Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

''

Vecina nas smo svesni shta se tamo dogadjalo, ljudi su kidnapovani da bi zavrshili na mesarskim stolovima, gde bi im organi bili oduzeti. I kasnije prodavani na crnom trzishtu.

Koja bi kazna bila dovoljna, ako bi ikada nashe ili internacionalno pravosudje pochelo postupke protiv pochinilaca tih dela?

Iskreno, ja nemam nishta protiv crnog trzishta organa, pod uslovom da se organi uzimaju dobrovoljno i bez pritiska ili ucene "donatora." Ali pokupiti sve unutrashnje organe i na jednom zivom choveku zaraditi milione evra je ispod nivoa zivotinja.
Korisnikov avatar
By Sing
Bio je pre nekoliko godina film (Pretty Dirty Things) u kome je jedna od tema bila kako ilegalni imigranti u UK budu prinudjeni da prodaju organe (bubrege) za UK pasose.
Korisnikov avatar
By Vel boy
sigurno da je jezivo. secam se filma B.O.R.N. (bash ovako).
jedino je josh jezivije shto je ovoliko vremena trebalo pa da se to pochne istrazivati....
Korisnikov avatar
By Mars
Najjezivije će da bude kada neka naša aktuelna vlast za male pare, za neki sitni ustupak, za neku jebenu belu listu pristane da sve gurne pod tepih, jednom kada sve bude dokazano.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Nadam se da niko ni nece ucenjivati Srbiju da sve ovo gurne pod tepih da bi se nashla na nekoj beloj listi.
Korisnikov avatar
By bakalar
Jos jezivije je sto ...

cujemo po 1000-ti put razlicitu verziju "istine".

Ja sto vise dokumentaraca odgledam, to manje znam.

I usopte, boli me kurac vise za istinu, neka bude to ona za koju neko najvise plati ... pa neka je zabeleze u udzbenicima i kraj :- )

Predugo traje sve ovo, i smorilo je :(

edit: ovo gore je napisano u afektu.
Nije da bih zeleo da se ovo zavrsi ne pravedno, za bilo koga. Takodje, ne bih zeleo da ta pravda u sebi okrivljuje citavu naciju, vec pojedince.

Sve je to super, ali nama izgleda nesto stoji na putu.
Ako vec neki ljudi ne zele da pomognu, okej.
Ali ono sta smo mogli definitvno da uradimo ranije jeste da uhapsimo one ljude koje si su odgovorni za to i danas je deo njih na Kosovu.
Zasto tek juce ona hapsenja, jel 9 ljudi broj koja je OVK cinila ?

I prosto, ako mi nemamo volje da uradimo ono sto je u nasoj moci, onda ne vidim sta se bunimo?
I to je ponovo kontradiktirno, sa jedne strane ljude u Srbiji loze, sa druge strane ... rasulo.

p.s. Da li MUP ima prava da hapsi po celom Kosovu ?
Da li treba pre toga da o tome obavesti neke medjunarodne snage koje su stacionare tamo ?
Korisnikov avatar
By ROYAL
Originally posted by V I V I S E C T
Koja bi kazna bila dovoljna, ako bi ikada nashe ili internacionalno pravosudje pochelo postupke protiv pochinilaca tih dela?
Ponovo (kod nas) uvesti smrtnu kaznu, bez trunke griže savesti. Najozbiljnije.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Vel boy
Nadam se da niko ni nece ucenjivati Srbiju da sve ovo gurne pod tepih da bi se nashla na nekoj beloj listi.
Ako nešto znam o Srbima i srpstvu to je da uopšte ne mora niko da ih ucenjuje. Sami se ponude i realizuju.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
eto, pocelo je da se odmotava. sad cekamo tu perspektivnu zemlju albaniju da omoguci istragu, da vi's kako ce bramerc da ih pretisne, silno i energicno, ko probushena guma.

