Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Kojom brzinom se menjate i da li zelite da menjate sebe?

Da li je to preko noci ili je to proces koji traje i traje ili zavisi od toga sta se menja?

Da li svesno uticete na svoje promene ili ne?

Ja sam se promenila preko noci sto se nekih stvari tice, samo su mi sazrele stvari u glavi i bilo je gotovo sa starim ponasanjem. Odusevljena sam pravcem svojih promena i time sta postajem i u sta se pretvaram, vidim da napredujem, vide ljudi oko mene, cudno im je to, ali to su divne promene i prosto pocinjem jako da volim sebe zbog toga. :) Cini mi se kao da sebi cinim jednu od najvecih usluga u zivotu (nesvsno) ovim promenama i da idem putem kojim treba da bih postala ono sto zelim u nekoj buducnosti. :meda:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ma moze, ako odbanujes Lornu, u suprotnom ne diraj mi teme. :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Nije ista tematika, ne treba da se spaja.

Menjati sebe - traje to.
Korisnikov avatar
By Mage
Ja ne znam da li postoji osoba na svetu koja se ne menja vremenom. Sve teče, sve se menja :)

Kojom brzinom? Pa sve zavisi... nekad preko noći kako ti kažeš, a nekad polako godinama. Za neke promene ti treba iskustvo i zrelost, a neke su posledica životnih situacija koje mogu biti prijatne ili nerijatne.

Da li želim da menjam sebe? Da i ne. Da, jer promena može da vodi ka napretku i razvijanju, i ne jer ne želim da izgubim sebe u vrtlozima i haosu života do te mere da više ne mogu da se prepoznam.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Mage

Ja ne znam da li postoji osoba na svetu koja se ne menja vremenom. Sve teče, sve se menja :)

Kojom brzinom? Pa sve zavisi... nekad preko noći kako ti kažeš, a nekad polako godinama. Za neke promene ti treba iskustvo i zrelost, a neke su posledica životnih situacija koje mogu biti prijatne ili nerijatne.

Da li želim da menjam sebe? Da i ne. Da, jer promena može da vodi ka napretku i razvijanju, i ne jer ne želim da izgubim sebe u vrtlozima i haosu života do te mere da više ne mogu da se prepoznam.

Naravno da se svi menjaju, samo su neki svesni tih promena, neki ne, nekome su one dobro donele, nekima ne. :)
Korisnikov avatar
By Blady
Iskreno.
Vuk dlaku menja, ali cud nikada !
I tako je... znaci, mogu da menjam sebe, i neke stvari sa kojima nisam zadovoljna, ali sebe kao licnost.. tesko...
To sam sto sam, ako se nesto menja znaci da napredujem..
prihvatam te pozitivne promene.. ali ono sto je u meni, nikada se nece promeniti, nii to zelim menjati.. :)
Korisnikov avatar
By Nikodim
To je jako dug i težak proces. Ja ga, zahvaljujući nekim filozofskim teorijama, posmatram sa druge strane.
Lako je reći da ćemo se promeniti(a tek ono "Budi to što jesi", da ne govorim, najveća budalaština spakovana u jednoj relenici), ali je jako teško to i učiniti. A i da, zavisi ko ocenjuje te promene. Meni su milion puta, u poslednjih par godina, rekli da sam se skroz promenio i da je teško prepoznati me, pa ipak ja to ne vidim tako. Jedno je promena, a drugo je, hm, sazrevanje i sve ono što dolazi s godinama.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Zwezdica

Odusevljena sam pravcem svojih promena i time sta postajem i u sta se pretvaram, vidim da napredujem, vide ljudi oko mene, cudno im je to, ali to su divne promene i prosto pocinjem jako da volim sebe zbog toga. :)
:sweet:

Ovo kao Jelena Karleuša da je rekla.
Korisnikov avatar
By svejedno

1. Kojom brzinom se menjate
1a. i da li zelite da menjate sebe?

2. Da li je to preko noci ili je to proces koji traje i traje
2a. ili zavisi od toga sta se menja?

3. Da li svesno uticete na svoje promene ili ne?
1. zavisi.
1a. ne, vise svet. opet, sa obzirom na obzir - svet ce se teze promeniti nego ja.
a ja zelim da se neki stvari koje su izmedju mene & sveta usklade.
tako da, iako ne zelim, izgleda da moram da menjam sebe.

2. zavisi,
2a. od toga.

