Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By istok
U vreme ove tzv. ekonomske krize, verujem da i medju vama ima onih "srecnika" koji su posle 7/3/15 godina rada ostali bez posla.
Meni se to dogodilo drugi put za 6 meseci i bilo mi je, pre svega toga, jako smesno to sto sam citao kako psiholozi gubitak zaposlenja vrlo visoko rangiraju na skali stresne ili bolne situacije. Mozda somnabuliram, ali cini mi se da sam negde procitao da je pre tog soka/bola/straha, jedino iznad gubitak deteta. Sto je meni nemerljivo. Ali ajde,

My questions are:
-jeste li ostali skoro bez posla?
-kako ste to podneli?
-da li ste se snasli u smislu drugog a adekvatnog radnog mesta?
-were u angry at first?

Hvala unapred na odgovorima. Znacili bi mi.

:vudu: :vudu: :vudu: :vudu: :vudu: (da ne bude zabude, ovo je za sve dir koji su puni saosecanja. jer skotina koja mi je u petak dala otkaz, izjavila je "zao mi je sto ti je zivot tezak", ja njoj "i meni je vaseg frizera, ali me je bilo sramota da Vam ranije kazem, sada je valjda poslednja prilika.") Ciganka sam ali nisam izdrzao, sta cu?
Korisnikov avatar
By Azdaja
nisam, sama sam svoj gazda...btw kod mene niko od radnika nije dao otkaz, a nije ga ni dobiJo - mi se volEmo i postujemo:)

btw mnogo mojih prijatelja je u zadnje vreme dobilo otkaz, medju njima i jedna moja ex koja je posle otkaza dobila sesticu na lotou (pa ladi tojas malo) - to je onaj balas, cim ti se nesto lose desi ujebe te nesto dobro :lol:

nadam se da ces naci neki good job, u svakom slucaju srecno u potrazi ;)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by istok
"i meni je vaseg frizera, ali me je bilo sramota da Vam ranije kazem, sada je valjda poslednja prilika."
ahahaahahaha
sorry

ne znam, nisam imao radnog iskustva, slazem se i mislim da je idiotski porediti sa gubitkom deteta...
valjda ces naci nesto soon :fige:
By RACABG
sta si po struci i kakav posao trazis

smatram da bi ovde na forumu trebala da postoji ovakva tema .... gde ce ljudi traziti i nuditi posao.
svi mi imamo neke prijatelje .... poznanike kojima trebaju radnici.

bude ti lose prvih par dana , onda dodje period gde se odmaras i uzivas u neradu , posle toga krece frka kako neces naci posao .....
ajde sada gay lobi da stupi na scenu pa da se ispomazemo medju sobom
Korisnikov avatar
By Mikili73
Hvala Bogu nisam nikada ostao bez posla, nego sam ja dao otkaz pre nekih 5 godina.....Sada radim i dobro mi je na poslu, lepo se slažemo svi i tako...u timu smo jači protiv nekih ljudi koji nas ne podnose. A ono si joj lepo rekao za frizera :cul: ....mora da je neka žešća krmačetina utovljena. Mrzim takve nadobudne i isfrustrirane osobe. Naći ćeš nadam se uskoro nešto prikladno za tebe.....U svakom slučaju znam da ti nije lako, jer sam 2.5 godine bezuspešno tražio posao, i naravno kao i uvek nisam išao preko veze i politike, jer nisam član nijedne stranke i nemam nikoga "u oblacima" da zalegne, i ipak sam preko konkursa evo već 3 godine na sadašnjem poslu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Jojjj ... ne smem ni da pomislim.

toliko sam navikao na raskalašan život, da bih na normali imao sećaj da sam prosjak (pametni su jevreji sa onom svojom izrekom)

pred kraj meseca ne ulazim u megamarkete jer znam da ne mogu da lažiram osećaj sa početka meseca da mogu da napunim korpu i ne razmišljam koliko još parica imam na računu ... samo tutnem kasirki karticu i kez od uva do uva :)

moja keva je pre par meseci otišla u penziju ... i jedva se sastavila sa činjenicom da ima toliko vremena tokom dana da ne zna šta će sa sobom (pa sprema stan po ceo dan, glanca podove i srebrni escajg po ceo dan) ... može se reći da je debeljuškasta varijanta Bree Van de Kamp
Korisnikov avatar
By Mikili73
Originally posted by RACABG

Da je više ovoga, bolje bi nam bilo svima.
Korisnikov avatar
By istok

smatram da bi ovde na forumu trebala da postoji ovakva tema .... gde ce ljudi traziti i nuditi posao.

