Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bothways
Nešto razmišljam... koliko se snalazite sa mapama i uopšte u prostoru? Ja se pomalo razočaram kada vidim da neko ne ume da pročita mapu ili da ga ne interesuje da pogleda u mapu grada koji posećuje (npr. u inostranstvu) ili, još gore, grada u kom živi.

Meni su mape beskrajno zanimljive. Umem da provodim sate posmatrajući razne mape raznih gradova, istražujući, kombinujući... To nekako smatram delom svoje pismenosti.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne znam ni strane sveta. Nepismen sam.
Korisnikov avatar
By nsc
lako se snalazim, ali ne gledam mape bez preke potrebe, pogotovo ne gradova u koje ne putujem u najskorijoj buducnosti
Korisnikov avatar
By Blady
Koristim ih kada putujem negde.
S obzirom da cesto idem kolima, preko su mi potrebne.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Redovno se previse uzdam na svoju golu intuiciju kada dodje do snalazenja u prostoru.
Tako se neretko desava da totalno promasim strane sveta i zavrsim u nekim pizdincima.

Kada postoje mape, onda je situacija sa orijentisanjem mnogo bolja.
Ne znam koliko covek mora biti defektan pa da ne ume da cita mapu?

Inace, takodje obozavam sve vrste mapa! :) Kao klinac sam cesto crtao neke svoje imaginarne mape. Mogu provesti sate na google earth-u.
Korisnikov avatar
By Misfit
volim da gvirim u mapu i istražujem, ali kada bi mi je neko istrgao iz ruku, ne bih znao da se vratim kući. što je takođe jedan od razloga zašto mi treba više vremena od prosečnog da pređem nivo u 1st person šuterima.
Korisnikov avatar
By smaug
Meni su mape garant za leba.
By Glasnik
Obožavam sve vrste mapa! :love:

Uvek kada se ide u grupi na nepoznato mesto, ja sam taj koji ide na čelu i nosi mapu. (I uvek dovedem grupu na traženo mesto. :wundy: )
Plus, kada se vratim iz inostranstva uvek donesem kući nekoliko različitih turističkih mapa. :giggle:

Imam dobar osećaj za prostor i dovoljno mi je jednom da odem u nepoznati deo grada ili na neku lokaciju, i posle sam sposoban da se na to isto mesto vratim bez mapa ili ikakvih problema. :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
volim! ali to uglavnom kolorado radi jer je brzi.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ne snalazim se nesto posebno, ali hvala bogu pa imam usta kada nisam sigurna.

i da, prelepe su mi ove stare mape kao sto je postovala smaug
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Geografski sam pismen, i umem da funkcionalno čitam mape/karte/planove.
Ne upadam u delirijum kad pogledam u mapu. Its a tool.
Korisnikov avatar
By smaug
Nije bio poziv. :)

Bila je mala glupa igra reci/pitanje: I uvek odvedes grupu na trazeno mesto...(using) both ways?

:teletabisi:
By loreenche
Slika

BTW, sad bio kolokvijum iz kartografije, dobio sam 9. Valjda se računa, a? :/
Korisnikov avatar
By *deni*
Jako slabo. Mape me uopšte ne zanimaju, a solucija da sam prinuđen da se snalazim u prostoru prilikom upravljanja kolima, recimo, me užasava.
I kad se krećem pešice mi se tisuću puta desilo da krenem u sasvim desetom pravcu od predviđenog i da pređem tako i po par kilometara ne konsultujući se ni sa kim oko pravca, pošto sam iz nekog razloga ubeđen da idem baš tamo gde treba.
U geografskom smislu sam veoma statična osoba, želju za putovanjima kao takvu nemam, ne zanimaju me uopšte znamenitosti udaljenih destinacija, idem samo tamo gde moram i kad moram, a ako su u pitanju veće razdaljine - isključivo tako da me voze druga lica, najčešće u okviru usluga autobuskog i železničkog saobraćaja.
:auto:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne obožavam ih, ali umem da ih koristim i dobro se snalazim u prostoru.
Korisnikov avatar
By mikeli
U OS mi je geografija isla od ruke (da nekazem da sam bio the best), a to je u srcu ...
Volim putovati, kako god, a najvise volim autom, kad me voze, onda razgledam ...
Divna je ova nasa ravnica, recimo, neki dan isao sam u Kanjizu (banja), predivni prizori, sve cveta, ratari vredni, Sunce stiglo, svi se razgolitili ...

Idem cesto vozom, do CG, uzivanje, pricanje sa strancima, razgledanje SRB pa i CG ...

Snalazim se u 'mapama' very nice !!!
:nemacka: :vestica:
:povez:
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379623#p2379623]smaug napisao:[/url]I moja najomiljenija:

Slika
:love:

Lm, oni koji me znaju, zezaju me koliko se ne snalazim u prostoru :)

Ali, ne lezi vraze - u pitanju je samo potpuna nezainteresovanost.

Sad bejah u Budimpesti, uzela mapu i zapravo gledala gde idem i setala svaki dan po 10 sati i bez greske nalazila sve sto je trebalo da nadjem.

Mape mi ne predstavljaju problem, zanimljive su mi, ali cim me pustis da ja landaram bezveze i mogu na nekog da se oslonim, ja se zablenem u neki ukras na nekoj zgradi i jebe mi se de idem.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Volim da gledam google i bing mape koje imaju opciju pticje perspektive :love:

Gotovo kao u strategy video igrama, samo sto se nista ne pokrece, a nece proci puno vremena kada ce i to biti moguce, cenim.

Primer, Trg Republike BG:
http://binged.it/KQ4Fjh" target="_blank
Korisnikov avatar
By Delete
Dobro se snalazim sa mapama, volim da ih analiziram, zanimljivo mi je da razgledam koji ptevi vode kuda, ali, nazalost, bez mape sam cesto jako dezorijentisana, sto me zna uciniti jako nervoznom. Srecom, pametni ljudi su izmislili gps, jednostavnije je u odnosu na papirne mape, pa vise i ne lutam kao ranije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!