Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sličnosti i razlike muškog i ženskog dela foruma

bolje se slažem s mojim polom na forumu
4
40%
bolje se slažem sa suprotnim polom na f.
6
60%
a) Ima li, generalno gledano, suštinskih razlika u viđanju stvari između forumaša i forumašica?
b) Šta nas najviše spaja, a šta sukobi?

U glasanja za zvezdu foruma primećeno je da žene vrednuju jedne, a muškarci druge članove foruma. Tako je neko je kod muških članova odlično kotiran, dok ga većina žena zaobilazi u širokom luku. Ima i obrnutih slučajeva.

RAZLIKE

1 - UKUSI

- GB momcima je često simpatičan camp glamur od koga se većina devojaka ježi.
Oni vole taj estradni šmek, prenaglašenost u stilu ženskih estradnih diva.
LG žene kao da u tome ne vide smisao.

2 - SAMODEFINICIJA

GB MUŠKARCI nemaju problem s tim da sebe i svoje sklonosti uklope u neku prostu šemu il definiciju.
LB ŽENE kao da se ježe od toga da budu igde klasifikovane.

Dok će zamišljeni GB ON jasno reći da je gej, bi, strejt, akt, pas, uni. Da je za vezu, avanturu itd. Zamišljena LB ONA će se često skriti iza termina QUEER.
Samo klasifikovanje, svrstavanje u fioke, za neke od njih je bauk jer ih podsvesno podseća na nametnute društvene normative, obrasce od kojih žele da pobegnu.

Kao da žene, u težnji ka slobodama, teže i onoj, koja će ih osloboditi i od obaveznog definisanja!
- Ko se usuđuje mene da klasifikuje i da tako veštački uprosti moju bit? – reći će neke od njih.

U strahu od jasnijeg određivanja, neke slobodne LB žene odu u kontru.
Onom, ko od njih zatraži jasniju definiciju, zaustavaljanju na tački, koja nije skroz desno, skroz levo i sl. u stanju su da pripišu lošu nameru, iako nije bilo osnova.
Pretpostaviće da taj, koji teži sagledavanju života pomoću šema, podrazumeva i kvalitativnu hijerarhiju definisanih tačaka, diskriminaciju i neretko mu prirediti verbalni napad.
A za razliku od tzv. AKCIJE, u kojoj nije bilo jasne osude, već su ga neke LB žene učitale slobodnom konstrukcijom između redova, REAKCIJA je otvoreno agresivna, napadačka i potcenjivačka.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
jes' ti siguran da je ovo tema o "muškom i ženskom delu foruma"? :lol:
Korisnikov avatar
By acid drop
zauzet prostor za poruku (čisto da neko drugi ne upadne)
Korisnikov avatar
By Loni
Tema može da se posmatra i kao razlika između GB muškaraca i LB žena uopšte.
Nećemo mnogo pogrešiti.

Koliko muškaraca znam, koji nisu na forumu, a sebe definišu jasno,
kao i žene, koje nisu na forumu, a koje na konkretno pitanje - Kako sebe definišeš u pogledu seksualne orijentacije? - odgovara KVIR.

Evo dve sam se u momentu setio.

Jedna je Krepo, tvoja i moja zajednička drugarica (plava s šiškicom) iz Queer Beograd, koja kaže: Ja se jednostavno zabavljam s ljudima. Ne definišem se prema tome da li su mi partneri muško ili žensko.

Mnoge žene vole queer identitet. Kod muškaraca to sam retko primetio.
By Speculum Columbae
- GB momcima je često simpatičan camp glamur od koga se većina devojaka ježi.
Oni vole taj estradni šmek, prenaglašenost u stilu ženskih estradnih diva.
LG žene kao da u tome ne vide smisao.

Ne, nikako ne volim!

GB MUŠKARCI nemaju problem s tim da sebe i svoje sklonosti uklope u neku prostu šemu il definiciju.

Dokle god ne probam sa ženama (koje su mi privlačne) neću govoriti za sebe da sam gej, ili bi, ili šta već.

Dok će zamišljeni GB ON jasno reći da je gej, bi, strejt, akt, pas, uni. Da je za vezu, avanturu itd. Zamišljena LB ONA će se često skriti iza termina QUEER.