bude ti lose prvih par dana , onda dodje period gde se odmaras i uzivas u neradu , posle toga krece frka kako neces naci posao .....
Bre, Raco, ti , uz svo duzno postovanje sto si bio fin na mojoj temi a prati te glas forumskog hard-digester-a, mislis da mi zivimo u Buenos Airesu, pa da apliciram u njihovoj Gej privrednoj komori? Ekonomista sam /nazalost, jer nas ima ko govana/, ali ni to nije bitno. Lepa ti je ideja, ali poznajuci ljude ovde, zasto si uopste pomislio da je nesto tako kod nas moguce?
Korisnikov avatar
By Azdaja

Bre, Raco, ti , uz svo duzno postovanje sto si bio fin na mojoj temi a prati te glas forumskog hard-digester-a, mislis da mi zivimo u Buenos Airesu, pa da apliciram u njihovoj Gej privrednoj komori? Ekonomista sam /nazalost, jer nas ima ko govana/, ali ni to nije bitno. Lepa ti je ideja, ali poznajuci ljude ovde, zasto si uopste pomislio da je nesto tako kod nas moguce?

zasto ne bi bilo moguce? odakle si i gde trazis posao? mislim na prebivaliste...:)
By RACABG
ma pusti ljude nije bitno ....... ja sam ljudima uvek pomagao nikome nisam odmogao.
ali pazi ako ti je ortak jedan od glavnih u nacionalnoj sluzbi za zaposhljavanje a ti imas ideju da pomazes ljudima nije problem nesto pronaci .
Korisnikov avatar
By istok
U Beogradu zivim sa deckom vec 6 godina. On je dobio otkaz pre 3 meseca. Lekar je. Nisam hteo da pisem temu kad se njemu to desilo, ali sada smo obojica u govnima i cisto sam hteo da pitam narod da li ima slicna iskustva? Ili smo to samo mi les miserables..
By RACABG
U Beogradu zivim sa deckom vec 6 godina. On je dobio otkaz pre 3 meseca. Lekar je. Nisam hteo da pisem temu kad se njemu to desilo, ali sada smo obojica u govnima i cisto sam hteo da pitam narod da li ima slicna iskustva? Ili smo to samo mi les miserables..
svugde je loshe ja i decko imamo firmu i zbog krize smo reshili da smanjimo nashe troskove kako bi svi radnici ostali na poslu .... a mi radimo i dodatno kako bi ziveli prosecno.
Korisnikov avatar
By istok
Originally posted by shut
"i meni je vaseg frizera, ali me je bilo sramota da Vam ranije kazem, sada je valjda poslednja prilika."
ahahaahahaha
sorry

ne znam, nisam imao radnog iskustva, slazem se i mislim da je idiotski porediti sa gubitkom deteta...
valjda ces naci nesto soon :fige:
Thanks, dear!
Korisnikov avatar
By LittleRed
Ja ostaodoh bez posla marta prosle godine, cini mi se. Novine za koje sam radila prvo su se prepolovile, nakon visemesecnog iscekivanja katastrofe. Ja ostadoh medju "srecnicima" koji su u nakon toga formiranom nedeljniku dobili status honorarnog novinara. No i to je kratko trajalo, a okoncalo se tako sto nam je urednica jednog dana saopstila kako se narednog dana novine prestaju da izlaze.
Sve u svemu, iako sam ocekivala takav kraj, bilo je poprilicno traumaticno...Naravno, najvise zbog finansijske nesigurnosti, minusa i kartica koje treba pokriti, a i jezive cinjenice da je ne samo normalan, vec ikakav posao u Nisu (pretpostavljam i sire), bez dobrog zaledja skoro nemoguce naci.
Na srecu, brzo sam digla ruke od pokusaja da pronadjem drugi posao u Nisu ( sada znam da je zapravo jako dobro sto neke varijante nisu upalile) i odlucila da se preselim severnije. Nakon tromesecnog maltretiranja u jednoj novosadskoj firmi i neverovatno slabo placenog devetocasovnog nocnog rada ( od 8 pm do 5 am) koji zena mi i ja prihvatismo da bi nekako izasle na kraj sa parama ( kreteni, nisu nam citav jedan mesec isplatili), januara ove godine pojavio se konkurs u mojoj nazovi-struci, na koji se uredno prijavih i dobih posao u jednoj ustanovi socijalne zastite.
To je moje najskorije iskustvo, sto se ostanka bez posla tice. Sve u svemu, previse puta sam bila u situaciji da trazim posao, da konkurisem za posao mnogo ispod mojih kvalifikacija i dobijam negativne odgovore (jer npr nemam radnog iskustva u fotokopirnici,dragstoru,prodavnici bebi opreme i sl.) i nadam se da cu bar jos neko vreme biti mirna (mada i dalje stalno listam oglase, just in case).

