Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
...kad sam napravila dugacku pauzu od odbojke (vise godina je u pitanju) bilo mi je neobicno kada sam stala na teren...medjutim, cim sam prestala da razmisljam o tome, telo je nekako samo pocelo da izvodi pokrete....cak i da se snalazi.....

onda...apsolutno mogu da prizovem iz secanja osecaj pod nogama nekoliko podvodnih stena iz mesta gde sam provodila detinjstvo..

cega se vase telo seca?
Korisnikov avatar
By Mars
Razna preskakanja pre svega.

Kapije, ograde...Onda gde inače ne bi smelo da se ide, bude, zabranjen pristup...sve. Nekako je taj deo motorike konstantan svih ovih godina, ruke noge, na gore, preskok, na dole...savršeno funkcioniše na onaj isti deinjji način...

Zatim ronjenje, pa prvi trenuci pod vodom. Ekspresni povratak u najranije detinjstvo i zujanje u ušima i usporenost pokreta.

Šta još...

Na mleko sam se nekako navikao, da ga vidim...ali onaj kajmak po njemu...u trenutku mi se celo telo pretvori u središnji i gornji deo grudnog koša i ja mislim kako ću momentalno da povraćam. Jel se računa to?
Korisnikov avatar
By mrgud
moji prsti pamte solaze i ritmove koje nisam po desetak godina svirala - znaju sami od sebe, i uvek me prijatno iznenade
Korisnikov avatar
By Marvin
servis u tenisu
posle više od 10 godina sam izašao na teren, bacio lopticu, i to je bilo to

nisam mogao sebi doći od šoka

(kada sam posle toga pokušao da razmišljam o tehnici i poboljšam ga, sjebao se samo tako :lol: )
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by mrgud

moji prsti pamte solaze i ritmove koje nisam po desetak godina svirala - znaju sami od sebe, i uvek me prijatno iznenade
to se i meni dešava. prosto neverovatno! čak i kada ne možeš da se setiš melodije potpune, prsti znaju sve! ... neverovatno!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Marvin

servis u tenisu

(kada sam posle toga pokušao da razmišljam o tehnici i poboljšam ga, sjebao se samo tako :lol: )

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisto!!! dok god sam pokusavala da razmisljam, pravila sam greske...medjutim, ni jedna jedina greska u situacijama brzog reagovanja!...tacnije kada nisam imala vremena da razmisljam

inace, meni je to genijalan osecaj
Korisnikov avatar
By Marvin
Genijalan :yes:
Tako planiram i sa odbojkom da mi se desi... taman je 10ak godina prošlo :lol:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by hlaefdige

servis u tenisu

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisto!!! dok god sam pokusavala da razmisljam, pravila sam greske...medjutim, ni jedna jedina greska u situacijama brzog reagovanja!...tacnije kada nisam imala vremena da razmisljam

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiisto. :oskar:

To je ocigledno u svakom sportu tako: tenis, stoni tenis, bicikl, odbojka, basket, penjanje uz stepenice... :kasalj:
By str00ja
Kao mali, tipa vrtić i mladji razredi osnovne škole, išao na ples, hip-hop, dance, znači djuskanje u grupi. Posle gomile godina kad čujem neku pesmu uz koju smo radili koreografiju, a na nogama sam, iz zezanja mi se desi da provalim neke korake do originala, ali samo na nivou reflexa, navike, čegagod, nema šanse da bih to umeo da rekonstruišem logički.

Za plivanje takođe. Trenirao kao mali, i dan danas mi se dešava da niotkuda kad plivam odvalim neke pokrete iz nekih vežbi koje smo učili nesvesno. Ili npr. često čim dotaknem ivicu bazena imam refleks da se odgurnem i okrenem onako profi :P

Jeste super osećaj takve automatske radnje :)
Korisnikov avatar
By bu
cega se ne seca..najvise se seca bajsa..jer i dan danas kad krenem da vozim bajs..(vozim kao manija)..desi se da padnem negde..jer sa bajsom nema gde nisam isla..onda dok sam bila mala zavlacenja silna po nekim mestima itd..a i dok sam trenirala silne neke povrede dobiljala..tako da na promenu vremena moje koleno se seti svega sto nisam trebala da radim :D
By str00ja
E da, i ja bajs vozim maltene svake prestupne, i kad god sednem, ko da ga vozim redovno, svuda se s njime zavlačim, strateški kočim, super motorika i kontrola itd. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Nije mi tu knjiga, odprilike (a možda i tačno ovako) :D

"Zapamti ovaj trenutak kada je telo majke izlečilo svaku bol tvoje duše"
Anita Diamant, Crveni Šator

Preporuka za čitanje, da bolje razumemo naše ženske pretke (ali neeeeeeeeeee kao u Habjanovićkinom Ženskom Rodoslovu!!)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Red_Tent

(pozdrav Dini!) :bye:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

eh, moji su počeli baš opasno da zaboravljaju. a te radosne momente otkrivanja prstopamćenja sam baš volela. :sigh:

baš ti je ql ova tema, h! :dance:
Korisnikov avatar
By Sunce
Badminton. Obozavam ga. Ali da razmene traju i traju.

