Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By IriS
Mnogi poznati sportisti, muzičari i glumci odlučili su da se priključe humanitarnoj akciji 1. decembra kada se obeležava međunarodni Dan borbe protiv side.

Ališa Kiz je prva pokrenula akciju da na jedan dan ugasi sve svoje profile na popularnim društvenim mrežama i tako ukaže na sve veći broj obolelih od virusa HIV-a širtom sveta.

Njen predlog su prihvatile brojne kolege, te sada u ovoj akciji učestvuju i Ledi Gaga, Dženifer Hadson, Serena Vilijams i Džastin Timberlejk.

Svi oni će snimiti i reklamni spot u kome leže u kovčezima, što predstavlja njihovu digitalnu smrt.

- Veoma je bitno da toliko šokiramo ljude da ih jednostavno time razbudimo. Naravno, nije istina da ljude nije briga za druge i da ne žele ništa da učine, stvar je u tome što oni i ne misle na to - objasnila je Ališa Kiz.

(Izvor: Bljic)

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By IriS
ovo je jedna od akcija koja daje plusić postojanju društvenih mreža.
Korisnikov avatar
By bothways
A korelacija izmedju AIDS-a i digitalnog zivota je...?
Korisnikov avatar
By Srklet
meni se to cini kao totalna besmislica... :shrug:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by bothways

korišćenje zavisnosti od društvenih mreža i idolopoklonstva svetskim zvezdama u cilju skupljanja novca za obolele od AIDSa.

ja ovo ne vidim kao besmislicu, već kao jednu od ideja koja se može iskoristiti u pozitivne svrhe.

to je samo jedan od načina kako danas poznati mogu skrenuti pažnju na (decenijama) gorući problem u svetu.
Korisnikov avatar
By bothways
Mozda ne razmisljam na nacin kao sto razmisljaju ljudi koji zapravo doniraju za borbu protiv AIDS-a ili sta vec, ali svakako necu biti dirnut ako neki umetnik koga postujem ugasi profil na jedan dan, i to na Statusov rodjendan. :P
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by IriS
Originally posted by bothways

korišćenje zavisnosti od društvenih mreža i idolopoklonstva svetskim zvezdama u cilju skupljanja novca za obolele od AIDSa.

ja ovo ne vidim kao besmislicu, već kao jednu od ideja koja se može iskoristiti u pozitivne svrhe.

to je samo jedan od načina kako danas poznati mogu skrenuti pažnju na (decenijama) gorući problem u svetu.
Korelacija je manje rada a vise aktivizma i poena kod publike :giggle:
Korisnikov avatar
By Rei
Da je meni da me neko shvata ozbiljno kad se iskljucim na jedan dan i izblamiram on tape :sigh:
Korisnikov avatar
By jukie
To je kao u onoj seriji "Tuđinci u Americi" kada u školi glume da je jedan učenik poginuo u saobraćajnoj nesreći zbog pijane vožnje, i onda svi kao dolaze na kobajagi sahranu, da pokažu kako bi to bilo strašno za zajednicu (što se stvarno i radi po američkim školama), samo što su u toj epizodi izabrali nekog nepopularnog klinca pa svi odu na drugo mesto umesto na kobajagi sahranu, pošto ostaloj deci u stvari život nepopularnog klinca nije nimalo važan jer su po prirodi glupi i samo ih interesuje brza zabava i instant gratifikacija, i onda se na tom drugom mestu još i opijaju!, a na kobajagi sahranu je došlo samo par njih organizatora i jedna žena kojoj je sin stvarno stradao u saobraćajnoj nesreći i ona im kaže kako je jako lepo od njih što su se trudili da povećaju awareness.
Naravoučenije: ne vredi se truditi da utičeš na tinejdžere
:kragi:
Korisnikov avatar
By blenta
nece li gagino gasenje svih profila
zadati gej populaciji veci udarac negoli hiv epidemija?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by IriS

