Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Zanima me vaše mišljenje oko jedne stvari: da li u doba blogova, twittera, facebooka i drugih oblika socijalne komunikacije među ljudima na internetu (a sigurno će se i dalje to polje razvijati), forumska komunikacija ima smisao ili se taj smisao polako gubi?

Da li je forum forma koja odlazi u prošlost ili još uvek ima neki smisao?
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja odbacio i fejs i svaki drugi vid internetske komunikacije.Ipak sam za forumsku formu;)
Korisnikov avatar
By Loreley
Uvek će biti poklonika foruma, bez obzira na sve gore navedene forme :teletabisi:
Korisnikov avatar
By 2kune
forumska komunikacija itekako ima smisao, ali su forumi ipak odslužili svoje... zapravo, kako sam to već odavno govorio :deda: , to je isto ko sa starim dobrim kafanama... kafići su ih pregazili jer ljudima sve više treba što površnija komunikacija... zato će kojekakvi twiteri i fejsbuci pregazit forume koji će (p)ostati svratišta penzionera poput mene... :pop:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja i dalje sa dve grupe ljudi komuniciram preko mejling lista jer nismo uspeli da se organizujemo da napravimo forume
Korisnikov avatar
By KiWi
Forumi polako odumiru, ako je verovati statistici .... Ipak, ja sam ovde starosedelac (stari sedelac) pa ću pokušati da se održim do kraja ...

Offtopic: Zašto ova tema nije postavljena kao anketa?
Korisnikov avatar
By jenny
Ja mislim da pojava novih oblika komunikacije ipak ne ugrozava forume, te da ce opstati...pa videcemo :)
Korisnikov avatar
By Loni
Forumi odumiru, ali to za gej populaciju ne vazi.

Na fejsbuku ipak mora da se nastupi s pravim imenom, ako zelimo da delujemo iole ozbiljno.
Gejevima to ne odgovara.

Tamo ne smem da napisem isto sto i ovde...

Prednost foruma je taj sto je ovo ipak jedan MASKENBAL.
Pises, a vecina njih ne zna ko se krije iza nika.

No to ne znaci da ovaj sajt ne treba unaprediti recimo blogom.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mozda neki drugi forumi...nesto mi se cini da je ovaj neunistiv...divna jedna velika disfunkcionalna porodica
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Tot

Zanima me vaše mišljenje oko jedne stvari: da li u doba blogova, twittera, facebooka i drugih oblika socijalne komunikacije među ljudima na internetu (a sigurno će se i dalje to polje razvijati), forumska komunikacija ima smisao ili se taj smisao polako gubi?

ne odlazi u proslost.

ne mogu da zamislim ikakav smislen vid diskusije na fejsbuku. (ne racunam forume pri grupama - to je opet forum, integrisani)

ono lajkujem ti post.
Korisnikov avatar
By svejedno
hm....ne.

..

Kao ni radio, kao ni TV, recimo.

..

I ovo sto je m.. napisala, ispod svakog bloga/u svakoj grupi na fb/i tome slicno/ postoji rasprava - integrisani forum.

..

A ne umiru ni knjige, sto se pretpostavljalo da ce se desiti vec dolaskom radija.

...

I primetio sam da forumi koji povezuju usku grupu ljudi, poput ovog, imaju...hm..vernu..publiku, recimo.

..

A imaju i te smajlove ,)

..

Internet - the more diversity, the better.
Korisnikov avatar
By Dina
Polako da, narocito oni opste namene... To je meni zao jer fb, blogove ne volim ni priblizno kao forume. Ali mislim da oni namenjeni odredjenoj grupi ljudi nisu u krizi, naprotiv... Mislim na ovaj nas lgbt forum, roditeljske forume i tome slicno.
Korisnikov avatar
By maka
Forumi su proslost,ali nas ne verujem da ce ikad biti,uvek ce dolaziti novi i novi mladi forumasi kojima ce ovo mesto biti WOW,jer ce preko foruma upoznavati ljude s kojima mogu da bude ono sto stvarno jesu.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Tot

da li u doba blogova, twittera, facebooka i drugih oblika socijalne komunikacije među ljudima na internetu (a sigurno će se i dalje to polje razvijati), forumska komunikacija ima smisao ili se taj smisao polako gubi?

ovo mi je tvrdnja koja sliči onoj o nestanku potrebe za gotovim novcem, tiskanim knjigama i novinama itd... :)

istina je da se manje pise nego prije, i jedan dio ljudi ima manji interes za pisanjem, ali forumarenje ima jednu prednost koja se ne moze toliko pokriti upotrebom socijalnih mreza: mogućnost za bilo kakvu konkretniju (i poduzu) diskusiju o raznovrsnim temama s velikim brojem korisnika koji dijele odredjene interese :)

blog je sasvim drugacije definiran i vise mi je rijec o nekakvom 'monologu', socijalne mreže su ograničene brojem osoba koje su povezane s korisnikom, a neke tipa twitter i prostorom za diskusiju.

