Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Napisi ih, za one koji nisu culi.
Korisnikov avatar
By Mars
Molim te pomozi. Nisam uspeo da zapamtim.
Približavanje Indiji i Kini je jedna, ali tamo neka ... četvrta, peta.
Korisnikov avatar
By Delete
Ma ne znam, zato sam i pretpostavljala da ces ti da napises, al` mi je ovo u novinama bilo zanimljivo:

Šta planira kabinet premijera Mirka Cvetkovića

OKVIRNE PODSTICAJNE MERE U SEKTORU PRIVREDE
A) Povećanje likvidnosti (NBS)
1)Izdavanje garancije od 40 milijardi dinara u korist NBS radi odobravanja kredita poslovnim bankama da bi one povoljnije kreditirale privredu
2) Podsticajni krediti iz Fonda za razvoj vredni 18,7 milijardi dinara
3) Međunarodni krediti za razvoj infrastrukture (Svetska banka, EIB, EBRD)
4) APEX krediti za mala i srednja preduzeća
5) Realizacija paketa mera kojim bi se visoka likvidnost u bankarskom sektoru preselila u privredu
B) Povećanje izvoza (Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja)
1) Obezbeđenje obrtnih sredstava pod povoljnim uslovima za izvoznike
2) Viši stepen osiguranja izvoznih ugovora
3)Uklanjanje carinskih i vancarinskih barijera
4) Finansijska podrška za sertifikaciju proizvoda
5)Podrška izvoznicima za osvajanje novih tržišta koja imaju visoku stopu rasta i manje su pogođena krizom
C) Povećanje domaće tražnje kroz infrastrukturne projekte usmerene na građevinarstvo, proizvodnju građevinskog materijala, metala i proizvoda od metala (Ministarstvo za infrastrukturu)
1) Koridor 10
2) Koridor 7
3) Rekonstrukcija i modernizacija infrastrukture u okviru javnih preduzeća
4) Izgradnja socijalnih stanova
5) Razvoj ruralne infrastrukture
D) Povećanje investicija kroz stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta (Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja)
1) „Giljotina propisa” - olakšavanje dobijanja građevinskih dozvola, dobijanje saglasnosti, smanjenje administriranja
2) Razmatranje opcije besplatnog prava korišćenja zemljišta i infrastrukture, kao i preferencijalni poreski tretman za proizvodne kapacitete koji upošljavaju više od 100 radnika, a primenjuje se na grinfild i braunfild investicije (imovina preduzeća u restrukturiranju koja je van Beograda)
3) Privatizacija - mogućnost plaćanja na rate za sve metode prodaje kapitala odnosno imovine
4) Komunalna infrastruktura - stvaranje regulatornih i institucionalnih pretpostavki za modernizaciju javnih komunalnih preduzeća
5) Otvaranje tržišta za izgradnju novih proizvodnih kapaciteta u sektoru energetike
E) Smanjenje fiskalnog opterećenja (Ministarstvo finansija)
1) Otpis kamate na neplaćene poreze i doprinose ako se te obaveze sada redovno izmiruju
2) Stare obaveze po osnovu zdravstvenog osiguranja će biti zamrznute ako se tekuće obaveze redovno ispunjavaju, a zatim otpisane nakon pet godina redovnog plaćanja tekućih obaveza

MERE U FINANSIJSKOM SEKTORU
1) Povećanje trgovine hartijama od vrednosti kroz ukidanje poreza na kapitalnu dobit i ukidanje poreza na prenos apsolutnih prava u trgovini tim hartijama
2) Ostale mere je definisala NBS i one su deo paketa mera Vlade Srbije

MERE U SEKTORU STANOVNIŠTVA
1) Povećanje štednje tako što se garancija povećava sa 3.000 evra na 50.000 evra i ukidanje poreza na kamate za štednju do kraja 2009. godine
2) Zaposlenost - preduzeća koja dobijaju podsticajna sredstva obavezuju se da ne smanjuju broj zaposlenih; povećanje efikasnosti službe za zapošljavanje u domenu prekvalifikacije i traženja novih radnih mesta
3) Socijalna zaštita - socijalna zaštita na istom novu kao prošle godine; targetiranje socijalno ugroženih kategorija (izmena Zakona o socijalnoj zaštiti) da bi se obimnije nego do sada pomoglo ugroženima
Korisnikov avatar
By Mars
Od 3 na 50 hiljada? Razvoj ruralne infrastrukture?? Itd.

Ne znam šta će savetnici reći predsedniku da misli o ovim centripetalnim tačkama...
By Simor
Koje god da su te centripetalne tačke, ne sumnjam da one govore o ogromnoj državničkoj mudrosti Borisa Tadića i medijskog mu konsultanta Spiridona Kopicla, kojom (mudrošću) neće više samo vršiti funkciju predsednika i premijera nego i ambasadora u Moskvi, glodura Politike i patrijarha SPC.

Jedino me je malo zabrinulo to što Vladimir Putin ovoga puta nije čestitao rođendan našem predsedniku. A nije organizovan ni slet. To se mora ispraviti sledeće godine.

