Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Hellas
Fabiola Đianoti ističe da će za neke konačne zaključke biti potrebno da sačekamo 2012. godinu.
U prevodu, ako se desi smak sveta znacemo da smo nasli Higsov bozon :lol:
Salu na stranu, svaka cast na izgradnji celog tog kompleksa i timu naucnika koji je uspeo da otkrije tu cesticu. Sa 95% sigurnosti, al' 'ajde. Bice jos "dejtova" cestica u tom kolajderu :D.
Korisnikov avatar
By Blady
Jedan od komentara :lol:

Ivica Dacic 400 komentara , bozja cestica 0 komentara... toliko o Srbiji.
(bla, 13. decembar 2011 16:19)
Hehe... naučnici. Pomalo mi je smešna ta opsesija oko Higsovog bozona, i generalno sva ta drama... samo pokazuje koliko nauka zapravo i nije objektivna. No, neka ih, nek se raduju, ja i dalje mislim da je ceo taj projekat bacanje para. Toliko od mene.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330943#p2330943]Mage napisao:[/url]Hehe... naučnici. Pomalo mi je smešna ta opsesija oko Higsovog bozona, i generalno sva ta drama... samo pokazuje koliko nauka zapravo i nije objektivna. No, neka ih, nek se raduju, ja i dalje mislim da je ceo taj projekat bacanje para. Toliko od mene.
ja sam shvatio da se ti baviš nekom... ovaj... naukom? ili si prešao u alhemiste... ovaj... vjernike?

go, higgs boson, go! :cheer:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330944#p2330944]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330943#p2330943]Mage napisao:[/url]Hehe... naučnici. Pomalo mi je smešna ta opsesija oko Higsovog bozona, i generalno sva ta drama... samo pokazuje koliko nauka zapravo i nije objektivna. No, neka ih, nek se raduju, ja i dalje mislim da je ceo taj projekat bacanje para. Toliko od mene.
ja sam shvatio da se ti baviš nekom... ovaj... naukom? ili si prešao u alhemiste... ovaj... vjernike?

go, higgs boson, go! :cheer:
On je doživeo nekakvo božansko otkrovenje u toj Švedskoj, budući da bi se u ovo vreme prošle godine pokenjao po svakom svom sadašnjem postu od gej aktivizma do negiranja objektivnosti nauke.

(Promena je svakako na bolje, da se razumemo.)
Da, bavim se naukom. Zato ovo i govorim, jer sam svakodnevno upućen na gomilu naučnika. I ne, nisam prešao u vernike :)

Samo nazivanje Higsovog bozona "božijom česticom" je smešno. Šta to uopšte treba da znači? I čak i da otkriju da postoji... so what? Ionako je sve to samo igranje sa modelima, fitovanje krivi i beskonačno hipotetisanje. It doesn't really mean anything.

Nemojte se zavaravati da naučnici znaju šta pričaju i da su objektivni. Haha... imaju ego ko kuća. Dosta njih i lažira svoje pronalaske ili ne spominje detalje od kritične važnosti. Ništa to nije onako kako je upakovano.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330983#p2330983]Mage napisao:[/url]Da, bavim se naukom. Zato ovo i govorim, jer sam svakodnevno upućen na gomilu naučnika. I ne, nisam prešao u vernike :)

Samo nazivanje Higsovog bozona "božijom česticom" je smešno. Šta to uopšte treba da znači? I čak i da otkriju da postoji... so what? Ionako je sve to samo igranje sa modelima, fitovanje krivi i beskonačno hipotetisanje. It doesn't really mean anything.

Nemojte se zavaravati da naučnici znaju šta pričaju i da su objektivni. Haha... imaju ego ko kuća. Dosta njih i lažira svoje pronalaske ili ne spominje detalje od kritične važnosti. Ništa to nije onako kako je upakovano.
Metafora. Upoznajte se. :eureka:

Sećaš se kad si me onomad ubeđivao kako je nauka objektivna? Mnogo je bilo slatko. :sweet:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nazivaju ga god particle mediji samo da se popularizuje a taj naziv je nastao od neke knjige gde je knjiga prvobitno treblo da se zove goddamn particle al se uredniku to nije svidelo.

