Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Kao što sam već u jednoj temi rekao - jesam fem, jednostavno da mirno stojim, najstr8erski obučen, videlo bi se da "nešto nije uredu", ali je do skora to sve nekako prolazilo i bivalo simpatično jer je izgledalo detinjasto i slatko. U poslednjih godinu dana, nije baš tako, primećujem po pogledima ljudi na ulici, reakcijama. Ali svejedno, nikada do sada, a ima dovoljno godina, nije mi se dogodio nikakav incident povodom toga kakav sam. Do sada.

EXT:
Autobuska stanica i uobičajena gomila ljudi koji se vraćaju sa posla popunjava travnjak iza stanice. Ja, u patikama, farkama, jesenjoj jakni, sa torbom preko ramena, razgovaram sa drugaricom preko telefona i šetkam tamo-amo, pričamo o veselim temama, očigledno je, jer se smejem dok razgovaram. Dva momka u ranim dvadesetim, ošišani na opasno, u trešama, sede nešto dalje, i pogledom me povremeno prate.

Dolazi bus, ja ulazim, ne prekidajući razgovor, i odlazim napred, stajem na stepenice kod prvih vrata koja ne rade, naslonim se na njih gledajuci u vozača i nastavljam svoj razgovor, gledajući ispred sebe. Namerno stao tu, jer nema gužve (pošto vrata ne rade) a i idem nekoliko stanica, pa da se ne gužvam tamo kod drugih vrata.

Posle par minuta, ona dvojica što me kao nezainteresovano posmatraše, prilaze meni, stoje na 20cm tu ispred, iznad mene, čekaju da bus stane na sledećoj stanici i prvi mi se obrati.

Bully: E, ajde izađi!
Ja odmaknem fon od glave pogledam ga, pa pogledam u vozača.
Vozač: Ta vrata ne rade.. vidiš da se ne otvaraju..
Bully: Ma ajde lepo izađi!!!
Ja: Ali ovo nije moja stanica, neću da izađem..
Bully: Ma izađi kad ti kažem, bolje da izađeš! Ajde!
Ja se samo okrenem, izvinim se drugarici, prekinem vezu i nastavim da kuliram.
Bully: Alo!!! Čuješ li? Izlazi napolje pederu!!!
Neki Čovek sa polovine autobusa: Šta ti je bre, šta hoćeš od njega??
Bully: Šta šta hoću?! Vidiš da je peder!!! Neka izađe pa nek ide nekako drugačije!!!
Hvata me za nadlakticu i pokušava da izvuče iz tog prostora ispred vrata.Ja: Ma pusti me, šta hoćeš? Nemam ništa sa tobom, tako da ću izaći kada mi odgovara.
Otrgnem mu se iz ruke.
Bully: Ma izlazi bre iz autobusa!! Čuješ!! Ajde, nećemo ti ništa, samo izađi.. (okrene se prema vozaču) Ajde mu molim te samo otvori vrata..
Vozač: Pa stvarno ne rade, evo pogledaj gore, polomljeno je, ne mogu da otvorim..
Ja u međuvremenu otvaram mobilni i tražim određeni broj.
Bully: Šta, da nećeš da zoveš muriju??? A, koga zoveš?
Ja: Ne za vas nije murija, zvaću ortake iz 62. bloka, oni se bolje snalaze sa takvima nego murija..
I pošto je sledeća bila "moja" stanica, produram se pored njega prema drugim vratima koja rade, ali zaustavi me jedan stariji gospodin čija se ruka u tom trenutku našla na mojim grudima.
Čovek: Vrati se nazad... Gde ćeš sad?
Ja: Ali sad će moja stanica.. idem na posao...
Čovek: Ma vrati se tamo kod vozača, ajde, stoj tamo..
Posle 5 sekundi razmišljanja, ja se grubo opet proguram nazad pored "nasrtljivca" i vratim se.
Čovek: Ajde mali, pusti ga na miru, idi svojim putem, šta je bilo?!?
Bully: Ma šta šta je bilo, vidi se kakav je! Nek izađe! Je l me čuješ??
Čovek: Ma ajde beži, idi sedi tamo dole, pusti ga na miru! Ajde, ajde!...

I momci se povukoše, u drugi deo autobusa. Vozio sam se još 5 stanica. Izašao iz autobusa gledajući oko sebe, ali izgleda da su bili izašli na nekoj od prethodnih stanica. Zapalio cigaretu, i prepešačio 7 stanica, plakajući i jecajući.

Zbog straha, Zbog toga što sam se osetio tako sam, Zbog toga što sam tako laka meta, Zbog toga što sam nezaštićen, Zbog toga što svako ima pravo da uradi šta mu padne na pamet samo zato što me vidi na ulici, i na kraju,

Zbog toga što sam proklet da budem takav kakav sam.

