Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Barem tako narod kaže.

E sada trenutno sam u sredini jedne razmene gde sam imao svaku priliku da zeznem lika za neke pare. I ponovo preprodam istu stvar iznova i iznova.
Ali nisam.

I sada razmišljam da li me to čini dobrom ili samo naivnom osobom? Jer sam mnogo puta osetio na svojoj koži da ako daš priliku drugoj osobi da te zezne ili pokrade da će to učiniti...i što je najgore tada mi prijatelji prebacuju da mi se to desilo jer sam ispao naivan (reč dobrota se i ne spominje.)

Iskreno verujem da postoji dobrota u ljudima, ali da je većina uplašena za svoj opstanak da je guši.

Da li me to čini glupom, naivnom ili dobrom osobom? Ili je sve to jedno te isto?

Drugim rečima da li je pružanje dobrote u sadašnjem svetu glupo i naivno...i na kraju nepotrebno?
Korisnikov avatar
By bakalar
ako generalizujes lako ces odgovoriti

ako to ne ucinis, odgovor postaje nesto komplikovaniji :P
Korisnikov avatar
By *deni*
Prezirem lopove, prevarante, kompleksashe i neradnike.
:kada:
Pogotovo prezirem lazne proroke, koji zive na teret svojih izmucenih majki, koje sve vise lice na babe trule kao tarabe, a ne na zene, upravo zbog krvopija u vidu svojih nesposobnih sinova, koji smatraju da je to sto sami za sebe misle da im je velik kurac dovoljno da se imaju smatrati muskarcima. Za to je uvek potrebno mnogo vise, jer i labavi ume da zabavi, a pravi muskarac prvenstveno mora da ima ime i prezime, pa tek onda sve ostalo.
A kurac kao kurac, svaki smrdi ili mirise, u zavisnosti od higijenskih navika vlasnika.
Vecerasnji kurac koji sam imao je smrdeo, pa sam ga oterao.
BLJAK !!!!
Pu !
:bljak:
Korisnikov avatar
By Zibro
ocigledno si od samog pocetka bio svestan situacije prema tome nicega naivnog nema u tvome postupku.
Samo polako, ne bih te bas odmah proglasio za Majku Terezu jer ne zaboravi da nisi ucinio nikakvo dobro i da nikome nista nisi kako sam kazes "pruzio" vec si samo "propustio" da ucinis nesto za sta znas da je lose.

elem
daleko od toga da to nije znacajno jer za razliku od mnogih cije je ponasanje kontrolisano spoljasnjim faktorima tj strahom od kazne ti si postupio u skladu sa svojim unutrasnjim moralnim normama iako si po sopstvenoj proceni bio u prilici da prodjes nekaznjeno.
Ok to je pohvalno ali umesto da budes zadovoljan i u svojim ocima porastes tebe sada kopka da li je dusevni mir koji si dobio dobra zamena za materijalnu dobit koju si izgubio

paaaaaaa mozda i nisi bas toliko dobar koliko mislis da jesi :)
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by V I V I S E C T
Drugim rečima da li je pružanje dobrote u sadašnjem svetu glupo i naivno...i na kraju nepotrebno?
znam da ce zvucati kao klise ali nije nimalo glupo , ni najmanje naivno i veoma je potrebno , sta vise mnoooooogo je vise dobrih ljudi spremnih da pomognu u svakom trenutku ,
problem je u tome sto se oni drugi mnogo vise vide,

ljudska bica napravljena su tako da mnogo bolje pamte traumaticna iskustva tako da se svi mi vrlo dobro secamo nekog hostaplera koji nas je zajebao pre godinu - dve - pet a mnoge divne ljude iz nase svakodnevnice uzimamo zdravo za gotovo .

i na kraju da li prilika cini lopova ..... paaaaaaa ne lopov je uvek lopov samo je caka u tome da li moze ili ne moze da ukrade.

sa druge strane zivotna situacija moze nateraqti obicnog coveka da ukrade tj moze ga postaviti u tako ocajnu situaciju da "ukrasti" postaje opravdano i u skladu sa njegovim inace sasvim regularnim moralnim nacelima licno mislim da takve ljude nije bas opravdano proglasiti lopovima.
By alexandermagic
Ne bih to nazvao ni dobrotom ni glupošću ni naivnošću...