3. da, cesto.
ponekad, naravno, ne. ne svesno.
Ja sam se promenila preko noci sto se nekih stvari tice, samo su mi sazrele stvari u glavi i bilo je gotovo sa starim ponasanjem. Odusevljena sam pravcem svojih promena i time sta postajem i u sta se pretvaram, vidim da napredujem, vide ljudi oko mene, cudno im je to, ali to su divne promene i prosto pocinjem jako da volim sebe zbog toga. :) Cini mi se kao da sebi cinim jednu od najvecih usluga u zivotu (nesvsno) ovim promenama i da idem putem kojim treba da bih postala ono sto zelim u nekoj buducnosti. :meda:
neke odovore na neka od ovih pitanja si sama sebi dala ovim^ pisanijem.

..

lm, promena je prirodna & pozeljna stvar.

ko se ne menja, taj...ne zivi.

..

lepo je biti toliko entuzijastican u vezi prirodnih zivotnih okolnosti, inace.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Black Lady

Iskreno.
Vuk dlaku menja, ali cud nikada !

Originally posted by Nikodim

Jedno je promena, a drugo je, hm, sazrevanje i sve ono što dolazi s godinama.

Lm, ne verujem da covek moze sustinski da se promeni.
Da sazri, da se prilagodi ili bolje kontrolise i sebe malo bolje poznaje, da, ali da se stvarno izmeni-ne.
Korisnikov avatar
By scout_finch
Originally posted by Hys.

Da sazri, da se prilagodi ili bolje kontrolise i sebe malo bolje poznaje, da, ali da se stvarno izmeni-ne.
ovo se meni desilo:D
i to preko noci, cini mi se.
Korisnikov avatar
By Hys.
Kako?

Meni se nista preko noci nije izmenilo...prilagodjavanje situacijama i kontrolisanje svog nadzakbabisanja je trajalo godinama, kroz zajednicki zivot, i jos uvek radim na tome.
Korisnikov avatar
By scout_finch
pa lepo, tako. do februara 2004. sam bila kreten, a posle toga nisam:lol:

sad jako dobro kontrolisem svoju narav i reakcije, i tako je vec dosta dugo. tacno se secam perioda kad sam resila da vise nikad ne reagujem na prvu loptu. deluje nerealno, al' meni se to tako desilo.

edit: secam se i da su ljudi iz mog okruzenja vrlo brzo primetili promenu.
Korisnikov avatar
By svejedno

Da sazri, da se prilagodi ili bolje kontrolise i sebe malo bolje poznaje, da
ali ovo ^ ..
...je promena.

ali da se stvarno izmeni-ne.
ne verujes u rehabilitaciju ubica-pedofia? ,)

..

salim se, ali svako prilagodjavanje sebe bilo cemu = promena/izmena sebe u odnosu na nesto sto nije 'ja'.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ma to je samo spolja jer nas sredina tera.

Iznutra si i dalje ono sto si bio. Samo sto to vise ne praktikujes.

Ja sam i dalje nadzakbaba. Samo sada sebi objasnim zasto to ne valja.

I ne verujem u rehabilitaciju, samo u apstinenciju.
Alkoholicar je uvek alkoholicar-samo odluci da ne pije. Ali je i dalje alkoholicar.

Tako za sve.

Eto, scout sada nece da kida glave na prvu loptu, ali to ne znaci da je ona izmenila ono sto ona jeste, vec je to izmena ponasanja. Nece kidati glave jer ce se kontrolisati. Ali to ne znaci da ona NE ZELI da polomi nekom picku.

Zato kazem, sustinsko menjanje onoga sto jesmo ne vidim kao moguce. Duboko unutra i dalje smo isti.
Korisnikov avatar
By svejedno
iako mrzim to, moracu da ti velbojisem post ,)

Ma to je samo spolja jer nas sredina tera.

ne bas.

shvatis da neke stvari koje radis skode tebi.

jebo drustvo. as i always have.

promenis nesto u vezi sebe - samim tim sebe - zbog sebe.

ne zbog drustva/sredine.
zbog sebe. jer sa time cinis sebi...zlo.

Iznutra si i dalje ono sto si bio. Samo sto to vise ne praktikujes.
ovde bih se poluslozio.

iznustra si oduvek ono sto si, i tu nema spora.

sta praktikujes ili ne...to je vec podlozno sporovima ,)

..

ja sam licno, ludak. i bicu to zauvek - to sam. neko ko nije ...normalan.
normalu volim da nazivam 'prosekom'. al to je verovatno samo zato sto licno nisam normalan.