Desilo se nekom? Nešto slično? Kako bilo? Šta radite, šta bi ste.. kad tako.. ?

Izvinjavam se ako već ima tema, ne umem da koristim ovaj Search...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
"koristan" savet bi bio da uopšte nije trebao da izlazi kada se već ponaša, tako kako se ponaša, jer zna u kakvom gradu živi..

ont: :( stvarno katastrofa.
ne znam šta bih radio. obično su takvi tipovi pičkice, pa dovoljna kontra i iznervirano reagovanje je obično dovoljno da odustanu (kažem obično, mada ne bih se usudio da to dam i kao savet, jer više nema ko da ih sprečava da divljaju i rade šta hoće). plus što mene ima i u visini i u obimu, tako da stvarno ne znam kako bi ti mogao/trebao odreagovati naredni put.
Korisnikov avatar
By Mars
Au koliko puta samo pišem i brišem...i koliko dugo..

Žao mi je što ti se to desilo.
deran napisao:prokleti su oni što su budale,ne ti (zamena teza... :P )
:friends:

deran napisao:možda ćeš dobiti koristan savet (dezodorans i sl. :D )...

nisam imao iskustva,nisam nešto upadljiv i ne znam kako bih se ponašao...

opetujem-zaboravi budale...
Da.. ali tesko tako nesto mogu da zaboravim.. to sam ja, i to sakodnevno izlazi samnom na ulicu.. mh.
By sncbgd
ne mogu nista "pametno" da ti savetujem
samo da saosecam sa tobom
nije mi se nikad nista slicno desilo i nadam se da nece
prvi put u zivotu sam izasao na ulicu i vikao "DOSTA JE!" na nedavnom mitingu, inace sam javno prilicno diskretan - neupadljiv
Korisnikov avatar
By Synesthesia
KorvinOdAmbera napisao:"koristan" savet bi bio da uopšte nije trebao da izlazi kada se već ponaša, tako kako se ponaša, jer zna u kakvom gradu živi..

ont: :( stvarno katastrofa.
ne znam šta bih radio. obično su takvi tipovi pičkice, pa dovoljna kontra i iznervirano reagovanje je obično dovoljno da odustanu (kažem obično, mada ne bih se usudio da to dam i kao savet, jer više nema ko da ih sprečava da divljaju i rade šta hoće). plus što mene ima i u visini i u obimu, tako da stvarno ne znam kako bi ti mogao/trebao odreagovati naredni put.
Eto to, to, bas to - ja, u 21. veku, moram da mislim o tome - how to walk free every day. Osecam se kao crnac u Kjukluks gradu..
Korisnikov avatar
By mish_beli
Ja mogu samo da ti dam jedan virtuelni hug :meda: :(
Korisnikov avatar
By Mars
Patty Hewes napisao:Osecam se kao crnac u Kjukluks gradu..
Ali mi ni za 200 godina nećemo imati gay predsednika Republike...

Ja sam za to da ipak proradi instikt za preživljavanjem.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Mars napisao:Au koliko puta samo pišem i brišem...i koliko dugo..

Žao mi je što ti se to desilo.
Take ur time.. come back on theme l8r, please.

I zaboravih deranu da odgovorim - Moram da se osetim prokleto, jer 99% ljudi u busu nije reagovalo, ili se smejalo, a na ulici bi im verovatno neko jos i "pomogao", tako da je "ocigledno" da sam ja taj ko je "problematichan"..
A da sam sisata cica koju tako neko maltretira, sigurno scenario ne bi bio isti..
Korisnikov avatar
By Mars
Ma znam ja iz prve šta bih rekao.
Eno pomenuo gore - preživljavanje. To je moj stav.

Što se ljudi u busu tiče...katastrofa pa nema gore ali ne znam kome bi to moglo da bude čudno i iznenađujuće.

Kad ti danima dolaze vesti "policajcu pucano u glavu...policajac kritično, policajac preminuo...devojka isečena, stranac prebijen...bacili bombu, bacili eksplozivnu napravu, bacili baklju"...i da TO UJEDNO bude kako climax tako i EPILOG svih tih dešavanja...onda je malo i Robin Hudova i Eliot Neseva i Dobrih Samarićanina...samo ona MASA, pomenuta u onom fenomenu psihologije ponašanja u gomili (pregažena Kineskinja) kada niko neće prvi da istrči i preduzme nešto.

Sreća pa si imao i to jednog.

Nedopustivo je i ponašanje šofera naravno. "Ne mogu da otvorim vrata JER - stvarno ne rade". Ali uz sve prebijene i šofere po javnom prevozu i taksiste ni to ne treba da čudi.

