Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
John Travolta's 16 year old son, Jett, died today after hitting his head during a seizure in the bathroom of the family's hotel room in the Bahamas. Jett, the son of Travolta and his actress wife Kelly Preston had a long history of seizures. For years, the couple has faced accusations that they were not treating or acknowledging Jett's obvious autism due to their belief in Scientology. From 2007:
Travolta has either pretended there is nothing wrong with Jett, 15, or claimed his condition is Kawasaki syndrome, a disease characterized by high fever, skin rash and swelling of the lymph nodes. But parents of autistic children say that Travolta should join Sylvester Stallone, Doug Flutie, Jenny McCarthy and Toni Braxton, who all have autistic kids, in raising awareness and research funds to cure the disease.

One magazine editor who has interviewed Travolta more than once says that the star's son is disabled - and yet he continues to behave as if nothing is wrong. "Travolta sits there in interviews talking about how Jett loves to read or play sports, but it is clear that the boy can barely do either," the editor said. Tim Kenny, the father of a 4-year-old autistic girl from Ocala, Fla., near the Travolta estate, told Mark Ebner of HollywoodInterrupted.com that he introduced the actor in February at a restaurant he manages "as one autistic child's father to another" but that Travolta was in denial. "Scientology is keeping him from acknowledging his son's autism. They see it as a weakness," Kenny told Ebner.

According to the Church of Scientology, people with mental illnesses are "degraded" and capable of curing themselves by working harder on the church's teachings. "It's fine with me if Travolta doesn't want to become the poster child for autistic parents, but every time the parent of an autistic child hears about someone else who is in this fight, it makes them feel better," said the editor who interviewed him.
Slika
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nije se ubio, već je udario glavom i umro, barem prema ovoj vesti, kad je doživeo verovatno neki epileptični napad (seizure obično to znači). Po ovoj vesti to izgleda kao nesrećni slučaj.
Korisnikov avatar
By spliff
nije se ubio, vetj je umro. postoji razlika....
Korisnikov avatar
By ns.happy
ju, ja razumeo da se ubio... jbg, nije srecko ucio englecki... sad cu da ispravim
Korisnikov avatar
By deran
Ne znam kakve ovo veze ima sa politikom,Srećko...:)
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa ima sa drustvom... mislim, gde da stavim? trac arena? :puzzle:
Korisnikov avatar
By deran
Pa ne znam ni ja-ovde ionako treba da se otvori podforum Crna hronika...:nope:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Bash bzvz... :(
Originally posted by deran
Pa ne znam ni ja-ovde ionako treba da se otvori podforum Crna hronika... :nope:
Nego, mogla bi da se otvori 'crna hronika'... Poshto chesto neko otvara teme iz Blica npr.... 'ubio celu porodicu, pa sebe' ... 'crni petak... poginulo shestoro ljudi...'.. 'umro taj i taj' ... itd...

shta mislite? pa svu hroniku iz novina da stavljamo u 'cnu hroniku' ... mhm?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by tinkerbell
Bash bzvz... :(
Pa ne znam ni ja-ovde ionako treba da se otvori podforum Crna hronika... :nope:
Nego, mogla bi da se otvori 'crna hronika'... Poshto chesto neko otvara teme iz Blica npr.... 'ubio celu porodicu, pa sebe' ... 'crni petak... poginulo shestoro ljudi...'.. 'umro taj i taj' ... itd...