o mrezama albanskog kriminala i medjunarodnog lanca albanske narko mafije, koja je finansirala i pobunu ovk i medjunarodno lobiranje i otcepljenje kosova, ko zna kada ce se, i da li ce se progovoriti.

najjezivije od svega je sto je sve to sada samo jedna stavka za trange-frange oko kosova na koje je srbija spala.
Korisnikov avatar
By muzika86
Koje li su to brutalnosti se desavale......
By J...
Originally posted by bakalar
Takodje, ne bih zeleo da ta pravda u sebi okrivljuje citavu naciju, vec pojedince.
:up:
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa svakako J.. i bakalar. ali i Albanci moraju da se otresu njihovih zlochinaca a ne da se samoidentifukuju s njima pravdajuci ih i shtiteci ih. svako treba mesti prljavshtinu ispred svog praga pa i Albanci njihovu. da je srece, albansko rukovodstvo bi prvo uhapsili i kaznili svoje tj. njihove zlochince.
Korisnikov avatar
By muzika86
Originally posted by Vel boy
pa svakako j.. i bakalar. ali i Albanci moraju da se otresu njihovih zlochinaca a ne da se samoidentifukuju s njima pravdajuci ih i shtiteci ih. svako treba mesti prljavshtinu ispred svog praga pa i Albanci njihovu. da je srece, albansko rukovodstvo bi prvo uhapsili i kaznili svoje tj. njihove zlochince.
Koje rukovodstvo albansko mislis?
Ako mislis ono na Kosovu, onda da se hapse ko sto bi se trebali hapsiti, i rukovodstvo bi otislo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, sada, ja uvijek mislim da ima boljih i loshijih ljudi svugdje.
dalje ti raspravi s J... i bakalarom, zashto samnom?
Korisnikov avatar
By Rogi
Sta zapravo znaci ono: "ja nemam nishta protiv crnog trzishta organa, pod uslovom da se organi uzimaju dobrovoljno i bez pritiska ili ucene 'donatora'"?

Pre svega, uopste ne razumem kako se ova konstatacija uklapa u temu.

Kao drugo, je li zaista tacno da "Vecina nas smo svesni shta se tamo dogadjalo, ljudi su kidnapovani da bi zavrshili na mesarskim stolovima"?

Ja sam o tome dosta cuo, najvise na B92, ali jos uvek nisam "svestan" da se to i dogadjalo. Sto ne znaci da nije. Ali treba se obuzdati, ne upadati u histeriju, i sacekati bar jednu presudu koja bi takve navode zaista i potvrdila. Indicije nisu isto sto i dokazi. Treba sacekati i ne potpadati pod propagandu.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by muzika86
Koje rukovodstvo albansko mislis?
Ako mislis ono na Kosovu, onda da se hapse ko sto bi se trebali hapsiti, i rukovodstvo bi otislo.
Hoces da kazes da je citavu vlast na Kosovu cine pripadnici OVK i slicni ?

(ne znam, samo pitam)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Rogi
Sta zapravo znaci ono: "ja nemam nishta protiv crnog trzishta organa, pod uslovom da se organi uzimaju dobrovoljno i bez pritiska ili ucene 'donatora'"?

Pre svega, uopste ne razumem kako se ova konstatacija uklapa u temu.
Tipichno ogradjivanje, nisu svi albanci koji se bave preprodajom organa loshi, i zlochinci. Vec oni koji su nasilno uzimali organe ljudima koji to nisu zeleli.
Originally posted by Rogi
Kao drugo, je li zaista tacno da "Vecina nas smo svesni shta se tamo dogadjalo, ljudi su kidnapovani da bi zavrshili na mesarskim stolovima"?
Sumnjam da su desetine ako ne i stotine ljudi s Kosova, ukljuchujuci Karlu i par nezavisnih istrazitelja upali u neku masovnu histeriju i ludilo da potvrdjuju stvari koje se nikada nisu desile.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!