Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Ne znam da li je još nekom zanimljiva ova tema,
ali ja primećujem da i sami strejteri često žele da budu bliski u okviru istog pola na razne načine (ne mislim na sam sex), a da ih društvene konvencije sputavaju.

U Crnoj Gori se muškarci ljube kad se vide, a kod nas recimo vlada princip da je tako nešto nemuževno.
Koliko je muškaraca, čistih strejtaša, koji bi želeli da zagrle i izljube svog druga, ali to ne smeju.

U autobusima klinci sedaju jedan drugom u krilu, kupaju se zajedno, ali prestaju brzo da rade jer ih drušvo tera na to.

Imam osećaj da su i strejt momci udaljeniji jedni prema drugima više nego što bi hteli da budu da nema društvenih konvencija.
Malo mi je nelogično da neko ima potrebu da se mazi sa svojim kerom ili mačkom. Da ih mazi, stavlja u krilo, a navodno priča kako bi se gadio da mazi osobu istog pola.

Malo je nelogično da se neko ne gadi dlakavog kučeta, a gadi se drugog čoveka u krilu?
U čemu je caka?
By Çâðê_DUP
caka je u tome da oni samo nece da ih neko ko je gej startuje.
pritom znam gomilu tipova koji su str8 u Srbiji i ljube se kad se vide*(prava mala mafija)
stvarno sam skontala kod gomile ljudi koji su bili kao homofobichni nakon saznanja da je neko u njihovoj okolini gej skroz promenili stav*(ubio bi ga prebio bla bla bla)sad samo govore: dok me ne startuje sve je ok....

boys will be boys...
pipkaju se oni...
Korisnikov avatar
By KiWi
Meni nikada nije bilo jasno zašto neko želi sebe da ograniči u bilo kom pogledu pa i seksualnom.

Potpuno su mi nejasni strejtaši koji npr. ne žele da se ljube sa ženom koja im je upravo pušila jer je to citiram "tako pederski"...

Pa ni gay likovi koji bukvalno beže od devojaka ...

trudim se da se ne ograničavam i tako pronalazim nove stvari koje me lože ....
Korisnikov avatar
By Loni
Oni to ljubljenje u usta posle njenog pušenja neće nevezano od tog da l im to deluje pederski.
Odbijaju to jer su svesni koliko loše održavaju donju higijenu.

Zamisli ti koje je to potcenjivanje samog sebe.
Baja je svestan da ne pere kitu, da je dole štrokav, to mu ne smeta kad treba da ponudi ga fišerici, ali mu zato smeta kad bi kap znoja sa sopstvene kite ili malo sperme preko njenih usta ušlo u njegova?

Autogađanje...

Inače logično mi je da će strejter pre da se mazi s drugim strejterom,
pa i svaki gej će pre da se pomazi s nekom devojkom za koju zna da joj neće dati lažnu nadu, nego s nekom, koja će to da shvati peozbiljno.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
meni jejako fascinantno sto drustvo podrzava skroz drzanj devojaka za ruke, sedaju jedna drugoj u krilo, maze se po autobusima....kontam da nam je to ostalo kao animalni instinkt - zenke se drze u krdima zajedno a muzjaci skoro nikad :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Loni
Oni to ljubljenje u usta posle njenog pušenja neće nevezano od tog da l im to deluje pederski.
Odbijaju to jer su svesni koliko loše održavaju donju higijenu.
fuuuuj ... iskreno se nadam da grešiš ...
Korisnikov avatar
By HARP
Da banalizujemo stvari.
Mužijaci su rivali, svako treba da nađe reproduktivno sposobnu jedinku da bi nastavio svoj genetski kod. Ako to ne uradi on, uradiće njegov rival.
Simpatično je sve to kako se preslikava na društvene odnose i u savremeno razmišljanje.
Tu je porodica, škola, društveno okruženje u kome se raste itd...

