Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li ste se danas ispovedili popu ?

1. Uopšte ne praktikujem da se ispovedam, iako sam grešan-grešna
8
62%
2. Uopšte ne praktikujem da se ispovedam, jer postupam uvek kako Bog nalaže, po vrlini, pa i nemam šta da ispovedim
2
15%
2. Ispovedam se, ali selektujem samo sitnije grehe koje priznajem
1
8%
3. Ispovedam se potpuno iskreno
2
15%
Danas je kod katolika dan kada se, pred nastupajući Božić, vernici ispovedaju popu i tako čiste grešnu dušu.
Oni koji iz moje okoline praktikuju taj običaj mahom kažu da to rade iz navike, jer su tako vaspitavani, ali neće da mi odgovore na pitanje da li se pred popom do kraja otvore i priznaju sve grehe, ili se zadržavaju na ispovedanju bezazlenih prestupa.
Ja sve mislim da je ovo drugo preovlađujuće...
Da li se vi ispovedate i šta saopštavate popi tom prilikom ? Da li cenzurišete listu svojih grehova, ili ste do kraja iskreni ? Ili možda ne idete da se ispovedate, jer smatrate da nikad nemate ni jedan greh na duši ?
:pop:
Korisnikov avatar
By Mage
A gde je opcija nisam vernik? :nesiguran:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Mage

A gde je opcija nisam vernik? :nesiguran:
Pa to se vodi pod ovu prvu opciju -

Korisnikov avatar
By Sunce
Potpuno se iskreno ispovedam. Toliko iskreno da popu priznam: "Jako mi se dize na vas, moj kurac eksplodira kada se nadjem u vasoj blizini! Sta da radim? Koliko Marija da otpevam, koliko da se molim?" Onda provirim da osmotrim da li ga je napalila moja prica. Hmmm, sve se vidi po medjunozju. :blush: Gresna monahinja.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nisam katolicke veroispovesti.
Oni za te rabote imaju fine male kutijice, zavuku se popa i gresnik/ca, pa se siti ispricaju.
Kod ovih mojih pravoslavaca nema kutijica... nego se lepo sagnes popu, pa tako... u ravni sa njegovim organom, on te preko glave pokrije mushemom koju nosi oko vrata, kazes 'gresna sam' i pricestis se. Mislim, nije prigodno tako pod mushemom divaniti... za to treba poseban termin, a onda se valjda zavuces pod mantiju... :smeh:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
to nije mushema vec epitrahilj :evil:

ni ja se ne ispovedam popovima...samo majka Armandu
Korisnikov avatar
By Mage
Jednom sam se samo u životu ispovedio. Kada sam imao 9 godina, poubijao sam neke puževe i savest me je grizla mesecima. Keva nije više znala šta da radi damnom pa me je odvela kod sveštenika da se ispovedim :)

Sećam se da sam strašno plakao dok sam mu pričao svoj greh, a činilo mi se da se on smejao :lol: Kako god, bilo mi je posle lakše :D
Korisnikov avatar
By Mage
Jao sad kad se setim tih puževa... Izludeo sam sve u kući sa njima :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
E samo sam čekao kad će neko postaviti pesmu " Pitala sam popa " od Verke....
:happysmoke:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ju, sad tek vidim da sam omaškom dva puta stavio redni broj 2 na listi ankete....
Pardon.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by haemoglobin87
Originally posted by Mage

Jednom sam se samo u životu ispovedio. Kada sam imao 9 godina, poubijao sam neke puževe i savest me je grizla mesecima.
:sweet:
A da li si ih stamanio radi korišćenja u svrhu ishrane, ili iz čiste obesti ?
Ono prvo nije greh, jer si morao da utoliš glad, a mesojed si.
Ni tigar nije grešan kad prikolje košutu da bi je pojeo.
:curka:
Korisnikov avatar
By *deni*
A možda su i ovako skončali ti ukusni i pikantni pužići ----- > :testerica:
Mora kućica nekako da im se razbije i preseče, da bi se došlo do mesa za ishranu....
:testerica:
Korisnikov avatar
By istok
Poslednji put kad sam se ispovedio svesteniku, nije hteo da me pricesti vec mi je rekao da su moji gresi toliko veliki i da dodjem sledece godine.
:cekam: :cekam:
By Hans
Originally posted by *deni*

Ako neko nije vernik, onda za njega ne postoji institucija zvana greh. Nemojte one koje crkva nije uzela pod svoje da svrstavate u isti kos, to jako vredja. Ok?
A ti Deni, malo lepse definisi svoja pitanja. Dovode do konfuzije.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by *deni*

A da li si ih stamanio radi korišćenja u svrhu ishrane, ili iz čiste obesti ?

Stamanio sam ih jer sam bio ljut na kevu što mi nije dala da ih držim na terasi :(

I'm a terrible person...
Korisnikov avatar
By *deni*
Uuuuuuuu.... to je baš krupan greh.... U stvari sticaj više krupnih grehova....
Računaj samo... Bio si gnevan na majku što ti ne da da držiš pužiće na terasi, suviše tašt i sebičan da ih pustiš da žive negde drugde, daleko od tebe.... Pa si ih još na kraju ubio, jer si odlučio da ako ne mogu da žive kod tebe na terasi, neće živiti nigde...
Mnogo si grešan...
:pop:
Mnooogo !!!
Korisnikov avatar
By kal zakath
Prvi put čujem da je danas neki specijalni dan za ispovest.

Inače kada sam bio ali ( i kobajagi vernik), izrecetirao sam šta sam imao za recitaciju, i za na kraju ostavio greh laži (što me je po mom shvatanju opravdalo i za one grese koje sam prečutao).
By biotherm
jao... vernici... Sta je greh?!?

mislim da oni vole slusati sta sve radite...

nekad je bio greh verovati u heliocentricnu teoriju, pretilo se lomacom. A danas? Nije greh.

Prema tome, greh je subjektivna kategorija nametnuta od monoteistickih religija... Jedan po jedan greh prestaju da budu gresi zahvaljujuci svetlosti razuma nauke...

Nekad sam bio vernik, ispovedao sam se... Govorio sam sve, sto mi je palo na pamet. Prosao sam tu fazu (uljuljkivanje u ideji da neko vise bice ipak brine o nama na zemlji). kao sto su i Nietzsche, Darwin...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!