- 30 Sep 2009, 00:40
Kako je ona provela jedan dan...
Originally posted by pthaloOriginally posted by olga_diktator
Evo izvestaj sa protesta ispred ambasade sto je bio danas u Budimpesti:
Ispred ambasade se skupilo nekih 30ak huligana koji su se spremili da biju protestante, ali kako su ovi kasnili svi, nacosi su pomislili da protesta nece ni biti, pa su posle 10ak minuta otisli. I onda su pristigli pederi, lezbejke, anarhisti i jos poneka dobra dusa i na miru odrzali svoj protest. Bizar potpuni.
nismo kasnili, samo još nismo počeli kada su stigli. Mi smo ih videli (i bili su više od 30ak) pa smo se sakrili. bili smo blizu, samo izgledali smo previše normalni... nisu nas ni primetili.
imam mnogo slike, mada baterije su ispraznile (bile su nove, kupila sam ih jutros. nikad neću opet kupiti jeftine baterije)
Originally posted by pthalo
Klik slike za veću verziju
čula sam za ovo sinoć. Govorila sam sa ženom koja je ovo organizirala preko fejsbuka, dala mi je broj telefona, i ja sam joj dala svoj. Dogovorile smo gde se skupljamo, i kada (demonstracija počne u 18:30, skupljamo se u 18:15) itd. Pitala sam je da li da donosim išta iz Segedina, i rekla mi je da nosim samo sebe.
Ali htela sam da nosim nešto od mene, tako da nosila četiri A4 papira i pera, i napravila sam ove na vozu do Budimpešte:
"Volim te Srbijo!"
"dolazim u Beograd za sledeći prajd"
"Nespravedljivost prema jednog čoveka se svakog čoveka tiče."
"Svet te gleda, Srbijo! Pokaži im svu tu dobrotu koju sam videla u tebi"
zaboravila sam red boje na vašoj zastavi
Vozila sam rolere oko Heroes Square-a, jer sam stigla prerano. Onda čekala sam kod metro stanice. Videla sam nekoliko ljudi ali nisam znala da li su naše ili nisu, tako da sam vozila rolere u krugima. Znala sam da bar jedna od njih zna da dolazim sa rolerima.
Oko 18:10 videla sam veliku grupu fudbalište, svi sa šalom na kojoj je bila reč "Debrecen". Brinula sam malo, što su ovde, tačno gde mi se skupljamo i zašto staju kao da nešto čekaju, što ne idu dalje.
Zvonio telefon, pitala me je gde sam, rekla mi je da ima mnogo ljudi možda su neonacišti, ne znamo... rekla sam "da, vidim ih, tu sam." rekla mi je da idem preko ulice (dalje od njih) i da čekam tamo.
Posle pet-deset minuta, nestali su svi. Išli su dalje, našli bolji posao negde daleko od nas.
nas, pre nego što smo počeli.
ne znam kakva veza ima ovo sa prajdom i ne mislim da bi trebalo ih spajati
druga zastava
onda je nekao pitao "a da li je neko donosio išta koji ima nekakvu vezu sa prajdom? Jer ja sam došao zbog prajda..."
Mnogi su se slagali sa ovom, ali osim mene, niko nije donosio ništa. pokazila sam šta sam nosila.
On: šteta što nemamo selotejp...
Ja, tražeći po torbi: evo ga selotejp!
onda su mi baterije ispraznile.
nakon malo vremena, došli su dvojica pandura, pitali su dve naše žene šta radimo. Srećno, one dve žene ne znaju mađarski. Mi ostali smo pokušali da ne izgledamo kao grupa. Stajala sam blizu, da bih mogla prevoditi ako treba, ali videla sam da pandur nije raspoložen da priča na engleskom, i da je nam bolje ako ne znamo mađarski. kada smo rekli "no, idemo" pustili su nas bez ikakva problema.
Jurilo mi se natrag na železničku stanicu, da ne bih kasnila voz. Ali kada sam stigla, videla sam imam još pola sata. Kupila sam i sedila na voz.
Na vozu do Segedina, ukrasila sam svoje rolere. Nakon toga što sam stigla u Segedin, vozila sam rolere kući (6 km). Na putu doma sam kupila vodu i nove baterije.
leva rolera
"Volim Makedoniju"
desna rolera
"Volim Srbiju"