Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Koliko?

Sta je za Vas idealna, a sta neumerena teatralnost?

Koliko je teatralnost talenat?

Da li poznajete osobe kojima se divite upravo zbog toga sto su u stanju da "naprave atmosferu" svojom pozorisnom predstavom?

Sta je to teatralnost?
Korisnikov avatar
By .L O S T
teatralnost je najzabavniji nacin iskazivanja necije pederske licnosti.

trudim se da ne budem.
ali malo jesam.
definitivno jeste.
pa i ne bas:colorado:
Korisnikov avatar
By ROYAL
Mislim da nisam uopšte, čak mi to nije ni malo simpatično.

Svaka teatralnost je neumerena.

Ne znam, verovatno jeste talenat, ali je kod mene izostao.

Ne smatram to vrednim divljenja, ali znam neke osobe sklone tim i sličnim stupidarijama. Treba li da naglasim da ih samo površno poznajem?

Tačnu definiciju ne znam, ali umem da prepoznam kad mi titra nerve.
Korisnikov avatar
By lorna
Mislim da je teatrolnost osobena ljudima koji nisu "nishta do kraja". Dakle, osobena neosobenima. Teatrlanost je njihova pokrivalica za isticanje onoga shto im se uchini da jesu ili za ono malo shto jesu. Takvi ljudi intenzivno pristupaju stvarima, ma intenzivni su u svemu.

Dobro ili loshe? Ne znam, ali nije mi strana.
Korisnikov avatar
By Sunce
Za mene je teatralnost pre svega vid slobode, nacin intenzivirane interakcije, visi nivo refleksije osecanja. Odusevljavaju me ljudi koji znaju da na takav nacin komuniciraju sa drustvom. Ne mislim da sam preterano talentovan. Neumerena teatralnost bi bila ona koja ne uspostavlja interakciju, a koja nastavlja da traje. Bitna je i publika.

Pozoriste je, cini mi se, definisano kao pokret tela + interakcija sa publikom.

Mozes coveku reci: "Pao sam na ulici, udario sam se."

A neko od toga zna da napravi predstavu. I nije tacno da je stupidarija (stupidarija je stupidarija) ili iskljucivo pederski nacin. Neko ce pricom o padu uspeti da izmami jake emocije - osmehe npr. U nekim drugim pricama, recimo suze.

U par minuta dobre teatralnosti moze se nazreti citaj mozaik licnosti. Sva iskustva tog coveka, svi talenti, sve ono sto je procitao, saslusao, doziveo, svaka se njegova setnja moze nazreti u par minuta. Mislim da osobe koje imaju sluh imaju bolji smisao da budu teatralne.

Teatralnost moze da bude osmisljena (kad neko namerno zeli da pricom podigne sistem) ili slucajna (kad neko svojom normalnom pojavom izaziva neslucene, a pozorisne reakcije).

Royal: tvoje koriscenje smajlica zna da bude teatralno. Ne mislim da je to lose. Cini mi se da je ono sto si napisao poprilicno konzervativno i homofobicno. Kad udjem u mracionicu, kazes obicno "Dobro vece, mucacoci!". Zar to nije savrseno teatralno? Podize raspolozenje, nije svakidasnja pojava, tvoj je nacin.
By Kragi
jel ova tema posledica tvog doskorasnjeg ponasanja na forumu? :smeh:

teatralan ne mislim da nisam, a nemam nista protiv iste narocito kad drugi umeju da je iznesu na pravi nacin. valjda je i to individualno neko moze da bude simpatican u svojoj teatralnosti a neko ne, ne bih sad ulazio u dublje analize toga i granice u kolima je ista preterana. isto tako mislim da za teatralnost moras imati talenta :) za kraj cu reci da me jedino nervira u nekim bitnim situacijama (kada je mogu povezati sa neozbiljnoscu) i u krevetu of kors :D
Korisnikov avatar
By Dina
Nisam bas... Ja sam vise kao licnost iz romana Agate Kristi - tiha i bespomocna, sva nezna... kad ono na kraju knjige - ona ubica... :lol:

Kod drugih - moze da mi se dopada a i ne, zavisi od osobe i celokupnog utiska o njoj. Ako je teatralnost vezana za talenat osobe a mimo toga je neka pozitivna licnost, onda mi se dopada. Ako je teatralnost neka vrsta manipulacije, isticanja bez nekog pokrica, onda mi se ne dopada.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by KgCS3
jel ova tema posledica tvog doskorasnjeg ponasanja na forumu? :smeh:
Citaj kako zelis. Mislio sam na in vivo iskustva. Mozda imate u drustvu nekoga ko je "sef parade". Pricamo pre svega o "kvalitetnoj" teatralnosti, ne o budalastinama.
Korisnikov avatar
By Mage
Mislim da ovde ljudi brkaju teatralnost sa feminiziranošću.