Drugim rečima: prepušteni smo sami sebi.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Mars napisao:
Patty Hewes napisao:Osecam se kao crnac u Kjukluks gradu..
Ali mi ni za 200 godina nećemo imati gay predsednika Republike...

Ja sam za to da ipak proradi instikt za preživljavanjem.
Ahh.. postujem sa fona, pa se izvinjavam sto izgleda da ovako debilno kasnim sa postovima..

Mars, i sam znas da nije poenta u predsedniku, i ovaj sadasnji voli tvinkije, npr, pa meni nije pomoglo.. i to mi je jasno, ali.. ne mogu da opisem.. kako je to uzasan osecaj.. kad.. ..dodjavola.
Sto je najgore od svega, imam utisak da sto sam stariji, bice sve vise upadljivije i even more unapealing.. i guess.

A sta to prezivljavanje znaci konkretno? Neko hladno ili vatreno oruzje? Im all for that, if its gonna help, im all for anything...
Korisnikov avatar
By Mars
Znam da to nije poenta, ali time izražavam svoj pesimizam da ovde sistemski može nešto da se promeni. Znači, kraj kao i u prethodnom postu: sami. Pa sad kako ko ume.
Korisnikov avatar
By V25
Odvratno. Nadam se da ti se neće dogoditi ništa slično, nikada više. Srpsko društvo je jako, jako bolesno i tu pomoći nema.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Viktor Vilotijević napisao:Srpsko društvo je jako, jako bolesno i tu pomoći nema.
Hmm... Pa ja u toj Srbiji zivim, u toj Srbiji sam rodjen.. Da trazim azil - Znate, ja imam osecaj da ce da me biju kad izadjem iz stana - ne mogu. Da se odselim izvan Srbendije - nisam u mogunosti.
Dakle, sto Mars rece - prezivljavanje.. but how?..
Korisnikov avatar
By Mars
Ali TAJ BEZOBRAZLUK, da neki tamo oseća da ima slobodu i da određuje i reguliše na licu mesta ko MOŽE a ko NE MOŽE da se vozi javim prevozom...to je na granici neverovatnog.

To je fašizam.

Edit. Možda glupo pitanje: jel ima sigurnosnih kamera u autobusima?
Korisnikov avatar
By Blady
Pa iskreno, nije mi se desilo.
Ne ostavljam takav utisak.

Grozno je to sto ti se desilo; kapiram da pored toga sto se vidi da si peder, mozda ih je nerviralo i tvoje "veselo" ponasanje, pa im je to bio dodatni stimulans da te razjebu.
Primetila sam da mnogi muskarci ne podnose tu feminiziranost.
Strasno :/
Korisnikov avatar
By Mars
I onda bi se brojni dušmani (minus taj jedan) - uplašili? Prestali ovo da rade?

Počeli možda drugačije da se ponašaju (tj. krene da ga mlati u autobusu, bez mogućnosti izlaska na stanici)?

I ko tačno da obrati pažnju, na koga misliš?
Korisnikov avatar
By m..
apsolutno je grozno to sto ti se desilo. medjutim, ohrabrujuce je to sto se nasao taj covek koji je stao na tvoju stranu, to se zaista retko desava jer ljudi su uglavnom picke i prave se blesavi i ne zele da se mesaju. taj amtori daje nadu da ovo drustvo moze da ozdravi, dao bog da ima vise takvih.

sto se ona dva retarda tice, da je bilo ko od njih bio sam, garantujem da ne bi ni zucnuo.
Korisnikov avatar
By Mars
@deni

Pa šta bi se desilo - diglo bi se SVE od pahomija do aleksandre, od palme do dusana savica, od velje ilića do ivane žigon...i sve ove maloumne budale bi krenule da ubijaju ljude po ulicama!
S obzirom na to da fašisti i dušmani nemaju nameru da se okanu svoje '' svete misije '' i da društvo i institucije očigledno nemaju nameru da se na pravi način bave prevencijom i kažnjavanjem takvih napada i maltretiranja, nameće se potreba za samozaštitom.
Svako to neka shvati kako hoće, ali u društvu u kojem se nasilje svakodnevno dešava, adekvatno ne kažnjava, a ogroman broj građana ga podstiče i opravdava, ja, kao pripadnik napadane grupe i potencijalna meta, ne osećam dužnost da poštujem zakonske propise u pogledu držanja i nošenja određenih predmeta koji mi mogu služiti za samozaštitu.
Tačnije, prinuđen sam da kršim te propise, zato što su mi život i bezbednost neprestano ugroženi. I to nije subjektivan osećaj ugroženosti, već je to objektivna kategorija.
nikad mi se nije ovako nešto dogodilo.
Ne znam, valjda ne djelujem tako.
Jesu nam jednom, dok smo stajali ispred gay kluba, s druge strane ulice, iz zgrade koja je prekoputa dobacivali sa porozora neki drćni momci. Svašta su nam govorili. Ja sam samo dobacio da ak imaju nekih problema slobodno dođu do nas da se malo podružimo.
I onda su oni ošli spavat, valjda, nisu više ništa dobacivali.
Ali ovo je gadno, jebote, njih dvojica naređuju nekome da izađe iz autobusa zato što je peder.
To su valjda ti vjerski nastrojeni tinejdžeri za tradiciju.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Mars napisao:Ali TAJ BEZOBRAZLUK, da neki tamo oseća da ima slobodu i da određuje i reguliše na licu mesta ko MOŽE a ko NE MOŽE da se vozi javim prevozom...to je na granici neverovatnog.