Anyway, zelim ti puno srece u potrazi :) )
Korisnikov avatar
By ns.happy
skoro sam prosao kroz to. sad bar znam kakav sam kad me strefi toliki stres. bas sam bio bed, ali sam se oporavio jer nisam dugo ni radio. sada me vise od svega frustrira cinjenica koliko je tesko naci posao. :sarana:
By Kragi
Originally posted by shut

Slazem se

Iz iskustva drugih znam da je to jako stresno, narocito kada se posao izgubi posle 15-20 godina (zivim u KG a u KG je famous Zastava itd itd)
Sve ostalo ne bih znao jer posao nikad nisam izgubio, niti volim obaveze (tog tipa) prema nekom a bogami ni nadredjene ;)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by LittleRed
Sve u svemu, previse puta sam bila u situaciji da trazim posao, da konkurisem za posao mnogo ispod mojih kvalifikacija i dobijam negativne odgovore (jer npr nemam radnog iskustva u fotokopirnici,dragstoru,prodavnici bebi opreme i sl.)
slika i prilika mlade osobe kod nas... :-( toliko puta sam pio makijato jebeni, a nisam ga znao npr napraviti, pa su me odbili :-))))
Korisnikov avatar
By bothways
Mislim da na zapadu ljudima mnogo teze pada da gube posao.
Mi smo se kao narod vec navikli na svakakva sranja u zivotu.
By Ulix
Originally posted by bothways
Mislim da to zavisi od zemlje do zemlje. Italijani, na primer, nisu daleko od samoubistva posle gubitka posla (posebno jer su tako predivno teatralan svet), jer je tamo posao teško naći, pa ćeš moći da upoznaš psihologe koji rade u supermarketu ili magistre sociologije koji prodaju suvenire u Vatikanu. Uzmeš šta uspeš da pronađeš i onda je gubitak posla prirodno ogroman stres.

Sa druge strane, Amerikanci su opušteniji po tom pitanju, makar iz mog iskustva. (A ja nisam bio u Americi otkako je počela kriza, znam da su sada stvari drugačije.) Tamo nije teško naći posao, naročito neki običan, tipa konobarisanja, a i Amerikanci su praktičan svet, pa im je mnogo bitnije šta umeš da radiš od toga koju si školu završio, pa ako si sposoban, nemaš problema. Imam prijatelja koji je putovao po Americi godinama, tako što bude u jednom gradu mesec - dva, pa kad se smori da otkaz i ode u neko drugo mesto, gde za par dana bez problema nađe posao. Sad... on je takav tip osobe da bi radio bilo šta, možda zato nema problema da nađe posao.

A ovde... ovde je praktično nemoguće i naći posao, osim ako nemaš nekog strica/strinu/kuma/prijatelja ili jedno pet 'iljada evra; ako to imaš, onda uopšte i ne moraš da se traumiraš oko gubitka posla, osobito ako si u DS-u, jer oni neće sjahati sa vlasti verovatno nikad. A ako nemaš ništa od toga, a izgubiš posao, onda si sa razlogom u depresiji.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Originally posted by Ulix

A ovde... ovde je praktično nemoguće i naći posao, osim ako nemaš nekog strica/strinu/kuma/prijatelja ili jedno pet 'iljada evra; ako to imaš, onda uopšte i ne moraš da se traumiraš oko gubitka posla, osobito ako si u DS-u, jer oni neće sjahati sa vlasti verovatno nikad. A ako nemaš ništa od toga, a izgubiš posao, onda si sa razlogom u depresiji.

:nazalost:
Korisnikov avatar
By ns.happy
da li se placa to clanstvo u ds? mislim, jedino mi to jos ostaje.
By RACABG
Originally posted by ns.happy
zaposleni 300 dinara godisnje
nezaposleni 100 dinara godisnje
By Ulix
Ne bih znao, iz prostog razloga što bih radije umro od gladi nego što bih to uradio. :hand: :drama: :kosa:

A ne znam ni šta ću ja da radim sledeće godine, ako ne odem negde na postdiplomske. Objašnjeno mi je na fakultetu da posla za lekare u Srbiji neće biti. :uplasen:
Korisnikov avatar
By emo_haos_

A ovde... ovde je praktično nemoguće i naći posao, osim ako nemaš nekog strica/strinu/kuma/prijatelja...
:sigh:

tako je uvek bilo, pricala je meni moja baba...
Korisnikov avatar
By LittleRed
A ovde... ovde je praktično nemoguće i naći posao, osim ako nemaš nekog strica/strinu/kuma/prijatelja...
A mene uzasava to sto oni koji imaju privilegiju da na ovaj nacin nadju zaposlenje, ne prihvataju da je u pitanju privilegija i bolja startna pozicija koju mozda drugi nemaju, nego sve pripisuju sopstvenom uspehu a tudji neuspeh u nalazenju posla posmatraju iskljucivo kao nesposobnost i neaktivnost.
Mislim, OK, mozda neki i nisu u stanju da misle drugacije, s obzirom na to da su iskusili nesto drugaciju realnost...