skraceno, forum ima svojih drazi i imat ce uvijek svoju publiku :)
Korisnikov avatar
By Tungi
[offtopic]Ajde ti na ne ljuti se.. :D [/offtopic]
By J...
Originally posted by erkondisn

forumarenje ima jednu prednost koja se ne moze toliko pokriti upotrebom socijalnih mreza: mogućnost za bilo kakvu konkretniju (i poduzu) diskusiju o raznovrsnim temama s velikim brojem korisnika koji dijele odredjene interese :)

:up: tacno

Kad nestane interes za ovo nestace i forumi. A ne verujem da se to moze desiti, sem u slucaju ako buduce generacije totalno zaglupe.
By Kragi
^mislim da je to zato sto je namenjen specificnoj "grupi" ljudi, odnosno LGBT populaciji (ne iskljucivo, but..) a pritom u sufixu ima rec gay-SERBIA :D Ne mislim da se po bilo cemu razlikuje od ostalih socijalnih zajednica na netu, cak za nekima mnogo kaska ...
Ne znam, meni je ovaj vid socijalne komunikacije u potpunosti odgovara - a i nisam aktivan nigde drugde, nemam facebook. my space, gayromeo profile, rotkvu, smokvu, gaydar i sl :D

EDIT: sad videh
Originally posted by Loni

Forumi odumiru, ali to za gej populaciju ne vazi.

Na fejsbuku ipak mora da se nastupi s pravim imenom, ako zelimo da delujemo iole ozbiljno.
Gejevima to ne odgovara.

Tamo ne smem da napisem isto sto i ovde...

Prednost foruma je taj sto je ovo ipak jedan MASKENBAL.
Pises, a vecina njih ne zna ko se krije iza nika.

No to ne znaci da ovaj sajt ne treba unaprediti recimo blogom.
Upravo .. :nokti:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Naprotiv. Svi moji poznanici su članovi razno raznih foruma i veoma su aktivni, a večina kaže su se zasitili reality sajtova.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Verujem da formum je forma koja polako odlazi u zaborav, ali ne toliko zbog pomenutih sajtova, koliko zbog sadrzaja i odnosa medju korisnicima...
Korisnikov avatar
By ultraviolet
Originally posted by m..
Originally posted by Tot

ne odlazi u proslost.

ne mogu da zamislim ikakav smislen vid diskusije na fejsbuku. (ne racunam forume pri grupama - to je opet forum, integrisani)
x
zapravo, forumi će večno živeti. :zongler:
Korisnikov avatar
By Rei
Fejsbuk ne mozhe da zameni forum, jer funkcionishe drugachije, forum je mesto za diskusiju, a ne za virtuelno kafenisanje, dodushe to je upravo ono u shta se pretvorio ovaj forum, ali ajde, ali fejsbuk ne mozhe da funkcionishe obrnuto.

Zhivciraju me te teorije kako ce jedan medij da potisne drugi, kako ce tv da potisne radio, kako ce internet da potisne shtampane medije etc.. E pa nece, i dalje slusham radio koliko sam ga slushao i ranije (ne slusham ga, fuck off), i dalje kupujem novine i chasopise koje sam kuovao ranije, i ne planiram da prestanem iako mogu da sachekam koji dan i sve to prochitam online... Nije isto.
Korisnikov avatar
By 2kune
Otkrijmo dakle svima tajnu koju jedino mi stari gay forumaši znamo pa će svi opet da se vrate na forume...
Tajna svih tajni: FORUMI SU AFRODIZIJAK! :hvala:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Fejsbuk je pogodniji za lagani, gotovo (ne)primetni coming out :)

Plus što u sebe ima integrisan forum, chat, mail(ing) liste i svu živu i mrtvu multimediju...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Da je zastareo, zastareo je, ali opstaće.
Korisnikov avatar
By Tungi
I sta mi je na kraju ostalo od facebooka?Farmville:kopa:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Originally posted by Tungi

I sta mi je na kraju ostalo od facebooka?Farmville:kopa:

To ne igram. Sve zavisi od izbora koje si napravio. Na fejsu dobijam važnije vesti, izbor korisinka sa tjuba, zanimljivosti, gluposti itd...

Uglavnom, kao u Mojoj fotki ovde, nikad se ne može desiti da neko stavi sliku na minut i onda je skloni, pa ti lovi taj period vremena... :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!