U svakom slučaju, umerena teatralnost je po meni najbolja: Kada čovek ume da dočara to što priča i učini ga zanimljivim, a da pritom ne pretera i oda utisak da se folira ;)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by lorna
Mislim da je teatrolnost osobena ljudima koji nisu "nishta do kraja". Dakle, osobena neosobenima. Teatrlanost je njihova pokrivalica za isticanje onoga shto im se uchini da jesu ili za ono malo shto jesu. Takvi ljudi intenzivno pristupaju stvarima, ma intenzivni su u svemu.
Ovo bih potvrdio, samo da stoji odrednica "konstantno teatralni ljudi su...".

Originally posted by Mage

U svakom slučaju, umerena teatralnost je po meni najbolja: Kada čovek ume da dočara to što priča i učini ga zanimljivim, a da pritom ne pretera i oda utisak da se folira ;)
:up: Slazem se.
Korisnikov avatar
By Tungi

I meni se isprva ucinilo tako.Naime,ja svoju teatralnost "nosim" sa sobom i uopste se ne stidim nje,s tim ako gledamo figurativno,ne dozivljavam istu kao neki tip izvestacenosti,afekta,vec kao jedan zamah slobode i licnog identiteta.Zapravo bih sad trebalo reci da svi koji nemaju dozu teatralnosti su u stvari osobe sa "mlakim" izrazajima,jednolicne,duboko zakljucane u sopstvenom antagonizmu.
Korisnikov avatar
By nev
Originally posted by Sunce
Koliko?
toliko da cesto moram da se opznajem sa ljudima i po nekoliko puta dok me ne zapamte. :doh:
Sta je za Vas idealna, a sta neumerena teatralnost?
po meni ne postoji idelana teatralnost... samo neumerena teatralnost
Koliko je teatralnost talenat?
nije uopste.
Da li poznajete osobe kojima se divite upravo zbog toga sto su u stanju da "napravi atmosferu" svojom pozorisnom predstavom?
ne :nope:
Sta je to teatralnost?
ovo ce zvucati grubo, ali mislim da je to potreba osobe da bude u centru paznje.

mali disclaimer: sve ovo je receno na osnovu mog iskustva sa teatralnim osobama. ako upoznam nekog ko je teatralan/a i ne uklopi se u ovo rado cu promenti misljenje. :D
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Tungi

I meni se isprva ucinilo tako.Naime,ja svoju teatralnost "nosim" sa sobom i uopste se ne stidim nje,s tim ako gledamo figurativno,ne dozivljavam istu kao neki tip izvestacenosti,afekta,vec kao jedan zamah slobode i licnog identiteta.Zapravo bih sad trebalo reci da svi koji nemaju dozu teatralnosti su u stvari osobe sa "mlakim" izrazajima,jednolicne,duboko zakljucane u sopstvenom antagonizmu.
Ja npr. postajem umereno teatralan kada se dotaknem teme koju volim i koja me zanima ;) Recimo kada objašnjavam metode rekombinantne DNK tehnologije, teorije "globalne svesti" i biohemijske evolucije :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Ah da,ti pokreti "filozofskih ruku",kako izostavih to?:DCesta zamerka(ocima) "neteatralnih" ljudi koji su me okruzivali.
Korisnikov avatar
By Sunce

Ja npr. postajem umereno teatralan kada se dotaknem teme koju volim i koja me zanima ;) Recimo kada objašnjavam metode rekombinantne DNK tehnologije, teorije "globalne svesti" i biohemijske evolucije :D

LEA geni, znas li nesto o njima? Ha, ha...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dina
Nisam bas... Ja sam vise kao licnost iz romana Agate Kristi - tiha i bespomocna, sva nezna... kad ono na kraju knjige - ona ubica... :lol:
Ja bas mislim da imas odlican potencijal.

Desilo se jednom da je Dina u Dina&Seaman kaficu napisala otprilike:

'Dolaze mi poslovni partneri. Ne znam da li ima dovoljne kafe, a ako mi budu trazili, ja cu im ponuditi ovu iz kafica. Sta fali?"

Mene je mesecima drzala ta recenica "Sta fali?" Mnogo mi je bilo duhovito. I jeste mi odlicno teatralno.
Korisnikov avatar
By Dina
Secam se toga... Hvala Sunce :kiss:
Korisnikov avatar
By ROYAL
Royal: tvoje koriscenje smajlica zna da bude teatralno. Ne mislim da je to lose. Cini mi se da je ono sto si napisao poprilicno konzervativno i homofobicno. Kad udjem u mracionicu, kazes obicno "Dobro vece, mucacoci!". Zar to nije savrseno teatralno? Podize raspolozenje, nije svakidasnja pojava, tvoj je nacin.
Konzervativno možda jeste, ali sigurno nije homofobično, ipak, i str8 ljudi mogu biti teatralni, ne? Ili pričamo isključivo o gay tetralnosti? Ne mislim da su samo tetke teatralne, tj. nije to jedini vid teatralnosti.