A zar vecina cestica nije prvobitno bila teorijski pronadjena? I kako sta ce nam to znanje? Zar nije svako znanje dobrodoslo?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
I sasvim je prirodno da nauka nije apsolutno objektivna, nikad nije ni bila jer nema znanje o svemu, ali oduvek tezi ka tome. Tek kad, ako ikad, bude saznato sve sto se moze saznati moze biti objektivna, ne razumem zgrazavanje nad time.
Korisnikov avatar
By voicesman
jeste jako bitno otkrice, od sredine '60 godina kruze nekolicine teorija o sastavu i postojanju svemira sto znatno rasprsuje istrazivanja. otkrice higgsovog bozona je direktna potvrda jedne od teorija sastava svemira, sad treba ocekivati da ce fizicari preusmeriti paznju na nove teorije i prakticnu primenu postojecih teorija informacija koje su dobili od eksperimenata u CERNu.

Izmedju ostalog nuklearna energija tj fusioni i fisioni reaktori kao i bombe (ne bas dobar primer) su nastali/postali iz potvrde ajnstajnovih teorija ... ovo je samo nastavak. sledece mozemo ocekivati npr i stvaranje ajnstajn-rosenovog mosta koji ce omoguciti brze (ili pak ne) putovanje svemirom :P
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330990#p2330990]Anhedonie napisao:[/url]I sasvim je prirodno da nauka nije apsolutno objektivna, nikad nije ni bila jer nema znanje o svemu, ali oduvek tezi ka tome. Tek kad, ako ikad, bude saznato sve sto se moze saznati moze biti objektivna, ne razumem zgrazavanje nad time.
Znanje samo po sebi nikada nije objektivno, a nije ni konačno tako da je situacija u kojoj će nauka znati sve neostvariva - znanje generiše novo znanje i to tako ide u nedogled.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
A kako mozes da tvrdis da se recimo ljudska svest nece podici na visi nivo gde ce moci da spozna objektivno znanje za nekih 10000 godina, lupam?
Korisnikov avatar
By voicesman
ah da zaboravi da napomenem bitnu stvar, uopste nije poenta u samom bozonu nego u higgsovom polju tj energiji koja je vezujuca masa svega u univerzumu. poznavanje i razumevanje ce neminovno dovesti do unapredjenja kvantne fizike a samim tim i kvantne mehanike te mozda za 10 godina svi budemo imali kvantne super kompijutere velicine sibice :D
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2331008#p2331008]Anhedonie napisao:[/url]A kako mozes da tvrdis da se recimo ljudska svest nece podici na visi nivo gde ce moci da spozna objektivno znanje za nekih 10000 godina, lupam?
Sve što mi kažemo o svetu oko nas jeste samo aproksimacija realnosti, baš zbog toga što nastupamo iz jedne subjektivne pozicije. Naše znanje predstavlja u stvari samo pozicioniranje onoga što percipiramo (a što već u samom startu nije objektivno zbog ograničenja naših čula) u nekom koordinatnom sistemu. Bez koordinatnog sistema nemaš znanje, već samo nešto čemu ne možeš dati smisao, a sa koordinatnim sistemom nemaš objektivnost.
Te stvarno ne vidim kako se iz te priče možemo izvući, osim tako što ćemo je prihvatiti kao takvu i nastaviti dalje sa svojim životom. :awesome:

EDIT: I znanje se ne spoznaje, ono se stvara.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Objektivno znanje se ne stvara vec spoznaje, inace ne bi bilo objektivno.

A mislio sam na neke superljude, cije su sposobnosti spoznaje sveta oko sebe van nasih domasaja shvatanja. Hocu da kazem da ko zna gde ce nas evolucija odvesti, mozda nam cula tada budu besmislena a objektivno znanje nama dostupno, ne moze se nista tvrditi, previse smo glupi za ostra tvrdjenja daleke buducnosti jer da smo u stanju da objasnimo buducnosti mi bi vec bili u buducnosti.
@ulixe :lol: Vala baš... jbš ga nisam imao pojma o čemu pričam. Sad znam malo više... ili malo manje :lukavi:

I da se razumemo, ja ne govorim kako su naučna otkrića beskorisna, već da ih ljudi većinom pogrešno tumače i shvataju. Pa i sami naučnici. Mnogo više od nauke je tu u igri, a motivi i ciljevi su... pa... raznorazni.

Po mom mišljenju, postoje mnogo bitnije stvari od Higsovog bosona kojima bi čovečanstvo trebalo da se bavi i koje zahtevaju više nego hitnu pažnju... Imam osećaj da smo stigli toliko dalako, a zapravo ništa nismo promenili.

No sada već krećem sa filozofiranjem, odo da spavam :zeva:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ma daj, galaksija ce da se urusi sama u sebe pre nego sto srbija postane kandidat za pristupanje :hand:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!