Ne, nikako.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa ono, muskarci imaju kurac, zene imaju picku.
Korisnikov avatar
By acid drop
muškarci imaju muda
žene imaju sise

i tako
Korisnikov avatar
By Loni
Svaka čast Dante.
I ne sporim tvoje sklonosti.

U prvom postu stavih - generalno gledano.

Nije mi poenta bila u tome da je više gej muškaraca koji vole camp glamur od gej muškaraca, koji ne vole.
Moguće je da je ovih drugih i više (mada po muzici u gej diskotekama sumnjam).
Poenta je da je više gejeva, koji se upravo toj estetici dive od lezba i biseksualki.

Bio sam i na većinsko lezbejksim žurkama u Beogradu i potpuno je drugačija atmosfera, vrsta muzike, način plesa itd. u odnosu na žurke, na kojoj gej muškarci dominiraju.

Za ovaj drugi deo - definisanje - zanima me koliko još muškaraca znaš koji svoj identitet definišu KVIR-om.

Ne sumnjam da će se na ovom forumu javiti neki.
Recimo Polarlicht ili Dušan Maljković.
Ali koliko je gej oglasa u kojima se pominje taj termin?
Ne baš puno.
Korisnikov avatar
By Loni
Zaboravio sam da ukažem i na sličnosti, koja se javlja kod forumaša oba pola,
a reč je o OSUDI SLOBODNIJEG PRISTUPA ikakvoj temi.

To je ono, čemu su skloni u podjednakoj meri i muškarci i žene.

Svaki pokušaj da se pristupi problemu, uz slobodnije pretostavke i autentične interpretacije po pravilu
nailazi na osudu i podsmeh.

Potpuno je logično da tamo gde je slobodna interpretacija češće dolazi i do greške u koracima,
ali šta s tim?
Izgleda da je to nekima najveći problem.

Uplašeni od iskazivanja autentičnog stava i viženja stvari, mnogi odustaju od toga i opredeljuju se isključivo za copy/pastovanje već gotovih definicija i teorija, koje možemo naći na mnogo profesionalnijim sajtovima.
To je naravno ok, ali ne kada se samo copy/pastuje, a nikad ne izgovara sopstveno viđenje, gubi se poenta.
Poenta demokratije je da svako izrekne svoje viđenje stvari, pa makar i neispravno.

No to je sad svakako druga tema.
Korisnikov avatar
By Blady
Slazem se sa Danteom...

Nemam potrebu da se identifikujem, mozda sam je pre imala...
Mozda ne znam sta sam, mozda ne znam sta me privlaci konkretno.. znam sta volim...
a i to sto volim, ne znaci da cu uvek voleti..

Mnogo mi je bitniji neki stav iskljucivo vezan za mene, njega.. bilo koga kao osobu..
Nego orijentacija.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Black Lady

Slazem se sa Danteom...

Nemam potrebu da se identifikujem, mozda sam je pre imala...
A pošto si žensko, slažeš se i sa mnom, koji u prvom postu kažem da mi se čini
da žene češće beže od strogog samodefinisanja nego muškarci, koji često u prvih nekoliko izjava pri upoznavanju daju sve podatke i samodefinicije.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Loni, za mene to nije bezanje... ako ja sebe ne mogu nigde da svrstam to ne znaci da ja bezim...
Ali je moguce da neke i to rade..
Korisnikov avatar
By IriS
a ti loni, dok god ne uspeš sve ljude da ukalupiš u neku tabelu, nećeš se smiriti :doh:

živela različitost i nestereotipija :crveni:
Korisnikov avatar
By Loni
U pravu si Iris.
Nije tajna da volim posmatranje sveta pomoću obrazaca i šema,
ali to ne znači da i ja nisam za slavu različitosti.

Ja sam zapravo za legitimisanje različitosti preko njenog definisanja.
Korisnikov avatar
By Hys.
a u mom slucaju mozemo da kazemo i zivela razlicitost ako je u kontekstu u koji Loni predstavlja i veruje na ovom forumu?

Posto ja nista tako najbolje ne volim nego da ukalupljujem sebe i druge i probiram sta me zanima. Pa sam ja jelte kao razlicita jer ne bezim od (samo) definisanja.