Devojke su tu reproduktivno sposobne jedinke koje biraju koji mužijak ima najsposobnije karakteristike, kako bi ona nastavila vrstu uspešno sa dobrim genetskim kodom koji obećava opstanak.

Znači ovde ženka bira i odobrava, a mužijak napada i bori se. Što sa njom, da bi pristala, što sa rivalom da ga ne pobedi.
Otud tolika distanca između muškaraca.

Pipkanje je isto ritual provere koliko je neko bolji rival.
Slikovito objašnjeno, znate da svi muškarci vole da merkaju da li onaj drugi nema slučajno veći pimpek :D
Korisnikov avatar
By Dina
"Caka" je u vaspitanju i drustvu ;) Pricala sam ti a pisala sam i na forumu da se strejt muskarci ovde i u Holandiji najvise razlikuju (po meni) upravo zbog slobodnijeg ponasanja tamo. Razlikuju se i ovde i npr u Egiptu, tamo isto nije cudno videti dva muskarca da se grle i drze za ruke, do duse to su mladji muskarci. Tako da sve to zavisi od kulture, vecina ljudi ne moze ili ne sme da se oslobodi toga, a sigurno niko od nas ne moze da izadje bas sasvim iz sveta koji ga okruzuje i okruzivao ga je, cak i kad osoba ne misli tako...

Ja sam nekad razmisljala o oslobadjanju muskaraca (bas zapazajuci npr u teen godinama da je devojkama dopusteno mnogo vise neznosti), pa sam vremenom "otisla" u feministkinje i obicno razmisljam o polozaju zena jer su mi se macho muskarci toliko smucili da ni na njihovo oslobadjanje ne mogu da mislim :lol: Inace mislim da veca ljudska prava deluju i na one na koje deluju direktno i na ostale indirektno, tako da se celo drustvo menja, pozitivno naravno... Meni je bar pozitivno, ne mora da znaci da tako svi misle. Npr imam jednog poslovnog partnera Belgijanca koji je odusevljen konzervativizmom, ja ga ne podnosim, nekad nije posao lak :sigh: On je fasciniran kako ovde zene pristaju da sve rade po kuci, da ugadjaju muskarcima, kaze to je fantasticno, tamo to nijedna nece, ljudska a narocito zenska prava su nesreca... Strasno, poludim kad taj dolazi u poslovnu posetu i treba da izadjemo na veceru :roll:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by FireGox
Slikovito objašnjeno, znate da svi muškarci vole da merkaju da li onaj drugi nema slučajno veći pimpek :D
Da,a ovo se mozda najvise preslikava u teretani.
Pored toga sto je decacima/muskarcima zanimljivo da vide 'pimpek' svog protivnika
isto tako se takmice i vole da vide koliko se drugi nabildovao u teretani, da li ima veca ledja, bolje grudi, jaci biceps... e,mislim da u teretani tek prestaju sve gore spomenute konvencije jer se muzjaci skidaju u donjem vesu da bi pokazali rivalu svoje atribute ( u svlacionici)
skidaju se goli i setkaju po svlacioni/tush delu
kako bi - kao sto neko rece gore - pokazali da su oni prigodniji izbor za zensku jedinku

pa,ostali neka jure njegovu velicinu
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by haemoglobin87
meni jejako fascinantno sto drustvo podrzava skroz drzanj devojaka za ruke, sedaju jedna drugoj u krilo, maze se po autobusima....kontam da nam je to ostalo kao animalni instinkt - zenke se drze u krdima zajedno a muzjaci skoro nikad :D
Moram da te demantujem.

Upiši MUŠKA KRDA na googlu i dobićeš da postoje upravo muška krda slonova, muflona i jelena.

U svetu jelena osnovno krdo čini jelen - alfa mužjak (pandan sultanu), košute s mladuncima (pandan haremu) kao i jeleni, koji pristanu na potčinjenu ulogu vođi krda (a to nisu svi).
Pravo na parenje ima samo vođa krda, a ostali tek ako ga izazovu na dvoboj, posle čega, ako pobede, oni postaju vođe krda.

