Originally posted by Alexandrus Magnus
Ako vec uhodis moje postove po forumu i na temama pises tek kada ja na njih odgovorim, onda .........
eto, opet svodjenje na lichni nivo, ad hominem defanziva-ofanziva, paranoja, izvrtanja...
ne, mili, uopshte te ne uhodim niti sam te na lichnom nivou osporio. jednostavno neke stvari koje napishesh tako shtrche twisted twist-om da nukaju da se na njih replikuju. a ti smanji dozivljaj, molim te.
izvoli se obavestiti o temi o kojoj pokusavas da pises... Da citas bar naslove u novinama, znao bi da je u Nemackoj najbrojnija Evangelisticka crkva (Evangelischekirche), a ne luteranska (koja je samo jedna od protestantskih)... Obavesti se o reformaciji, protestantiznmu i hriscanstvu uopste, ako planiras da polemises sa mnom ili me nemoj citirati i pozivati se na moje izjave...
ah, dobro. mea culpa tu. U svakom sluchaju, ono shto sam nameravao istaci je to da su ti nemachki evangelici mnogo slichniji nemachkim luteranima nego npr. americhkim evangelicima tzv. televangelicima itd....
Kad bi ovi ajmerichki bili poput tih nemachkih i inache severnoevropskih protestanata, bilo bi mi radosni
Cudi me da ti je ispao omiljeni termin u gornjem postu: heterosexizam... Posto bez tog termina ni jedan post nisi napisao...

i, opet, teatralizam, nabacivanje svadje na lichni nivo...
Opet pripisujes svemoc Crkvi, ali na moju zalost nije tako,
ne pripisujem nishta shto nije istina. a koje su chinjenice bile i josh uvek uveliko ostale oko crkava zemalja ex-Yu sam rechito opisao u mom predhodnom postu. a, kamo srece da nije tako, eto, na tvoju zalost.
nije Crkva mobilisala ljude,
....samo ih je bodrila, blagosiljala i kurazila te pogotovo podrzavala rezime koji su zaista i fizichki mobilisali ljude. al' eto nije to nishta.....
Originally posted by Alexandrus Magnus dok Srbija zvanicno nije ni bila u ratu...
....samo je bila slala svoj najgori oruzani olosh da osvaja ciljeve i "poene" onog rezima. al' eto nje to nishta...
a, mogao li bi i za Hrvatsku isto tako reci kao shto si rekao za Srbiju? ja mogu i kazem bash isto ovako kao shto sam rekao i za Srbiju.
Kada bi se oslobodio fiksacije na moje postove, bilo bi ti mnogo lakse...
na ovo samo ponavljam
eto, opet svodjenje na lichni nivo, ad hominem defanziva, paranoja, izvrtanja...
ne, mili, uopshte te ne uhodim niti sam te na lichnom nivou osporio. jednostavno neke stvari koje napishesh tako shtrche twist-om da nukaju da se na njih replikuju. a ti smanji dozivljaj, molm te. i ne brini se o mom "lakshem-tezem" stanju.
A nisam ni sumnjao kome dajes podrsku svojim umnim pisanijem...
a shto? kakvi su to Lepa Krepa i Stripi pa da im ne treba dati podrshku kada i ako zasluze??

shta hocesh da kazesh, Aljosha?

gee....