Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Nadjite na netu neku srceparajucu vest ili pricu. Nesto retko, slatko, drama - to se trazi. Hocu suze da krenu, uzdasi da se cuju.

Moje dve price:

Poljubac muža probudio "uspavanu lepoticu" iz kome

Autor: Blic online | 26.01.2009 - 12:58

Nakon što je dve nedelje proveo pored bolničkog kreveta svoje supruge nadajući se da će se probuditi iz kome posle srčanog udara, Britanac Endru Rej je počeo da gubi nadu. Izbezumljen otac dvoje dece puštao joj je kasete na kojima se čuje njihov sin kako plače i njihova ćerka koja viče "Mama, probudi se!"

Konačno se u očaju brižno nagnuo nad njenim nepokretnim telom i rekao: "Ema, ako me čuješ, molim te, samo me poljubi".
"Ono što je usledilo bilo je izvan snova", rekao je on. "Okrenula je glavu prema meni, napućila usne i poslala mi mali poljubac".
"Nisam mogao da poverujem. Mislio sam da će mi srce iskočiti iz grudi i osećao sam se kao da me je neko oslobodio velikog tereta", rekao je zapanjeni Endru, koji ima doktore za svedoke neverovatnog događaja.
Ema je doživela srčani napad samo deset dana nakon što je na svet donela sina. Užasnuti Endru je pokušao da je oživi tehnikom "usta na usta" nakon što je kolabirala za vreme šopinga. Zatim je primljena u bolnicu gde su lekari uspeli da joj ožive srce, ali su Endruu rekli da je moguće da će zauvek ostati u komi.
"Puštao sam joj snimak pesama uz koje smo plesali na venčanju. Nežno sam joj pričao, držao je za ruku, sve vreme joj govorio da je volim i molio je da se probudi."
Međutim, poljubac je bio samo početak bolne borbe za život i oporavak jer je Ema čas bila u svesnom čas u nesvesnom stanju, a usled gubitka kiseonika imala je problem gubitka pamćenja.
Ona je na kraju izašla iz bolnice, ali i sada - gotovo dve godine kasnije – ide na terapije zbog oštećenja mozga.
Lekari veruju da je infarkt izazvao ugrušak krvi nakon što je sina Aleksandra, koji sada ima dve godine, rodila carskim rezom.
"Volela bih da mi se povrati sećanje. Endru mi pomaže u svemu, ne znam šta bih radila bez njega", rekla je Ema.
Endru kaže da je jednostavno zahvalan što mu je žena preživela.
"Može da se kreće prilično dobro kada je neko drži za ruku, a srećan sam što naša deca još uvek imaju majku i što ja imam ženu", rekao je Endru.

Slika

Ne gleda televiziju, ne misli o politici
(bas sam se pronasao u naslovu - baba :sunce: )

Autor: Z. Lazarević | Foto:J. Vučetić | 25.02.2009. - 09:47

Najstarija žiteljka Opštine Savski venac Anka Vlaški napuniće danas 100 godina. Iz sna je bude teška sećanja na okupaciju iz vremena Drugog svetskog rata, a za svoj život kaže da je bio prelep, ali težak. Anka nikad nije jela meso, a svako jutro započinje šoljicom vrele crne kafe, koju joj poslednjih godina kuva sin Jovan (81). Kako Anka navodi, na svetu ne postoji jača ljubav od majčinske i to je on što je kroz sve nedaće održavalo u životu.

- Život je lep, ali težak. Deca, kuća, posao... Treba sve to podmiriti. Najbitnije je svojoj deci pružiti sve – kaže Anka Vlaški, koja se davne 1914. godine sa ocem, prodavcem Svetog pisma, zatekla na jednom od sarajevskih mostova u trenutku atentata na austro – ugarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda.

Brigu o Anki je na sebe preuzeo sin Jovan (81), koji nikad neće zaboraviti priče o teškom životu njegove majke.
- Žvot joj nije bio lak. Sa 33 godine je ostala udovica jer su mog oca ubili za vreme okupacije 1942. godine. Ostala je sama sa mnom i sestrom. Uvek je bila veliki borac. Preživela je ratove, zatvor, bolesti i uvek ostajala nasmejana – priča Jovan Vlaški, navodeći da je sada u prilici da joj vrati makar deo onoga što je ona za njega kao majka učinila.
Anka je za svoje godine vitalna, a osim „brufena“, ne pije lekove. Kako kaže, ne voli da gleda televiziju, a interesovanje za politiku je davno izgubila. Rođena je u Iloku u Hrvatskoj, ali je veći deo života provela u Šidu.
- Moji roditelji su se upoznali na arterskom bunaru sa koga su žitelji uzimali vodu. On je tada radio u Beogradu i bio je jedan od najpoznatijih ženskih obućara u prestonici. Ljubav je planula tako da je ona nedugo zatim pobegla od kuće – priča Jovan, koji se priseća priče kako je Anka od svog sela prepešačila više od pet kilometara kako bi stigla na voz za Beograd.

„Recept“ za dug život je u ljubavi prema deci
Stogodišnja Anka ispunila je svoju najveću želju, da svog sina i ćerku izvede na pravi put i da ih iškoluje.
- Budite uvek nasmejani. Pazite šta radite i imajte ljubavi prema drugome – kaže Anka, napominjući da je njen recept za dugovečan život, bezuslovna ljubav prema deci.

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!