Originally posted by Zwezdica
Koliko na vase misljenje o nekoj osobi utice njegova homofobija?
Ni malo. Nemam u svom okruzenju ljude koji su homofobicni... Ok, desi se i nekom od njih po neki ispad, negativan komentar ali on se obicno tice pojedinca ili pojedinke i daleko je od homofobije...
Ne mogu da promenim misljenje o coveku sa kojim sam odrastao, ako on na ulici iskomentarise nekog isfeminiziranog pedera u negativnom kontekstu i slicno, a to su uglavnom bas takve situacije...
Da li na osobu koja vam je do juce bila super gledate istim ocima kada krene da hejtuje gay osobe u najgorem mogucem smislu?
Nikad se nisam nasao u takvoj situaciji.
Da li npr. neka javna licnost gubi deo vasih simpatija kada otvoreno zagovara homofobiju?
Ne.
Javne licnosti posmatram iskljucivo kroz prizmu njihovog ucinka i kvaliteta na polju kojim se bave...
Neko nece postati losiji pevac zato sto je i homofob ili obrnuto...
I, da... nije mi jasan taj gay trip da sad moram da volim svakog ko se pozitivno izjasnjava o homosexualcima...
Eto, na primer Dragan Bjelogrlic. Celog zivota mi je bio odvratan ( jos od one uloge Pinkija, Boska Buhe ili kog vec partizana ), mislim da je nula od glumca i to kod mene ne moze da se promeni zbog njegovih stavova... Ako nije homofob, to ga ne cini boljim glumcem, tako da stvarno ne kapiram ljude koji se sad kunu u njega, a do juce jedva da su i znali ko je on uopste...