Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
tako rade retardi. Misli da bi im ovi u matici bili zafalni kada bi se odvojili i pripojili njima. Nije nego.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by muzika86
Jedino sto bi se trebalo pitati gradjane Republike Srpske je da li oni zele da opstanu unutar BiH.
Ali se treba pitati i raseljene gradjane BiH boshnjachke i hrvatske nacionalnosti koji su u '92-oj i prije te godine zivjeli na prostorima BiH koji su pripali entitetu RS da li se zele vratiti na njihova prijeratna ognjishta, u skladu sa Dayton-skim ugovorom. Isto kao shto se treba pitati i raseljene gradjane BiH srpske nacionalnosti koji su u '92-oj i prije te godine zivjeli na prostorima BiH koji su pripali entitetu FBiH da li se zele vratiti na njihova prijeratna ognjishta, u skladu sa Dayton-skim ugovorom.
Plus na sve to- treba pitati i raseljene gradjane BiH iz nacionalno izmijeshanih brakova koji su u '92-oj i prije te godine zivjeli na prostorima BiH koji su pripali bilo entitetu RS ili entitetu FBiH da li se zele vratiti na njihova prijeratna ognjishta, u skladu sa Dayton-skim ugovorom.

Dakle, zashto ne omoguciti to i zashto ne staviti akcenat na poboljshanje polozaja manjinskih konstitutivnih naroda plus ljudi iz nacionalno mijeshanih brakova u datom entitetu?
Za promjenu naziva, to su samo snovi pojedinih.
Mislim da je bolje promijeniti ime u neko politichki korektnije nego ostati i bez entiteta. Dayton-ski sporazum ionako ne dozvoljava bilo kakva otcjepljenja.
Dalje, znachi ti bi zelio da se entitet Federacija Bosne i Hercegovine nazove Federacija Boshnjachka i Hrvatska?? :barf:
Isto kao sto su nam kao "promijenili" grb, koji je eto samo na oficijelnim ustanovama te nametnute drzave BiH, kada je svima iole poznato da je nas grb dvoglavi orao i nista drugo.
Moze biti i nash i njihov i izmijeshanih zajedno da to jedno-drugom-trecem-izmijeshanom ne smeta!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
jes' meni dobar ovaj muzika, ocam'! to je taj sarajevski humor, nemere to ni srpska dijaspora išćerati iz insana. mislim, nije naročito originalan ideološki, ali ove uzročno-posledične bravure time-travel tipa su stvarno mala remek-dela nacionalističke fantastike kao literarnog žanra u opstanku.
Sto se tice uloge SPC u Bosni, ona je samo blagoslovila borce koji su se borili da nam ne zabranuju razne Arzije Mahmutovic iz Sarajeva da dajemo svojoj djeci paketice sa Djeda Mrazom.
:shok2:

ja sam mislila da su gledanje u pasulj, bacanje karata i druge tehnike proricanja budućnosti ultimativno nepravoslavne, te da se blagosiljači iz SPC istima ne bave, kad oni skontali arziju 15 godina pre no što je zauzela tu, za bh državu tako presudnu, poziciju direktorke "djece sarajeva" i udarila u antinovogodišnji teror. i fino ljudi (ispravno) zaključe da to ne sme proći, opkole grad, isključe mu vodu, struju i plin, udare snajperima po prolaznicima (special treat deca under 15 i ljudi s kanisterima u rukama) i granatama po zgradama, te uopšte pobiju i poruše kol'ko god se moglo, sve da bi naša deca danas mogla radosno da dobijaju te paketiće. pa kako čovek da ih ne voli?

:cvece:
Korisnikov avatar
By muzika86
Nismo u 1992, nego je 2009.
Na terenu su drugacija pravila sada.

