Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Zasto pokusavamo objasniti drugome sebe?

Napisao neko...da se setim ko nema sanse ali pravo pitanje.

Pokusavam danas sloziti svoja dvojstva trojstva...bezbrojaja-ja u jedan jedinstveni krug.

Obolela, ranjena mesta duse stititi jacim delovima sebe...osvestiti odakle dolaze potrebe za predavanjem, nestajanjem, prepustanjem..
i videti da li je vodic ispred ili unutra..(tu je vec vidljivo da je pomagac unutra)

moze se tu i u duhovnom smislu prosiriti da smo jedni drugima putokaz..no, neka ostane u okviru :

Kako odnos prema sebi vodi nas put u odnose sa drugima ?!
Korisnikov avatar
By 2kune
zato jer je ego slabašna pojava... vazda traži ohrabrenja...
da si napisala 'Zasto pokusavamo objasniti sebe drugome?' bio bi posve drugačiji odgovor...
By LeDeNa_
2kune Zasto pokusavamo objasniti sebe drugome?

:)
Korisnikov avatar
By 2kune
c c c c... kasno ti je sad... :P
Korisnikov avatar
By 2kune
Proročište odgovara upravo ono što trebaš čuti... :astral2:
By LeDeNa_
Moje misljenje...svaki covek ti je ucitelj i svakom coveku si ti ucitelj. ;)

2kune dopada mi se poslednji post :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja objasnjavam drugima sebe, ako zelim da isti uopste ostanu u mom okruzenju. Ovako inace nemam potrebe da objasnjavam sebe. (A sa druge strane svi zivi pokusavaju meni da objasne mene. Ne znam zasto.)

U smislu nemoj raditi to i to, ide mi to na zivac. Radi to i to, to mi prija jer sam ja takav i takav. Fino sam ti objasnio a ti jos uvek insistiras na tome da me zajebavas? Eno vrata tamo.
Korisnikov avatar
By constantine
zato sto mnogi u startu imaju pogresno misljenje o meni... sve na osnovu prvog kontakta... mada kad bolje razmislim nikome se ja ne objasnjavam... pustim da me sam/sama shvati ako hoce
By Speculum Columbae
Kako kome. Sebe objašnjavam u posebnim situacijama i posebnim ljudima, jer ne može svako da me razume (niti imam potrebu da me svako razume). Razume me onaj ko treba, za ostale me briga.

Drugi problem je što ja zaista ne razumem ljude. Zaista. I svaki dan vodim krvavu borbu sa samim sobom oko pitanja:

1.) Da li su svi ljudi loši ( i ja sa njima);
2.) Kako da ne budem, ako jesam;
3.) Kako da se što lakše sklonim od njih i ne komuniciram;
4.) Problem nastaje i kada me u trenucima optimizma uhvati da su svi ljudi suštinski dobri;
5.) Na kraju sam ukapirao da svi ljudi definitivno nisu suštinski dobri, ali su svi ljudi definitivno suštinski jako jako glupi i govore i rade suvšne stvari.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Zato sto ljudi zapravo zele da objasne sebe sebi a od tebe traze odobravanje odnosno negodovanje da bi videli da li su u pravu i da bi im ti pomogla da objasne sebe sebi.

Ljudi traze sigurnost.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by constantine

... mada kad bolje razmislim nikome se ja ne objasnjavam... pustim da me sam/sama shvati ako hoce
Ja sam ranije imala taj stav ali sam dosla do zakljucka da je pogresan. Ili ja nikad nisam srela osobu koju cu pogledati i ta ce sve razumeti o meni i ja o njoj ili to i ne moze da se desi. Ono sto je zanimljivo kad sam pocela jako puno da pricam o sebi sa Lonijem ja sam dolazila do toga da te stvari koje sam mislila sasvim drugacije zvuce kad ih iskazem. Nas unutrasnji govor je neki polugovor i tu se mnogo toga podrazumeva i cini nam se jasno a kad se to "prevede" u spoljni govor ili kad postane dijalog sa drugom osobom odjednom ne deluje kako je delovalo... Tako da kroz razgovor shvatamo i mi drugacije sebe i moze da dodje do promene...

ps: Ovakva tema vec postoji ali sam shvatila da ovo nije ta tek kad sam otkucala odgovor pa da ne brisem sad...
Korisnikov avatar
By Mage
Zato što smo društvena bića i bez drugih ljudi smo bukvalno ništa?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Jos je gora varijanta kada drugi pokusavaju da objasne tebe nekim njihovim glupostima koje mogu da svare pre nego istinu!
Korisnikov avatar
By 2kune
zato što se smatra nemoralnim odma preći na sex... :dude:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne pokušavam da objasnim drugima ono što ni sam u potpunosti ne razumem.
Korisnikov avatar
By colorado
Pocnu da mi budu teski, pa krenem da im objasnjavam zasto su teski.
Time govorim dosta o sebi, je l...
A sve u cilju da bi ostvarili bolji kontakt.
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Izmedju ostalog, i da bismo unapredili nas odnos sa doticnom osobom, u najsirem smislu.
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Potreba da opravdamo sebe, svoje postupke i time budemo prihvaceni od strane osobe preko puta. A mozda, ponekad pokusavamo sami sebi nesto da objasnimo, zapravo. :nerd:
Korisnikov avatar
By bas bleu
kada hocu da dobijem nesto sto mi ne daju sami od sebe :) (yes, it's a passive-agressive smiley face :giggle: )
Korisnikov avatar
By Blady
Ne objasnjavam se bas, uglavnom se to vidi iz "mene" , a kada se desi da objasnim, to uradim da bi dobili neku misao o meni.
Korisnikov avatar
By Loni
Odgovor je prost.

Čovek ne može da opstane sam već traži da nekom pripada.
Da ga neko prihvata.

Kad vidiš da prihvatanje okoline ne ide lako, ne preostaje ti ništa drugo nego da se koncentrišeš i pokušaš da mu predočiš sebe.
Korisnikov avatar
By Srklet
zato sto dosta drugih nisu u stanju sami da skuze, pa im moras nacrtati. :gotika:
Korisnikov avatar
By Galateja
Ponekad mi se čini da mi je život sudnica.
Ima i misao Jasmine Reze sa kojim se slažem:Ako sam ja ja zato što sam ja ja onda sam ja ja. Ako si ti ti zato što si ti ti onda si ti ti. Ali ako sam ja ja zato što si ti ti i ti si ti zato što sam ja ja onda ni ja nisam ja, ni ti nisi ti. U skladu sa ovom rečenicom objašnjavam sebe kada mi je stalo do istine, do toga da moje ja i tuđe ti budu vidljivi u punom obliku.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Dugo sam se koncentrisao na to da drugima objasnim sebe.

Sad se vise koncentrisem na to da sebi objasnim sebe. A druge - da razumijem.

Sto vise razumijem druge, drugima je lakse da vide mene.

Objasnjavanje sebe je islo lose jer moja licna interpretacija mog bica (iako ne lazna) zvuci drugacije nego tudja predstava istog. I uvijek je rezultat (ako ne i zelja) verbalizacije mog poimanja sebe rad na promjeni misljenja drugih o meni. A to je proces koji oduzima mnogo energije a ne donosi uvijek rezultate.

Zato je drugi pristup win-win kombinacija. Rad na sebi donosi plodove u svakom slucaju, a poboljsanje odnosa sa drugima ispadne bonus :)
By RuznaGlupaZla
Kome bi vrijedilo, tome mi nije ni potrebno, a kome je potrebno, tu mi se ne vrijedi trošiti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!