Mislim da "Dobro veče, mućaćosi" nije teatralno, a kamoli savršeno tetaralno. E, sad, ako ti misliš da je to savršeno originalno, to je već druga stvar :smeh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ROYAL
Konzervativno možda jeste, ali sigurno nije homofobično, ipak, i str8 ljudi mogu biti teatralni, ne? Ili pričamo isključivo o gay tetralnosti? Ne mislim da su samo tetke teatralne, tj. nije to jedini vid teatralnosti.

Mislim da "Dobro veče, mućaćosi" nije teatralno, a kamoli savršeno tetaralno. E, sad, ako ti misliš da je to savršeno originalno, to je već druga stvar :smeh:
Naravno da ne pricamo samo o gej teatralnosti. Ali tvoj post mi je poput govora fobicnog (ako ne homofobicnog) mrguda iz Strumfova:
Originally posted by ROYAL
Treba li da naglasim da ih samo površno poznajem?
Za ovu recenicu dobijas poljubac:

Slika

Bas smo slatki.
Korisnikov avatar
By Madonna
toliko drame na ovom forumu a oni kao nisu teatralni :roflmao: :sarana: :seronjo: :seljache:

:drama:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja jesam. vrlo.

pravim citav cirkus od svega sto radim sa ljudima. to se odnosi na casove, narocito, ali tamo ima posebnu funkciju (klinci prosto bolje pamte nesto kada im odglumis ili od toga pravis big deal nego kada prosto napises ili ispricas).

kada izlazim u grad, takodje, pravim oko sebe predstavu! stalno djuskam, zapricavam narod oko sebe, i svasta...

raduje me kada to ljudima prija, jer se nekako opuste (cim ima veca budala od njih u kafani, nekako im bude lakse). ako ima neko ko preuzima takvu ulogu, isto tako se rado povlacim....volim i ja da me neko zabavlja :)

ako je tu i kolorado, onda me nista ne zanima...to je onda predstava za nas dvoje :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by hlaefdige
ja jesam. vrlo.

pravim citav cirkus od svega sto radim sa ljudima. to se odnosi na casove, narocito, ali tamo ima posebnu funkciju (klinci prosto bolje pamte nesto kada im odglumis ili od toga pravis big deal nego kada prosto napises ili ispricas).

kada izlazim u grad, takodje, pravim oko sebe predstavu! stalno djuskam, zapricavam narod oko sebe, i svasta...

raduje me kada to ljudima prija, jer se nekako opuste (cim ima veca budala od njih u kafani, nekako im bude lakse). ako ima neko ko preuzima takvu ulogu, isto tako se rado povlacim....volim i ja da me neko zabavlja :)

ako je tu i kolorado, onda me nista ne zanima...to je onda predstava za nas dvoje :)
Dodacu i ovo:
Ne samo da sam teatralna, vec sam i nekako rasklimatana.
By Simor
Nemam problem sa teatralnošću, ni sopstvenom ni onom drugih ljudi (mada je negde smatram produktom otuđenosti, gde je uspostavljano tržište emocija i ili možeš zadovoljiti moje trenutne, često neautentične, potrebe ili tragam za drugim artiklom koji to može uraditi), ali:
Za mene je teatralnost pre svega vid slobode
Ne znam kakve veze teatralnost ima sa slobodom? Ukoliko je teatralnost namenjena drugima, a najčešće jeste (i sam govoriš o publici), meni to više liči na prinudu.
visi nivo refleksije osecanja.
Teško da se mogu složiti da je to viši nivo refleksije osećanja. Pre je intenzivniji, ekstremniji oblik refleksije osećanja. I najčešće se reflektuju površna osećanja, tako da teško možemo govoriti o "višem nivou" (primera radi, razveseliti nekoga teatralnošću ne znači uspostaviti duboku emotivnu vezu, nego znači uspostaviti kratkotrajni kontakt koji će nekoga da fascinira ili šta već).

Mada, kako je sve na ovoj temi definisana teatralnost, ispadne da je teatralnost sve sem tihovanja. A i tihovanje je, bar kod Raše Karadžića, vid teatralnosti.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Simor

Teško da se mogu složiti da je to viši nivo refleksije osećanja. Pre je intenzivniji, ekstremniji oblik refleksije osećanja. I najčešće se reflektuju površna osećanja, tako da teško možemo govoriti o "višem nivou" (primera radi, razveseliti nekoga teatralnošću ne znači uspostaviti duboku emotivnu vezu, nego znači uspostaviti kratkotrajni kontakt koji će nekoga da fascinira ili šta već).

Mada, kako je sve na ovoj temi definisana teatralnost, ispadne da je teatralnost sve sem tihovanja. A i tihovanje je, bar kod Raše Karadžića, vid teatralnosti.

Prinuda nije pod tackom "dopadanja"(publici),"prinuda" je da se iskaze "dubinska" emocija,samim tim sto je "intenzivan,ekstremni oblik refleksije osecanja",nikako ne moze biti teatralnost ukalupljena u povrsnost.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!