Jednostavno - postupio si časno. To je danas rijetka pojava. Čestitam.
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by alexandermagic

upravo to.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Zibro
ocigledno si od samog pocetka bio svestan situacije prema tome nicega naivnog nema u tvome postupku.
Samo polako, ne bih te bas odmah proglasio za Majku Terezu jer ne zaboravi da nisi ucinio nikakvo dobro i da nikome nista nisi kako sam kazes "pruzio" vec si samo "propustio" da ucinis nesto za sta znas da je lose.

elem
daleko od toga da to nije znacajno jer za razliku od mnogih cije je ponasanje kontrolisano spoljasnjim faktorima tj strahom od kazne ti si postupio u skladu sa svojim unutrasnjim moralnim normama iako si po sopstvenoj proceni bio u prilici da prodjes nekaznjeno.
Ok to je pohvalno ali umesto da budes zadovoljan i u svojim ocima porastes tebe sada kopka da li je dusevni mir koji si dobio dobra zamena za materijalnu dobit koju si izgubio

paaaaaaa mozda i nisi bas toliko dobar koliko mislis da jesi :)
E super, dotakao si se nečega što mi je krajnje zanimljivo kod ljudi. A to je činjenje dobrih dela radi duševnog mira, ili nade da će bog ili neka viša sila to nagraditi. Čak i podsvesno takvo delovanje je krajnje sebično, dati nešto što ti neće trebati je samo zadovoljavanje sujete, dati poslednji zalogaj hleba nekome ko je gladniji od tebe bez očekivanja ičega e to je prava i istinska dobrota...za koju je verujem sposobno svega par ljudi na ovome svetu.

Vidiš, od kada sam svestan tog dela ljudske sebičnosti koji je u svima nama, nemam tu opijenost zadovoljstvom kada sam dobar prema drugima. Niti me kopka griža savest kada sam zao.Tako da nisam od onih koji se zavaravaju da su dobri, ali isto tako smatram da nisam zao. Da neću napakostiti iako mogu. Dok neki čekaju prvu priliku, ali to su male i slabašne osobe koje nisu vredne reči već sažaljenja.

Što se tiče tvog drugog posta tu se slažemo.
Divim se našim Pink Panterima koji su u stanju da se izvuku s krađom preskupih zlatara po Evropi i svetu. Jer jedino ko tu gubi su osiguravajuće kuće koje su i ovako prebogate.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Khons

upravo to.
Pogledajte u kakvom pokvarenom svetu živimo, kada nešto što bi trebalo da je normalno svima nama...poput disanja...treba da bude predmet čestitki. Nisam ni ja zlato, ali zar je tako teško biti korektnan?

Da li je nezasitost prema materijalnim stvarima izjela dušu i dobrotu ljudi?
Korisnikov avatar
By KiWi
Ako gledaš racionalno, naivan si.

Ako gledaš sociološki, pošten si.

U ovakvim situacijama ne postoji crno-beli pogled. Sve zavisi od ugla sagledavanja. Ja preferiram da to nazivam poštenjem.
Originally posted by *deni*
A kurac kao kurac, svaki smrdi ili mirise, u zavisnosti od higijenskih navika vlasnika.
Pa onda nije "kurac kao kurac" ... nekog oteraš, nekog ne ...
Korisnikov avatar
By antibiotic
U kakvom vremenu zivimo, nazalost, onaj ko je
posten - bude naivan,
a ko je dobar - bude glup.

