Imam par drugara homoseksualaca, i oni su mi OK. To je seksualno opredeljenje koje ne podržavam, ali mi ne smeta.
Ja izgleda jedini imam neki trip na ovoj temi, i rado cu ga podeliti...
Ne razumem cemu ova tema. Kada se procita sta je zapravo rekao, ovaj uvodni post ne predstavlja sustinu tog intervjua, i uvodni post ima ton kao da taj Steva podrzava gej ljude, iako Steva kaze:
"To je seksualno opredeljenje koje ne podržavam, ali mi ne smeta."
Sta to uopste znaci?
To kao da imputira, a i samo rabljenje reci opredeljenje mozda sugerise, da decko nije informisan da seksualna orijentacija zapravo nije nikakvo opredeljenje, nije izbor. Dakle, on ne podrzava homoseksualnu orijentaciju.
Podrska je rec koja ima smisla da se koristi za neke pokrete, opredeljenja, za neki izbor, opciju itd. homoseksualnost nije nista od toga.
Homoseksualci nisu birali svoju orijentaciju.
Slicno je reci: ne podrzavam plavookost ljudi, ili levorukost, ali nemam ni nista protiv njih.
Pitanje je sta to uopste znaci, ima li smisla, koju informaciju to nosi?
Nesto slicno smo mogli cuti od politicara i onog budze u policiji u Utisku nedelje povodom Povorke ponosa:
"Nasa obaveza kao drzave je da zastitimo gradjane, pa i ucesnike povorke od nasilja, ali ne delimo njihova uverenja i stavove."
Ma kakva su to posebna uverenja, stavovi koje navodno propagiraju ucesnici Povorke?
Seks. orijentacija nije stav, niti uverenje, ne moze se propagirati.
Ucesnici povorke se bore za prava koja imaju i ostali gradjani, za postovanje njihovih ljudskih i zakonskih prava (time i protiv diskriminacije), za ravnopravnost.
Nisu to neka "specijalna" prava i zahtevi, nego ista kao i u hetero vecini.
Jedini smisao koji ja vidim u takvim frankenstajn-izjavama je da zele da se dodvore i homofobima i gej ljudima.
I zasto je onda Grand pevac Steva zasluzio ovu temu?
Zato sto kaze da njemu ne smeta?
Je l smo jos uvek u fazi da treba da pišnemo u gaće od sreće kad neko kaze da mu ne smetamo samom našom egzistencijom? Ili sto se druzi sa gej ljudima, sto su mu ok (kao sto je istaknuto u naslovu), ali pritom da "ne podrzava" nerazdvojivo svojstvo njihove licnosti.
Ili decko nije informisan, il zeli da izigrava diplomatu ko ovi nasi politicari, da se jebe, a da mu ne udje.