Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Mislim da je ovo lepa akcija... Hocete li sutra staviti sliku neke poznate lgbt osobe? Ja naravno hocu a pozvala sam i vecinu mojih fb prijatelja i prijateljica na taj dogadjaj :yay:

Gejevi i lezbejke su ukras sveta

Beograd (Srbija) – Gej lezbejski info centar (GLIC) za Dan ljudskih prava, 10. decembar, priprema akciju „Gejevi i lezbejke su ukras sveta“.

Ljudska prava LGBT populacije se često ignorišu od državnih institucija, fondacija i nevladinih organizacija za ljudska prava i nevidljiva su u odnosu na ljudska prava nacionalnih i verskih manjina. Zato želimo 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, da povećamo vidljivost LGBT populacije i prava koja ona zaslužuje.

Pozivamo sve korisnike Facebook mreže, MySpace i ostalih društvenih mreža da tog dana umesto svog avatara postave sliku neke poznate LGBT osobe koju cene i poštuju. Gej lezbejski info centar je pripremio 110 slika poznatih LGBT osoba koje su svojim radom i stvaralaštvom obogatili civilizaciju i bez kojih ovaj svet ne bi bio ovakav kakav jeste.
Među njima su mnoge poznate osobe iz Srbija i sveta kao što su: Aleksandar Veliki, Engi Vorhol, Boj Džordž, Dejan Nebrigić, Dragoslav Srejović, Elton Džon, Fredi Merkjuri, Ijan Mekelan, Martina Navratilova, Pedro Almodovar, Samanta Foks, Tenesi Vilijams, Vjeran Miladonović Merlinka i mnogi drugi.

http://www.gayecho.com/ukrassveta/
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Srce mi je na mestu kad videh da je i Perez Hilton na listi "poznatih LGBT osoba koje su svojim radom i stvaralaštvom obogatile civilizaciju i bez kojih ovaj svet ne bi bio ovakav kakav jeste".

:cobanica:
Korisnikov avatar
By Dina
Bas Bleu,
ispravila sam pocetni post i dodala - poznate... Mada mislim da se iz teksta sa sajta moglo zakljuciti o cemu se radi ali da ne bi prica isla u drugom toku...

Ok, ok, napravili su par slovnih gresaka i to je smesno itd... Nego hocete li vi ucestvovati u akciji? :lukavi:
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Dina

Bas Bleu,
ispravila sam pocetni post i dodala - poznate... Mada mislim da se iz teksta sa sajta moglo zakljuciti o cemu se radi ali da ne bi prica isla u drugom toku...
znam, znam, zivot nije doskocica :stidise:
Korisnikov avatar
By Srklet
za razliku od ove akcije, koja jest. ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Jel to isto ono kao što su svi stavljali crtane junake negde?
Korisnikov avatar
By Dina
Da to je slicna akcija, samo ova cini mi se ima vise smisla...
Korisnikov avatar
By jukie
Ne učestvujem u društvenim mrežama :sigh:

Ne mogu da verujem da ne postoji više LEPIH poznatih ljudi koji su LGBT

meni su većina ljudi sa ovih slika upravo suprotno od definicije UKRAS

:paradajz:
Korisnikov avatar
By Dina
To su samo njihovi predlozi... Moze da se stavi i neko drugi npr Greta Garbo, Marlen Ditrih... Sto se zena tice ima u estrogenu tema gde smo stavljale poznate lezbejke i biseksualke pa mozete tamo da dobijete ideju...
Korisnikov avatar
By jukie
Meni se ipak čini da je neka vrsta performansa - antireklame za lgbt
evo izbrojao sam 42 osobe za koje bih rekao da su ružne ili bar da nisu ukras

tu ne računam osobe od 85 godina za koje ne znam kako su izgledale u mladosti, decu i omladinu, kao ni žene koje me plaše svojim izgledom ali nisu ružne
Korisnikov avatar
By Mars
bože...kad slučajno tako vidim Toma Forda negde...pogubim se načisto

elem...

pretpostavljam da će moj dećko da bude Rock Hudson, a ja ćE onda da budem Cary Grant!

Zauzeto!!!

:zvezda:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Mars

bože...kad slučajno tako vidim Toma Forda negde...pogubim se načisto

elem...

jedina appropriate reakcija je:

''

:hubba-hubba: :lol:

ot: gayecho + akcija = :shrug:
Korisnikov avatar
By Dina
Jukie,
pa ja ne mislim da moraju da budu lepi... ko zna mozda nam avatari na fb i inace nisu lepi :lol: Taj deseti decembar je dan ljudskih prava i cilj je da se postigne vidljivost lgbt osoba. Ne kazem da se time ne znam sta cini... ali mi se cini da je interesantno... Ako su ljudi odavde masovno stavljali crtace na avatare zasto sada ne bi stavili i sliku lgbt poznate osobe?
By alexandermagic
Akcija mi se čini besmislenom, tako da mi ne pada na pamet stavljati sliku na fejsu neke druge lgbt osobe osim mene :D , makar dotični/a bio/la neznamkako poznat/a.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dina

Ako su ljudi odavde masovno stavljali crtace na avatare zasto sada ne bi stavili i sliku lgbt poznate osobe?
Jeste.

A ako im manjka logike&rezona za tu akciju, a oni mogu da stave nekog od gay crtanih likova, kao kompromisno rešenje.

Ili onog gay Teletabisa...sa tašnicom.

Zaboravih mu ime, nisam skoro gledao.
Korisnikov avatar
By *deni*
jukie, možda se ne misli samo na fizički lepotu lica i tela.
Jako je puno LGBT osoba, koje su svojim delima, talentom, lepotom svoje ličnosti ukrasile svet.
:love:
Korisnikov avatar
By Loni
Odlična akcija.

Zbog čega baš u ovom periodu, a ne recimo u vreme Prajdova?
Korisnikov avatar
By Mars
Zato što je to prajd, a ne Dan ljuCkih prava.

:blentavi:
Korisnikov avatar
By *deni*
Vidim da je i Merlinkin lik u ponudi, Bog da joj dušu prosti...
Mislim da ću se odlučiti za nju, pri izboru avatara.
Ipak je ona naše gore list.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Loni

Odlična akcija.
zasto?
procitah sluzbeno objasnjenje, vidjeh i da neki ovdje izrazavaju odusevljenje, ali moram priznati da mi i dalje nije jasno po cemu je ova ideja - super. :neznam:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja mislim da nisu gejevi i lezbejke ukras sveta (kao ni strejteri) već različitost.
Korisnikov avatar
By Berserker
Zašto nema Megan Mullally?

Lindsay Lohan?
David Bowie? (iako se polemiše za ovo dvoje)

da ne nabrajam...
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Popeye
Originally posted by Loni

Odlična akcija.
zasto?
procitah sluzbeno objasnjenje, vidjeh i da neki ovdje izrazavaju odusevljenje, ali moram priznati da mi i dalje nije jasno po cemu je ova ideja - super. :neznam:
Odlična jer tako i strejt ljude s foruma upućujemo na upoznavanje boraca za LGFBT prava.

Na žalost od mojih strejt fejsbukaša (osnovna, srednja, fakulteti, vojska, radna mesta) nikog nisam uspeo da ubedim zašto je gejstvo ok.
No dobrobit sam dobio. Neke od njih sam izbrisao zbog homofobnih komentara, a jedna devojka, koja je insistirala da me vidi posle dužeg vremena, naprasno je odustala od želje pa sam sebi uštedeo dan.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!