Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Simor
Čitam u novinama da su ljudi u Suburbiji krenuli u većoj meri da se interesuju za polaganje vozačkih ispita, jer će po novom Zakonu o saobraćaju (ili Zakonu o bezbednosti u saobraćaju ili kako se već zove) čitava ta procedura da bude pooštrena.

Zna li neko kakve će zapravo razlike da budu kada krene primena tog zakona (ako sam dobro skontao od 01. januara 2010.)?

:volinevoli:
Korisnikov avatar
By m..
Valjda neces moci odmah samostalno da vozis i jos nesto, ne znam, mozda ce obuka duze trajati, ili vise kostati, ili biti strozija.

Ja imam vozacku vec 5-6 godina, al ne vozim. Moracu prvo da uzmem casove, ako odlucim da vozim.
Korisnikov avatar
By castor
O tom zakonu pricaju vec par godina. Mislim da od toga nece biti nista jos neko vreme.
Auto skola ce trajati 6 meseci, ucice se neke osnove o popravci kola, kada polozis neces moci da vozis sam, pored tebe ce morati da bude neko ko vozi par godina i naravno bice znatno skuplje.
Korisnikov avatar
By Dina
Sto se mene tice mogu i da postrozavaju i da olaksavaju, poskupljuju i pojeftinjuju... ja to polagati necu... tako da nemam takvih briga :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Momo
Ja sam mislio da je to vec krenulo. Znam da su neki ljudi jos pre dve godine zurili da polazu da ih ne zakaci taj novi zakon.

Mislim da ta voznja u pratnji iskusne (u voznji) osobe vazi samo za odredjena godista, tipa ljudi od 18-te do 21-e godine starosti ne mogu da sedaju za volan bez pratnje.

Polagao sam tu voznju pre 10 godina i cak i tad je bilo skupo a mogu misliti sad koje su cene...
Korisnikov avatar
By Burak
Kod nas u Republici Srpskoj je taj način polaganja počeo prije pola godine i kritike su uglavnom negativne jer je skuplje, treba dosta više vremena a kvalitet obuke je na otprilike sličnom nivou.
By fazza
Po novom Zakonu, svakom vozaču sa probnom dozvolom zabranjeno je konzumiranje alkohola, korišćenje mobilnih telefona tokom vožnje, uključujući i „hends fri” uređaje. Vozači sa probnom vozačkom dozvolom ne smeju da sedaju za volan u intervalu od 23 do 05 časova. Svakom vozaču ko se ogreši o ovu zakonsku odredbu biće oduzeta dozvola na 30 dana. Osim toga, dobiće i negativne bodove. Za razliku od vozača sa iskustvom, kada se dozvola oduzima ako sakupe 18 kaznenih bodova, oni će morati da smisle drugi način prevoza već posle devet kaznenih poena. Novina je da vozačka dozvola može da se dobije i sa 17 godina. Međutim, dok ne proslave punoletstvo, vozači će na suvozačkom mestu morati da imaju osobu koja bar pet godina ima dozvolu za tu kategoriju vozila. Vozači mlađi od 18 godina dobijaće prvo probnu vozačku dozvolu koja će važiti jednu do dve godine, u zavisnosti od toga da li su u tom periodu pohađali seminare iz bezbednosti saobraćaja. Ukoliko ne ispoštuju to pravilo, vlasnici probne dozvole biće kažnjavani s pet kaznenih poena. Zakon predviđa i da vozač koji ima probnu dozvolu neće smeti da vozi brzinom većom od 90 odsto od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće. Izmene u polaganju vozačkog ispita se odnose i na praktičnu i na teorijsku obuku, koja će postati obavezna. – Broj obaveznih školskih časova iz obuke umesto dosadašnjih 40 biće smanjen na 30 časova, ali će zato dužina časa biti produžena sa 45 na 50 minuta. Pre izlaska na praktičnu obuku budući vozači moraće da pohađaju teorijske časove, a broj tih časova biće određen posebnim pravilnikom. Novinu predstavljaju obuka i ispit iz prve pomoći, koju će sprovoditi lekari Crvenog krsta – objašnjava za „Blic” Milenko Jezdimirović, predsednik Udruženja auto-škola pri Privrednoj komori Beograda. Od trenutka prijavljivanja za polaganje, kandidat će morati da položi vozački u roku od godinu dana, na koliko je produžena važnost lekarskog pregleda. Maksimalan broj negativnih poena na testu biće, kao i dosad, deset odsto, ali će najverovatnije kriterijum na praktičnom delu biti stroži.
Korisnikov avatar
By mirth
Da, ovako slicno je i u BiH, s tim da oni moraju da kace na auto i tablu sa slovom P prvih valjda godinu-dve, da bi ostali ucesnici u saobracaju znali da ispred sebe imaju neiskusnog vozaca. :pilence:
By жњ
meni svejedno.. imam dozvolu vec godinu dana, a skoro i da ne vozim

doduse, danas se vec treci dan zaredom vozikam okolo sa tatom... osim scene u kojoj mi je auto dva puta zastucao usred raskrsnice - ide dobro ;)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by жњ
Takodje.
Mene je otac prakticno prisilio da polazem vozacki, a onda, kada sam odbijao da vozim, ispade da sam hteo da secem vene ako ne mi ne dozvoli da polazem. :lood:
Korisnikov avatar
By unic0rn
jedino sto od svega ima logiku je da se prvo polaze teorija.. mislim totalno je kretenski kad te posalje na ulicu a ti nemas pojma razliku izmedju trougla i romba.