Roditelji su nas vaspitali da kada naletimo na neciji izgubljeni novcanik - ili ga vratimo vlasniku, ili ga ostavimo da ga neko s manje savesti pokupi. No, verujem u neku vecu pravdu za ljude koji posteno postupaju i ne zele da osiromasuju druge da bi sami imali profit. Ma komunizam je majka!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by antibiotic
Roditelji su nas vaspitali da kada naletimo na neciji izgubljeni novcanik - ili ga vratimo vlasniku, ili ga ostavimo da ga neko s manje savesti pokupi. No, verujem u neku vecu pravdu za ljude koji posteno postupaju i ne zele da osiromasuju druge da bi sami imali profit. Ma komunizam je majka!
Ne budi toliko siguran ... i ne svačiji roditelji .... ima ljudi (čak i međ' forumaškim življem) koji bi rado zajebali svog poznanika/prijatelja za neku smešnu svotu ... ne bih da navodim nickove, dovoljno se eksponiraju i ovako :)
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by Khons

upravo to.
Ako te makar malo grize savest sto nisi iskoristio priliku da nesto "smuljas" onda treba da razmislis jesi li bas toliko naivan, dobar i slicno.

Ako se ni ne obazires na sve te "mogucnosti" u zivotu (koje nam se svima ukazuju) onda bih rekla da jesi postupio "casno".

I ne, ne bih rekla da prilika cini lopova!
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by KiWi
Originally posted by antibiotic
Ne budi toliko siguran ... i ne svačiji roditelji .... ima ljudi (čak i međ' forumaškim življem) koji bi rado zajebali svog poznanika/prijatelja za neku smešnu svotu ... ne bih da navodim nickove, dovoljno se eksponiraju i ovako :)
To jes, pricao sam o nama koji jesmo tako vaspitani. Ove prevarante, mada sam ih sam doziveo, nikad nisam umeo da razumem, jbg.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa onda nije "kurac kao kurac" ... nekog oteraš, nekog ne ...
Kiwi, pricam o jednoj ovde prisutnoj personi koju ne bih imenovao zbog diskrecije, koja je meni licno trazila da lazem kako je isla u Egipat, a iz stana nije mrdala, ja je gledao.
Nije isla, jer nije imala suchim, ali je volela da drugi misle kako je ishla.
O toj vrsti prevaranata, kompleksasha i neradnika govorim.
Pu !!!

Korisnikov avatar
By Combo
Šta ti je život... Ja sam morao da krijem da sam bio tamo.
Korisnikov avatar
By KiWi
Kiwi, pricam o jednoj ovde prisutnoj personi koju ne bih imenovao zbog diskrecije, koja je meni licno trazila da lazem kako je isla u Egipat, a iz stana nije mrdala, ja je gledao.
Pu !!!

To što ta persona nije imala sredstava za putovanje nije za osudu. To što je lažirala putovanje jeste. I treba, javno je prozovi i prekori!
Korisnikov avatar
By Combo
To što ta persona nije imala sredstava za putovanje nije za osudu. To što je lažirala putovanje jeste. I treba, javno je prozovi i prekori!
Ja mislim da je za žaljenje, ne za osudu.
Korisnikov avatar
By Madonna
Pu !!!

to mora da je ona debela Daliborka :nope: :doh:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by shut
jao kako si ti dobar :sweet:
Hvala. Uzvraćam istim komplimentom.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by shut
Pu !!!

to mora da je ona debela Daliborka :nope: :doh:
Sama neka se javi, ako se prepoznala u ovome sto sam napisao.
:hys:
Korisnikov avatar
By Combo
Ja mislim da nije. Koliko znam teta Daliborka nema staru izmučenu majku, nego je sama, pročitao sam negde.
A i deni je lepo rekao da se radi o nesposobnom sinu.
Korisnikov avatar
By *deni*
PA da.
Eto , lepo kaze diskutant iznad mene.
Pametan covek.
Korisnikov avatar
By Delete
Pu !!!

Ako ti je to toliko odvratno, interesuje me zasto si pristao da budes saucesnik u takvoj zavrzlami?
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Delete
Pu !!!

Ako ti je to toliko odvratno, interesuje me zasto si pristao da budes saucesnik u takvoj zavrzlami?
То ћу ти рећи кад будемо сами.
Korisnikov avatar
By Combo
Ljudi kad su zaljubljeni umeju da čine najluđe stvari za druge...
Korisnikov avatar
By *deni*
Али сам ја на време прогледао и отерао то од себе.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!