Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Nikodim
Srećnan početak... Jes' da će već prvi dan biti sumoran, ali ne očajavajte... :)

Život je lep! :D
Korisnikov avatar
By Mars
Ja kolko znam - žrtve se prinose na zimski solsticij, kada sile Svetla ulaze u odlučujuću bitku (i pobeđuju) sile Mraka.

Uostalom, lepe su tradicije (iako je 2011. godina i mehanizam smene godišnjih doba odavno poznat čoveku)...pa ko voli nek izvoli.

Ja ću iz svoje sebičnosti da žrtvujem neko lepo rezano prolećno cveće i unesem u stan i obeležim ovaj dan.

:B
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Originally posted by Mars

Ja kolko znam - žrtve se prinose na zimski solsticij, kada sile Svetla ulaze u odlučujuću bitku (i pobeđuju) sile Mraka.
Mislis na klanje svinje uoci Bozica?

Prinosile su se zrtve i na Ravnodnevnicu. Pagani su samo trazili razloge da orgijaju.
:paki:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa bre stvarno ne znam za krvava žrtvovanja na današnji dan...

"Some Pagans call the first day of spring, the vernal equinox, Ostara. It is a day for all to celebrate longer daylight hours, returning warmth and the start of planting.

Ostara is the day of equal daylight and equal darkness. The lethargy of winter is dissipating and there is the promise of life becoming more exuberant. Soon, the fields will be green. The leaves will return to the trees, flowers will bloom and seeds will be sown for the harvesting. It is a time of new beginnings. Animals stir and create new generations. The world feels a sense of rebirth.

Pagans decorate their altars with a light green cloth and candles, flowers, a bowl of soil, a wand, a large seed, flowers, parchment and something to write with. March flowers are violets and jonquils. Any flower can be used."

I tako dalje.

Svašta što pročitah, što letimično preleteh poledom...al mi ništa nije vratilo na pretrazi za ključne reči: sacrifice, blood, kill, slaughter, Status i slično...
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
^ Ali pre Ostare je bila mracnija Ishter... a i neka treca verovatno pre nje..
:mjuza:

Ravnodnevnica kod pagana..i ne samo njih...ima u centru zrtvovanje i smrt starog, a radjanje mladog boga ili kralja. Ishter je zbog smrti svog muza, negde i sina, trazila da svake godine bude zrtvovan vepar, pored njenih redovnih potreba...naravno..

Neki druidi su mozda prinosili cvece za Ravnodnevnicu, ali bilo je i zivotinjskih zrtvi, narocito u skandinavskim zemljama. Valjda im cvece nije niklo do tada ;)
Korisnikov avatar
By antibiotic
ahhhh :)
ovde je dan diiiivan
pravi prolecni :zastava:

cestitke svima :grouphug:
Korisnikov avatar
By Mars
'vako slave Indusi dolazak proleća. Festival boja.
Blic.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:yay: :yay:

'Fala na chestitkama, Marsy! Uzvracam i ja! :smilegrin:

A, stvarno se primecuje velika razlika... :yes:
Deluje kao melem na psihickoj razini. :sunce:
Korisnikov avatar
By Hys.
A kolko citam u novinama ovde tek od 20-25 aprila nas ocekuje lepo vreme.

Ojha!
Korisnikov avatar
By Mars
Srećna nam svima Prolećna Ravnodnevnica 2015. godine!!!

Proleće.
By Speculum Columbae
Iako me rastužuje što se mračniji deo godine povlači, a božanstva koja žive pod zemljom takođe sa njime, čestitam praznik svima koji se raduju Primaveri.
U tu čast, evo napevke.

Giusto Amor, tu che m’accendi
tu sei guida all’alma fida
contro il barbaro furor.

Gli Orti Esperidi (1721)

"Pravedni Amore, ti koji me raspaljuješ
budi vodič vernoj duši
protiv nemilosrdnog Gnjeva
"

Vrtovi Hesperida
Korisnikov avatar
By Hys.
Sunce :love:

To znaci da cu manje da insomnisem ovde :radosnice:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!