Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Svetlost

Svetlost je talas.
2
10%
Svetlost je skup čestica.
4
20%
Svetlost predstavlja paradoks jer ispoljava svojstva i talasa i čestica.
8
40%
Svetlost je ono što dolazi od sunca i to mi je dovolno da znam.
1
5%
Ni jedan od ponuđenih odgovora
5
25%
Korisnikov avatar
By KiWi
Koju teoriju zastupate?

Kako doživljavate svetlost?

Slika

[size=-1]P.S. Ovde ću postavljati sve prelepe fotke sa svetlosnim efektima na koje naiđem, ovijeh dana sam naleteo na grupicu dobrih .. samo da proberem pa ću da dodam ... dotle, odgovarajte na zadato pitanje[/size]
By Simor
Ja ne znam kako svetlost da doživljavam, ali sam stravljen idejom da će se Sunce jednom ugasiti, da će Zemlja ostati da pluta u mraku i da će sva dostignuća ljudi nestati.

:uplasen:
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by Simor
Ja ne znam kako svetlost da doživljavam, ali sam stravljen idejom da će se Sunce jednom ugasiti, da će Zemlja ostati da pluta u mraku i da će sva dostignuća ljudi nestati.

ne boj se. to neće biti za dan-dva. Miliarde godine pre toga ćemo letati u svemiru, naći mlađe zemlje da ih iskoristimo.
By Simor
Znaš kako, ja verujem da će medicina napredovati i da će današnje generacije dugo da žive. Zato me i zabrinjava to što će se desiti za nekoliko milijardi godina.

:D

Šalu na stranu, meni su interesantna ta istraživanja svemira i pronalaženje "nove Zemlje" kao i pokušaji da se te razdaljine i fizički prevale. Doduše, to je i dalje u domenu SF-a ali i neke druge stvari su bile u SF domenu pa su se obistinile brže nego što su ljudi verovali.

:)
Korisnikov avatar
By pthalo
@Simor

ne znam da li bih volela da živim još hiljadu godinu... ponekad ono 50-60 godina koji imam još izgleda previše duga.

ali i ja volim sf :)
Korisnikov avatar
By AbD

imam bolju ideju od pronalaženja novih svjetova: nađemo način kako da ljude i njihove svijesti prebacimo u mašine. :love:

naravno, smislit ćemo i neke trivijalne izvore beskonačne energije. joooooooooooj hoću ja da me neko uploada negdje. :placko:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
i talas i skup čestica :P

ne volim halogena svetla, dnevna mi je obična, ulična noću - majka.
Korisnikov avatar
By Blady
Kada budem bila odmorna da pisem na ovu temu...
Korisnikov avatar
By Sunce
Skup cestica. Ajnstajn je to utvrdio.

Samo je brzina svetlosti konstantna. Cak ni vreme nije konstantno - brze prolazi kada je kretanje brze.

:sunce:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da mi je samo znati odakle si iskopao ideju za ovu temu... :wcsolja:

Dozivljavam je kao svakodnevnu potrebu, i radost kada je vidim/osetim.
Ne znam njen sastav, niti me interesuje.
Sunce/Priroda... izvor zivota i svega oko nas... respect!
Korisnikov avatar
By Combo
A što je ovo u Kafiču?

Stari Grci većinom tvrdili da je skup čestica...bez nekih dokaza, naravno, nego tako...robovi rintaju a mi dokoni pod maslinama, pa ajde...Onda su mnogo vekova kasnije fizičari pokazali da za svetlost važe zakoni interferencije, difrakcije i polarizacije...što su pojave vezane za talase....pa se onda neko vreme smatralo da je svetlost isključivo talasne prirode (vremenski promenljiv sinusoidealan električni i magnetni talas koji su normalni jedan u odnosu na drugi u pravcu prostiranja svetlosti). ONDA Ajnštajn otkriva fotoefekat...koji ama nikako nije mogao da se objasni talasnom prirodom svetlosti...jer po svemu sudeći u igri moraju da budu neke čestice... a kako kad se za one druge stvari lepo vidi da je talas...

