- 30 Dec 2012, 02:42
Ovde mislim na prevaru u financijskom smislu, dakle za novac ili neko materijalno dobro. Ja licno sam bio samo jednom prevaren, pre nekih 10ak godina, a delom snosim i sam krivicu jer sam poverovao u pricu da lik moze nabaviti jeftino Marlboro koji ja dalje budem preprodao i tako zaradio. Iznos nije bio preterano velik, oko 850 eura ali opet nije ni malo. Kazem da delom snosim krivicu jer sam bio lud i poverovao u pricu a sa druge strane moze za tu obecanu sumu da se nadje karton Marlobora (ukoliko je isti ukraden ili uvezen bez carina i poreza).
Osim tog slucaja nikada nisam bio zrtva prevare, verovatno jer ne nasedam lako na slatke price prevaranata gde se zrtve uvek mame na istu foru - mogucnost lake i brze zarade, sto u kombinaciji sa "naivan i pohlepan , za lov idealan" zavrsava uvek na isti nacin.
Vasa iskustva?
Osim tog slucaja nikada nisam bio zrtva prevare, verovatno jer ne nasedam lako na slatke price prevaranata gde se zrtve uvek mame na istu foru - mogucnost lake i brze zarade, sto u kombinaciji sa "naivan i pohlepan , za lov idealan" zavrsava uvek na isti nacin.
Vasa iskustva?