Svi oni će snimiti i reklamni spot u kome leže u kovčezima, što predstavlja njihovu digitalnu smrt.
digitalna smrt? :smirk:
sve mi nešto na um pada ona unicornova "rezervna majka".
Korisnikov avatar
By ns.happy
verujem da bi emitovanje mjuzikla ''rent'' na svim tv stanicama imalo veci efekat. na kraju krajeva, kondomi bi trebali biti besplatni. ne dinar ili dva - besplatni! bolje da je tomica pare dao na to nego na vakcine koje ce sad bacati. ili, umesto vjeronauke u skole ubaciti seksualno obrazovanje. molitva posle stete, ne popravlja stvar.
Korisnikov avatar
By *deni*
Jes` vala, skupi kurtoni u pičku materinu.
Durex 200 dinara pakovanje. :pljuje:
Nije ni čudo što se narod jebe na suvo, pa oboljeva od raznoraznih polnoveneričnih boljki. Neki čak i kese za zamrzivač koriste umesto kurtona.
Ko će da plati te skupe kurtone ?
Korisnikov avatar
By lav
ja mislim da je ovo super stvar
By Kragi
ok mi je ideja, jeste originalno ali kontam da bi ti likovi vise pomigli ako bi recimo 1% zarade (od autorskih prava) davali obolelima od aidsa.
sve je to meni super ali moj predlog je 'najkonkretniji' a i najvise bi pomogao ili bar vise od gasenja profila na 24 sata.
Korisnikov avatar
By Srklet
loodilo su ti tvoji najkonkretniji prijedlozi i najbolji načini za riješavanje svjeckih problema koje iznosiš na forumu... wow wow wow!
By Kragi
:smeh:

pa da! e sad to sto se tebi ne dopadaju nuje moj problem. ne?
jbg, znam da bi najbolje bilo da pisem kako je konceptualna umetnost nesto najvrednije sto je covek stvorio ili da pak kazem kako je pijadestal katarze zapravo izlazak na binu Josipe Lisac; a tek njene grimase i gestikulacija, e to je tek umetnicko savrsenstvo :love:
al' necu :D jer se plasim da se dopadnem nesposobnim ljudima koji pisu filmske i knjizevne kritike ne bi li pljuvanjem po boljima od sebe, bar na trenutak, mislili da su ostvareni ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
daj samo dojavi ališi kiiz tvoju najkonkretniji prijedlog, pa sve sredjeno. :)
By Kragi
A zar nisi ti pricao sa nekim celebrity osobama i otvorio temu o tome?
cekaj, ona nije na listi? :rida:
pa ja sam mislio da joj ti preneses moj najbolji i najkonkretniji predlog. Nista onda :sigh: :(
Korisnikov avatar
By Srklet
ostat ce, kao i svi ostali, zauvijek zarobljen ovdje na forumu, a samo mi cemo znati what might have been da te je svijet poslusao. :drama:
By Kragi
Ah ne, imala je ona jos mnogo takvih predloga for real, cak i boljih ali joj se uvek desi da izabere najjeftiniju opciju koja uz to donosi i najvise publiciteta :D
Dobro, zena se porodila skoro, mozda sakuplja novac za skolovanje deteta pa i nije u mogucnosti da pomogne drugacije. Negde je i razumem, moram da priznam :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
"Three days later and Keys, Usher, Lady Gaga, Serena Williams Kim Kardashian, Justin Timberlake and other stars are still not tweeting, as they haven't reached their goal yet.

That means Usher, Alicia Keys and Lady Gaga were unable to tweet about their recent Grammy nominations."

ti sunce kalaj'sano!
nisu tvištali o gremi nominacijama?!
:shok2:
pa šta rade ti ljudi, što ne doniraju, 'su normalni?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pročitah negde da čekaju 1 mil. dolara donacija, a za sada je prikupljeno 200 hiljada.
Načekaće se...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
znači, postoji realna opasnost da ašer, ališa i lejdi blabla više nikad ne protvitaju? :uplasen:

edit: madre de dios, ne samo oni, nego i kim votevršian i đastin timbrlejk!
:shok:
em ove poplave, em sad ovo... a i ta 2012 se bliži... neće ovo na dobro izaći. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Rei
Kakve donacije i ciljevi, u'vatili priliku da se odmore od zivota malo :skuter:
Korisnikov avatar
By Srklet
ah, grozi me taj cinizam obicnih ljudi koji nisu htjeli dati hrpi bogatasa milijun dolara, pa da se ti isti bogatasi mogu onda ici boriti protiv HIV/AIDS-a. :pljuje:

EPIC FAIL:
iako su zvijezde bile uvjerene kako će ih njihovi obožavatelji ubrzo otkupiti, mnogi su se iznenadili shvativši kako su donacije od nekoliko dolara u humanitarne svrhe "prevelik zalogaj" za njihove virtualne sljedbenike te kako njihovi fanovi očigledno ne umiru od želje za čitanjem najnovijih detalja iz njihova svakodnevnog života.

http://www.index.hr/xmag/clanak/kampanj ... 27155.aspx
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!