..

lm.

ne praktikujem vise razna ludila koja ranije praktikovah - izmedju ostalog i zbog drustva, istina.

..

ali ako ja prihvatim da menjajuci sebe menjam svet - a to je, slozices se, mnogo dublji nivo od prostog 'drustvo me nateralo' nivoa...

...kako kazem...

jebo drustvo. ja sebe menjam da bi svet bio u vecem skladu sa mojom idejom o tome kakav bi svet trebao da bude.

jer
ja sam deo sveta.
menjajuci sebe - menjam deo sveta.

Ja sam i dalje nadzakbaba. Samo sada sebi objasnim zasto to ne valja.
ti i dalje ne uzimas u obzir druge ljude u smsluuuu....hm.
ok, ti si i dalje nadzakbaba ,)
stagodtoznacilo.
I ne verujem u rehabilitaciju, samo u apstinenciju.
Alkoholicar je uvek alkoholicar-samo odluci da ne pije. Ali je i dalje alkoholicar.

Tako za sve.

Eto, scout sada nece da kida glave na prvu loptu, ali to ne znaci da je ona izmenila ono sto ona jeste, vec je to izmena ponasanja. Nece kidati glave jer ce se kontrolisati. Ali to ne znaci da ona NE ZELI da polomi nekom picku.
pa?

to nije promena sebe?

ja sam i dalje narkoman.

samo sto se ne drogiram vec godinama.

os da kazes da se nisam promenio, mozda?

..

zelja, potreba, instinkt, nema veze sa promenom.
ponasanje ima veze sa promenom.

..

ako se drugacije ponasam - promenio sam se.
nisam vise osoba kojoj je instinkt primarna reakcija.

to se naziva promena.

..

ako scout zeli nekome da izlomi picku i to ne uradi (a ranije je radila)
izmenila se.

ako ja vidim kokain i ne uzmem ga,
promenio sam se.

..

ma koliku zelju ja imao da uzmem kox, ili scout da nekoga isprebija, mi vise nismo osobe kojima instinkt upravlja.
promenili smo se u tom smislu.

sto bi bilo, opet - promena sebe.

Zato kazem, sustinsko menjanje onoga sto jesmo ne vidim kao moguce. Duboko unutra i dalje smo isti.
opet bih se polovicno slozio.

..

mene lino ne interesuje ostatak sveta, ko sto vjerojatno pretpostavljas,
pa se trudim da menjam neke stvari u vezi sebe
zbog sebe.
ne zbog drustva/sveta/drugih ljudi.

sebicna sam individua, znam.

...

jedini problem je samo pitanje onoga sto u sustini jesmo.

..

ako sebe menjamo,
mozda se i priblizimo onome
sto u sustini i jesmo.

..

sprecavanje/gusenje/zaustavljanje promena
kod ljudskih bica
je i protivno prirodi,
jer svako se vremenom menja na ovaj ili onaj nacin (neki ljudi cak i sustinski)

i, moguce,

sprecavanje upoznavanja
onoga sto u sustini jesmo
jer mnogi ljudi do te svoje sustine dolaze
isprobavajuci razne alternative.

...

poJenta:

covek se menja,

prvo,
prirodno - menjas se & ne meres utices na to,
tako funkcionise zivot - covek se menja

drugo,
svesno - namerno,
pocinjes da preuzimas kontrolu nad iracionalnostima,

sto je promena.

..

covek je bice promene.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
“When you're finished changing, you're finished.” Benjamin Franklin
Korisnikov avatar
By svejedno
^spoken like a true shapeshifter ,)

(da zanemarimo prokletog bendzamina :* )
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Mars

Odusevljena sam pravcem svojih promena i time sta postajem i u sta se pretvaram, vidim da napredujem, vide ljudi oko mene, cudno im je to, ali to su divne promene i prosto pocinjem jako da volim sebe zbog toga. :)
:sweet:

Ovo kao Jelena Karleuša da je rekla.
Awwwwwww.. :love:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
1. Kojom brzinom se menjate?

- Upoznati sebe je teško, a još teže menjati. Nikad ne treba menjati sebe zbog drugog, već isključivo radi sebe. Tesko je postati nešto što nisi...

1a. I da li zelite da menjate sebe?

- Neke stvari koje nisu ispravne, kao i one koje mi neodgovaraju, i te kako, ali sebe kao sebe, ne...iz prostog razloga što to više ne bih bio ja. Ići protiv sebe, iz razloga da nadjačaš sebe samoga, boriti se protiv sopstvenog ega, emocionalnog/umnog Ja, gubljenje ličnog identiteta...čemu vodi sve to? Zašto sputavati sebe i ne biti ono što odista jesmo?