E, a osim tog osnovnog krda, postoji i alternativnu krdo, sačinjeno samo od mužjaka, koji se nisu prilagodili osnovnom krdu ili su otišli sami ili su oterani.

Ženska krda ne postoje i ženke nisu bliska u krdima osim ako nisu u relaciji majka-kći.

Nije rivalitet razlog što su ženke bliske jedna drugoj (i žene isto jedna drugoj razgledaju maskaru, kilažu, lice, boju kose i porede se međusobno), već je razlog MATERINSKI INSTINKT.
On je tako konstruisan da su majci simpatični i muški i ženski mladunci.

A kad neko ima simpatije prema oba pola mladunaca, pre će imati simpatije i prema oba pola starijih primeraka.

Drugi razlog je VASPITANJE...

Kod Arapa ja videh momke, kako se drže za ruke, a nisu gej.
To kod nas postoji samo u nižim razredima osnovne škole.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni su Arapkinje zanimljive narocito u Egiptu. Iako su sve sa onim maramama na glavama uglavnom imaju iscrtane oci ajlajnerom pa su onako upadljive. I gledaju drugu zenu (tj mene) direktno u oci, nekako neki pogled bliskosti ili dopadanja. Meni jedva da se desilo ovde da me neka zena u gay klubu tako pogleda a kamoli da mi se desi na ulici, narocito ne nesto tako upadljivo i cesto. Nema veze sa bliskoscu muskaraca ovaj odgovor do duse :D ali ima sa tim da je ponasanje prema svom/drugom polu/rodu prilicno vezano za kulturu.
Korisnikov avatar
By jukie
U svetu jelena osnovno krdo čini jelen - alfa mužjak (pandan sultanu), košute s mladuncima (pandan haremu) kao i jeleni, koji pristanu na potčinjenu ulogu vođi krda (a to nisu svi).
Pravo na parenje ima samo vođa krda, a ostali tek ako ga izazovu na dvoboj, posle čega, ako pobede, oni postaju vođe krda.

E, a osim tog osnovnog krda, postoji i alternativnu krdo, sačinjeno samo od mužjaka, koji se nisu prilagodili osnovnom krdu ili su otišli sami ili su oterani.

Ženska krda ne postoje i ženke nisu bliska u krdima osim ako nisu u relaciji majka-kći.

Nije rivalitet razlog što su ženke bliske jedna drugoj (i žene isto jedna drugoj razgledaju maskaru, kilažu, lice, boju kose i porede se međusobno), već je razlog MATERINSKI INSTINKT.
On je tako konstruisan da su majci simpatični i muški i ženski mladunci.

A kad neko ima simpatije prema oba pola mladunaca, pre će imati simpatije i prema oba pola starijih primeraka.
Loni ne širi dezinformacije. Ostali, zanemarite šta je Loni rekao.
A evo i preciznih informacija:

Dakle, socijalna organizacija LAVOVA:

a) Čopor (engl. pride) čine:
1-3 odrasla mužjaka (ukoliko je više od jednog, to su braća ili braća od tetke rođeni iste godine, isto su im tekli školski dani itd., isterani iz rodnog čopora kada napune 2 godine)
2-8 odraslih lavica (sestre, majke, tetke i uopšte ženski rodoslov. Ženke po pravilu ne bivaju isterane iz čopora, ali ponekad i da, uglavnom ako su malo čudne)
prošlogodišnji mladunci (što bi kod ljudi bili tinejdžeri)
ovogodišnji mladunci (što bi kod ljudi bila deca)

b) nomadski mužjaci, obično braća i braća od tetke koji su izbačeni iz rodnog čopora a još nisu dovoljno jaki da preotmu neki tuđi čopor

c) nomadske ženke, obično idu po jedna, ponekad i dve, u kom slučaju mogu da posluže kao baza novog čopora ako se udruže sa grupom mužjaka pod b). a ponekad su u pitanju ludače pa ostaju zauvek same jer ih niko neće.