...a nekako sam shvatio da je badminton tako gej. Gresim li?
Korisnikov avatar
By Sunce
Da, da, sa cipkanom suknjom...Igrao sam badminton imitirajuci Moniku Seles i Stefi Graf.

Vise sam voleo bele glavice lopte nego crvene. Kad igram badminton prozima me neopisiva radost.

Slika
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja nikad nisam uspela da ga savladam. svaka cast.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by sing&dunum
Originally posted by hlaefdige

servis u tenisu

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiisto. :oskar:

To je ocigledno u svakom sportu tako: tenis, stoni tenis, bicikl, odbojka, basket, penjanje uz stepenice... :kasalj:
e da ti kazem nesto :smeh:

imas pokrete koji su urodjeni i koji su steceni. urodjeni pokreti su zakodirani u genima, kao sto su hodanje, trcanje, bacanje, penjanje..tako da ucio ti bebu da hoda ili ne, ona ce prohodati.

steceni pokreti su novi pokreti koje ucimo. ucenje svakog novog pokreta prolazi kroz nekoliko faza. u prvoj fazi kada covek uci neki novi pokret kora velikog mozga je maksimalno angazovana. covek puno gresi i dosta razmislja o samom pokretu. ponavljanjem i ispravljanjem gresaka stvara se tzv. inervacijski obrazac koji se vremenom spusta ispod kore velikog mozga, covek sve manje razmislja o samom pokretu. automatizovani pokreti su kada se sam pokret izvodi bez angazovanja kore velikog mozga. i na kraju imas fazu "praksije", to su pokreti koji se nikada ne zaborave bez obzira sto ih ne izvodis godinama. znaci, ne pravite nove obrasce vec aktivirajte stare i necete da gresite :)
Korisnikov avatar
By Insorcer
Gle...sve srećnik do srećnice! :D Motoričke šeme se, posebno za one složene pokrete, vrlo lako modifikuju i brišu u zavisnosti od toga koliko se često pokreti (ne)ponavljaju?!

Mnogi ljudi nakon npr. "razgipsane" noge moraju ponovo učiti hod sa podjednakim osloncem na obe noge.

Ili ste kako rekoh srećnici (te su vam se šeme za pokrete očuvale i pored neponavljanja pokreta), ili ste nesvesno svaki od pokreta na ovaj ili onaj način periodično ponovili...
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Seca se raznih preskakanja (najvise ograda), pendranja po drvecu (tresnja, lesnik, kesten)... :kesa:
Zatim karatea, koraka dok smo ucili kate, udarce, stavove, prvih susreta sa vodom, prvo ronjene, voznja bajsem, rolerima... :)
Korisnikov avatar
By Delete

Taj rad!
Mislim da Crnog leptira i u snu znam da odsviram, iako gitaru godinama nisam uzela u ruke.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Delete

Taj rad!
Mislim da Crnog leptira i u snu znam da odsviram, iako gitaru godinama nisam uzela u ruke.

E ja sam se protivio da tu pesmu prvu naucim,tako da pamte,pamte moji poplaveli prsti The man who sold the world i Stairway to heaven..Eto sad me obuzme seta:(

U sledecem postu cu nabrajati sve ostalo...
Korisnikov avatar
By sunflower5
Prvo što mi sada pada na pamet je koreografija koju smo kao klinci spremali za neku priredbu u osnovnoj školi.

Tu pesmu baš dugo nisam čula,a sramota me ja da je sad imenujem...uopšte nije u fazonu :D
I kad sam je slučajno čula pre neki dan,probala sam te pokrete,setila se skoro cele koreografije i oduševila se :radosnice:

Uopše nisam mislila da sam je tako dobro naučila,da je ne zaboravim posle više od 10 godina.

:balerina:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Kragi

kuckanja po tastaturi :oskar:
A bas sam razmisljao ko ce da se seti ovoga.

LIcno sam mislio na brojeve telefona, kada mi mozak zabaguje, i nema sanse da se setim kako ide neki broj koji sam cesto zvao, pustim prste da se sete.

I sete se ,)

..

i...trenirao sam basket.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!