Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By maka
idi kako si me isripovao,mojoj devojci koja se zove Ana je skoro preminula majka.

ont : mislim da ce ovo postati najnormalniji nacin izjavljivanja saucesca,jer nove generacije su sve digitalnije i digitalnije.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Meni je nekako uvek bilo strasno to izjavljivanje saucesca...

.. .znas kada je neko tuzan, i prolazi sve to,
najmanje treba da se ja sada tu nesto "saosecam"

... znam da je to neki usvojeni red, ali mislim da je nekada
dobar i zagrljaj, pogled, dodir, stisak ruke...

ne znam za "ne fizicke" kontakte... onda mozda
telegram.. ali sa nekim prigodnim tekstom..
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Andjelika

Meni je nekako uvek bilo strasno to izjavljivanje saucesca...

.. .znas kada je neko tuzan, i prolazi sve to,
najmanje treba da se ja sada tu nesto "saosecam"

... znam da je to neki usvojeni red, ali mislim da je nekada
dobar i zagrljaj, pogled, dodir, stisak ruke...

ne znam za "ne fizicke" kontakte... onda mozda
telegram.. ali sa nekim prigodnim tekstom..
:up:

A to izjavljivanje saučešća preko fejsbuka mi je užasno, možda čak i bolesno!
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by ns.happy
hoce li ovo postati novi nacin izjavljivanja saucesca? ono kao telegram itd.
sto da ne. ne vidim nista lose u tome. kad ti neko ode, znaci ti neka podrska bila ona na fejsbuku ili na pak papiru telegrama poste.
By Hans
"Kad mi neko ode" potrebna mi je podrska ljudi koje znam. I samo njihova. I to podrska najblizih. To je lep znak paznje. Telegrame vam shalju opet ljudi koje znate. Iznoshenje necije smrti javno i pricanje o tome je neukusno i ne bih voleo da na nekom mediokritetskom sajtu koji svi posecujemo takve stvari budu objavljene. No dobro, kulturni obrasci u Srbiji i celom svetu su pod znakom pitanja.
Korisnikov avatar
By Rei
Meni je ovo nekako analogno situaciji da izadjesh na ulicu i deresh se da je komshinici neko umro i da moramo da joj pruzhimo podrshku... Degutantno. Zashto to nije moglo privatnom porukom, ako vec ne mozhe uzhivo? Iako je opet digitalno, ipak je prisnije, i meni lichno bi vishe znachilo.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ti ces svakako imati podrsku od bliznjih na prisniji nacin.

ja fejsbuk vidim kao umrlice u politici gde mozes da ostavis koment podrske :D
Korisnikov avatar
By Tungi

http://www.facebook.com/group.php?v=wal ... 6533955086

grupu je neko otvorio da bi devojcici ani pomogao da preboli gubitak cini mi se mame, nisam skontao.

na stranu sto deluje potpuno bizarno, sta mislite, hoce li ovo postati novi nacin izjavljivanja saucesca? ono kao telegram itd.

Ta "praksa" je vec ustaljena na zapadu(u Americi,Kanadi),barem kako mi je Mars pricao..Imaju sve moguce cestitke,pa cak i za izjavljivanje saucesca,s tim sto se boje samo malo uskladjuju:lol:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Fejsbuk je realan onoliko koliko i "normalni" život, ima svega i svačega, pa je po meni sasvim OK i izjavljivanje saučešća.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
odvratne su mi te grupe saucesca :bljak:

u poslednjih recimo godinu dana nekoliko srednjoskolaca je izginulo/umrlo, i niknulo je 100 grupa. nedavno je jedna devojcica iz moje skole izvrsila samoubistvo, i trebalo je samo brojati sate do otvaranja grupe.

pocelo je stvarno da mi smeta..
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Tungi
Ta "praksa" je vec ustaljena na zapadu(u Americi,Kanadi),barem kako mi je Mars pricao..Imaju sve moguce cestitke,pa cak i za izjavljivanje saucesca,s tim sto se boje samo malo uskladjuju:lol:
Postoje, ali stvar je ličnog izbora i ukusa šta će ko koristiti, zavisi od kulture i običaja. Lično prisustvo je i dalje sasvim dobar način da nekom izraziš saučešće bilo gde na svetu.

Baš ovih dana nešto čitam, u Gani postoji praksa izdavanja priznanica za izjavljivanje saučešća. Obično se priloži i neka novčana svota i onda porodica čuva tu evidenciju da bi se odužila kad ovim prvima neko umre, jer se puno polaže na reciprocitet.