I onda stupa na scenu njegova genijalnost pa kaže - zašto bi bilo ILI/ILI - svetlost je DUALNE prirode, i talas i skup čestica (fotona) i upravo za tu genijalnost dobija Nobelovu nagradu (specijalna i opšta teorija relativnosti dolaze kasnije). Ubrzo zatim se otkriva i Komptonov efekat koji još jednom pokazuje čestičnu prirodu svetlosti...

Pa dalje Ajnšajn kaže da je ne samo svetlost već ceo univerzum dualne prirode, i korpuskularne i talasne...da svako telo ima i svoju masu i svoju talasnu dužinu...

Kako doživljavam svetlost...pa intenzivno. Kada mi svetlost odgovara sve mogu i sve mi je lepo, a kada mi ne odgovara...menjam je da mi odgovara. :D

Najintenzivniji susret sa svetlošću je bio tokom dva totalna pomračenja Sunca koja sam video. Pored toga recimo ova dva primera...

Slika Slika

PLUS svaki put kad na asfaltu vidim razliveno ulje... :D

Slika
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by AbD

imam bolju ideju od pronalaženja novih svjetova: nađemo način kako da ljude i njihove svijesti prebacimo u mašine. :love:

naravno, smislit ćemo i neke trivijalne izvore beskonačne energije. joooooooooooj hoću ja da me neko uploada negdje. :placko:
Sva živa bića koje poznajemo pa i mi sami, imamo tela koje su ništa drugo do vrste hemijskih mašina. Tako da verujem da je nekoj civilizaciji koja je van našeg shvatanja pošlo za rukom da duh prebace u mašine.

Što se fotona tiče, oni su magični, i za mene simbolii božanstvene energije.
Pošto po Kabali ovo nije prva kreacija, iskreno me interesuje kakva je priroda svetlosti bila u kreaciji bez tame.
Korisnikov avatar
By ns.happy
kako sam ja samo mrzeo fiziku u skoli... jbt... :kletva:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Combo
Slika
Pwetty! :love:
Korisnikov avatar
By m..
auh. elektormagnetno zracenje u delu spektra koji je vidljiv (ima vecu frekvenciju od zvuka i manju od radijacije), neka tela ga vise a neka manje apsorbuju, ono sto je apsorbovano vidimo kao boju. predmeti zagrejani na 4000K svetle belo. postoje efekti refrakcije, difrakcije, interpolacije i slicno i ultraljubicasta katastrofa (to je ako sjebes experiment gde se foton pretvara u elektron). nebo je plavo jer se taj deo spektra najbolje apsorbuje u atmosferi (ultraljubicasto zracenje slabo prolazi, osim kroz ozonske rupe). sijalice ne svetle isti spektar kao sunce (obviously), imaju i posebne pod kojima meso u supermarketu izgleda gotivnije... uz pomoc crvenog, plavog i zelenog reflektora mogu da se naprave sve boje... mogu ja ovako do sutra.
Korisnikov avatar
By Sunce
Sto volim kad sam u centru paznje. :sunce:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
E, a gde nam je Cybermikan u ovoj temi?
Korisnikov avatar
By m..
evo jedne aurore borealis Slika i sta se desava kad munja pukne u stratosferi
Slika
Korisnikov avatar
By m..
jo gledam previse onih discovery/nation al geographic kanala, postacu nerd.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
To je jedna od mogucih inspiracija za temu.

Bese u YouTube linkovima skoro.

Moracu da pokusam.
Korisnikov avatar
By Combo
JAO, kako sad jedva čekam da preplašim neke kad noću ugase svetlo!!!

Pitanja:
1. jel može bilo koji cvet?
2. hidrogen peroksid - jel to hidrogen za farbanje kose? Tu postoje neki PROCENTI, jel to ima veze ili ne?
3. verovatno biljka umre posle ovih šokova-verovatno nije pogodno za saksiksko cveće?
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by m..
jo gledam previse onih discovery/nation al geographic kanala, postacu nerd.
Mene je oduševila bioluminiscencija na velikim okeanskim dubinama.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!