Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Koliko na vase misljenje o nekoj osobi utice njegova homofobija?

Da li na osobu koja vam je do juce bila super gledate istim ocima kada krene da hejtuje gay osobe u najgorem mogucem smislu?

Da li npr. neka javna licnost gubi deo vasih simpatija kada otvoreno zagovara homofobiju?
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne hejtujem nikog, niko niti pridobija, niti gubi moje simpatije ni zbog čega, ponašam se baš kao i Jasmina Medenica, koja lepo kaže :

"Ja sam srećna i volim da živim
svima praštam, nikoga ne krvim "

Pa kad je već tako, onda i ja tražim da mi uvek bude oprošteno za sitne i krupne nestašluke i ispade.

Ljudi smo, grešni i nesavršeni, pa što bismo jedni drugima tražili trn u oku, bolje da beremo cveće.
:volinevoli:
Korisnikov avatar
By Dina
Deluje. Bilo je dosta rasprave oko toga prilikom smrti Sonje Savic. Mogu da izdvojim da neko moze biti dobar u svom poslu ili necemu drugom a da je homofob, ali gubi svako moje divljenje a bome i saosecanje.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Sto se tice bliskih osoba, tj. onih iz neposredne okoline, procenim ih.
Nekada ta homofobija bude samo ona jedna kap previse u casi moje tolerancije i onda moze da bude dovoljna da sa nekim prekinem kontakte.
Ako se radi o ljudima koje smatram razumnim, onda pokusam da razgovaram i uvidim kakvi problemi ili strahovi mogu da izazovu takve stavove. Nekada jednostavno uvazim da postoje ljudi koji su eto, puni predrasuda prema LGBT. I ostavim da sami ukapiraju da li grese ili ne.

Kod slavnih i relativno slavnih licnosti mi retko sta smeta, jer nemam neki dar identifikacije sa njima. Naravno da mi je urnebesno kada Marija Serifovic insistira na svojoj heteroseksualnosti, ali osim smeha - ne izaziva druga osecanja ili impulse.
Korisnikov avatar
By antibiotic
U bilo kojoj drugoj "civilizovanoj" zemlji bi necija homofobija bitno uticala na misljenje o toj osobi. Medjutim, posto je kod nas to manje-vise main stream, onda ne utice toliko posto veliki deo te mrznje prepisujem neobrazovanju i neinformisanosti.
Medjutim, ako neko iskreno i iz srca pocne da hejtuje, a da to ne mora, ili da to nisam ocekivao od te osobe jer sam je smatrao obrazovanom i inteligentnom, onda se moje misljenje znacajno menja.

To ne znaci da cu prekinuti sve odnose satom osobom i misliti kako je los, vec cu pokusati da mu promenim misljenje, ako ni to ne ide (sto je nazalost cesto slucaj) onda ta osoba stvarno mora da izgubi deo mog postovanja - sta vise, odnosi se mogu ohladiti do te mera da vise nemja sta da pricam i budem u blizini te osobe.
Korisnikov avatar
By Dina
Uh, ja sam svejedno oprezna prema takvim ljudima... znaci da su ziveli u nacistickoj Nemackoj onda bi smatrali da Jevreje treba ubijati, takva je okolina... Mislim imaju valjda glavu za razmisljanje, a ako su takvi da zive prema nacelima okoline i nista ne promisljaju... pitanje je da li su mi potrebni u zivotu, tj prilicno sam sigurna da nisu, bar u blizoj okolini.
By Kragi
Originally posted by Dina
Deluje. Bilo je dosta rasprave oko toga prilikom smrti Sonje Savic. Mogu da izdvojim da neko moze biti dobar u svom poslu ili necemu drugom a da je homofob, ali gubi svako moje divljenje a bome i saosecanje.
:up:

tako nekako, mada to kod mene zavisi od stepena homofobije koji pokazuju. (ako mogu tako da se izrazim)
Korisnikov avatar
By jenny
Pa utiče, ali ne preterano.
Zavisi kako tu osobu generalno posmatram i zavisi i od stepena homofobije koju poseduje i koliko insistira na istoj.
Ja na njih gledam samo kao nedovoljno obaveštene i rigidne.

A što se tiče javnih osoba- da, gube deo simpatija.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Upravo to. Ukoliko je rec o razumnoj osobi, sa kojom se moze pricati,
a koja je zrtva tog "main streama" i predrasuda, pokušam razgovarati
i objasniti o čemu je u stvari reč...