Socijalna organizacija JELENA i SLONOVA:

1) Van doba parenja (koje je tačno određen period u godini) a kada je povoljna vegetaciona sezona:
a) ženska grupa- ženke svih uzrasta, i muški mladunci do određenog uzrasta posle kojeg ih isteruju ili sami odlaze
b) muška grupa - polno zreli mužjaci koji se udružuju sa ortacima, najčešće slične starosti, pošto mužjaci slonovi rastu celog života, pa su manji mužjaci u jednoj grupi a veći i stariji u drugoj

2) za vreme doba parenja:
-ženke ostaju u svojoj grupi
-mladunci ostaju sa ženkama i gledaju da ih neko ne pogazi
-odrasli mužjaci prestaju da se druže i tuku se da bi odredili hijerarhiju radi parenja; najjači mužjak zauzima žensku grupu
-ostali mužjaci se i dalje koškaju za slučaj da najjači mužjak naprasno umre od srčke ili ga ubije veliki beli lovac
-mužjaci tinejdžeri napuštaju rodnu grupu (da ih veći mužjaci ne ubiju jer ih vide kao konkurenciju) pa stoje sa strane; kasnije će ući u sastav muških grupa pod 1b.

3) Van doba parenja a kada nastupi nepovoljna vegetaciona sezona (kod jelena zima sa snegom a kod slonova sezonska sušna sezona):
ženske grupe se udružuju u krda i šipče ovamo-onamo po arealu. Najstarije ženke znaju kuda treba ići i vode svoju grupu, a ostale idu za njima. Mužjaci u svojim grupama uglavnom prate krdo nonšalantno na nekoj udaljenosti. Samo tada postoji krdo. Mužjaci NIKADA nisu vođe krda. Krda UVEK vode ženke. Mužjaci se sa krdom druže samo u vreme parenja pod 2).
By Hans
Da banalizujemo stvari.
Mužijaci su rivali, svako treba da nađe reproduktivno sposobnu jedinku da bi nastavio svoj genetski kod. Ako to ne uradi on, uradiće njegov rival.
Simpatično je sve to kako se preslikava na društvene odnose i u savremeno razmišljanje.
Tu je porodica, škola, društveno okruženje u kome se raste itd...

Devojke su tu reproduktivno sposobne jedinke koje biraju koji mužijak ima najsposobnije karakteristike, kako bi ona nastavila vrstu uspešno sa dobrim genetskim kodom koji obećava opstanak.

Znači ovde ženka bira i odobrava, a mužijak napada i bori se. Što sa njom, da bi pristala, što sa rivalom da ga ne pobedi.
Otud tolika distanca između muškaraca.

Ovo mi se jako dopada, slichno bih sasvim napisao. A od ovih rechi tipa: rival, borba, nastavljanje vrste...muti mi se koliko mi je muka. Znate, oduvek mi je bilo gadno to da se chovek josh uvek nije odvojio od razmishljanja o tim animalnim stvarima a pritom se kaze da zivimo u modernom svetu. Da li je za to kriva neravnomerna razvijenost sveta ili neshto drugo?
By polarlicht4.1
Originally posted by Hans_87
A od ovih rechi tipa: rival, borba, nastavljanje vrste...muti mi se koliko mi je muka. Znate, oduvek mi je bilo gadno to da se chovek josh uvek nije odvojio od razmishljanja o tim animalnim stvarima a pritom se kaze da zivimo u modernom svetu.
Danas kada se govori o human animals i non-human animals u humanističkim naukama (a sve pod uticajem poslednjeg talasa feminizma, posthumanizma, dekonstrukcije, itd.) malo je nezgrapno uvoditi binarizme tipa ljudsko/animalno. Mada ni ovi socio-darvinisti koji su se javili iznad nisu ništa bolji pa bih samo želeo da uputim na novija čitanja Darvina (npr. Elizabeth Grosz "The Nick of Time: Politics, Evolution and the Untimely" ili "Time Travels: Feminism, Nature, Power") koja u celosti redefinišu odnos "priroda"/"društvo" te odnos "ljudi" i "životinja".
Korisnikov avatar
By *deni*
Sa drugim mužjacima nećete imati nikakvih problema, ako im jasno stavite do znanja da nemate pretenzija da se parite sa njihovim ženkama. Onda čak možete dobiti i njihovu nesebičnu zaštitu.
Problem može da iskrsne u situaciji kad mužjaci naslute i nanjuše da " njihove " ženke gaje isuviše nežna osećanja prema vama, tj. ako zaključe da ste previše simpatični " njihovim " ženkama.