Koliko ljudi, toliko ćudi.

Na FB mi je bezveze i neukusno da se okači na tarabu pa svi gledaju, saučešće nekako treba da bude lično saučešće u nečijem gubitku, a ne demonstracija podrške vašarskog tipa sa srcedrapajućim izjavama. A poruke kao poruke su ok, isto kao telegrami, ako ne može uživo, svaki način da nekom staviš do znanja da si tu za njega je u redu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by AngraMaina

Na FB mi je bezveze i neukusno da se okači na tarabu pa svi gledaju, saučešće nekako treba da bude lično saučešće u nečijem gubitku, a ne demonstracija podrške vašarskog tipa sa srcedrapajućim izjavama. A poruke kao poruke su ok, isto kao telegrami, ako ne može uživo, svaki način da nekom staviš do znanja da si tu za njega je u redu.
ne znam, ja sam u dilemi. kao da je sramota biti u zalosti. kao da tu devojcicu treba da je stid sto joj je neko umro i sto sada pati. dakle - sve na wall, po toj logici.
sa druge strane, ako sve ide na wall, kao da se gubi na ekskluzivitetu te boli i njene patnje, pravi se cirkus od toga. sto opet vodi ka pretpostavci - svakom je njegova bol najveca i ''posebnija'' od tudje.
hm. konfuzija.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Izjavljivanje saučešća treba da bude licem u lice, bitan je taj neki lični kontakt, koliko ja to razumem cilj je da se prenese emocija i pravo saučestvovanje u bolu. U izuzetnim slučajevima telegram. To je neko moje mišljenje.

Mada, facebook mu sad izgleda i dođe kao neka strana sa čituljama gde su mogući komentari, ali meni lično to je nekako degutantno.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by AngraMaina

:up:
Korisnikov avatar
By Dina
Pa ja mislim da to nije tako lose, naravno zavisi kako osoba dozivljava... a usla sam u grupu i videla da se Ana javlja. Pretpostavljam da su to njeni prijatelji koji ce doci kod nje i inace, ali na kraju dana kad ostane sama moze da udje u grupu. Sem toga tu saucesce mogu onda da izjave i fb prijatelji koji joj nisu tako bliski a osobi koja je u zalosti znaci da sto vise ljudi saucestvuje u bolu.

Mislim da internet ima takodje svoju "zaslugu" da povezuje ljude u istim situacijama. Bez obzira koliko nam je neko prijatelj cesto nam vise moze znaciti podrska osobe koja ima slicno iskustvo, jer prijatelj saucestvuje a ne zna koliki je neki bol, a ta osoba zna jer je i sama kroz to prosla. To je slicno funkcionisanje kao one grupe koje gledamo u filmovima - roditelji koji su izgubili svoju decu ili tome slicno.
Korisnikov avatar
By Frey
Ja sam u Ženevi video namensku "čestitku" za saučešće ili tako neku prigodu. Koverat je sivi sa srebrnim povezom, a čestitka je detaljno oslikana svim motivima sahrane: sanduci, crnina, krst, plač itd. Naravno, unutra ima i nekakav templejt poruke (nisam ukapirao, na francuskom je), ali verovatno ima negde sa strane i da se napise kome je upucena i od koga. Ili se to prosto adresira na koverti, nemam pojma:) Potpuno praktično i bezlično. Još samo da svira neku tužbalicu ili uspavanku...
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Dina
Pa ja mislim da to nije tako lose, naravno zavisi kako osoba dozivljava...
upravo to. ja npr. tako nesto nikad ne bih uradio ni sebi ni nekom drugom, ali ne vidim nista lose u tome da se neko na taj nacin isprazni, olaksa sta vec. ako ce nekome takva grupa da pomogne, why not. nit mi je degutantno nit mi je morbidno.
Korisnikov avatar
By CareBear
Ovo mi je ulepsalo vece... Kako deca mogu da budu morbidna to je fantasticno.
Sad me izvin'te, odoh da maloj Ani uradim grafit saucesca na zidu od zgrade/kuce.
Korisnikov avatar
By jukie
ne znam, ja sam u dilemi. kao da je sramota biti u zalosti. kao da tu devojcicu treba da je stid sto joj je neko umro i sto sada pati. dakle - sve na wall, po toj logici.
sa druge strane, ako sve ide na wall, kao da se gubi na ekskluzivitetu te boli i njene patnje, pravi se cirkus od toga. sto opet vodi ka pretpostavci - svakom je njegova bol najveca i ''posebnija'' od tudje.
hm. konfuzija.
-Pa postoji valjda izjava saučešća (privatno se obratiš ucveljenoj osobi - članu porodice, da je malo tešiš),

