Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Hans
Pročitao.

Borite se kako znate i umete. I nije to situacija samo sa fakultetima kao što je FDU.

Čitav bolonjski sistem je prepun iznenađenja. Kreneš po jednom a završiš po drugom pravilu.

Da ja na primer nisam upisao master na budžetu kod nas, nikada ne bih dao 1300 evra za TO. Jednostavno, nema svrhe. A upisao sam ga da me isti ti ne bi oplodili kasnije ako se vratim iz inostranstva sa inostranim masterom.
Korisnikov avatar
By V25
Kod nas je malo specifično zbog toga što smo prošli upis a potom su isti poništili.
By Hans
To je tako kafkijanski. :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bolonja nije sprovedena do kraja, tako da kao i uvek imamo neki prelazni sistem koji ne postoji nigde drugde, s razlogom...
Korisnikov avatar
By Loni
Kako god okreneš, sve je smišljeno da se uzme što više para.

Fakulteti sa malim brojem studenata (među kojima i FDU) imaju dodatni problem jer kad
je studenata malo, onda je i novca manje, a takođe treba dati platu profesorima, asistentima, domaru, čistačicama, kave kuharici...

Nemaju od čega i onda smišljaju raznorazna zanimljiva rešenja.
Pored procentualnog smanjivanja studenata na budžetu, jedan od njihovih specijaliteta je ENORMNO SKUP PRIJEMNI.

Moj rođak je čuo da je polaganje prijemnog čak 5000 dinara.

E sad ako znamo da se na prijemni za glumu svake godine prijavi oko 1100 ljudi,
za režiju oko 100, za dramaturgiju oko 60, produkciju oko 150 itd. ti računaj od
svakog 5000 dinara i ne padni u nesvest.
Korisnikov avatar
By V25
Bolonju je svako sprovodio kako mu je najviše odgovaralo. Generalno, mislim da je sranje kako god je primeniš.
Korisnikov avatar
By Loni
Da sam na tvom mestu snimio bih film o tome i prijavio ga kao ispitni rad.
Z'inat!
Korisnikov avatar
By V25
Ne finansiraju oni nastavno osoblje samo od školarina. Mislim da imaju sasvim dovoljno novca i sa strane a i od brucoša koje svake godine oleše. Ne zaboravi master studije koje koštaju 300,000 dinara. Nisam siguran za cenu doktorskih.
Korisnikov avatar
By Loni
Nije forumsko dizvanje svesti dovoljno.
Očekujem filmsko ostvarenje na ovu temu.

Budi srpski Majkl Mor.

A da bismo obojili napetost ubacićemo i telohranitelja - slepog poslušnika zlog dekana.
On će, u momentu kad budeš držao pravedan govor u dvorištvu fakulteta, skočiti na tebe
i oboriti te na pod.

Tog telohranitelja ja ću odglumiti džabe :awesome:
Korisnikov avatar
By KiWi
Prolazim bukvalno svakog dana pored FDU i vidim da ima komešanja.

Juče sam u busu 71 (kojim se redovno vozam) čuo priču nekog lika koji je skoro plakao kako mu je dosta svega i kako će na kraju verovatno upisati neki drugi faks. Pomislio sam da je to neki lovan sa Megatrenda jer i oni silaze na istoj stanici, ali ova grupica je krenula ka FDU. Deluje da je situacija veoma ozbiljna.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bolonja je jedna, nema tu prilagođavanja po fakultetu/profesoru/predmetu, što doživljavamo u Srbiji...

Nije toliko loš sistem koliko je nedovoljno sproveden, što je ostavilo dovoljno prostora i slobode za zloupotrebu.

A dok se studenti zamaraju koliko bodova za prolaz, za budžet... dotle se ne bore za bitnije stvari.
Po Bolonji nije dozvoljeno prenošenje ispita u narednu godinu, za početak.
Tu energiju bi trebalo uložiti u besplatno visoko obrazovanje, ali da su kriterijumi jasno određeni i strožiji.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by croesus
Čitav bolonjski sistem je prepun iznenađenja. Kreneš po jednom a završiš po drugom pravilu.
Shvatite ovo uslovno, na istom sam faksu i ja sam pobrojala pet.