shta mislite? pa svu hroniku iz novina da stavljamo u 'cnu hroniku' ... mhm?
Ja sam saglasna.
Mnogo volim da citam " Crnu hroniku ", mislim ne volim sto se tragedije i nesrece desavaju, ali mi je zanimljivo da citam ( kao i svim ljudima uostalom ) o njima.
Znaci, naslov foldera - " Crna hronika ", a podnaslov predlazem da bude - " Pogledaj dom svoj, andjele ".
:eureka:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
ja mislim da treba da se okrenemo pozitivnim vestima. eto kako su onaj autisticni decak i njegov otac na floridi otplivali 15 kilometara u okean, odvukla ih struja, pa ih nasli i spasli posle nekoliko sati traganja. pravo je cudo da im se nista nije desilo, a znate koliko ajkula ima u okeanu. otac je rekao da mali jako voli da pliva i da ga to smiruje. sutradan posle ovog incidenta plivao je kao da nista nije bilo. voli vodu dete :radosnice:
By mikka
Stvarno tužna vest.
Teta Daco, evo meni nije prijatno da čitam crnu hroniku, dovoljno mi je da vidim naslov koji novinari često "saosećajno" udese, posebno na naslovnoj strani, da mi je sve jasno, da tekst vesti ne moram više ni da čitam.
Naravno, pred time ne treba ni zatvarati oči, jer se tako ne rešavaju problemi.
Zanimljivo je da su neka istraživanja pokazala da nečitanje vesti, i uopšte neupućenost u vesti duže vreme, može značajno uticati na poboljšanje raspoloženja. Bilo bi lepo kad bi bilo više pozitivnih vesti (poput ove angrine, a takve su mi omiljene, kada ljudi probijaju prividne granice), da se sve izbalansira, ali nažalost, imam utisak da je više ružnih vesti. Izgleda da nesreća diže tiraže...
Korisnikov avatar
By Burak
neki kazu da je mali bio narkoman..
Korisnikov avatar
By Starman
Citavih 14 postova do droge kao uzroka smrti. Dobro je, moglo je i ranije.
OnTopic: Ako je stvarno izbjegavao da iz vjerskih razloga prizna kako mu je sin autistican, onda je zbilja kreten.
Zao mi je djeteta :(
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by burak-BL
Definiši narkoman
verovatno je često bio pod uticajem raznih supstanci kako bi koliko-toliko pravilno funkcionisao
mnoga deca u Americi piju 1-2 lekića dnevno da bi funkcionisala kao NT fenotip (npr. ritalin itd.), to uglavnom više nije društvena stigma.
Ujutru i oko podne se napravi red ispred kancelarije školske medicinske sestre koja svakom detetu da lekić iz njegove obeležene flašice; deca ne smeju sama da nosaju lekiće sa sobom jer ako im neko ukrade ili izgube mogu da umru, a i taj neko ko ukrade ili nađe može da se otruje pogrešnim lekićem (deci je dovoljna mala doza da se otruju) ili da preprodaje kao drozu.
By Tea
ma da, sesnaestogodisnje autisticno dete, narkoman!
nije nego!
jos malo pa cete abortus karakterisati kao: da, to dete bi sigurno bilo narkoman, bolje sto je to uradila. ccccc

:procitajpravilnik:
Korisnikov avatar
By ns.happy
pre par godina je bila prica da je njima dete (ne znam, ima li jos koje, ili samo ovog sina) umalo umrlo zbog njihove opsesije da sve bude sterilno cisto, pa je valjda navukao neku alergiju...
Korisnikov avatar
By Stripi
Aman ljudi, nije bitno šta se tvrdi, nego ko tvrdi :lol: kada malo bolje pogledate postove dotičnog shvatit ćete da je to najmanje što je mogao izjavit.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by burak-BL
:crkla:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by jukie

mnoga deca u Americi piju 1-2 lekića dnevno da bi funkcionisala kao NT fenotip (npr. ritalin itd.), to uglavnom više nije društvena stigma.
Ujutru i oko podne se napravi red ispred kancelarije školske medicinske sestre koja svakom detetu da lekić iz njegove obeležene flašice...
Ja sam mislio da je to čisto preterivanje po filmovima i serijama:puzzle:
Korisnikov avatar
By jukie
Ujutru i oko podne se napravi red ispred kancelarije školske medicinske sestre koja svakom detetu da lekić iz njegove obeležene flašice...
Ja sam mislio da je to čisto preterivanje po filmovima i serijama:puzzle:
Ja to nisam viđao po filmovima i serijama, ali sam čitao u Njujork Tajmsu (u stvari je bilo o nekom letnjem kampu gde je bilo dece iz raznih škola pa su "vrlo uspešno" uspeli da objedine sve podatke u registru kod medicinske sestre, tako da su deca dobijala svoje lekiće bez komplikacija i zabuna)
A tamošnji nastavnici doduše smatraju da su jako neodgovorni oni roditelji koji ne žele da detetu daju taj propisani lek, pa ono onda vileni po školi
Korisnikov avatar
By deran
Urnebesna tragedija-daš detetu "prava" i odmah mu uvedeš sintetiku u mozak:tornado:
Korisnikov avatar
By Vel boy
shta drugo reci do da je Scientology opskurna sekta (valjda nece biti sada angra(y)ih... kashljuc....) mislim ako mu je (ocu) ta vera nalagala da se onako denial-ski postavi prema sinovom poremecaju, onda otac je i krivac indirektni.
ili su krive Bahame? bre puno neshto americhkih celebrities u zadnje vreme skonchavaju tamo: Anna Nicole's son, herself, sad ovo....... da nisu negativne vibracije obliznjeg bermudskog trougla u pitanju....
By XanaX