2. Da li je to preko noci ili je to proces koji traje i traje?

- Kako kod koga. Kod nekoga to može biti proces koji traje danima, mesecima, godinama, a kod nekog može preko noći. Diskutabilno pitanje...

2a. ili zavisi od toga sta se menja?

- Prvenstveno zavisi od toga šta se menja...

3. Da li svesno uticete na svoje promene ili ne?

- Često svesno, ali mi se desilo da sam na neke svoje promene skroz nesvesno uticao...
Korisnikov avatar
By Hys.
@svejedno:

Prvo da priznam da ja n'umem da velbojisem post, nisam se potrudila da naucim za ovoliko godina provedenih na forumu :D

Ali:

You made me think :)

Posebno ovo:

"ako sebe menjamo,
mozda se i priblizimo onome
sto u sustini i jesmo."

Ono sto se ja sada pitam, jeste zasto pocinjemo od odredjene pocetne pozicije, zasto smo, barem na pocetku, nekakvi, to jest, nikako da predjem preko toga sta imamo na pocetku u sebi, i kolika je tezina toga u odnosu na sve buduce sto cemo korigovati.

A inace, ono sto si pominjao da se menjas zbog sebe-na kraju sve radimo zbog sebe, makar to radili i zbog drugih, jer zelimo da nama bude bolje na bilo koji nacin.

I nekako ne mogu se otet' utisku da ma koliko to neverovatno zvucalo ( :lol: ) iznova se dokazuje da imas manje cinican (?) pogled na ljude od mene.

Ne bih rekla da sam cinik bas...cinici su lejm nekako, odma mi je sledeca asocijacia kao na termin "urbano" ( :barf: )u stvari, da nemam preterano mnogo vere u unapredjenje ljudskog duha/prirode.

Lm, ucinio si da sagledam tu drugu perspektivu vise nego sto mi to moja priroda obicno dozvoljava :up:
Korisnikov avatar
By svejedno
wow.

pocastvovan .)

lm:

@svejedno:

1. Ono sto se ja sada pitam, jeste zasto pocinjemo od odredjene pocetne pozicije, zasto smo, barem na pocetku, nekakvi, to jest, nikako da predjem preko toga sta imamo na pocetku u sebi, i kolika je tezina toga u odnosu na sve buduce sto cemo korigovati.

2. A inace, ono sto si pominjao da se menjas zbog sebe-na kraju sve radimo zbog sebe, makar to radili i zbog drugih, jer zelimo da nama bude bolje na bilo koji nacin.

3. I nekako ne mogu se otet' utisku da ma koliko to neverovatno zvucalo ( :lol: ) iznova se dokazuje da imas manje cinican (?) pogled na ljude od mene.

4. Ne bih rekla da sam cinik bas...cinici su lejm nekako, odma mi je sledeca asocijacia kao na termin "urbano" ( :barf: )u stvari, da nemam preterano mnogo vere u unapredjenje ljudskog duha/prirode.

5. Lm, ucinio si da sagledam tu drugu perspektivu vise nego sto mi to moja priroda obicno dozvoljava :up:
1. ko zna.
opet, postoje uobicajene pretpostavke za skretanje sa 'sutasastvenog pocetka' - uticaj roditelja, drustva, sveukupne okoline... takoreci vaspitanje.

koje te usmerava u skladu sa drustvom, ne sa licnoscu. odn - skrece te sa 'licne putanje' & usmerava prema nebitnostima kao sto su ...ocekivanja vecine.

tezina pocetne pozicije je, po mom miljenju, velika, odn - ono sto ljude i tera da je traze.

2. true.

3. hm...ja volim da mislim da imam realan pogled na ljude.
opet u, ovoj temi nisam pricao o ...ljudima kao takvima.

samo o onima koje interesuje da nadju 'sustinu'.
(btw - cinican pogled na stvari ne smatram 'realnim')

4. hm...ovde bih se opet ogranicio na pojedince.

sa pojedinacnog stanovnistva, svaka osoba ima mogucnost da unapredi svoj duh i ...'dodje do svoje prave prirode'. ili da se vrati, yavisi kako gledas na stvar.

covecanstvo kao takvo....nadam se da ima. cak, moguce je i da verujem da ima.
u stvari siguram sam da ima.
ali sam jednako siguran i da ima sposobnost i da se potpuno unisti.

5. once again - pocastvovan .)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!