''
Korisnikov avatar
By Mars
Samo im ti daj ideje...
By Simor
Boris, Boris, Boris je naše sunce,
Boris, Boris, Boris je naše srce
našoj sreći nigde, nigde kraja
jer nas ista, ista ljubav spaja!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
jao sto je lepo :love: blago vama koji ste se rodili... pre :blush:

pa pamtite i ovakve stvari.

uvek se pitam, sta li rade ti ljudi sad, gde su? nije ih bilo bas ni malo na tim sletovima.

a sto se tice srpske politike nemam pojma, nisam pratio vesti poslednjih dana. zima, pa nam se postanska kola zaglavila u putu, upao tocak u blato.
By Simor
@Angra, pošto ti voliš da vaskrsavaš bizarne tradicije, možete vi iz dijaspore da napravite jedan slet. Uhvatite se ti, Burak, muzika86 i koga još nahvatate i napravite jedno veliko gastarbajtersko srce predsedniku i premijeru Srbije Borisu Tadiću i predsedniku i premijeru Rusije Vladimiru Putinu!

Boris, Boris, Boris je naše sunce,
Putin, Putin, Putin je naše srce

Slika
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Simor
''

Znači to je tako izgledalo.
Ovo je prvi put da vidim.
Više tužno nego smešno... (i blago ofucano u poredjenju sa onim azijskim)

A ko su bili učesnici? To se biralo, nadmetalo, teralo?
Korisnikov avatar
By Tot
Tetka Daca je sasvim sigurno bila deo sleta. Čak bih rekao da sam je prepoznao u masi.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
ma ne, ja sam mislio da otplesemo jedan sirtaki, ja izmedju tebe i sonje biserko, sve onako zagrljeni, sa belim cizmicama (ja u sredini).

a natasa kandic da kleci i tapse, da bi na vrhuncu veceri razbila sebi pikslu o glavu.

a muzika u transu.

:angramaina:
By Simor
Ah, vi patriote sa izlivom Kosova u mozak, stalno generišete predrasude.

Ja nikada srce ne bih pravio Sonji Biserko i Nataši Kandić. Eventualno bih se za rukice uhvatio sa probranim drugarima i drugaricama da napravim licidersko srce za Cipi Livni i Juliju Timošenko.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Pa znas kako Marvine, to je ipak snimak od pre 30 godina. :)

Elem, glede sleta i stafete mladosti to su za to vreme bile vrhunski odradjene i izrezirane priredbe. Ne mogu usporedjivati sa azijskim jerbo nemam snimak neke kineske ili severnokorejske iz tog vremena ali verujem da su bile poprilicno slicne u istom vremenskom razdoblju.
Ucesnici, koliko je meni poznato su birani kao najbolji u svojim klasama (shkola, hor, KUD, JNA, sporista, sportiskinja .... ) i negde u tom razdoblju sredine 70-tih do polovine 80-tih bila poveca chast i zelja mnogih a samo ucesce na sletu ili noshenje stafete kroz svoju opstinu ulicu i sl. se upisivalo u tadasnje tzv. preporuke (to bi danas mogli nazvati CV) :kiss:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
i vi gradjanke sto se evropnule u mozak, da parafraziram pekica, kao da ne znate da behu 4 faze nacionalizma - projekat, invencija kontinuiteta, estetizacija, postmoderna reinvencija.

vi se sa prvom svadjate, dok mi evo mucimo muku svoju u cetvrtoj, kako znamo i umemo.

mudatis mudantis, to je kao da si srecan sto si pobegao s casa, iako je raspust.

:sweet:
By Simor
Srebrenica 1995. je postmoderna reinvencija, a Banjica 1941-1944.? Jel' vam to invencija kontinuiteta ili estetizacija?

:balerina:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da bi najbolje bilo da se vas dvojica nadjete na neutralnoj teritoriji (tipa, Slovacka ili tako nesto) i dovatite - Angra ce da stenje na grckom a simor na madjarskom. naravno, angra ce mozda morati da stavi ugrica periku i cvikere, ali zato ima pravo da trazi da se simor obuce kao jovanka broz.

kajjemenidosadno :B
By Simor
@unic0rn, Slovačka - neutralna teritorija???? Dole Trijanon!

:pivce:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Simor
Koje god da su te centripetalne tačke, ne sumnjam da one govore o ogromnoj državničkoj mudrosti Borisa Tadića i medijskog mu konsultanta Spiridona Kopicla...
ja samo da navratim i zahvalim Simoru što mi je život produžio.
smejem se ovome već deset minuta. nisam temu dalje mogla da čitam posle Spiridona :smeh: :radosnice:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Moram priznati da me je pojam CENTRIPETALNE TAČKE toliko zaintrigirao, da sam googlao.

Voila:

Srpski šef diplomatije je naglasio da je predsednik Srbije govorio i o tri centripetalne tačke spoljne politike: prvo su odnosi sa Briselom, Moskvom i Vašingtonom. Drugo je produbljivanje odnosa sa Indijom i Kinom i treće, povećanje angažmana naše zemlje u Pokretu nesvrstanih.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... ?email=yes
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by kal zakath
Moram priznati da me je pojam CENTRIPETALNE TAČKE toliko zaintrigirao, da sam googlao.
Da,da. To je to. I ostatak izveštaja je bio bogat medjusobnim citiranjem na relaciji predsednik-ministar. Podsetilo me na to kad Lidiju Vukićević nešto pitaju a ona prepriča šta su pre nje rekli Šešelj, Tadić, Vučić...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally smandrljano by srpski shef diplomatije iliti mladjahni Jeremic valjda...
... Drugo je produbljivanje odnosa sa Indijom i Kinom i treće, povećanje angažmana naše zemlje u Pokretu nesvrstanih.

zar Indija i dalje i josh uvek nije u tom Pokretu nesvrstanih? :nerd: pa bi onda bila i u drugoj i u trecoj stavki.... :cookie:
Korisnikov avatar
By Mars
Sve je spremno za Mirin povratak.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!