... utiče, veoma. To mi je neki lakmus papir koliko je osoba svesna svoje
okoline i mesta gde živi, i sa kim žive, i koliko je ta neka osoba spremna
da prihvati različitosti..

Imam dosta primera kada sam prestala da komuniciram sa nekim ljudima,
upravo zbog količine homofobije.

A par dana pred povorku ponosa, komšija, par kuća od mene, je spremao
bodlje i batine da ide da bije pedere... da bi par dana posle toga došao
do nas (a zna koja je naša priča) i tražio da pozajmi malo peska....

Homofobiju začinjenu sa licemerjem ne podnosim!
By Kragi
Originally posted by Andjelika
Upravo to. Ukoliko je rec o razumnoj osobi, sa kojom se moze pricati,
a koja je zrtva tog "main streama" i predrasuda, pokušam razgovarati
i objasniti o čemu je u stvari reč...

Homofobiju začinjenu sa licemerjem ne podnosim!
na to sam i ja mislio ... :up:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ranije nije, ali vremenom kako sam shvatao koliki deo TO mene chini, tako je meni postajalo manje svejedno da slusam takve stavove.

I to se odnosi i na str8 osobe koje jedva chekaju da opljuju pedere, a i na pedere koji imaju svoje teorije kako smo mi zapravo svi bolesno smece. :lood:

Sto se javnih licnosti tiche, ne patim od likova i dela, ali kada neko negativno izjavi to utice negativno, a vazi i obratno. (recimo Nikolu Djuricka nisam mogao da podnesem sve dok nisam video onaj klip - svaka njemu chat).
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni apsolutno svejedno, ali imam malo drugacije razloge & rezone, jbg ,)

No, ja VOLIM kada neko ima argumente za svoju homofobiju/rasizam/fashizam/stagod.. ..mozda jer volim da se svadjam ,)

..

Po meni ljudi imaju pravo da budu homofobi.

No, po meni, ljudi imaju pravo i da budu 'heterofobi'.

Imaju, bre, pravo i da mrze svaki sex koji nije prokreacioni. Pa i taj.

..

Sve u svemu, svako ima pravo na svoje misljenje (koje ne mora da bude u skladu sa mojim) sve dok to misljenje ne iznosi kamenjem/cime god na ulicu/osobu.

I dok, jel, ne radi nista sto bi povredilo te /neke/ druge.

..

pS. Naziv teme je veoma bitan. Ja po tome odlucujem da li cu uci u temu.
Korisnikov avatar
By maka
Hejtujem homfobe jer su to za mene neobrazovane i zadrte osobe. Malogradjani.
By ...Sitnicava...
Postoje oni "elastični homofobi" koji mogu biti gej frendli samo da se malo obrazuju. Takve je lako preusmeriti u svojim stavovima. Neki lepi popa je tupio da je sve to gej lobi, da gejeve treba tući itd. pa kad sam ga pitala (uz jednočasovnu prepirku) šta bi da je njegova ćerka lezbejka, a neki tamo bradonja priča kako bi ih sve tukao, malo se zamislio. Posle je čak došao da mi kaže kako nije bio ozbiljan rekavši da nas sve treba tući (tj. "ih", pošto mu nisam autovana).

Nebitno je sve to. :D Ono što hoću da kažem je da uvek osetim u kojoj je meri neko homofobičan. Ako je to ona krajnja zadrtost praćena potrebom za pendrečenjem, ne mogu da poštujem takve.
By ...Sitnicava...
Originally posted by svejedno

..

Po meni ljudi imaju pravo da budu homofobi.

No, po meni, ljudi imaju pravo i da budu 'heterofobi'.

Imaju, bre, pravo i da mrze svaki sex koji nije prokreacioni. Pa i taj.

..

Sve u svemu, svako ima pravo na svoje misljenje (koje ne mora da bude u skladu sa mojim) sve dok to misljenje ne iznosi kamenjem/cime god na ulicu/osobu.

I dok, jel, ne radi nista sto bi povredilo te /neke/ druge.

Okej je da neko ima drugačije mišljenje, ali je problem u tome što su homofobi obično nasilni ili nas koče na bilo koji drugi način. Ima i dosta onih koji nisu nasilni, ali svojim krvničkim parolama vole da ostavljaju takav utisak. Ova poslednja rečenica "I dok, jel, ne radi nista sto bi povredilo te /neke/ druge." - samim tim što neko ima fobiju od tebe, povredjuje te.

