Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By neny
Dakle, koje tehnike primenjujete u borbi sa istima?
Kako podneti dejstvo necega sto je u dubokom kontrastu sa vasim vrednostima?
By alexandermagic
Sublimacija -- kad je npr. moja izražena agresivnost u pitanju i ne može se, jelte, tek tako ispoljavati bilo gdje i bilo kada. Bolje da je sublimirana npr. u jak natjecateljski duh.
Korisnikov avatar
By neny
Slazem se sa izbegavanjem i ignorisanjem,ali kako sve to izvesti kad s tom osobom morate da radite?
Korisnikov avatar
By horus.
zavisi o kojoj vrsti frustracija se radi...
- eliminisanje uzroka odredjene frustracije;
- kanalisanje frustracije na alternativnim poljima;
- ignore i vezbanje samokontrole...
By Paris
Originally posted by neny

Slazem se sa izbegavanjem i ignorisanjem,ali kako sve to izvesti kad s tom osobom morate da radite?
Jedan od vas dvojice ce morati da ode.

Edit: ovo pricam iz sopstvenog iskustva.
Korisnikov avatar
By 2kune
jel može ova tema zeru konkretnije? :kopanos:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by neny

koliko blisko sarađujete?

imao sam dva takva problema na prošlom poslu.

prvi je bio trol kojeg sam dovoljno očigledno kulirao da se na kraju on smorio i ostavio me na miru. možda se čak i previše smorio, jer smo skoro potpuno prestali da komuniciramo, što je umelo da bude awkward kad bismo se vraćali s posla u istom autu. :giggle:

drugi je bila jedna kokoška bez privatnog života koja je jako volela da zna sve o svima. doduše ja sam bio (i ostao) terra incognita za nju, jer sam je izbegavao. a kad to ne uspe, ignorisao njena privatna pitanja (nekad i nekulturno). ono - bounce, deflect, redirect. :) na kraju je to počelo da deluje, kontam delom i zbog toga što sam neke informacije pustio da se kontrolisano šire, pa je to zadovoljilo njenu bolesnu potrebu.
Korisnikov avatar
By Galateja
Nisam naučila kako da se borim sa frustracijama. Kontam da bi mi život bio u mnogome lakši da jesam. :zid:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
^ čovek se uči dok je živ :yes: :dragomijejasamfloskulaavi:
Korisnikov avatar
By Sir William Black
I ja trenutno imam isti problem sa jednom osobom. Nazalost, ne mogu da je kuliram jer je iz mog neposrednog okruzenja i prinudjeni smo da se cesto vidjamo. Sve vise mi se cini da ce biti krvi. :rafal:
Predlozite druga resenja. :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Mehanizmi odbrane su učenjem stečeni nesvesni načini reagovanja na različite frustracije. Na taj način ličnost pokušava da sačuva samopoštovanje, razreši tenzije i obezbedi prihvatljivo ponašanje u svojoj sredini.

Frojd je mehanizmu odbrane pripisao funkciju „falsifikovanja” i iskrivljavanja stvarnosti, čime se onemogućava prodor u svest nagona čije bi zadovoljavanje (ili samo prisustvo u svesti) moglo ugroziti integritet ličnosti. Najpoznatiji mehanizmi odbrane su: projekcija, negacija, potiskivanje, regresija, intelektualizacija, racionalizacija, sublimacija i dr.

Racionalizacija - Pošto su potisnuti pravi razlozi ponašanja, traže se neki drugi koji bi nam bili prihvatljiviji. Kada beznačajne uspehe prikazujemo kao velike (sladak limun), ili obrnuto, kada o nedostižnom cilju pričamo sa omalovažavanjem (kiselo grožđe).

Identifikacija - zamenjivanje svoje ličnosti drugom, pogodnijom u datoj situaciji ili frojdovski rečeno zamenjivanje sopstvenog Ega prihvatljivijim. Zamenjivanje se vrši u svrhu oslobađanja od emocionalne neprilagođenosti, napetosti ili straha.

Regresija - povratak u neke primitivne i detinjaste faze života prilikom susreta sa opasnošću. Frojd tvrdi da se vraćamo do onoga trenutka kada smo se zadnji put u životu osećali potpuno sigurno.

Sublimacija - Frojd je tvrdio da je sublimacija jedina društveno pozitivna i korisna odbrana. Prema Frojdu sublimacija je zapravo pretvaranje nepotrebnih impulsa kao sto su seks, bes ili bilo koji drugi koji je u tom trenutku oznacen kao takav, u društveno prihvatljive, produktivne radnje.

Negiranje - predstavlja blokiranje spoljašnjih događaja ili njihovo odstranjivanje iz svesti. Ovo je jedan od najprimitivnijih i najopasnijih mehanizama, jer retko kad uspeva "isključivanje iz stvarnosti", a da pri tome ne iskusimo štetne posledice koje proizilaze iz istog. Ovaj oblik odbrane je često u interakciji sa drugim, sofisticiranijim odbrambenim mehanizmima. Primer za ovaj oblik odbrane je odbijanje ljudi da prihvate smrt voljene osobe, neprihvatanje neuspeha i slicno.

"Verovanje u suprotno" - ovaj način odbrane Ega je zamenjivanje neprihvatljivog impulsa u prihvatljivi. Primer - osoba sa homoseksualnim sklonostima će često tvrditi da prezire homoseksualce.

Izolacija - odstranjivanje bilo kakvih emocija koje nas vežu za događaj koji u nama izaziva strah ili negativne reakcije. Tipičan primer za izolaciju je sputavanje prirodnih reakcija čoveka na krv, smrt, rane.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!