No, u svakom slučaju, uz jedan iskren i pošten odnos prema sebi i drugima, možete, kao gay, da ostvarite bliskost sa strejt muškarcima, takvu da oni požele da vas na punoj plaži nose na leđima, da dozvole da im vežete ružu oko vrata, pravite im frizuru itd.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by *deni*
Sa drugim mužjacima nećete imati nikakvih problema, ako im jasno stavite do znanja da nemate pretenzija da se parite sa njihovim ženkama. Onda čak možete dobiti i njihovu nesebičnu zaštitu.
Problem može da iskrsne u situaciji kad mužjaci naslute i nanjuše da " njihove " ženke gaje isuviše nežna osećanja prema vama, tj. ako zaključe da ste previše simpatični " njihovim " ženkama.

No, u svakom slučaju, uz jedan iskren i pošten odnos prema sebi i drugima, možete, kao gay, da ostvarite bliskost sa strejt muškarcima, takvu da oni požele da vas na punoj plaži nose na leđima, da dozvole da im vežete ružu oko vrata, pravite im frizuru itd.
lepo
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by KiWi
Meni nikada nije bilo jasno zašto neko želi sebe da ograniči u bilo kom pogledu pa i seksualnom.

Potpuno su mi nejasni strejtaši koji npr. ne žele da se ljube sa ženom koja im je upravo pušila jer je to citiram "tako pederski"...

Pa ni gay likovi koji bukvalno beže od devojaka ...

trudim se da se ne ograničavam i tako pronalazim nove stvari koje me lože ....
Ti tvrdis da si bisexualne orijentacije, te stoga ni ne mozes, odnosno ne moras da se ogranicavas.

Devojke obozavam kao prijatelje, 100 puta vise nego bilo kog muskarca.
A naravno da cu nekoj devojci dati do znanja da me ne interesuje (ako to smatras pod bezanjem?), kad sam gay... i nisam jos dobio zelju da lizem picketinu! :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dirrty
Devojke obozavam kao prijatelje, 100 puta vise nego bilo kog muskarca.
A naravno da cu nekoj devojci dati do znanja da me neinteresuje (ako to smatras pod bezanjem?), kad sam gay... i nisam jos dobio zelju da lizem picketinu! :lol:
Tako je.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Svi mushkarci su pederi. U to iskreno verujem, sex sa zhenama je neprirodan osim ako niste zhena.

Sex je kako fizichka tako i mentalna akcija, razlika izmedju dozhivljavanja seksa kod zhena i mushkaraca je tolika da se mozhe govoriti o dve razlichite vrste (zhirafe i zebre.)

Sama chinjenica shto je heteresoksualizam toliko zastupljen jeste zbog lazhnog morala i uchenja od najranijih dana, tzv. brainwashing dece.

Bez zhelje da upadam u raspravu iskreno verujem da je "str8" bolest, kada nauka dodje do nivoa da ce drzhave proizvoditi decu, vishe nece biti potrebe za "str8" odnosima pa ce isti postati stvar proshlosti.