Ako te ne mrzi, objasni na osnovu čega misliš da ljudi imaju pravo da budu homofobi/heterofobi. Mislim, daleko od toga da nemaju, nego me zanima kako to vidiš. :)
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Zwezdica

Da li na osobu koja vam je do juce bila super gledate istim ocima kada krene da hejtuje gay osobe u najgorem mogucem smislu?

Da li npr. neka javna licnost gubi deo vasih simpatija kada otvoreno zagovara homofobiju?
Poprilicno, kao i neki drugi vrednosni stavovi.

Ne verujem da bi mi homofobicna osoba bila super in the first place, jer uz homofobiju idu i razni drugi stavovi koji kod mene ne dolaze u obzir.

Nemam neke posebne simpatije prema javnim licnostima, ali da.
Korisnikov avatar
By m..
Anywaysne kazem da mrzim homofobicare (izuzev onog idiota iz obraza koga bih zatukla stiklom), samo za njih nema mesta u mom zivotu.
Korisnikov avatar
By Dr. M
Ni malo. Nemam u svom okruzenju ljude koji su homofobicni... Ok, desi se i nekom od njih po neki ispad, negativan komentar ali on se obicno tice pojedinca ili pojedinke i daleko je od homofobije...
Ne mogu da promenim misljenje o coveku sa kojim sam odrastao, ako on na ulici iskomentarise nekog isfeminiziranog pedera u negativnom kontekstu i slicno, a to su uglavnom bas takve situacije...
Nikad se nisam nasao u takvoj situaciji.
Ne.
Javne licnosti posmatram iskljucivo kroz prizmu njihovog ucinka i kvaliteta na polju kojim se bave...
Neko nece postati losiji pevac zato sto je i homofob ili obrnuto...

I, da... nije mi jasan taj gay trip da sad moram da volim svakog ko se pozitivno izjasnjava o homosexualcima...
Eto, na primer Dragan Bjelogrlic. Celog zivota mi je bio odvratan ( jos od one uloge Pinkija, Boska Buhe ili kog vec partizana ), mislim da je nula od glumca i to kod mene ne moze da se promeni zbog njegovih stavova... Ako nije homofob, to ga ne cini boljim glumcem, tako da stvarno ne kapiram ljude koji se sad kunu u njega, a do juce jedva da su i znali ko je on uopste...
Korisnikov avatar
By Holden Kolfild
Deluje. Naravno, zavisi u kojoj meri mi je ta osoba bliska i u kom stepenu je ta 'homofobija'.
Opet, sumnjam da to može da mi se desi s nekim s kim sam vec jako ili dovoljno blizak i dobar pošto su to teme koje isplivaju mnogo pre te neke prijateljske veze i još tad utiču na to.
Teško da ću imati želju da budem prisan s nekim ko ima sasvim suprotne stavove po tom pitanju.

Isto tako, naravno da ne očekujem da svi prijatelji i ljudi kojima sam okružen dele svaku moju misao ali postoji određen stepen tolerancije koji je neophodan kao i taj neki generalni stav i uverenja koja su nekad i presudna.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by ...Sitnicava...
Okej je da neko ima drugačije mišljenje, ali je problem u tome što su homofobi obično nasilni ili nas koče na bilo koji drugi način. Ima i dosta onih koji nisu nasilni, ali svojim krvničkim parolama vole da ostavljaju takav utisak. Ova poslednja rečenica "I dok, jel, ne radi nista sto bi povredilo te /neke/ druge." - samim tim što neko ima fobiju od tebe, povredjuje te.

Ako te ne mrzi, objasni na osnovu čega misliš da ljudi imaju pravo da budu homofobi/heterofobi. Mislim, daleko od toga da nemaju, nego me zanima kako to vidiš. :)

Nemam pojma. Moze neko da ima fobiju npr. od mene, slobodno.
Dok me ne gadja kamenom, necu ni ja njega.

..

To vi'm kao slobodu misljenja, inace. Neuniformisanost, cak.

Zato i kazem - moze neko i da bude uopsteni 'sexofob' sto se mene tice.

Ma moze neko da ne voli ljude koji nose zelene majice, staznam.

..

I govorim o inteligentnim ljudima ovde. Inace se ne bi spominjala neuniformisanost, jel. Govoim o ljudima koji imaju SVOJE misljenje.

