Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Beograd ima jednog Konja, za koga svi znaju i to je nekako zbirno mesto za sve koji treba da se nadju. Ne, odrednica nije ni Trg Republike, ni spomenik knezu Mihailu Obrenovicu, to je konj. Kao da je spomenik podignut konju, a ne knezu.
Sa druge strane, i Zagreb ima konja. Ali se u Zagrebu ne nalazimo kod konja, nego kod Bana. Ili kod Jelacica.

Mene zanima zasto konj?

Znate li za jos neki grad gde se ljudi sastaju kod konja?
Korisnikov avatar
By jenny
ja se nalazim kod sata, nikad ne kažem kod konja ;)
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mozda je to 'konj' referenca bash na jahacha?

Ja to volim kod konja, sa strane repa :lol:
Manje ljudi..
Korisnikov avatar
By Madonna
zar ovo zasluzuje posebnu temu? moglo je i u "ne razumem".
Originally posted by Wilhelmina
Ne, odrednica nije ni Trg Republike, ni spomenik knezu Mihailu Obrenovicu, to je konj.
Mene zanima zasto konj?
?
to je zato sto su srbi seljacine :gotika:

ili je to mozda zato sto je trg sirok pojam a konj samo na jednom mestu a termin knez vec zauzet.,.. :novine:
i ja se nalazim kod sata / konja
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by shut

ili je to mozda zato sto je trg sirok pojam a konj samo na jednom mestu a termin knez vec zauzet.,.. :novine:
Vidis, tu vec vidim smisao....
Korisnikov avatar
By bas bleu
Dablin nema ni jednu tzv equestrian statue. Svi konji sa pratecim jahacima of British persuasion su ukonjeni sto milom (relativan pojam) sto silom (IRA bombama). Jedini "konj" je statua Indijanca na konju ispred jednog paba. :nerd:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Zato sto j motiv konja uz jos neke zivotinje centralni za svest Srbije. Upucen narod na zivotinje. To lepo ilustruje i Roksandic:
Slika

- Ja sam u ekipici ,,kod sata".
Korisnikov avatar
By antibiotic
ostaci neutralno-kompromisnih resenja iz komunizma.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
To je zato sto nemaju kao mi novosadisti katedralu na trgu pa nemogu lepo da kazu:nadjemo se ispred katedrale :angel: kako to pobozno i lepo zvuci naspram ovo kod konja :lol:

:pop:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by Lakiboy_ns
To je zato sto nemaju kao mi novosadisti katedralu na trgu pa nemogu lepo da kazu:nadjemo se ispred katedrale :angel: kako to pobozno i lepo zvuci naspram ovo kod konja :lol:

ali zato imaju narodni muzej i narodno pozoriste ;)
Korisnikov avatar
By IriS
možda zato što Srbi vole konje jer su plemenite životinje?
a i onaj konj je fakat lep.

ja se nalazim ili kod Narodnog pozorišta ili kod Beoizloga (u tom delu grada). na trgu mi je uvek prevelika gužva, a ja ne volim ljude. :maska:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by antibiotic
Korisnikov avatar
By jukie
Ne znam gde vi vidite to široko prostranstvo na tom lokalitetu. Pa taj spomenik i sat su maltene odmah jedno pored drugog, a između je jedino veliko proširenje koje se može smatrati tim trgom (ako ne računamo onu "baštu" restorana u kojoj ljudi sede, malo više levo prema Beoizlogu). Dakle "trg" je taj prostor omeđen žardinjerama, satom, spomenikom i Vasinom ulicom. Mali prostor, kao kad kažeš "velika sala na Zoologiji".

Beoizlog uopšte nije deo tog trga jer je zaklonjen baštom restorana; maltene između bašte restorana i beoizloga postoji "pešačka ulica" koja od Vasine ulice vodi do one kamene prizemne fontanice i tamo se "uliva" u Knez Mihajlovu.
Korisnikov avatar
By gorilica

U Nishu se ljudi takodje sastaju kod konja. :P

Slika
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Mislim da sam "preletac". :giggle:

Nalazim se i na Trgu, i kod Konja (zasluzuje veliko slovo:lol: ), i kod sata (redje)... :D

Kod Beoizloga je mozda bilo svega nekoliko puta... :nesiguran:
By Ulix
Originally posted by antibiotic
+ jevrejsko-masonska zavera. :pegla:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Lakiboy_ns

NovosaCka Katedrala koja uopste i nije katedrala (jer u njoj nije sediste biskupije) je jos jedan od fenomena carobne zemlje Srbije.
Originally posted by gorilica

U Nishu se ljudi takodje sastaju kod konja. :P

Slika
To nisam znala. Eto, nova informacija za dan 9.9.09
Korisnikov avatar
By smaug
Mozda zato sto je knez prikazan kao pobednik ne na bojnom polju vec na polju diplomatije – to se u Srba nikad nije racunalo.
Mozda zato sto je vajaru jos onomad (krajem 1882 kad je spomenik otkriven) zamereno sto je konjanik (knez) bez sapke (u to vreme svaki vojskovodja na konju je morao da nosi sapku). Pa se 'kod kneza' nije nikad ni zapatilo.
Mozda zato sto mi Srbi mnogo volimo da prvo ucmekamo vladara pa da ga onda malo oplacemo (nacionalna zalos’ tri dana) a potom skroz ignorisemo.
Korisnikov avatar
By svejedno

Osim toga, pre (sad cuvenog) SATA, akcija je bila naci se kod repa ili kod glave... Knez nema rep...(jel? ,)

(aj se nadjemo iza ledja knezevih..ne ide)

..

Sve u svemu, mislim da su stvari cisto pragmaticne prirode, nista vise ili dublje.
Korisnikov avatar
By blabla54380
najbolje da cu da kucam sms "nalazimo se kod spomenika mihajlu obrenovicu" misim ae pali
Korisnikov avatar
By Madonna
od sad govorim:

aj se nadjemo kod kneza mihaila(akcenat na i, dugo i) obrenovica na trgu republike.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Sprinter
najbolje da cu da kucam sms "nalazimo se kod spomenika mihajlu obrenovicu" misim ae pali
I, ko sto shut lepo rece: nalazimo se kod Kneza... oznacava ulicu, jbg.

Veliku.

...

Pragmaticni razlozi.
Korisnikov avatar
By Sunce
Vise volim konje od ljudi. I pre bih gradio spomenike konjima nego ljudima. A na sastanak bih pre isao sa konjem nego sa ljudima. Konji su lepsi od ljudi. :peva: :lol:

Meni je to odlicno, taj izraz: "kod konja".
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Sunce
Vise volim konje od ljudi. I pre bih gradio spomenike konjima nego ljudima. A na sastanak bih pre isao sa konjem nego sa ljudima. Konji su lepsi od ljudi. :peva: :lol:

Meni je to odlicno, taj izraz: "kod konja".
:lol:

..

Genijalno :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
od sad govorim:

aj se nadjemo kod kneza mihaila(akcenat na i, dugo i) obrenovica na trgu republike.
ne nalazis se kod kneza mihaIla, nego kod spomenika podignutom knezu mihailu na trgu republike.
Korisnikov avatar
By Madonna
:ua:
pa nije ni ono konj vec spomenik konju
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!