Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by LeDeNa_

Srecan rodjendan :rodjendan:
ahahahah.. :lol: iskreno se nadam da ovo nije od zbilje...
Originally posted by Gabriel

srecan, srecan...a koji je taj? :)

:retard:
Свети Патрик (лат. Patricius) 385--461, ирски светац, епископ, заштитник Ирске.
Рођен је око 385. године у Шкотској, која је тада стајала под римском влашћу и добрим делом била романизирана.
Заштитник је Ирске, Нигерије, инжињера, људи који се боје змија. Заштитник је и против змијских угриза. Многе цркве широм света њему су посвећене, највише у Ирској, САД-у и Аустралији.
Дан св. Патрика, слави се 17. марта. То је ирски национални празник.
Korisnikov avatar
By Madonna
srećan svim ircima na forumu i onima koji se tako osećaju
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Null
srećan svim ircima na forumu i onima koji se tako osećaju
Everybody is Irish on Saint Patrick's Day. So it's no surprise that just about everyone (and their Irish uncle) is looking up the history of the patron saint of the Emerald Isle.
Was St. Patrick Irish?
St. Patrick was actually born in Britain. At the age of 16, he was captured by Irish raiders and transported across the sea to Ireland. After spending six years in captivity, Patrick escaped, traveled back to Britain, and trained to become a priest. Once his training was complete, he returned to Ireland "to minister to Christians already living in Ireland and to begin to convert the Irish."
Did St. Patrick rid Ireland of snakes?
It is true that there are no snakes in Ireland these days, but there never were any. National Geographic explains that because Ireland is surrounded by chilly waters, there is no way snakes could migrate there in the first place. National Geographic speculates that the snakes could be symbolic of the "pagan ways" that St. Patrick drove out of Ireland.
St. Patrick's lasting legacy
According to author Thomas Cahill, St. Patrick may have been the first person in recorded history to speak out against slavery. In an interview with American Catholic, Cahill remarks: "The papacy did not condemn slavery as immoral until the end of the 19th century, but here is Patrick in the fifth century seeing it for what it is. I think that shows enormous insight and courage and a tremendous 'fellow feeling'—the ability to suffer with other people, and to understand what other people's suffering is like."
Korisnikov avatar
By ultraviolet
šta se tačno danas radi sem što se slavi zeleno i pije pivo? neuka sam.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by ultraviolet

šta se tačno danas radi sem što se slavi zeleno i pije pivo? neuka sam.
pevaju se irske pesme... i pije se zeleno pivo! :D
postoji neka zajebancija da uštineš svakoga ko ne nosi zeleno, no, ne bih se ja baš usudio to da radim... smorio bih se od tolikog štipanja...

samo u ovoj jebenoj zemlji se ne može nabaviti boja za kolače zelena, bez da poručim barem jedan dan unapred za tu malu bočicu... jedva sam našao u apoteci ( :wtf: ) da mi mogu nabaviti danas... pft....

no, da prestanem sa digresijom...evo pesmice sa odličnim ritmom.. :)
''
Korisnikov avatar
By bas bleu
ja, kao i svi pravi irci, nisam u irskoj za paddy's day ali zato nosim svoje patriotske knickers sa irskom zastavom. :yes:
Korisnikov avatar
By bothways
Sto bismo mi slavili taj dan? Zar ima ovde Iraca?

Sasvim nesvesno sam danas na sebi nosio nesto zeleno (sto je za mene retkost), jer kako shvatam, obicaj [premda, osecam, ne mnogo star] je da se na dan svetog Patrika nosi nesto zeleno.
Korisnikov avatar
By smaug
Ima, ima.

:shmi:

Samo je Paddy's Day a ne Patty's. Al nije ni vazno. Stvarno nije vazno.
Korisnikov avatar
By KiWi
Srećan svima Sveti Patrik :D

Upravo se vraćam sa jedne proslave :) Irci su izuzetno veseo narod (pili smo pivo i ćaskali sa ircima preko skype-a)

predivan praznik ... a saznao sam da u Čikagu čitavu reku farbaju u zeleno tokom ovog praznika
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by smaug

Ima, ima.

Also called (St) Patrick's Day
(St) Paddy's Day
(St) Patty's Day

Slika

Mada sam stavio malo previše boje, pa je izgubilo pivo draž, ali svejedno izgleda kul... :elf:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
OMG čime si ga bojio, onim prehrambenim bojama, rajt? đizs. kako je skeri :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by KorvinOdAmbera
Originally posted by smaug

Ima, ima.

Also called (St) Patrick's Day
(St) Paddy's Day
(St) Patty's Day

Err...ko sto rekoh - ne. Nije Patty's nikako. Bas me briga sta kaze wikipedija. Patty je (u Irskoj) zensko ime tako da ama nikako nece da bidne (osim naravno ako hoces da ti drugari umru od smeha da te potapsu po ledjima, kazu feckin foreigner i kupe ti pivo - sto mozda i nije tako losa taktika..).

P.S Kad vec 'rasciscavamo' sta se i kako zove, odje je ili St Patrick's Day ili Paddy's Day. Nije nikad St Paddy's Day.

So hows your hangover?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera

Meni se baš dopada. Mota mi se misao da ga samo ovakvog i pijem... :leviathan:

@smaug: Ja sam se vodio Vikipedijom. Ali informacije iz prve ruke su svakako bolje.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by KorvinOdAmbera

Meni se baš dopada. Mota mi se misao da ga samo ovakvog i pijem... :leviathan:

@smaug: Ja sam se vodio Vikipedijom. Ali informacije iz prve ruke su svakako bolje.
Razumem, razumem. Zato i rekoh da batalis vikipediju. Nego nisi mi rekao, da li ti je bolna glava od silnoga piva (zelenog ili nezelenog) kao sto je ovima oko mene danas?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Vid' to, ne odgovorih na pitanje! Sorry.

Jutros je bila bolna, ali ništa strašno...
Kod mene je mamurluk jako čudan. Od malih količina zna da mamuram, a ponekad od velikih ne osetim ništa. Ponekad mi se događa da odmamuram pre nego što zaspim i probudim se čio, a ponekad se dogodi da se probudim a još uvek sam pijan, pa mamuram predveče.. :puzzle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!