P.S. Namera mi nije da generalizujem...
Korisnikov avatar
By istok
Moj decko je 4 godine trazio posao u svojoj struci, kao lekar, radio malo za neku farmaceutsku kucu i onda se i ona ugasila. Naravno, radi druge poslove koji su daleko ispod njegovih kvalifikacija, ali mora se. Na razgovore i konkurse i ne prestaje da odlazi. Tako da , Ulixe, iskreno ti zelim postdiplomske, a i ne sumnjam da ces sa svim sto znas nekako nedozvoliti da ti se desi ista slicno.
Mada, "utesna" informacija mi je ta da su u HR, navodno, dosta trazeni lekari. Pa cemo probati i tamo. Nije daleko od kuce, makar.
Nemam tetku :) , strica, niti prijatelja na poziciji. I osecaj je takav, kao da se nikad vise nigde necu zaposliti. Mislim da padam u tezak bedak.
Korisnikov avatar
By ns.happy
zaposleni 300 dinara godisnje
nezaposleni 100 dinara godisnje
puno, puno... :-)))
Ne bih znao, iz prostog razloga što bih radije umro od gladi nego što bih to uradio. :hand: :drama: :kosa:

A ne znam ni šta ću ja da radim sledeće godine, ako ne odem negde na postdiplomske. Objašnjeno mi je na fakultetu da posla za lekare u Srbiji neće biti. :uplasen:
bice, ali po selima udaljenim i zavucenim. zdravstvo nam se reformira, moja je struka prva platila. no, to je druga tema.

bas sam sad pricao sa drugom, i njegova opaska, skroz na messtu je bila da umesto da nam sam posao predstavlja problem, nama, mladima i samo trazenje posla predstavlja problem... ja danas idem na jedan razgovor, pa ono, mogu misliti kakav odgovor me ceka... i nisam pesimista, jer je to samo stvar iskustva...
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by bothways
Mi smo se kao narod vec navikli na svakakva sranja u zivotu.

Pa kontam da su do guše u kreditima, pa zato..
Korisnikov avatar
By jukie
My questions are:
-jeste li ostali skoro bez posla?
-kako ste to podneli?
-da li ste se snasli u smislu drugog a adekvatnog radnog mesta?
-were u angry at first?
Moja dva različita iskustva:

-firma otišla u stečaj posle tri godine pa smo svi ostali bez posla. Nisam bio baš angry. Bukvalno smo svaki dan te tri godine čekali da odemo u stečaj. Prve dve godine u strahu i grču (posle su neke otpustili radi racionalizacije). U poslednjih godinu dana prestali smo da se plašimo i opustili se, bar da nam ide staž (koji su nam inače tek dve godine kasnije stvarno i uplatili kad su firmu u stečaju prodali) jer smo znali da ćemo kad-tad, a vrlo skoro, svi da izletimo

-rekli su mi da ću da radim sa nepunim radnim vremenom. Krenuo da radim kao da ću ne znam koliko ostati, sve isplanirao. Negde oko 25. u mesecu sam pošao da pitam da li ću dobiti markicu za zaposlene (da znam da idem u GSB da pravim povlasticu), ali su mi rekli da sačekam da vidimo kako će biti. Tu sad vidim da je nešto mutno. Dva dana kasnije isti čovek mi kaže da će na to moje mesto primiti nekoga ko je bio tehnološki višak na drugom mestu, i da ja radim još dva dana. E tu sam bio JAKO angry, ali ne na tu osobu koju su uzeli, jer ni ja ne bih voleo da neko bude angry na mene da su me tako negde prebacili, nego na glupu administraciju koja mi je davala nadu, umesto da mi lepo kažu da im treba neko za zamenu mesec dana (a što bih prihvatio, jer sam i inače menjao na raznim mestima; mesec dana je lepa mala platica, svaki dan se prošetaš i gledaš neke nepoznate zanimljive ljude) pa da znam da planiram budućnost i da ne napravim planove za ceo sledeći mesec (mogao sam laganica da odradim taj mesec sa puno slobodnog vremena i da usput tražim posla za sledeći, umesto da se ubijem praveći tabele i liste i kopirajući svašta)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!