Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Bojkot zakona protiv zabrane pusenja u svim zatvorenim prostorima

Dana 11.11.2010 na snagu stupa drastican i diskriminatorski zakon o zabrani pusenja u svim javnim prostorima.

Osnovni problem ovog zakona je ugrozavanje prava velikog dela stanovnistva da li ce konzumirati cigarete ili ne. Smatramo da je osnovno ljudsko pravo da upravlja svojim zivotom i da cini izbore koji se ticu njegovog licnog zivota.

Pretpostavka da se ovim poboljsava kvalitet zivota stanovnistva ne stoji, zato sto se ovim zakonom ne stite nepusaci, vec se pusaci degradiraju u gradjane drugog reda.

Apelujemo na sve slobodoumne ljude, ljude koji shvataju vaznost institucije gradjanskih sloboda, bili pusaci ili nepusaci da ustanu protiv ovog zakona. Zakon ovakav kakav je predstavlja povratak u mracni srednji vek, u doba inkvizicije i progona svega onoga sto se nije uklapalo u rigidne kanone.

Pozivamo sve ljude slobodne misli da se pridruze bojkotu zakona. Bojkot ce poceti 11.11.2010, kada pozivamo sve pusace da u pun sat ( 9:00, 10:00, 17:00 itd...) , na svaki pun sat zapale cigaretu na ma kom se mestu nalazili ( radno mesto, prodavnica, javni gradski prevoz), a nepusace da prekinu svoje aktivnosti na 10 minuta. Ukoliko bojkot ne bude imao dovoljnu snagu upozorenja, predlazemo da se ponavlja u istom obliku svakog ponedeljka i petka.

Cilj bojkota je omogucavanje zastite nepusaca od duvanskog dima i osiguravanje slobode izbora pusaca u isto vreme. Predlazemo da se zakon izmeni i odrede sledeci pravilnici:

Svi javni i radni prostori MORAJU imati u svom sklopu prostor predvidjen za pusace. Kvadratura prostora se odredjuje prema broju zaposlenih odnosno prema broju posetilaca ako je prostor namenjen javnim dogadjajima.

Prostor za pusace ne sme vredjati osnovno ljudsko dostojanstvo pusaca i mora se nalaziti u zatvorenom , grejanom, natkrivenom prostoru.

Nadamo se da ce SRBIJA STATI BAR NA DESET MINUTA i pokazati da ne pristaje na zakone divljeg liberalnog kapitalizma koji gusi svaku pojedinacnu slobodu jedinke i individuu svodi na puki zatvorski broj koji donosi kapital Velikom Bratu.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Haha.

Ukebace vas, kad-tad.

Zivio vazduh. :wundy:
Korisnikov avatar
By Tungi
@uni

Znao sam da ces se ti prvi oglasiti:smokin:
Korisnikov avatar
By unic0rn
I ja sam znao da cu se prvi oglasiti. :smeh: :smeh: Sva sreca pa sam bio na netu na vreme. :lol:

Ukebace vaaaaaas hihihihi :giggle: :giggle:

:smeh:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ukebace i tebe nesto:canttouchthis:

:lol:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
pravo na pusenje?

a pravo deci, trudnicama, i ostalima na vazduh bez dima?
Korisnikov avatar
By blenta
ranije nisi mogao da ubedis narkose da izadju makar iz kupea u hodnik voza da zapale

a sad kad treba da se uvede ono sto je svuda normalno
sad su se setili kompromisa
i zastite nepusaca od duvanska dima
ako im se eto obezbedi soba/sobe za fiks

ta hajte molim vas
Korisnikov avatar
By Lunja
Nemam nista protiv pusaca, ali nema potrebe da to rade van svoja 4 zida. :spin:
Korisnikov avatar
By IriS
ja jesam pušač, ali nisam za ovaj bojkot.
mislim da nepušači takođe imaju pravo da žive kako žele, a to svakako nije gušeći se u duvanskom dimu.
Korisnikov avatar
By Tungi
^

Imaju,dok nas ne guse i sprocitavaju moral.
Jedna bakuta juce je mogla da izbegne dim (od moje cigarete) i postedi sebe "tihog pasivnog ubijanja",ako ju je vec strah od toga,a ne da sedi i razglaba o stetnosti pusenja.
Korisnikov avatar
By blenta
pa da
to je to
kad vi upalite cigaru oni kojima se ne svidja neka se maknu
ako imaju gde da se maknu gde nece biti tih koji bi da zapale
jer ste vi diskriminisani ako ne dobijete fix istog momenta

ajd lepo u crnu reku na odvikavanje
a baba bolje da nosi lopatu i molitvenik neg da
objasnjava sta valja a sta ne
Korisnikov avatar
By Tungi
Pritom je ex pusac.

Pluca su joj kao froncle,pretpostavljam.Sada ih otprilike,rascesljava cistim vazduhom.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Podržavam.
Duvajte na ulici...

:canttouchthis:
Korisnikov avatar
By Incubus
Nervira me pušenje u vozu, čekaonicama i sl. Ali msm klub sa no smoking politikom mi je glupost.
Korisnikov avatar
By blenta
prvi put kad izadjes posle cele noci provedene u klubu
a majica ti mirise na parfem koji si stavio pre izlaska
ocima ti ne treba 3 dana da se naviknu na potpuno otvorene kapke
i ne treba ti dva kupanja, posle vracanja kuci i ujutru po ustajanju jos jedno da izbacis smrad duvana iz koze
promenices misljenje
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Protiv bojkota sam.
Ali je makar universitas vazda bio slobodna sredina... A na fakultetu nas jure kako znaju i umeju, i prete nekim kaznama od pet hiljada.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Gde god da se nadjem toga dana, ponecu sa sobom svoje meko jastuce za kolena i pocecu sa pusenjem, pa makar to bilo i u centru grada....
Ko je zainteresovan, nek se javi za plan mog kretanja tog dana.. :lol:
Fiskalna kasa mi ne radi!
Naravno, u obzir dolaze samo tompuzi, ne bakcem se sa sitnishem! :lol:
Korisnikov avatar
By Tungi
@Orlando

Setio sam se sad,kad smo ti i ja pusili na mom faksu,u onom cosku,negde kod stepenica:lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Coskovi su okej. Ali ni u osnovnoj se nisam krila po wc lagumima da bih pusila.
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by blenta

prvi put kad izadjes posle cele noci provedene u klubu
a majica ti mirise na parfem koji si stavio pre izlaska
ocima ti ne treba 3 dana da se naviknu na potpuno otvorene kapke
i ne treba ti dva kupanja, posle vracanja kuci i ujutru po ustajanju jos jedno da izbacis smrad duvana iz koze
promenices misljenje
Hoću, ako prestanem da duvanim :)
Zbog tih zabrana sam na sebe kačio nikotinske flastere.
Mislim da bi učinkovitije bilo da se smanji broj vozila, termoelektrana i takoo...
Korisnikov avatar
By blenta
smanjimo broj vozila i termoelektrana da bismo mogli vise pusiti?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!