Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By LeDeNa_
Kada sam bila dete, dan mi se cinio beskrajnim. (Doduse, zivela sam u vremenima kada je roditeljima bilo bitno da dodjes na rucak i veceru, nije bilo danasnjih strahovanja).

Bilo je toliko toga novog da se dozivi, nauci, izigra...

Od ujutru, do uvece, dan bi izgledao neverovatno dugacak i ispunjen, bez obzira sto bi, paradoksalno, proleteo za cas.

S jedne strane, izgledalo je da traje i traje, a s druge, vreme bi proletelo. Na neki nacin, postojala je dualna percepcija; dve krajnosti u jednom.

Sadasnja perspektiva; vreme se zahuktava. Sto sam starija, to je ubrzanje vece.

Da li se neko seca kako je dozivljavao prolece i leto? U trenutku kada su izbili prvi cvetovi nakon zime, kada je trava ozelenela, secate li se kako je pomisao na jesen i zimu bila prosto nezamisliva? Jer je to bilo nepristojno daleko?...Meni je sad sve drugacije...Iz godinu u godinu a pogotovo onda...

Leto je bilo beskrajno.

Danas, godisnja doba se smenjuju kao na pokretnoj traci.

Ne radi se samo o tome sto odrastao covek poseduje obaveze koje dete nema. Ne radi se ni samo o nedostatku vremena (sto ga manje imas, to ti brze promakne).

(Dete do odredjenog uzrasta ne poseduje percepciju vremena, ali o tome ce vise napisati strucnij ;) ).

Dani odraslog, za razliku od deteta, uglavnom jako lice jedan na drugi. Rutina. Seme. Obaveze.

Obrasci sami po sebi sluze manjem utrosku energije; um ih uspostavlja prvenstveno iz tog razloga, kako bi imao vece mogucnosti za prijem novih sadrzaja.

Kojih s obzirom na vec pomenutu rutinu, ima sve manje.

Cini mi se da je prava razlika izmedju mladosti i starosti elasticnost/rigidnost uma. Sto vise dozvolimo sebi, odnosno svome umu da se povinuje i gradi rutinu, to ce on vise i vise okostavati.

Zadrzati elasticnost znaci bukvalno ne ubiti dete u sebi. Dozvoliti sebi da se zadrzi deciji osecaj zacudnosti. Dozvoliti sebi igru.

Moja najveca zamerka nekada je bila „sve ti je igra“. Medjutim, uvidjam da je igra jedna od kljucnih temeljaca mladosti.

p.s.Mozda neko nece ni shvatiti temu...

Znam da ne volite dugacke postove ali jace od mene :D
Korisnikov avatar
By Intro
Fenomenalna tema.da,mislim da vreme 's vremenom' sve brze prolazi.cak postoje teorije da i danasnjoj deci vreme brze prolazi nego deci od pre,recimo,20 godina.mislim da je i ajnstajn nesto pisao o tome,ali ne bih da iznosim polu-istine.u svakom slucaju,ona krilatica Carpe diem mi danas izgleda malo moguca,ako se u obzir uzmu sve obaveze i nametnute stvari,mislim da malo vremena ostaje da ga iskoristis onako kako bi ti hteo/la. ;) secam se da su meni letnji raspusti izgledali kao jedno duuugo ,duuugo leto,kao da je vreme stalo,i znam da je svaka nova skolska godina donosila sa sobom i nove 'momente', kako kod mene tako i kod ljudi oko mene..menjali smo se i to je bilo tako ocigledno..kraj sestog i pocetak sedmog rarzreda je donosio potpuno 'nove' osobe..a mozda to ima veze i sa promenama u tom periodu koje se podrazumevaju-sazrevanje,sve smo blizi sebi itd..i onda jednog dana dodjes do neke osnove i malo toga mozes da ucinis a da to bude neki 'potpuni preokret'..setis se sebe od pre godinu dana i shvatis,da sem nekih nijansi,je vecina stvari ostala prilicno ista ili slicna..(vreme,prolaznost povezujem sa promenom,otuda ovakav stav u vezi sa temom ;) )
By LeDeNa_
Intro :kiss:

Sada vreme da ja kazem „igraj se“. :D

"Najveci covek uvek ostaje dete".