To je fašizam.

Edit. Možda glupo pitanje: jel ima sigurnosnih kamera u autobusima?
Ne postoje glupa pitanja :)
Nema sigurnosnih kamera. Ima ih samo u jednom novom tramvaju, za sada jednom jedinom, koji ide, za mene - beskorisnom linijom..

Ja sam posle toga 4-5 dana iskljucivo svuda isao taksijem.. Dok mi se malo nije povratilo samopouzdanje.. ali zaista, najiskrenije.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Blady napisao:Pa iskreno, nije mi se desilo.
Ne ostavljam takav utisak.

Grozno je to sto ti se desilo; kapiram da pored toga sto se vidi da si peder, mozda ih je nerviralo i tvoje "veselo" ponasanje, pa im je to bio dodatni stimulans da te razjebu.
Primetila sam da mnogi muskarci ne podnose tu feminiziranost.
Strasno :/
Lucky you... I da, dobro kapiras, Vas odgovor je tochan.. :(
Korisnikov avatar
By IriS
nisi ti, dečače, proklet što si takav kakav si. to, kako ti izgledaš, ponašaš se, šta oblačiš, kako hodaš ili gestikuliraš, je apsolutno nedopustivo da bude bilo čiji izgovor da te fizički ili verbalno napada.

ja ti predlažem da kreneš da se baviš nekom borilačkom veštinom. pa ih sledeći put iznenadi tako što ćeš izaći iz autobusa i nalupati ih da zapamte.
na to imaš veće pravo u ovoj zemlji (očigledno) nego da nosiš nekakvo hladno oružje sa sobom. jer, ako nosiš tako nešto sa sobom, vrlo lako se to može okrenuti na tebe ako ne znaš da ga koristiš.

:hug:
Korisnikov avatar
By Galateja
Mars napisao:Ma znam ja iz prve šta bih rekao.
Eno pomenuo gore - preživljavanje. To je moj stav.

Što se ljudi u busu tiče...katastrofa pa nema gore ali ne znam kome bi to moglo da bude čudno i iznenađujuće.

Kad ti danima dolaze vesti "policajcu pucano u glavu...policajac kritično, policajac preminuo...devojka isečena, stranac prebijen...bacili bombu, bacili eksplozivnu napravu, bacili baklju"...i da TO UJEDNO bude kako climax tako i EPILOG svih tih dešavanja...onda je malo i Robin Hudova i Eliot Neseva i Dobrih Samarićanina...samo ona MASA, pomenuta u onom fenomenu psihologije ponašanja u gomili (pregažena Kineskinja) kada niko neće prvi da istrči i preduzme nešto.

Sreća pa si imao i to jednog.

Nedopustivo je i ponašanje šofera naravno. "Ne mogu da otvorim vrata JER - stvarno ne rade". Ali uz sve prebijene i šofere po javnom prevozu i taksiste ni to ne treba da čudi.

Drugim rečima: prepušteni smo sami sebi.
Ovo je tako tačno i precizno sublimiramo stanje u našem društvu.

on: Osećam se bedno zato što ovo čitam, a nemam ništa konstruktivno da napišem sem da mi je žao što si imao neprijatnosti. Ne znam rešenje. :/

Meni se (još uvek) nije desilo ovako nešto.

I skrenula bih pažnju da će se uvek naći nešto što će da nas oda, tako da smo svi na neki način ugroženi. Patty je bio sumnjiv zbog feminiziranosti, A.Ž. je napadnuta zbog lgbt majice, neko treći možda zaboravi da skine bedž 'Dosta je!' pa i to nekome zasmeta. Ja imam tu naviku da na javnim mestima vodim dijalog tako što nehotično kažem 'njena devojka', 'njegov dečko', 'gej žurka' i sl. A takav mi glas da nisam baš najtiša. Ma, uvek će se naći nešto kao motiv za uništenje...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!