Chak i sa gledishta Kabale, Kreator je jedan i samim time je homoseksualan po prirodi, tako da nije nishta strashno zelja brainwashed ljudi za kontaktom koji je tako prirodan i nevin.
Korisnikov avatar
By Tomek
Milion puta sam u skoli video kad se strejt tipovi povataju... Sve uz povike: Digo mu se... Koliki mu je i slicno...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ali nisu svi pametni kao ovi moji (strejteri).
Nekoliko mojih drugova je resilo da, zajedno sa profesorom srpskog, legitimizuje to ponasanje, i napravili su mali ,,Gej klub" (tako su se zvali).
Onda su namigivali jedni drugima i mazili jedni druge. Svi su strejt, i niko od njih nije to radio sa nekom vrstom karikiranja ili ma sa kakvom negativnom ideoloskom zaledjinom.
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni su bile zanimljive slike kada se dve dekice drze pod ruku i setaju. :giggle:

A ovi malo plesu:

Slika
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by jukie

c) nomadske ženke, obično idu po jedna, ponekad i dve, u kom slučaju mogu da posluže kao baza novog čopora ako se udruže sa grupom mužjaka pod b). a ponekad su u pitanju ludače pa ostaju zauvek same jer ih niko neće.

Socijalna organizacija JELENA i SLONOVA:

1) Van doba parenja (koje je tačno određen period u godini) a kada je povoljna vegetaciona sezona:
a) ženska grupa- ženke svih uzrasta, i muški mladunci do određenog uzrasta posle kojeg ih isteruju ili sami odlaze
b) muška grupa - polno zreli mužjaci koji se udružuju sa ortacima, najčešće slične starosti, pošto mužjaci slonovi rastu celog života, pa su manji mužjaci u jednoj grupi a veći i stariji u drugoj

2) za vreme doba parenja:
-ženke ostaju u svojoj grupi
-mladunci ostaju sa ženkama i gledaju da ih neko ne pogazi
-odrasli mužjaci prestaju da se druže i tuku se da bi odredili hijerarhiju radi parenja; najjači mužjak zauzima žensku grupu
-ostali mužjaci se i dalje koškaju za slučaj da najjači mužjak naprasno umre od srčke ili ga ubije veliki beli lovac
-mužjaci tinejdžeri napuštaju rodnu grupu (da ih veći mužjaci ne ubiju jer ih vide kao konkurenciju) pa stoje sa strane; kasnije će ući u sastav muških grupa pod 1b.

3) Van doba parenja a kada nastupi nepovoljna vegetaciona sezona (kod jelena zima sa snegom a kod slonova sezonska sušna sezona):
ženske grupe se udružuju u krda i šipče ovamo-onamo po arealu. Najstarije ženke znaju kuda treba ići i vode svoju grupu, a ostale idu za njima. Mužjaci u svojim grupama uglavnom prate krdo nonšalantno na nekoj udaljenosti. Samo tada postoji krdo. Mužjaci NIKADA nisu vođe krda. Krda UVEK vode ženke. Mužjaci se sa krdom druže samo u vreme parenja pod 2).

Oho ho pa zna se ko je znalac.
Za lavove si otprilike rekao ono što i ja znam,
ali nisam znao i za ženska krda - odnosno nomadska.

