- 21 Jan 2010, 13:09
Dok sam posmatrao sneg kako pada i kada mi jedna mala pahulja dodirnula glavić doživeo sam epiphany najveće vrste.
Shvatio sam da bi trebalo da svi zajedno definišemo značenje nekih reči i izraza koje redovno koristimo, ali koje smo subjektivno definisali.
Tako da predlažem da lepo definišemo sledeće reči:
Tetka, kurva, drolja, pička, peder, konj, skot, stoka, šaban, kurac, bulja...
Hajde lepo da iznesemo naše definicije gornjih reči, te da kao naši pretci u Nikeji davne 325godine i mi učinimo nešto za ljude ovog sveta.
Par primera:
Baš si kurac.
koliko je slično i u čemu različito s rečenicom:
Baš si pička.
Da li su te reči sinonimi? Ako jesu za šta tačno. Ako nisu, onda koja je razlika.
Ali to nije jedini problem, trebalo bi analizirati pravilnu upotrebu tih reči, u ovome slučaju kurac i pička.
Da li je pravilno upotrebiti reč pička na muževnom mladiću?
Ili je samo pravilno upotrebljivati na fem mladićima.
Šta je s polom?
Da li je pička isključivo povezana s ženskim polom, ili se odnosi i na muški? U kojim situacijama?
Verujem da su ove dve reči lakše za analizu i definisanje, od reči tetka, koja trenutno može značiti sve, od familije do ružičastog slona.
Shvatio sam da bi trebalo da svi zajedno definišemo značenje nekih reči i izraza koje redovno koristimo, ali koje smo subjektivno definisali.
Tako da predlažem da lepo definišemo sledeće reči:
Tetka, kurva, drolja, pička, peder, konj, skot, stoka, šaban, kurac, bulja...
Hajde lepo da iznesemo naše definicije gornjih reči, te da kao naši pretci u Nikeji davne 325godine i mi učinimo nešto za ljude ovog sveta.
Par primera:
Baš si kurac.
koliko je slično i u čemu različito s rečenicom:
Baš si pička.
Da li su te reči sinonimi? Ako jesu za šta tačno. Ako nisu, onda koja je razlika.
Ali to nije jedini problem, trebalo bi analizirati pravilnu upotrebu tih reči, u ovome slučaju kurac i pička.
Da li je pravilno upotrebiti reč pička na muževnom mladiću?
Ili je samo pravilno upotrebljivati na fem mladićima.
Šta je s polom?
Da li je pička isključivo povezana s ženskim polom, ili se odnosi i na muški? U kojim situacijama?
Verujem da su ove dve reči lakše za analizu i definisanje, od reči tetka, koja trenutno može značiti sve, od familije do ružičastog slona.