Republika Srpska je najprije kuca Srbima pa onda ostalim. Srbi su je stvorili i ocuvali i oni ce odluciti sta ce biti a sta nece.
Korisnikov avatar
By deran
Upravo tako se govorilo '92...:srbin:
Korisnikov avatar
By Burak
Vrijeme namijenjeno mom pokusaju da ove ljude zaslijepljene LDP-ovsko/Natasa_Kandicevskim idejama vratim na pravi put je isteklo. Ipak, nadam se da ce se nekad sami osvijestiti. Ja cu za kraj jos jednom ponoviti:
SRBIJO I REPUBLIKO SRPSKA ZIVIM ZA VAS, ZA MOJ NAROD I MOJE HEROJE.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by burak-BL
Vrijeme namijenjeno mom pokusaju da ove ljude zaslijepljene LDP-ovsko/Natasa_Kandicevskim idejama vratim na pravi put je isteklo. Ipak, nadam se da ce se nekad sami osvijestiti. Ja cu za kraj jos jednom ponoviti:
Wow, sav sam se naježio :smeh:
Korisnikov avatar
By EnRage
Dozivio sam prosvjetljenje, odlucio sam se vratiti na pravi put i idejama Franje Tuđmana, Gojka Šuška, a čak je i Pavelić neke stvari dobro radio. Dragi forumaši iz Srbije bi trebali nastaviti slijediti prosvjetiteljstvo SANU intelektualaca, Ilije Garašanina, a onda, naravno Slobe i Radovana. Jedino to jamči mir, toleranciju i suživot na ovim prostorima. Trebamo se svi sjetiti kako nam je bilo dobro 90-ih dok su te ideje zivjele, bilo je to doba istinskog blagostanja za sve narode bivse Jugoslavije. U Hrvatskoj nikome nije trebala hrana i radno mjesto, hranili smo se time da smo konacno mogli pjevati "Vilu Velebita" i "Gustu maglu". Srbiju nisu dotukle ni sankcije ni NATO jer patriotizam pobjedjuje sve, a i nada da ce ta zemlja svakim danom postajati sve veca, veca i veca...

Dobro, malo smo se šalili, ali mozemo zakljuciti da najekstremniji pripadnici nekog naroda vrlo cesti dolaze iz neke susjedne zemlje...Hitler, Slobo, Radovan, Šušak, Boban...
Korisnikov avatar
By EnRage

Republika Srpska je najprije kuca Srbima pa onda ostalim. Srbi su je stvorili i ocuvali i oni ce odluciti sta ce biti a sta nece.
Stvorili? Tako što ste okupirali pola medjunarodno priznate zemlje koja jos ni svoju vojsku nije imala...pa i nije bas za neko isticanje :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ne moze se ukradeno ponishtiti kao da nije ni bilo, o bilo kom narodu da se radi. Neko/a se je pomirio/la da je pokraden/a, dok neko/a/i/e, opet, nije. I sve dok su miroljubivi, svi voljni raseljeni koji zele da se vrate na prebivalishta od '92-e i prije, bi trebali da imaju mogucnost i bezbjednost da se vrate- po predratnom popisu stanovnishtva.
Entitet RS je vecinsko srpski entitet (to niko ne spori), ali mora dostici nivo i standarde uvazavanja i tolerancije i prema manjinska dva konstitutivna naroda-prema prijeratnom popisu stanovnishtva. Sve potpuno isto vazi i za entitet FBiH (oba njegova dijela) prema manjinskom konstitutivnom narodu tj. srpskom.
Uz ponovno podsjecanje da Dayton-ski sporazum ne sporazumijeva ikakva i ichija entitetska otcjepljenja.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Vrijeme namijenjeno mom pokusaju da ove ljude zaslijepljene LDP-ovsko/Natasa_Kandicevskim idejama vratim na pravi put je isteklo. Ipak, nadam se da ce se nekad sami osvijestiti.
Ko su ti "ovi ljudi"? Ako ciljash i na moju malenkost, ja sam i cijela moja, vecinski srpska, porodica (chak i dio shire porodice, opet vecinski srpska), imao ovakve ideje koje i iznosim, josh davno prije bilo kakvog LDP-a i Natashe Kandic. Oduvijek sam bio/smo bili i ostao/li za savremenu, evropsku, multinacionalnu, decentralizovanu, otvorenu prema susjedima (tj. Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori) Bosnu i Hercegovinu, ravnopravnu za sve narode i gradjane koji u njoj zive, sve sa entitetima (koji trebaju dostici i njegovati humane i tolerantne standarde).
Ja cu za kraj jos jednom ponoviti:
SRBIJO I REPUBLIKO SRPSKA ZIVIM ZA VAS, ZA MOJ NAROD
sve je to u redu (josh kad bi bar istina bila....), ali ti trebash da poradish na tom da ti se to ne suprotstavlja potrebi da se nauchish da poshtujesh i tolerishesh i patriotizme drugih npr. Boshnjaka i Hrvata, narochito ako im nisu shovinistichko-nacionalistichki.
I MOJE HEROJE
e, ovo je vec narochito diskutabilno. veliko pitanje je koje i kakve heroje ili "heroje" ti imash u vidu?
npr. moji srpski heroji su pok. Srdjan Aleksic, pok. Zoran Djindjic itd...
a, tvoji su?? oni s navodnicima??
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!