Johan Volfang Gete

:)
Korisnikov avatar
By VANGEL
Kada si - smo bili deca bili smo zauzeti nekim drugim stvarima i nismo obracali paznju na sve ono sto si navela gore u textu .
Tada paznja deteta je usmerena ka sassvim nekim drugim stvarima - njihova psihologija tj psiholosko stanje maste i ucenja je veleka lepeza boja , slagalica puzli samo tako koju mi ne razumemo ali oni da - o ovom bi mogao da pisem i pisem ali nesto i ja odoh u aut .
Toliko zasad od mene ako nisam zabrljao u temi i textu :kiss:
By LeDeNa_
VANGEL srce nisi zabrljao, cak naprotiv.... :kiss:

Bas o tome razmisljam veceras pa sam stavila kao temu...

Kada razmisljam i prisecam se toga mogu samo reci da su mi ti dani bili dugi....kao sadasnjih 7.
Od ujutru do navecer bilo je masu stvari koje cekaju na mene.I sve sam stizala, gotovo sve.Bolje receno - sve ali sa sadasnjeg stanovista kazem: Gotovo sve.Jer je danas drugacije pa se, isprva, rukovodim tim.

I kada sam krenula u skolu, to prepodne ispunjeno nastavom nosilo je svoju ozbiljnost.I ona se prihvatala.Ali....ne mogu da se otmem utisku da kao da je taj deo postojao da bi postojao i onaj drugi.Da budem u carobnom carstvu slobode i deteta.

Volela sam knjige koje sam citala kao Lektiru.Ali one po mom izboru, stripovi, magazini....bilo je novo otkrivanje sveta.

Ponavljam da danas rutina ubija ali elasticnost uma nas upravo vraca detetu.

Od mene dosta...

:kiss:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ok :kiss:

Tada smo bili zauzeti nekim drugim stvarima - u nasim glavama je postajao neki drugi svet , svet pun maste , ljubavi , slatkog bola ....
Nekazem da to i sada nije ali sad imamo i neke terete koji su puni problema ovakvih ili onakvih - sad se sve svodi sto bi otpevao ( ako tako moze da se kaze ) Ekrem - poso kuca kuca poso - i dok se okrenes dan brzo prodje ... A i kad se sretenes sa nekom prijateljicom pa odes na kafu ili vec prvo pitanje je sta ima novo cest odgovor na to je nista , pa sledeci put opet isto i sve tako u krug a to smara - mada ima ispada tj desi se ono e ima znas videla sam to i to ili tu i tu ili vec nesto trece ali to je uobicajeno tako da i to bas i nebude neka novost ...
Korisnikov avatar
By Intro
LeDeNa_ :B Prolaznost ume da bude preteca,i nisam siguran da bih mogao da kazem 'sutra mogu da umrem',jer toliko toga imam (ili bar tako mislim) da uradim ili kazem. Zelim takve promene i uvek se odusevim kad primetim da je neko to vec u sebi 'odradio' i da je dobio/la tu novu nijansu,da je dosao do nekog zakljucka-to se vidi.A ono sto donosi promene je radoznalost,zelja pa cak i neka naivnost svojstvena detetu.mislim da bi izbegavanjem tog apriori, 'znam vec ja' stava,mnoge stvari opet postale 'prave' i kao 'po prvi put' iskustvene,jer svaka nova osoba jeste zaista nova,i svaka nova situacija jeste nova,iako odredjenog iskustva ne mozemo da se otarasimo-novi je dan,drugaciji smo mi,drugacije smo ustali, i drugi je soundtrack u pozadini ;)
Korisnikov avatar
By VANGEL
Intro - A o kakvim pomenama pricas ?
Vecinom je sve po nekom sablonu .
By LeDeNa_
Originally posted by Intro

A ono sto donosi promene je radoznalost,zelja pa cak i neka naivnost svojstvena detetu.
He, za sve je potrebna i nevinost i naivnost... koje su ponekad, samo ponekad, stvar izbora ;)

Sve je igra. I obaveze su igra... i zrelost... i posao... ma sve je to samo igra... zivotna igra...