-pa postoji komemoracija (događaj gde se okupe ucveljeni prijatelji i kolege),

-pa postoji in memoriam (osoba koja je najbolje poznavala preminulog napiše esej pa se objavi u zborniku društva),

-pa postoji rip objava na forumu (gde niko od nas u stvari lično ne poznaje preminulog ali je taj neko preko medija uticao na naš psihofizički razvoj pa nam nije svejedno).

-itd.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dina

Pa ja mislim da to nije tako lose, naravno zavisi kako osoba dozivljava... a usla sam u grupu i videla da se Ana javlja. Pretpostavljam da su to njeni prijatelji koji ce doci kod nje i inace, ali na kraju dana kad ostane sama moze da udje u grupu. Sem toga tu saucesce mogu onda da izjave i fb prijatelji koji joj nisu tako bliski a osobi koja je u zalosti znaci da sto vise ljudi saucestvuje u bolu.

Mislim da internet ima takodje svoju "zaslugu" da povezuje ljude u istim situacijama. Bez obzira koliko nam je neko prijatelj cesto nam vise moze znaciti podrska osobe koja ima slicno iskustvo, jer prijatelj saucestvuje a ne zna koliki je neki bol, a ta osoba zna jer je i sama kroz to prosla. To je slicno funkcionisanje kao one grupe koje gledamo u filmovima - roditelji koji su izgubili svoju decu ili tome slicno.
Ovako i ja razmisljam o toj temi.
Internet i facebook su odavno postali deo nasih zivota, jos jedan od nacina kako se ljudi povezuju. Ne shvatam to obavezno kao beg od stvarnog zivota, vec kao jedan njegov deo. To sto su drugari Ani otvorili grupu podrske ne znaci da je to jedini nacin kako ucestvuju u njenom zivotu.
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
odvratno.
dok sam imao fejs to me je uvek izbacivalo iz takta.

ako vec ne mozete da budete pored te osobe, citulje u politici i/ili telegrami su prihvatljivija varijanta da pokazete ozaloscenima da ste uz njih.
ma koliko da je neko savremen mislim da to nije nacin na koji to treba da se uradi.

na kraju krajeva, dovoljno je da pogledate naslov grupe i jasno vam je ko je to pisao.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by M666

odvratno.
dok sam imao fejs to me je uvek izbacivalo iz takta.
hoces da kazes da se ovo cesto desava? ja sam tek sad naisao na tako nesto... :shok2:
Korisnikov avatar
By *deni*
Koliko ljudi, toliko ćudi, što je već neko lepo primetio gore.
Meni je grupa za saučešće preko fejsbuka neprihvatljiva, kao što mi je bilo neprihvatljivo i to što mi je jedan poznanik, na moje veliko zaprepašćenje, pre neki dan prikazivao na kompu fotke svoje nedavno preminule majke u mrtvačkom sanduku, pred pokop.
Veoma sam se uznemirio posle takvih prizora i pitao ga zbog čega mi te slike prikazuje, na šta mi je on odgovorio - " I to je život.. "
Mogu da razumem da neko pravi takve slike isključivo za ličnu upotrebu i uspomenu, ali ne shvatam poentu prikazivanja takvih vrlo bolnih i tužnih, ličnih slika drugim ljudima van najuže familije.
Korisnikov avatar
By blabla54380
M666
al ako imas samo umrlice u poltici i telegrame, ne mozes da prosledis komentar ne seri da ti je baba umrla. nece ptt da prima to, ja probao.
Korisnikov avatar
By 2kune
ja bih rado svima vama izrazio saučešće zarad fejsbuka...
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
@ hepi: da. desava se... nabasao sam na par grupa u kojima su oni koji nikada nece zaboraviti neke likove koji su izginuli u saobracajkama...

@ sprinter: "dozvoli, pojasni!" :P
:kosa:
ako sam dobro s'vatio tvoje pisanije, moj odgovor je: ne verujem da ce iko, ko je pri zdravnoj pameti, objavljivati u statusu da mu je baba riknula! to se tako ne radi, izadjes na prozor i krenes da se deres ili ako te boli grlo ukljucis se na neki fm... :P
ko treba da zna - saznace, a bitni ljudi ce biti tu...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!