Mada bi to moglo opet da se definise kao svojevrsno zajebavanje sa definicijama... :yes:

Zar je bitno?

Ne bi bilo lose to shvatiti kao igru, sto i jeste velikim delom (mislim na kalupe inace) i ne shvatati pokusaje samodefinisanja i definisanja drugih ozbiljnije no kao isprobavanja nove garderobe.

Do god to nije zlonamerno.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
moje pitanje se odnosilo na onaj tvoj mini-traktat o, kakos' ono rek'o, amazonskom klubu. :lol:
sva ta priča o dobronamernoj akciji i zlonamernoj reakciji, plus primeri koje si nabacio na drugoj temi, a istim povodom, pokazuje tvoje temeljno nerazumevanje nekih stvari. ti honestly veruješ da je skroz dobronamerno odvaliti konstataciju o anatomskoj kompatibilnosti penisa i vagine u kontekstu opravdavanja silovateljevog poriva za silovanjem (ne znam da li i to spada u "klasifikaciju", ali svakako pokazuje tvoj način razmišljanja o kojekojim gender pitanjima), pa se onda raspomamiš kad ljudi, a posebno žene, popizde na takvu neku stvar. :eureka: pa onda, bezbeli, na toj umišljenoj poziciji amazonske žrtve brže-bolje sagradiš još koju klasifikaciju. hence my question + appropriate emoticon.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Loni

Zaboravio sam da ukažem i na sličnosti, koja se javlja kod forumaša oba pola,
a reč je o OSUDI SLOBODNIJEG PRISTUPA ikakvoj temi.

To je ono, čemu su skloni u podjednakoj meri i muškarci i žene.

Svaki pokušaj da se pristupi problemu, uz slobodnije pretostavke i autentične interpretacije po pravilu
nailazi na osudu i podsmeh.

wow, what an attack of euphemisms! :lepeza:

slobodniji pristup = glupost
autentična interpretacija = idiotizam

now it all makes sense. :balon:
Korisnikov avatar
By Loni
Fora je Krepo u tome što uopšte nije bilo tako već me je ,,Amazon klub'' uhvatio za reč i vrteo jedno te isto non stop, tako što se konstruiše najnegativniji mogući kontekst, o kome uopšte nije bilo reči.

Moj generalni problem sa ,,Amazonkama'' na forumu je taj što očekuju svrstavanje na onoj, krajnje ekstremnoj, često populističkoj tački, a ne na nekoj racionalnoj.

Na pitanje o kazni za silovatelja mislim da je realna kazna 6 godina robije + psihološki tečajevi,
(I by the way, oštriji sam od srpskog zakonodavstva, koje to kažnjava sa samo godinu il' dve).
Na pitanje o kazni za ljude, koji su imali nameru da tuku gejeve, ali je nisu ostvarili mislim da je kazna od 6 meseci potpuno realna.

,,Amazonkama'' je naravno taj stav čudan jer u besu prema huliganima, poenta je dati što ekstremnije izjave.
Kad masa zapeni, onda je nepoželjan svako ko proveri na googlu, racionalnost kazni već se mora pljuvati u glas.

A da su same na mestu sudija, pred kojima je pravni zakonik na stolu, Amazonke bi ih osudile na maksimum 6 meseci jer nema osnova za dugu robiju nečega što nije izvršeno (osim ako nije težak teroristički napad).

Ja sam iskren. Ne mogu da kažem da je neostvarena pretnja za više godina, ako znam da se za realizovane tuče dobija 2 -3 meseca. Nekad čak i jedna noć.

Ne mogu da kažem da je silovanje za 20 godina robije, ako se zna da za ubistvo ljudi izađu posle 6-7 godina.

I ma koliko silovanje bilo gadno (da mi nije gadno ne bih se zalagao ni za tih 6 godina + bar 3 godina psiho lečenja), ono nije isto kao kad ti neko prikolje vrat. Kad se seks vrši na silu jeste jako bolno (iako vagina medicinsko-anatomski jeste stvorena za penis, što nemam problem da ponovim), ali ne u poređenju sa presecanjem vrata.
I samo u kontekstu dužine kazne sam to govorio,
međutim Amazonkama je bilo slatko da pljuju i pljuju i pljuju i vrte u krug.

