovih dana se puno govori o donosenju novog poslovnika o radu Skupstine koi bi ogranicio vreme diskusije po tackama dnenog reda! Jasno je da se time predupredjuje svojevrsna 'blokada' parlamenta od strane poslanickih grupa kojima u odredjenom momentu treba reklama ili prostor za opstrukciju donosenja nekih odluka koje im nisu na ruku!
Koliko se tim ogranicavanjem vremena diskusije po datoj tacki u stvari radi na stetu teksta zakona jer je onda selekcija samih predlozenih amandmana neminovna!? Koliko nam se ta brzina, sada preko potrebna, moze sutra u toku primene zakona obiti o glavu!?
Korisnikov avatar
By unic0rn
Da, nachelno se slazem sa tobom, ali ovo trenutno stanje je zaista nedopustivo.
Odvratni su, ogavni, lenji, bezobrazni, ...

Najidealnije bi bilo, ako vec nemamo ko ce da zavede diktaturu ovde i pobije svu tu gamad, da ih bar prebijaju kad udju u skupstinu, pa ce ih bol od modrica terati da sto brze rade da ne bi sedeli previshe.

I nije toliko cudno sto sacica mentalno poremecenih ljudi blokira parlament vec mesecima (to se od njih i ocekivalo) nego sto druga sacica mentalno usporenih ljudi vec mesecima nikako da ih spreci u tome.

Bem ti zemlju.
By Sixto
Poslednji put kad je onako momacki revidiran poslovnik smanjen je kvorum na nedopustivu cifru!
Jos su placeni da sede tamo, diskutuju i glasaju, a cak ni to ne mogu! Kad pogledas salu najredovniji poslanici SRSa! Ostalo PRAZNO! Zive duse nema! I onda neko prodaje muda za bubrege kao, neefikasna skupstina, oteze se i sl! Pa kad bi se dovukli, napravili kvorum mozda bi i izglasali nesto!

Jednog dana cemo na TVu videti samo matoru slavicu kako drema u stolici pred praznom salom, a tece vreme za diskusije!
Korisnikov avatar
By unic0rn
da, ali ti poslanici srs-a su upravo ono sto konstantno kochi tu skupstinu namerno, znaci ja bi namerno opstruiranje drzave tretirao kao veleizdaju.
lepo da ih okache niz teraziije, ono kad izadjesh iz smajlija uzmesh i malo zadrmash pop lazicku da se njishe na povetarcu..
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Sixto
Koliko se tim ogranicavanjem vremena diskusije po datoj tacki u stvari radi na stetu teksta zakona jer je onda selekcija samih predlozenih amandmana neminovna!? Koliko nam se ta brzina, sada preko potrebna, moze sutra u toku primene zakona obiti o glavu!?
Ja mislim da je DOBRO da nam se obije o glavu jer su ljudi ovde jako razmaženi (počev od ticky-tacky dece) i hoće da im sve bude po želji, pa neka se malo zlopate jer je to dobro za razvoj njihovog karaktera i samim tim za dušu.

Ako dobro razumem, "neminovna selekcija predloženih amandmana" u stvari znači da ćeš da sedneš i da malko razmisliš pre nego što počneš da pišeš 562 amandmana, i da se koncentrišeš na ono što je stvarno važno a ne na ispravljanje krivih drina.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
naravno da sedi samo srs kad samo njihovi i izlaze za govornicu. da barem raspravljaju o zakonima koji su na dnevnom redu, pa okej, ali ovo je postalo besmisleno. kao što je besmisleno i ulaženje u postizborne koalicije i cela ta priča o "demokratiji" ovde.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by unic0rn
sacica mentalno poremecenih ljudi ...
oh, ne bih rekao da su oni mentalno poremeceni... znaju oni dobro sta rade. oni su jednostavno bezobrazni.
ali kao sto rece balasevic - krivi smo mi...
By Sixto
Onda imamo dve grupacije, jedni koji su tu da bi opstruirali i drugi da bi eskivirali! Isto nam se vata!

Sto se tice predlozenog vremena, stvarno je malo pa cak i za dobru selekciju amandmana! Ide se valjda s pretpostavkom da predlagac toliko famozno pise zakone da im ne treba ama bas nikakav dodatak i da je vreme za raspravu samim tim nepotrebno! Praksa u primeni pokazuje potpuno suprotno!
Korisnikov avatar
By unic0rn
pa u sistemu gde je poslaniku zabranjeno da razmislja van naredjenja iz stranke to je realnost.
vlada izglasa, njeni poslanici izglasaju, opozicija glasa protiv i to je to.