sto se tice primene, prima ide od pocetka novembra ako sam skapirao tako da nema vise toga 'to najavljuju vec XYZ'..

u principu se u beogradu vozi ko na divljem zapadu, problem je sto je to nekada neophodno, a dodatni problem je naravno selektivna pravda. kad dzip zapichi niz nemanjinu tramvajskim sinama nikom nista, a kad to uradi yaris ili tako nesto odma biva zaustavljen. jbg.

ono sto je hit je sto ce valjda smanjiti brzine u gradu, a ionako je vec 80% grada pod ogranicenjima od 40 - sto znaci da mogu da nas prcaju u bulju na suvo kad hoce i gde hoce, jer ako bih vozio 40 svuda gde je potrebno pre bih stigao peske.
By жњ
Originally posted by E. M. O.
Originally posted by жњ
Takodje.
Mene je otac prakticno prisilio da polazem vozacki, a onda, kada sam odbijao da vozim, ispade da sam hteo da secem vene ako ne mi ne dozvoli da polazem. :lood:

isto isto, ista prica

i kontam da cu se sa njim otimati o kljuceve onog momenta kada savladam voznju u potpunosti

mene je, bez zezanja, neko vreme bas bilo strah da vozim

ali sam se nesto okurazila ovih dana. uprkos pocetnickim bagovima, sirokog osmeha sedam za volan i gazim po onom gasu i preticem kamione u fullu... bice da me "proradilo" nesto :lol:

jedino sto i dalje parkiram... kao plavusa :kosa:

parkiranje je najgore!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by жњ
Originally posted by жњ
Takodje.

isto isto, ista prica

i kontam da cu se sa njim otimati o kljuceve onog momenta kada savladam voznju u potpunosti

ali sam se nesto okurazila ovih dana. uprkos pocetnickim bagovima, sirokog osmeha sedam za volan i gazim po onom gasu i preticem kamione u fullu... bice da me "proradilo" nesto :lol:

Meni je parkiranje jos i najbolje islo.
By жњ
Originally posted by жњ
Originally posted by жњ
Takodje.

isto isto, ista prica

Meni je parkiranje jos i najbolje islo.

poligonsko ili "realno"???

doduse, cekaj... ti si musko, zar ne???

onda je druga prica :lol:

zene se dokazano drugacije (da ne kazem losije) snalaze u prostoru :lol:
Korisnikov avatar
By Azdaja
znj, e da mi te je videti na velikoooom motoru :hypno:

:lol:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Azdaja

Jao, da mi je videti me na velikom motoru :love:
To je jedno prewvozno sredstvo koje bih s uzivanjem vozio.

Nazalost, to je i jedino prevozno sredstvo cije mi je koriscenje najstroze zabranjeno.
Cale ima fobiju od motora. Pizdi od njih. A iz automobila ne bi izasao, da ne mora.
By жњ

:povez: :uplasen:

vala, neš :lol: :kiss:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by жњ

:povez: :uplasen:

vala, neš :lol: :kiss:

vala, bi te stavila na njega(pa makar te vezala)

:bondage: :lol:

:pucaodsmeha:

znaaaaam da ne volEs :) :kiss:
By жњ
pazi, sad me stavljas na muke...

moze sve, moze i bondage, ali motori :uplasen:

jao bre, sto ne spavamo :P
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by жњ
pazi, sad me stavljas na muke...

moze sve, moze i bondage, ali motori :uplasen:

jao bre, sto ne spavamo :P

zasto ne spavamo?! daleko smo... :lol:

odslusam jos koju pesmu, prospem ovde koju "pametnu", operem zube i nadam se :sleep:
By жњ
sad sam nabasala i na anu oxu od koje se inace tesko razdvajam... :drama:

hoce li se ovaj dan vise zavrsiti, brate mili... sto je mnogo, mnogo je!! :lol:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by жњ
sad sam nabasala i na anu oxu od koje se inace tesko razdvajam... :drama:

hoce li se ovaj dan vise zavrsiti, brate mili... sto je mnogo, mnogo je!! :lol:

aj poslusaj onu aninu sto ja volim :D

e baci oko na temu "sta vam svirucka" :drama:
By жњ
podseti me koju :D

jao... napravismo svinjac ovde... ovoliki off u zivotu nisam ni sanjala da cu napraviti :lol:

pozdrav moderatoru :mahanje:

Korisnikov avatar
By maka
pricaju o tom zakonu sto godina..ne verujem da ce stupiti na snagu ni 2010. Bar se nadam.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by жњ
podseti me koju :D

jao... napravismo svinjac ovde... ovoliki off u zivotu nisam ni sanjala da cu napraviti :lol:

pozdrav moderatoru :mahanje:

Diskutujes bre s Azdajom a.k.a. Queen Of Off.
Sta si ocekivala?
Korisnikov avatar
By Azdaja
i ja pozdravljam moderatora i izvinjavam se :lol:

okacicu je u "sviruckanje"

samo mi reci da li zelis tu pesmu da otpeva kao plavusa ili kao crnka?! :smeh:

kuku :party:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d

Plavuso, crna ti dusa
Zasto si postala tudja?
Necu ti nikad oprostiti....
By жњ

oksa kao crnka... :mljac:

mada bi mi prijalo i nesto plavo veceras, za promenu :iskusenje:
Korisnikov avatar
By Azdaja

Plavuso, crna ti dusa
Zasto si postala tudja?

izvini, nisam znala da me volis, pa sam srce drugom dala

:smeh:
By жњ

Plavuso, crna ti dusa
Zasto si postala tudja?

jel ovo neki narodnjak? :lol:

jao.. boli me glava od offovanja :krava:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!