Ako nisi na ekstremnoj tački, onda kao da i nisi vaš.
Korisnikov avatar
By Loni
Balkanska kao i neka istočnjčka društva generalno imaju tendenciju da idu iz krajnosti u krajnost.

Tako jedno vreme vlada komunizam, a kasnije totalna suprotnost - pljaškaška tajkunizacija, nacionalizam, desničarstvo!

Kad ja kažem da sam umereni socijalista - socijaldemokrata, onda to takođe ne valja jer ovde niko ne kapira tu neku umerenu frekfenciju.

Da kažeš da si totalni desničar - pristalica OBRAZ-a = u redu je. Imaš mase da te prihvate.

Da kažeš da si totalni komunista - za ukidanje sve moguće privatne svojine (a par miliona građana zemlje ipak dobija hleb od privatnika) i to je ok. I tako imaš one, koji bi te razumeli.

Ali kad kažeš da si na umerenoj frekfenciji, šupak!

Jer Amazonkama i Amazoncima nikada nije prihvatljiva ta umerena frekfencija, koja ne ide u korak s populizmom.

Čim nisi na krajnjem apsolutu nisi njihov, ne razumeju te i onda slede napadi i omalovažavanja.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
loni, 'leba ti, što'no reče nina simon - don't explain.
ja dobronamernije od ovoga ne mogu.
Korisnikov avatar
By Loni
E pa pokušaj.

Budi umerena. Ne proglašavaj me ni apsolutnim dušmaninom ni čovekom, na totalno ispravnim pozicijama.
Sigurno je da nisam ni jedno ni drugo.

Ja tebe i svakog prihvatam na pozicijama, na kojima jeste.

Ne slažem se sa stavovima, ali ne ako ja ne vređam nekoga ko je na krajnjoj tački neke prave,
ne želim da i mene vređe neko zato što sam na umerenoj tački te prave.

Ja ne želim da neko redovno baca hej samo zato što

1) Ne mislim kao Popaj da je rešenje da se svi svima autuju već imam umereniji stav
pa mislim da neko treba da se autuje bratu, na kome svet ostaje, ali ne i šlogiranoj majci, koju će to odvesti u bržu smt.

2) Ne mislim da je rešenje da svakog homofoba stavimo u gasnu komoru već im prirediti prevaspitavanje, koje će preživeti, a neke nove vrednosti usvojiti.

3) Ne mislim da je rešenje da odemo u potpuni komunizam već u sistem, u kom će i ugroženi dobijati veliki pomoć i moći da žive, ali u kome se neće sputavati privatnici, koji unapređuju privredu i koji zapošljavaju mnogo ljudi.

Ne tražim ništa više osim legitimisanja umerenih stanovišta.
Ako je i to mnogo,
a i sama znaš da skoro nikad nikog ne vređam i omaložavam, osim u retkim prilikama i to u reakciji,
šta je onda malo?
Šta je minimum?
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Popeye

Balkanska kao i neka istočnjčka društva generalno imaju tendenciju da idu iz krajnosti u krajnost.
koja istocnjacka drustva?
Recimo zemlje SSSR-a.

Od carske Rusije nagli prelaz na komunizam, a posle 90-tih nagli prelaz u kriminalnu tajkunizaciju i nacionalizme.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ti niti kontaš koje su čije pozicije, niti ti je jasno koliko uvredljivih, tu i tamo čak užasavajućih, stvari si u stanju da izbaciš u jednom naletu svog umereno pravedničkog resentmenta. tako da je na premisama koje si postavio apsolutno nemoguće diskutovati. a meni se fakat ne da da se upuštam u dekonstrukciju tvojih kategorija, klasifikacija, imenovanja i pozicioniranja da bi stigla do tačke u kojoj bi rasprava dobila nekakav smisao.
Korisnikov avatar
By Srklet

1) Ne mislim kao Popaj da je rešenje da se svi svima autuju već imam umereniji stav
pa mislim da neko treba da se autuje bratu, na kome svet ostaje, ali ne i šlogiranoj majci, koju će to odvesti u bržu smt.
yeah, kill the sick bitch with your gayness! :die:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!