mozda se u malom procentu izglasa neki amandman opozicije, ali koliki je to procenat? dok god je stanje kao sto je opisano gore, onda bolje da se ne lazemo, nego da ozvanicimo stanje.
jednom kad im dodje iz dupeta u glavu pa ne budu hteli da budu bitches svoje stranke, neka menjaju poslovnik.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
A ko da zavede red? Ona smotana baba od predsednika skupstine koja svrsavanje Vjerice Radete i Zorana Krasica za govornicom oznacava kao "ne bas lepo ponasanje"?! Oplajvazis ih kaznama po dzepu pa da vidis kako ce se smire.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Sixto
Sto se tice predlozenog vremena, stvarno je malo pa cak i za dobru selekciju amandmana! Ide se valjda s pretpostavkom da predlagac toliko famozno pise zakone da im ne treba ama bas nikakav dodatak i da je vreme za raspravu samim tim nepotrebno! Praksa u primeni pokazuje potpuno suprotno!
Sixto, objasni mi proceduru. Da li je to ovako:
1-grupa A smisli predlog zakona, otštampa ga, iskopira i podeli grupi B
2-grupa B poseda svoje stručnjake oko teksta (a ako nemaju stručnjake nisu ni stručni da daju amandmane), svaki čita po jednu stranu i 'vamo zapisuje sve što misli da treba da se menja
3-kad su završili, sednu u krug i čitaju naglas jedni drugima svoje opaske
4-rangiraju opaske po važnosti
5-naprave spisak opaski i obrazloženja u pismenoj formi
6-kada dođe vreme da se raspravlja, lepo izađe jedan iz grupe B koji najlepše ume da čita naglas i čita spisak opaski i raspoloženja, toliko vremena koliko je zakonom dozvoljeno
7-pošto su rangirali opaske po važnosti, najvažnije stvari će pročitati a cepidlačenje će ostati za kraj pa ako ga pročitaju, pročitaju, a ako ne, ne
8-posle se valjda glasa
9-zakon usvojen, vreme za amandmane iskorišćeno optimalno
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by ZvezdasBG
A ko da zavede red? Ona smotana baba od predsednika skupstine koja svrsavanje Vjerice Radete i Zorana Krasica za govornicom oznacava kao "ne bas lepo ponasanje"?! Oplajvazis ih kaznama po dzepu pa da vidis kako ce se smire.
pa svi znamo kako nasa drzava funkcionise, tata Tadic mora da podvikne. Mene zanima zasto tata Tadic do sada nije podviknuo da se situacija razresi.
By Sixto
Juki to je sve samo neizvodljivo u Srbiji! :lol:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by ZvezdasBG
pa svi znamo kako nasa drzava funkcionise, tata Tadic mora da podvikne. Mene zanima zasto tata Tadic do sada nije podviknuo da se situacija razresi.
A mozda ceka samounistenje radikala? :D
Korisnikov avatar
By unic0rn
pa vrlo verovatno, ali za to vreme cela drzava stoji
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Jeb ga sloboda govora je jako zajebana stvar. Da vidimo sta ce ispasti sa ovim limitom od 5 sati po poslanickoj grupi.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa u sistemu gde je poslaniku zabranjeno da razmislja van naredjenja iz stranke to je realnost.
alternativa je gde poslaniku to nije zabranjeno, ali onda on/a proda svoj mandat stranci koja nije prešla cenzus. :lukavi:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by 2Q2Bstr8
alternativa je gde poslaniku to nije zabranjeno, ali onda on/a proda svoj mandat stranci koja nije prešla cenzus. :lukavi:
pa srbija nikako nije izmislila zastupnichku demokratiju, to se nekako regulisalo u drugim zemljama...
Korisnikov avatar
By *deni*
Najidealnije bi bilo, ako vec nemamo ko ce da zavede diktaturu ovde i pobije svu tu gamad, da ih bar prebijaju kad udju u skupstinu, pa ce ih bol od modrica terati da sto brze rade da ne bi sedeli previshe.
:smeh:
Ja ja ja.....los...los.... diktatura bi bila pozeljna, a treba da kandidujemo tebe.
:yes:
Imas sve uslove za novog vodju i predvodnika ovog napacenog naroda.
:gotika:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

hmmm, pre-session spanking, zanimljiva ideja! doduše, nisam sigurna da mi je iko iz trenutnog saziva naročito inspirativan za zamislit' u toj situaciji... :nokti:
vlada izglasa, njeni poslanici izglasaju, opozicija glasa protiv i to je to.

slažem se. prilično je bespredmetno raspravljati negativan uticaj ograničavanja vremena diskusije, kad se diskusije mahom i ne vode o zakonima, a glasanje je svakako već izdirigovano (osim, možda, u slučaju amandmana koje niko ne smatra bitnim).

s druge strane, neće to ni mnogo dobra doneti. mislim da bi puno korisnije bilo uvođenje školskih pravila o bežanju sa časa i neopravdanim izostancima. pa kad ih nakupiš više od pe'šes, gudbaj poslanički mandat. a sa njim i fine plate, džaba gasolina, hotelske sobe, popusti na sve strane, nezaslužene beneficije i ugled u selu. da vidiš kako bi onda zasedali i brez direktnog prenosa i uvek u životu.
Korisnikov avatar
By .L O S T
za parlamentarnu krizu su krive vladajuce partije jer ne mogu da obuzdaju divljanje preraslih ameba bez grama savesti - jovanoviceve, vjerice, todorovica..... jer nemamo predsednika skupstine.... mislim imamo ali nemamo........

i ne svidja mi se novi poslovnik, treba da bude jos rigorozniji i da ima tacku u kojoj ako sernjas van dnevnog reda ostajes bez poslanickog mandata.

eto tako.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!