Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By LeDeNa_
Kada, tacno, postajemo slobodni? Slobodni od necega sto nas pritiska dugo vremena?

Da li u trenutku kada shvatimo da su mnogo cesci trenutci u kojima se osecamo lose od trenutaka u kojima se osecamo dobro?

Da li u trenutku kada shvatimo da nikada necemo moci da pristanemo na neke stvari, jer pristajanjem na njih gubimo dalekeo vise nego sto bismo mogli dobiti? I pri tome ne mislim na dobitak "materijalne" prirode, koji, mozda, i izgleda veliki.

Da li u trenutku kada prestanemo da se nadamo da smo, ipak, za nekoga neko a ne nesto?

Da li u trenutku kada uspemo da shvatimo da nesto ima svoju cenu? Da je ta cena izrazena u moneti koju ne posedujemo? I da nas nikakva kradja nece pribliziti tome da je posedujemo?

Da li u trenutku kada shvatimo da za neke lazi vise ne nalazimo razloga da na njih zmurimo?

U trenutku kada nam dosadi da nesto cekamo, prizeljkujemo, izmisljamo da postoji?

U trenutku kada nam se oduzme svaka mogucnost da nesto u nama ne umre zauvek?

Ili je to trenutak u kome, zauvek, dosanjamo jedan san, i on se zavrsi kratkim, hirurski preciznim rezom...

Mozda je to i trenutak u kome ti neko drugi kaze da je san gotov, potvrdjujuci tvoje misljenje?

Mnogo pitanja?

Mislim da je malo :D
Korisnikov avatar
By Andrija87
Kada dugo mozemo gledati sopstveni odraz u ogledalu i pred sobom osloboditi svoje demone ..
Kada smo realni ali i dalje imamo san..
Kada "ne" u svakom obliku postane sastavni deo recnika..mislim da ovo zvuci najlaksee ali je zapravo tesko...ja vec dugo pokusavam da u potpunosti oslobodim to svoje "ne"..
Kada pre nego sto krenemo pucati po savovima zbog raznih gluposti prvo sebe pitamo "is this really gonna matter in 10 years"...
Korisnikov avatar
By IriS
free your mind and it will set you free!
Korisnikov avatar
By topsecret
Slobodan sam kada sam ja 100% ja u svakom smislu.
Korisnikov avatar
By topsecret
Originally posted by alexandermagic

Sloboda je novac. :kafa:
Novac jeste vazan ali ipak mislim da stvarno nije sve u novcu, i ovo govorim iz nekog mog iskustva. Kolicina srece i neke svoje unutrasnje a i spoljasnje slobode nije uvek u vezi sa kolicinom novca koga u tom momentu imam. Ipak je vaznije imati glavu.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by topsecret

Slobodan sam kada sam ja 100% ja u svakom smislu.
:up: upravo to, kad se prepustimo istovremeno se oslobadjamo.

sami sebi oduzimamo slobodu opiruci se onome sto jesmo, pokusavajuci da budemo ono sto mislimo da bi trebalo da budemo, umesto da samo BUDEMO :sunce:
free your mind and it will set you free! :astral2:
Korisnikov avatar
By Zoey
Sloboda je moje srednje ime. Uvek sam se borila za svoju slobodu,od kad znam za sebe.
Sloboda da ja budem sta god i ko god hocu
Sloboda da mislim, govorim, cinim, ne cinim...
Sloboda da sad sa ovog mesta MOGU i hocu se stvoriti miljama daleko
Sloboda da ucim i saznajem
Sloboda da nesto ne znam ili ne umem.......
...
etc.
By LeDeNa_
Ne znam.

Sve su to procesi, nesto sto zapocinje u jednom davnom trenutku, i traje, negde u pozadini svega, kao sitna potka na kojoj mozes da vezes. Ma koliko sitnim bodom vezli, potka se istrosi. Pred tobom je gotova stvar. Takva kakva je ispala. I, ma koliko boja dodavala, na kraju, postoje samo dve varijante kako ce nesto ispasti. Crno-belo. Ili boje duge...

Za nekog je crno-belo idealna kombinacija.

Meni glavom eksplodiraju milijarde boja. Crnog i belog je tek u kapima. Nedovoljno da bilo sta preuzmu, da se proliju preko bilo cega. Ne prosipa se duga nebom posle kise. Kisa pada da bi duga postojala.

Kada postajes slobodan?

Kada ponovo prizoves dugu? Kada joj dozvolis da proguta sve pred sobom?

Kada nesto postane secanje? Kada necemu dodas vreme kako bi postalo secanje?

Ili kad se setis da umes da sanjas? I zbog cega sanjas...

Once I had a dream
And this is it

Once there was a child`s dream
One night the clock struck twelve
The window open wide
Once there was a child`s heart
The age I learned to fly
And took a step outside

Once I knew all the tales
It`s time to turn back time
Follow the pale moonlight
Once I wished for this night
Faith brought me here
It`s time to cut the rope and fly

Fly to a dream
Far across the sea
All the burdens gone
Open the chest once more
Dark chest of wonders
Seen through the eyes
Of the one with pure heart
Once so long ago

The one in the Big Blue is what the world stole from me
This night will bring him back to me

Fly to a dream...

I onda si slobodan.

Valjda :)
By LeDeNa_
Originally posted by acid drop

sloboda je žena, uzmi je.