Da ja na primer nisam upisao master na budžetu kod nas, nikada ne bih dao 1300 evra za TO.
O tome se radi.
A upisao sam ga da me isti ti ne bi oplodili kasnije ako se vratim iz inostranstva sa inostranim masterom.
Ali ipak ponajvise o ovome. E to je tuga.
Postoji li veci paradoks od fakulteta humanistickih nauka reseno zatvorenog u sebe?
By Hans
Originally posted by Orlando the Lady

Postoji li veci paradoks od fakulteta humanistickih nauka reseno zatvorenog u sebe?
Postoji. Studenti tog fakulteta. Hoćeš imena? Ne, bolje ne. Nomina sunt odiosa. :)
Korisnikov avatar
By Mars
A da vas pitam nešto...Je li sada u Srbiji svi idu na master?

Ja stičem utisak da je to postalo obavezno, nešto kao osnovna škola.
Korisnikov avatar
By blenta
da

svi idu na master
i to se svi zalecu na maticni fax
jer imaju beneficije

ko da im to nesto znaci
u srbiji ili van srbije
bezveze
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Citam sve ovo i ne mogu da verujem... Ta bolonjska reforma je stvarno potpuni pakao
sto se tice nasih akademskih ustanova...

... imala sam srecu, onda, da sam jedna od poslednjih generacija koja je isla po starom,
i diplomirala po starom..

ali opet, eto nesto gledam da mozda nastavim neke studije dalje, i shvatam da je to
opsti pakao...

:lood:
Korisnikov avatar
By V25
Meni na prvom mestu nije jasno zašto su odjednom svi živi na fakultetima? Onda mi nije jasno kako fakulteti prime bilo koga da studira? A to da je odlazak na master i doktorske u Srbiji gotovo neizbežna stvar, tek ne mogu da shvatim...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Meni je odlazak na master donekle i objasnjiv (ne kazem i razuman) - ili ne mogu da nadju posao pa krenu na to da ne bi sedeli kod kuce, ili ne zele da nadju posao i zele da produze studentske dane (85%).

A sto se ovog tice ja ne znam kako mogu da vas bacaju sa statusa na status. Stvarno treba da podnesete zajednicku tuzbu ako ima sanse da se nesto promeni.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Ja već dugo govorim da taj fakultet treba zatvoriti kad već ona betonska zgrada ne može tako lako da se spali. Viktore, rani sina pa šalji na vojsku, ovo nikako ne može da bude legalno, skupite se, nađite nekog pravnika, pišite žalbe, štagod, al ovo ne sme da im prođe.

Hvala Isusu što završih sa patnjom pre ove pogane Bolonje!
Korisnikov avatar
By V25
Digla se prašina oko bloga na FDU. Čitao je dekan, šefovi određenih katedri, nekolicina profesora, pa se blog čak štampao u više primeraka u studentskoj službi. Generalno su svi popizdeli. Ali avaj, ja ne rekoh ništa do istine :piski:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ako te stave u aps da znamo - volis vocne ili cokoladne torte? To da bi stavili turpiju unutra. :wundy:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Beogradjanin18

Digla se prašina oko bloga na FDU. Čitao je dekan, šefovi određenih katedri, nekolicina profesora, pa se blog čak štampao u više primeraka u studentskoj službi.
'vizardof voz' :pucaodsmeha:
that's a good one!
Korisnikov avatar
By olga_diktator

Digla se prašina oko bloga na FDU. Čitao je dekan, šefovi određenih katedri, nekolicina profesora, pa se blog čak štampao u više primeraka u studentskoj službi. Generalno su svi popizdeli. Ali avaj, ja ne rekoh ništa do istine :piski:
Čuj popizdeli. Ko da si rekao nešto što već nisu znali, bestidnici.
Korisnikov avatar
By blenta

Meni na prvom mestu nije jasno zašto su odjednom svi živi na fakultetima? Onda mi nije jasno kako fakulteti prime bilo koga da studira? A to da je odlazak na master i doktorske u Srbiji gotovo neizbežna stvar, tek ne mogu da shvatim...
sta ti ovo znaci ?
Korisnikov avatar
By V25
Hteo sam da kažem da je u Srbiji izgleda imperativ i studirati i otići na master, a potom i na doktorske studije. Takođe sam hteo da kažem da danas svako može da dogura do doktorata, pošto kriterijumi očigledno ne postoje.
Korisnikov avatar
By KiWi
:hail: za borbu u mikrosredini :D
Korisnikov avatar
By Mars
Lepo.

I ja sam voleo da tako dižem prašinu :B

Zbog jedne karikature na temu šalterske službe smo morali da stojimo kod dekana :D ali su zato svi zaposleni čitali po hodnicima i kancelarijama i smejali se.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!