I samo je stvar odluke.

:D
Korisnikov avatar
By Sunce
Najlepsi dani su oni kada zalim sto prolaze - zao mi je sto moram da spavam. Recimo, kada radim nesto jako zanimljivo, kada sam sa voljenom osobom i odlicno se slazemo, kada sam na nekom lepom mestu.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Sunce - oK postujem to sto si napisao - ali tada do smo bili mali i mladji nismo razmisljali o nekim drigim stvarima .
Trenutak lepote kratko traje - nije vecan - eto - nesto lepo i zanimljivo radis i to je samo taj dan sta sutra - nije svaki dan i opet se vracas istome dosadnom danu po sablonu ....
By LeDeNa_
Originally posted by Sunce

Najlepsi dani su oni kada zalim sto prolaze - zao mi je sto moram da spavam. Recimo, kada radim nesto jako zanimljivo, kada sam sa voljenom osobom i odlicno se slazemo, kada sam na nekom lepom mestu.
Vezbam ziveti trenutak i biti sretna samo taj tren koji imam. Ovaj, ne, ovaj, evo bas ovaj. Jer samo onda vremena nema. ;)

Sto se tice spavanja, u poptunosti te razumem.

p.s.malo smo odmakli od teme ali nema veze...

Lepi postovi od vas :)

p.s.Vangel da ne idem u off ovde cu ti napisati...Nisam ga razumela dalje...Citirala sam ono i dala mu odgovor ali ono sto je pisao dalje i ja sam htela da mu postavim pitanje...Nadam se dok ovo pisem da ce odgovoriti :)
Korisnikov avatar
By Intro
promene u stavu da nista nije kao sto izgleda i kako bi 'trebalo da bude', u smislu bekstva od rutine,'prevariti naviku',i na naizgled podrazumevajuce stvari gledati iz drugog ugla promene.mislim da se danas mnogo toga uzima 'zdravo za gotovo'.sve se vec 'zna',sve se podrazumeva..
Korisnikov avatar
By VANGEL

promene u stavu da nista nije kao sto izgleda i kako bi 'trebalo da bude', u smislu bekstva od rutine,'prevariti naviku',i na naizgled podrazumevajuce stvari gledati iz drugog ugla promene.mislim da se danas mnogo toga uzima 'zdravo za gotovo'.sve se vec 'zna',sve se podrazumeva..
Ok - razumem sta si hteo reci ali ako je nesto crno nemozes da se pravis da je belo - nego ga sagledavas kao originil. Sto znaci da u tom nekom stavu bezimo sami od sebe ili necega sto je stvarno ...
Korisnikov avatar
By Intro
Upravo to-original.Ali ne original kakav ti mislis da bi trebalo da bude,vec sopstveni original originala ;) I uopste raznorazne situacije u zivotu,mislim da je prejudicija vrlo zeznuta stvar,tesko je odupreti joj se,ali ko uspe na konju je ;)
u svemu je ipak najbitnija inspiracija, i ma kako mislili da spoljasnji objekat ili situacija izaziva u nama istu,ako je ne posedujes,nista ne vredi..Stara ,izlizana ali istinita-lepota je u ocima posmatraca :) znaci prejudicija-out/inspiracija-in :)
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ok slazem se - medutim sta - lepota je prolazni deo koji za tren nestane...
A sto se tice tih nekih originila skoro i nema - bar ja nisam video - retko je ko crna ovca medju belim...Sto se tice objekata nz na sta si mislio ali - mi mozemo za tren da zazmurimo i zamislmo neku staru kucu i od te kuce napravimo u svojoj masti palatu ali to nije realno - kad otvoris oci ti vidis istu tu staru kucu ...
E razlika je u tome sto to sad i vidimo i osecamo a tada - mislim na vreme deteinjstva to nije bilo bas tako i kad otvorimo oci pored toga sto je ta stara kuca tu mi je ne vidimo a zasto zato sto imamo odma drugu obavezu a to je lektira ili neka knjiga ili fon sa drugom ili vec ili treba da podjemo u vrtic - skolu ili ma hiljdu stvari i cuda ....
Korisnikov avatar
By Intro
nekada smo bili spontani i bez velikih 'istina',danas,opet,u potrazi za njima,sve vise zbunjeni i sve manje spontani.zato i prihvatamo 'oprobane' obrasce.
• The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity. Dakle,curiosity u ruke... :)
By LeDeNa_