B.Štulić
To o cemu ti pricas kao o slobodi, za mene ona nije....tj citat Stulica.

Zamena termina, moguce. Ali, jednostavno, ne govorimo o istim stvarima.

:)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja se cesto osetim lisen slobode kad pomislim da postoje ljudi koji me vole i koji se brinu za mene i to me uzasava jer osecam kao da sam im duzan da ostanem ziv i zdrav.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
sloboda je po meni precenjen i prazan osećaj ( osim ako to nije ona patriotska varijanta i bla bla ). Biti slobodan znači biti dovoljan sam sebi, kada nijedno osećanje i nijedna osoba prema kojoj nešto osećaš ne mogu da ograniče tu tvoju opsednutost sobom, kada JA nosi prevagu u svim tvojim izborima i kada niko ne može da pomuti tvoju svest da si sebi najbitniji/najbitnija.
Samim tim što smo ( većina ) socijalna bića, lišeni smo slobode u jednom takvom smislu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ To je samo egoizam. I nije to puno povezano sa slobodom.
Korisnikov avatar
By Mage
Jako lepa tema Ledena i sviđa mi se kako misliš i kako se izražavaš :)

Ali, nažalost, sloboda ne postoji. Možda je ironija u tome da prihvatajući ovo, zaista i postanemo "slobodni".
Korisnikov avatar
By Zoey
Originally posted by Dear Lucy

sloboda je po meni precenjen i prazan osećaj ( osim ako to nije ona patriotska varijanta i bla bla ). Biti slobodan znači biti dovoljan sam sebi, kada nijedno osećanje i nijedna osoba prema kojoj nešto osećaš ne mogu da ograniče tu tvoju opsednutost sobom, kada JA nosi prevagu u svim tvojim izborima i kada niko ne može da pomuti tvoju svest da si sebi najbitniji/najbitnija.
Samim tim što smo ( većina ) socijalna bića, lišeni smo slobode u jednom takvom smislu.

Nije precenjen,koliko izlizan i poresno, izvrnuto tumacen.

Istina je, gledano,opet iz strogo spiritualistickog, mi koji sebe nazivamo Slobodnim smo zapravo robovi sopstvene slobode, sto slobodno moze da se prevede i na ovo da Ona onda i ne postoji.

Mi se samo olako frljamo takvim pojmovima da ona izgube ne samo na tezini vec i na znacaju

No, cinjenica je da mi uopste nismo slobodni, kako god okrenes i obrnes, a bas zbog nameta od strane socijalne vecine. Neko ce pokleknuti i onda cemo ga nazivati Neslobodnim, dok mi smatramo da je u pitanju zapravo Sloboda Duha, misli, osecanja.....tu smo slobodni, ali opet koliko "se moze".

E, pa sa tim, koliko se moze, ja sam najslobodnije bice na svetu...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Originally posted by Anhedonie

moguće... ja sam došla do zaključka da sloboda ( i to ne potpuna ) kod mene podrazumeva delom i to. Da ne bi bila egoizam, potrebna je i reakcija drugih ljudi prema kojima nešto osećam. Ali, ako je sloboda moje osećanje, lično osećanje, kako mogu da se oslanjam na reakciju drugih?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Pa vidi, ako radis ono sto volis i sto ti prija bez obzira na druge to je egocenticnost i hedonizam, i dalje nije sloboda jer i dalje zavsis od svoje reakcije. A biti slobodniji od hedonizma nema smisla.
Korisnikov avatar
By Zoey
Originally posted by Dear Lucy

moguće... ja sam došla do zaključka da sloboda ( i to ne potpuna ) kod mene podrazumeva delom i to. Da ne bi bila egoizam, potrebna je i reakcija drugih ljudi prema kojima nešto osećam. Ali, ako je sloboda moje osećanje, lično osećanje, kako mogu da se oslanjam na reakciju drugih?

Pa ne oslanjas se. U tome je stvar. Ali onda se vracamo na ono sto sam vec rekla........
Korisnikov avatar
By Dear Lucy

Pa vidi, ako radis ono sto volis i sto ti prija bez obzira na druge to je egocenticnost i hedonizam, i dalje nije sloboda jer i dalje zavsis od svoje reakcije. A biti slobodniji od hedonizma nema smisla.
u pravu si.
Ali, recimo da ovde sad posmatramo stvari iz ugla autovanja, što je gej ljudima jedna od manifestacija slobode.
Ti želiš slobodu i želiš da se autuješ roditeljima, koje voliš i znaš da ćeš ih time povrediti.
Ne očekuješ povratnu reakciju u smislu da oni iskuliraju sa svojom homofobijom, jer je biti aut tvoje lično osećanje slobode. Kako postupiti i da li si egoista ako dobiješ svoju slobodu autovanjem? I najzad, da li ćeš zaista i biti slobodan onako kako si mislio kada uz svoje autovanje povrediš druge osobe?
Korisnikov avatar
By colorado
Slazem se s mage da sloboda ne postoji... makar ne ona apsolutna.

Postoje momenti kad ti neke stege u zivotu nisu bitne i ne mislis na njih, pa se *osecas* slobodno.. ali cim iz tog trenutka krenes dalje u zivot, sacekaju te te druge stege, i shvatis da nikad nisi bio *potpuno* slobodan... vec da je to samo bio privid.

i okej je to. Treba samo naci srecu u tome.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!