Za jelene si mi otvorio oči za neke stvari.
Nisam znao da ih ženke predvode.
Zbog čega je to?
Da li zbog neke njihove posebne intuicije da nađu izvor, hranu?
To mi je baš fenomen.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Loni srce napisah da su muskarci skoro uvek sami - ne podrazumevajuci sve grupe zivih bica animalnog sveta, i ne razgranicavajuci da li se radi o k ili r strategistima (ili ti konformistima i regulatorima) ...mislio sam da je cesca pojava u nekim sisarskim grupama da su zenke zajedno a muzjaci ili sami, ili u intraspecijskoj kompeticiji - kao kod nas :D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jukie
Za jelene si mi otvorio oči za neke stvari.
Nisam znao da ih ženke predvode.
Zbog čega je to?
Da li zbog neke njihove posebne intuicije da nađu izvor, hranu?
To mi je baš fenomen.
Pa ženke moraju da predvode krdo zato što su jedini mužjaci u krdu dečaci, koji nisu pogodni da vode krdo. Zamisli grupu ljudskih majki, svaka sa po nekoliko dece, kreću na neki daleki put. Da li bi ih vodila neka iskusna majka ili dečko od 9 godina?
Ako se sećaš šta se desilo za vreme Oluje, bar dva traktora/auta u konvoju su se prevrnula i svi su se razbili i ugruvali, jer su majke sedele i puštale male dečake da voze kola jer su oni zaboga najstariji muškarci u grupi.
:hypno: Očigledno je da to nije dobra evolutivna taktika, pa je ostale vrste ne praktikuju.

Intuicija nije toliko važna koliko iskustvo. Svako kako se rodi uči da poštuje starije od sebe (kao što je ranije bio slučaj i kod ljudi, a danas nije jer su izmislili dečja prava). Mala slonica-devojčica ide sa svojom familijom godinama određenim stazama i uči gde se šta nalazi (kada nastupi suša, u ovoj ravnici se pesak kopa da se dođe do vode; u onoj tamo pećini se nalaze mineralne soli; stabla baobaba se nalaze ovde, onde i tamo; tu i tu su bare za kaljuganje itd), kasnije kada je devojka i posle toga majka, takođe ide za bakom/prabakom i i dalje pamti gde se šta nalazi. Jednog dana se osvrne oko sebe i ustanovi da je ona ta najstarija ženka u krdu, više nema koga da prati, i kuda krene svi idu za njom. Onda ona koristi svoje bogato 50-godišnje iskustvo da vodi familiju na pravo mesto u pravo vreme. Ostale familije deluju po istom principu, tako da se svi za vreme suše okupe na mestu gde se pesak kopa da se dođe do vode, a kada sazri baobab, svaka ženka lider (matrijarh) vodi svoju familiju na mesto gde rastu baobabi, jer se seća da u ovo doba godine sazreva baobab, i onda se puno familija nađe na jednom mestu i to se zove krdo, a inače svaka familija bude za sebe.

Kod jelena je to malo drugačije jer oni imaju prirodne neprijatelje (vukovi), pa familije teže da se za vreme zime okupljaju u krdo sa drugim familijama jelena (ali to je nekako kao kada učiteljice povedu decu na izlet pa se deca iz jednog odeljenja drže svoje učiteljice a ne one druge).

Naravno u ovoj analizi smo uključili samo lavove, jelene i slonove, a ne i npr. vukove, makaki majmune, hijene, zebre itd. i kod svake vrste postoji drugačija društvena struktura.
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

:dina: , moderatorka Kafica
Korisnikov avatar
By Sunce
Zasto si obrisala fotografije?
Korisnikov avatar
By .L O S T
na bazenima videh da je hit da se klinci poljube u obraz kad se sretnu, kao dve devojke, samo sto je prisutno i str8 rukovanje, onako dizelaski
zanimljivo
Korisnikov avatar
By Allkey
odlična tema za razmišljanje, veoma fino sročena.

meni su te stvari sa decom padale na pamet.
kako je ranije sve bilo nežno i fino i lepo i bez predrasuda.

ja sam očito želeo da to održim u životu malo duže nego ostali, i evo gde sam završio. :D

no, moji zemunci se već neko vreme ljube pri pozdravljanju.
mada to više izgleda onako kriminalno.
takođe se ponekad i zagrle, što lepo izgleda.
a ponekad se i maze po vratovima, ušima, kosama, leđima.
što je ekstremno gej, čak i za moje pimanje homoseksualnosti dok sam u školi. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!