- 23 Dec 2011, 15:20
danas je u firmu stigao dopis o državnim i verskim praznicima republike srbije-nađoh ga na internetu,i zgodno su pronašli jesenji praznik,kao zamenu za 29.novemabar...
ali sam se i nasmejao...
elem:
Član 1.
Državni praznik Republike Srbije jeste Sretenje - Dan državnosti Srbije, spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Serbije.
Sretenje - Dan državnosti Srbije praznuje se 15. i 16. februara.
Član 1a
Državni praznici Republike Srbije jesu i Nova godina, Praznik rada, Dan pobede i Dan primirja u Prvom svetskom ratu.
Nova godina praznuje se 1. i 2. januara, Praznik rada - 1. i 2. maja, Dan pobede 9. maja, a Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra.
mislim,sad slavimo i primirje...
dalje,verski,naravno (obratiti pažnju na vokabular)...
U Republici Srbiji praznuju se verski praznici:
1) prvi dan Božića (7. januar);
2) Vaskršnji praznici počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa.
Zaposleni imaju pravo da ne rade u dane sledećih verskih praznika, i to:
1) pravoslavci - na prvi dan krsne slave;
2) katolici i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica - na prvi dan Božića i u dane Uskršnjih praznika počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema njihovom kalendaru;
3) pripadnici islamske zajednice - na prvi dan Ramazanskog bajrama i prvi dan Kurbanskog bajrama
4) pripadnici jevrejske zajednice - na prvi dan Jom Kipura.
e još da su ugalivili i neki moleban,i ugođaj bi bio potpun...
ali sam se i nasmejao...
elem:
Član 1.
Državni praznik Republike Srbije jeste Sretenje - Dan državnosti Srbije, spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Serbije.
Sretenje - Dan državnosti Srbije praznuje se 15. i 16. februara.
Član 1a
Državni praznici Republike Srbije jesu i Nova godina, Praznik rada, Dan pobede i Dan primirja u Prvom svetskom ratu.
Nova godina praznuje se 1. i 2. januara, Praznik rada - 1. i 2. maja, Dan pobede 9. maja, a Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra.
mislim,sad slavimo i primirje...
dalje,verski,naravno (obratiti pažnju na vokabular)...
U Republici Srbiji praznuju se verski praznici:
1) prvi dan Božića (7. januar);
2) Vaskršnji praznici počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa.
Zaposleni imaju pravo da ne rade u dane sledećih verskih praznika, i to:
1) pravoslavci - na prvi dan krsne slave;
2) katolici i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica - na prvi dan Božića i u dane Uskršnjih praznika počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema njihovom kalendaru;
3) pripadnici islamske zajednice - na prvi dan Ramazanskog bajrama i prvi dan Kurbanskog bajrama
4) pripadnici jevrejske zajednice - na prvi dan Jom Kipura.
e još da su ugalivili i neki moleban,i ugođaj bi bio potpun...