verovatno je često bio pod uticajem raznih supstanci kako bi koliko-toliko pravilno funkcionisao
mnoga deca u Americi piju 1-2 lekića dnevno da bi funkcionisala kao NT fenotip (npr. ritalin itd.),

...
Budućnost će pokazati... (živio Ritalin! btw.)... inače, nisi li ti jukie nešto nedavno spominjao Donu iz Beverly Hillsa... ja se samo malo sjećam te gluposti, ali ako je to ona Dona (kojoj je tata bio ujedno i producent serijala) i koja se pokušava afirmirati kao glumica; ja se uglavnom sjećam samo jedne stvari - da je ona imala kao neki poremećaj, koji su joj napokon ustanovili, da ne može pisati ispite u vremenskom roku - pa joj je škola odobrila da piše test, vala, ono cijeli dan, sama...
uglavnom, ne mogu si zamisliti da nadobudni balkanski psiholozi uskoro počnu dijeliti takve savjete, a psihijatri dilati Ritalin (koji, btw. spada u izrazito slabo adiktivne psihostimulanse)

a za Travoltu i smrt njegovog sina - well, čim je tu scijentologija u pitanju (a i Travolta sam po sebi bi bio dovoljan) može se sumnjati da su zaista neglektali smetnje koje je imao klinac i da se seizure dogodio možda baš zbog cjelokupne nepravilne njege, i mali pao, zviznuo glavom i sad je valjda na nekom space-shipu Scientology-superfly...
Korisnikov avatar
By Daliborka
A tamošnji nastavnici doduše smatraju da su jako neodgovorni oni roditelji koji ne žele da detetu daju taj propisani lek, pa ono onda vileni po školi
Imam blagi osecaj, jukie, da se tebi veoma dopada taj princip.
:lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by XanaX
inače, nisi li ti jukie nešto nedavno spominjao Donu iz Beverly Hillsa... ja se samo malo sjećam te gluposti, ali ako je to ona Dona (kojoj je tata bio ujedno i producent serijala) i koja se pokušava afirmirati kao glumica; ja se uglavnom sjećam samo jedne stvari - da je ona imala kao neki poremećaj, koji su joj napokon ustanovili, da ne može pisati ispite u vremenskom roku - pa joj je škola odobrila da piše test, vala, ono cijeli dan, sama...
Yes, to je ta... to se zove "entended time on tests", i česta je akomodacija kod dece sa posebnim potrebama kada treba da rade obimnije testove (a naročito onaj veliki test koji država zahteva). To sve piše u IEP-u tog određenog deteta. IEP je inače Individualized Education Protocol i sastavlja se posebno za svako dete sa posebnim potrebama (sem za ono kome je dovoljan 504). IEP ima 20-30 strana... pišu ga i potpisuju 3-4 osobe koje rade u školi i iscrpno su potanko navedene sve smernice za sve predmete i načini na koje će se dete akomodirati... 504 ima stranu, stranu i pol; tu samo piše par adaptacija. 504 mogu imati i nastavnici; npr. da ne moraju dežurati u dvorištu na odmoru ako im smeta sunce, ili da nemaju sate u učionici na trećem katu ako nema dizala a oni idu sa štapom. To su neke male akomodacije. IEP je detaljan. Nekim đacima je dozvoljeno da rade samo polovinu pitanja u istom vremenskom roku, neki imaju posebnog pomoćnika (plaćenu odraslu osobu) koji im čita naglas pitanja ili zapisuje ono što oni odgovaraju ili i jedno i drugo. Za svako dete koje ne može da prati redovnu nastavu detaljno je zabeleženo šta treba da radi na tom i tom predmetu (npr. ako ima IQ 60 onda ima drugojačije ciljeve za geografiju nego ostala deca u razredu)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!