nekada smo bili spontani i bez velikih 'istina',danas,opet,u potrazi za njima,sve vise zbunjeni i sve manje spontani.zato i prihvatamo 'oprobane' obrasce.
• The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity. Dakle,curiosity u ruke... :)

Ne postoji sutra. Ne postoji ni danas dok se ne potrudis da ih imas.
..Stara ,izlizana ali istinita-lepota je u ocima posmatraca :) znaci prejudicija-out/inspiracija-in :)
:up:

p.s.otisli smo od teme ali smo ipak negde i dalje tu ;)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja u isto vreme želim da mi proleti što brže vreme do trenutka kada ću živeti kako želim, i žalim zato što ne koristim to vreme na kvalitetniji način, dakle gubim ga dosta.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by LeDeNa_

Leto je bilo beskrajno.
Ovo je tako istina.

Ovo je tako istina...

Leto kad dođe...pa traje i traje i traje...

I bilo je nekako lepo vruće, ne kao sada da ti se ne izlazi iz kuće preko dana...

Meni je isto vreme jako sporo proticalo.

A NAJSPORIJE
- ona emisija na tv, o poljoprivredi (posle Nedeljnog zabavnika a pre dečijeg filma i nedeljnog popodneva)...to kad počne, imaš osećaj da traje večnost...
- onda kad je trebalo negde da me voze kolima na duže...smrt (sad je i to potpuno obrnuto, samo mi daj da se vozim ili da me voze...ne postoji duga relacija)
- i popodne u zabavištu po onim kao poljskim nastavama pa kad nas vaspitačice stave da spavamo...NOĆNA MORA širom otvorenih očiju, tad sam i spavanje noću smatrao potpuno nepotrebnim a kamoli danju (na sve to - Miroslav je u krevetcu bio daleko pa nismo mogli da se vatamo za pače, nekako da ubijem vreme)

A sada leti, da. Ma i kada mi nije lep period, kada bi ono trebalo da se otegne, tako da ga doživim...leti, svejedno.
Korisnikov avatar
By Srklet
mrzim vrijeme, nemilosrdno je prema meni, a ja sam potpuno nemoćan.
i nije da gubim vrijeme, nego gubim od vremena.
Korisnikov avatar
By Incubus
Dokaz da vrijeme nije apsolutno !
Varijabilno je, bez obzira da li samo u našoj percepciji ili apriori.

Žalim za tim ''vremenom'', ali ne žalim za 90tim.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Incubus

Dokaz da vrijeme nije apsolutno !
Ja nikako da shvatim "Paradoks blizanaca".

Mada se poslednjih nekoliko godina nisam ni trudio...možda probam opet nekad.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Popeye

mrzim vrijeme, nemilosrdno je prema meni, a ja sam potpuno nemoćan.
i nije da gubim vrijeme, nego gubim od vremena.
prelepo receno
Korisnikov avatar
By Mars
Kasnije je no što sati pokazuju...

:sigh:
Korisnikov avatar
By nsc

just don't forget - curiosity killed the cat :catwoman:
Korisnikov avatar
By mili86
Bas smo to neki dan komentirali na sveucilistu... Vreme je jedini resurs kome covek ne moze naci supstitut i sto je nauka naprednija i tehnologija se brze razvija - vremena je sve manje. Tako da je nedostatak vremena jedini problem koji se predvidja coveku buducnosti. Ljudski mozak je sedamdesetih godina proslog veka obradjivao jednu rec u sekundi a danas je to 3-4 reci. Broj informacija koje dnevno primimo prelazi osam hiljada... Tesko je izboriti se sa tim, tako da ce novac sve vise gubiti vrednost u odnosu na vreme
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!