Znam ih par. Lepo se mi svadjamo ,)

..

btw - kad kazem 'ne rade nista' to znaci i 'ne furaju tu idelogiju sirim narodnim masama'.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Najbolji drug mi je homofobican. I braca. I sad treba da raskantamo prijateljstvo Bog toga? Ili se odreknemo krvnog srodstva u novinama?:duh:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Orlando the Lady
Najbolji drug mi je homofobican. I braca. I sad treba da raskantamo prijateljstvo Bog toga? Ili se odreknemo krvnog srodstva u novinama? :duh:

Ovako zadrta bih to i uradila, valjda. :nerd:

ON:

Ne znam, nivo tolerancije prema homofobima mi je minimalan. Obicno ja budem ta koja zapocnem debatu i pokopam ih argumentima na osnovu manjka obrazovanja na tu temu. Uvek se tu nadje jos neko ko je gej-frendli, pa mi se rado pridruzi u toj mentalnoj torturi.

A i ne secam se primera da su mi se sa bilo kojom osobom koja je homofobicna poklapali neki drugi stavovi. Uostalom, tolerance is divine. A ako ti toga manjka...ne vidim zasto bih vreme provodila sa kromanjoncima. I pritom ne mislim samo na homofobicne stavove, vec i na neke druge koji se cesto povlace ovim prvim.

Ma, kad malo bolje razmislim, nemam homofoba, a skoro nisam nikad ni imala u svom blizem okruzenju. Tu racunam i roditelje i ostatak porodice. Jedna drugarica me je cak, na pocetku druzenja i u periodu kada joj nisam bila autovana, par puta optuzila da sam homofob i da pripazim na lengvidz. :lol: Nije joj bilo najjasnije zasto sam se bukvalno previjala po podu od smeha.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mislim da se tu ne radi o manjku informacija. Homofobija je gotovo religiozno stanje za homofobe, jer, vidite, oni ZNAJU, ali NE VERUJU. Gledaju Gospodnjim ocima na pedere i lezbejke, daju sebi to za pravo i zajebu se u startu (ukoliko prihvatimo premisu da Bog voli pedere i lezbejke). A ja protiv toga niti hocu niti mogu da idem.
By Simor
Naravno da utiče. Moji poznanici, a kamoli prijatelji, ne mogu da budu homofobi, rasisti, nacionalisti i ostale slične živuljke. Kako može, primera radi, da mi bude prijatelj neko ko smatra da je moja seksualna orijentacija nešto što me čini manje vrednim, nešto što je bolesno, nešto što je za podsmeh i prezir? Nije moja seksualna orijentacija omiljeni mi bend pa nam se ne poklapaju muzički ukusi, nego je to integralni deo moje ličnosti koji određuje mnoge stvari u mom životu.
Naravno da ne gledam. Nemam običaj da svoje tlačitelje worshipujem. I nemam iluziju da će tlačitelji biti blaži i bolji ako ja budem više unižavao sebe i više uzdizao njihov degenerični sistem vrednosti.
Ono što ja smatram javnim ličnostima su uglavnom ljudi koji imaju jasan sistem vrednosti te se tu teško mogu zajebati. Ali ako se ipak zeznem, takva ličnost gubi sve moje simpatije. Nemam razumevanja za diskriminatorne prakse i za ljude koji ih propovedaju i/ili praktikuju.
By Nomad
Originally posted by Simor
Naravno da utiče. Moji poznanici, a kamoli prijatelji, ne mogu da budu homofobi, rasisti, nacionalisti i ostale slične živuljke. Kako može, primera radi, da mi bude prijatelj neko ko smatra da je moja seksualna orijentacija nešto što me čini manje vrednim, nešto što je bolesno, nešto što je za podsmeh i prezir? Nije moja seksualna orijentacija omiljeni mi bend pa nam se ne poklapaju muzički ukusi, nego je to integralni deo moje ličnosti koji određuje mnoge stvari u mom životu.
Naravno da ne gledam. Nemam običaj da svoje tlačitelje worshipujem. I nemam iluziju da će tlačitelji biti blaži i bolji ako ja budem više unižavao sebe i više uzdizao njihov degenerični sistem vrednosti.
Ono što ja smatram javnim ličnostima su uglavnom ljudi koji imaju jasan sistem vrednosti te se tu teško mogu zajebati. Ali ako se ipak zeznem, takva ličnost gubi sve moje simpatije. Nemam razumevanja za diskriminatorne prakse i za ljude koji ih propovedaju i/ili praktikuju.

:hail: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By zozefin st
svaka lichnost gubi moju simpatiju tog momenta kad saznam da je homofob.
svim homofobima iz moje okoline sam jasno stavila do znanja moje misljenje.
Korisnikov avatar
By .L O S T
ne utice.

ali generalno kad je neko u takvom hate fazonu prosto misljenje i ne moze vise da se pokvari:mjuza:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!